Linux секция за начинаещи > Настройка на програми

Всичко за Xfce

(1/57) > >>

cybercop:
Пускам отделна тема, защото според мен е удачно да се концентрира на едно място информация за определена графична среда или дистрибуция.
В подобна тема можех да сложа превода или знаменцата от темата, която постанах наскоро.

Днес направих комплект от три теми за мениджъра на прозорците - Xfwm.
http://dox.bg/files/dw?a=b06c3fedd1
Извлякъл съм ги от други теми. Тествани са и работят.
Темите са:
1. Win7 http://s19.postimg.org/ey0t3s1pv/win7_1.png
2. XP http://s19.postimg.org/gr3ps3mwj/image.png
3. New Wave http://s19.postimg.org/3o838twoj/newwave.png

Още една win7 тема, на която премахнах прозрачността за по- опростен изглед
http://dox.bg/files/dw?a=d7b26c5e2b

Инсталирането става, като се свали архива и се разархивира. След това се отваря файловият мениджър с администраторски права (натиска се Alt+F2 и се пише в полето "gksu thunar"). След това се отива във "Файлова система">>usr>>share>>themes и се поставят вътре трите папки с теми.

4096bits:
Я да те питам, защо като добавя нещо в Application Launcher-a не ми се появява като икона, а се появява една стрелка с падащо меню с всички програми, които добавя след първата? И не мога да разбера как да го накарам да ми показва всичко, което добавя.

cybercop:
Имаш предвид, защо, когато добавяш нова програма в съществуващ стартер в Панела, тя не се разполага хоризонтално, а се появява меню за избор ли ?
Ако правилно съм те разбрал, това се прави за спестяване на място и мисля, че го има и в Windows. Комбинират се няколко приложения, но стартерът е само един. За да се виждат като в горният ми панел, трябва да направиш отделни стартери за всяко приложение.
http://s19.postimg.org/9dobt52up/starter.png

4096bits:
Ами към панела може да се добави Application Launcher и в него си добавяш програми, дето не искаш да ги ровиш от менюто, за да ги стартираш, а да са ти на панела като бутони. И добавям например Годзилата, след това добавям терминал някакъв, но второто не се добавя като бутон ( иконка ) до браузъра, а присъства в нещо като меню, появяващо се, като цъкнеш на някаква стрелкичка до първото приложение, което е добавено.
Ако правилно те разбрах, трябва да добавя Appl Launcher за всяко приложение, което искам да стартирам директно от панела?

cybercop:
Дори програмите, които си добавил в един и същ стартер, можеш да стартираш директно от панела, но ще излизат в меню http://s19.postimg.org/qs8k1ezzl/starter1.png
Но, за да се виждат една до друга в панела, трябва да добавиш Нов стартер, а не да добавяш приложения към съществуващият.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница