Покажи Публикации - DeViLBoy
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 6
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с wireless мрежа -: Feb 20, 2011, 13:19
Имам проблем с wireless мрежа под линукс.Проблемът е в това, че интернетът е с пъти по-бавен от windows и през 2-3 мин прекъсва връзката.След 2-3 прекъсвания е невъзможно да се вържа отново към мрежата без да рестартирам машината.След това процедурата се повтаря.. нов рестарт и така ..Обикновенно след 2-3 опит за връзка ми дава "bad password".Пробвах връзване/отвързване под windows и няма никакъв проблем с мрежата.Дистрибуцията е арч линукс, за wireless мениджър ползвам wicd, a интернетът е от модем на бтк с WPA2 encryption.Става въпрос за лаптоп hp 4520s с ralink карта, rt3090 и е чипа.Немога да си обесня защо под windows всичко е нормално, а под линукс прави такива проблеми.Някакви идеи?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с звука -: Dec 13, 2009, 20:49
Случи се така, че ми  изгоря дъното, та трябваше да търся ново на същия сокет и тн..И както ти предположи на старата кутия аудио панела на дъното е бил вързан и заради това са били махнати "капачетата" :)
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с звука -: Dec 13, 2009, 19:32
''Благодаря" за помоща, c2h5oh.Оправих се и ще споделя какъв беше проблемът, за да може ако някой друг изпадне в подобна ситуация да намери решение.Тъй като не съм вързал аудио панела на дъното с кутията трябва на 2 места да се сложат 'jumper caps', за да работи нормално звукът.Важи със сигурност за К8 дъната при другите незнам как е.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с звука -: Dec 12, 2009, 20:31
Значи смених си дъното преди няколко дни и сега проблеми с звука..Дъното е почти същото, с еднакъв чипсет е, само производителят е различен.За всеки случей проверих и съответните модули, които работеха на старата карта стават и за тази.Проблемът е, че нямам звук каквото и да правя.Не ми дава никакви грешки или нещо от тоя сорт.Странното е, че под windows звука тръгва след като включа колоните в синия jack.Става въпрос за система 2.1.Мисля, че е нещо от настройките за каналите..Някакви предложения ?:)
ПС:Дистрибуцията е archlinux с най-новата алса.А картата - 00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce3 250Gb AC'97 Audio Controller (rev a1)
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с root -: Dec 12, 2009, 20:28
Дистрото е ArchLinux.Root си има сетната парола, но пак не мога да се логна директно през роот и със сигурност имам такъв user.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с root -: Dec 11, 2009, 20:31
На скоро пробвах да се логна като root и не стана.Въпреки това през судо нямам никакъв проблем и паролата е така.Немога да разбера, обаче защо не мога да се логна директно като root.Някакви идеи?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с мплеър -: Jan 27, 2009, 14:07
Нов проблем...когато използвам фонтове и ги поставя в папка .mplayer/font субтитрите отново се прецакват, работят само с фонт от .ттф файл, но като използвам такъв субтитрите са много големи..Идеи?
EDIT: Интересни неща изкарвал man-a ..всичко е точно сега :)
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с мплеър -: Jan 27, 2009, 13:55
tarball златен си.. Това е решението на проблем.До сега не бях задавал енкодинг, но не съм имал проблеми до инсталиране на новата версия.С промяната на енкодинга всичко е на 6 :)
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с мплеър -: Jan 26, 2009, 22:57
Здравейте!Имам следния проблем.. ползвам една доста стара версия на мплеър, защото след като ъпдейтна новата субтитрите ми става на маймуница и не могат да се оправят по никакъв начин.Правих какво ли не и не става.. сменях шрифтове и нищо....Връщам старата версия на програмата всичко точно, слагам новата и край със субтитрите..Дистрото е Арч Линукс с последната версия на мплеър.Идеи ?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: mplayer субтитри -: Nov 01, 2008, 22:00
Сменях шрифтове.. и какво ли не - субтитрите си излизат на маймуница каквото и да правя..Даунгрейдвам и нещата се оправят?!Може би забравих да спомена, че говорим за ArchLinux current..
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / mplayer субтитри -: Oct 31, 2008, 18:26
Откакто упдейтнах до последната версия на мплеър имам проблем със субтитрите.Излизат на маймуница, въпреки че имам инсталирани шрифтове, които работеха идеално с предишната версия на плеъра.Когато даунгрейдна нещата се оправят, но при упгрейд проблема идва пак.Някакви идеи?
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Портване на kbgoffice -: Aug 12, 2008, 23:10
Големи благодарности за nikola  'B)' Ако имаш някакви проблеми с програмата може би авторът на речника би ти помогнал..?
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Портване на kbgoffice -: Aug 10, 2008, 17:34
Първо.. извинявам се, ако не съм пуснал темата на правилното място.Сега по същество..КДЕ4 излезе официално преди доста време, но kbgoffice не е портнат, защото ръководителят на проекта е твърде зает и не мисли да прави портване.Дали ще се намери някой доброволец из форума, който би се заел с подобна задача?
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Arch linux -: Mar 03, 2008, 20:08
http://www.knackery.net/pastebin/pastebin.php?show=117
Погледни кои файлове съм cat-нал и ще видиш какво да редактираш точно.Успех '<img'>
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Arch linux -: Mar 03, 2008, 16:42
Pacman -A инсталира локално пакети.По-добре копирай пакетите  в /var/cache/packman/pkg и пусни инсталл с -S, когато открие пакета в кеш директорията не го сваля пак, а използва налични.За да не виждаш такива грешки използвай 1 мирор като редактираш конфига на пакмена.Аз ползвам Swedish миръра и съм много доволен - обновява се на време и скоростта е добра.
Страници: [1] 2 3 ... 6