Linux за българи: Форуми

Нетехнически теми => Идеи и мнения => Темата е започната от: Radev в Aug 29, 2008, 13:39



Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Radev в Aug 29, 2008, 13:39
Като гледам, май започват да се конкурират и все пак!  :p

Вие как избрахте или пък не сте? ;)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: tarball в Aug 29, 2008, 19:00
Aз съм абонат на Вивател и със служебния и с личния си телефон.Защо?Ами много просто-от личния си телефон имам 8 часа безплатно време в мрежата на оператора,а от служебния имам 200мин. абсолютно безплатни към всички мобилни оператори включително и към стационарни телефони.Това е!Надявам се това са добри причини да избера Vivatel :ok:


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: sverdlov в Aug 29, 2008, 19:24
Никой оператор не може да се сравни по качество на оборудването, връзката и обслужването с Мтел. Всеки може да пусне разговори на без пари, без покритие и без качество, но...

Който иска - да спори - аз съм работил там и знам каква е разликата тъй като съм ползвал всички оператори продължително време.

Еднозначен отговор - Мтел.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: phantomlord в Aug 30, 2008, 00:20
От доста години съм към ГлоБул и съм доволен от тях. За МТел не искам и да чувам, Вивател още не са придобили достатъчно опит. Към ГлоБул сега имам 1000 безплатни минути към 10 номера от тяхната мрежа.





Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 30, 2008, 00:43
Най-голема брадва на абонамент и на предплатени, имат добър обхват в ненаселени места (:p). Разчитат на първоначално набраните клиенти. Никакви споразумения с частни юр. лица, поне до преди година. << За бога, братя...>> - Мтел.

Средна т'сла за абонатите си и на ваучър. Имат отстъпки до 50% от официално обявените цени за фирми с мн. служители, по споразумение със супервайзъра - Глобул.

Вивател все още не са добре с обхвата там-онам, най-ниски цени от всички, големи отстъпки при задкулисни споразумения.  Не "удрят в кантара".

Фрог- подставена фирма на Глобул (обществена тайна), цени на разговори с предплатени карти на цената на "сметковите" при другите. Без безплатни минути. Бонуси на случаен принцип. Не "чукат" в сметките.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Aug 30, 2008, 00:48
Цитат
Фрог- подставена фирма на Глобул (обществена тайна)



Подставена фирма? Обществена тайна?





Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: sverdlov в Aug 30, 2008, 11:04
@bulg,

именно заради добрия обхват в малки населени места и ненаселени планини и тн, отиди с глобулската или вивателската си карта, и имай нужда да се свържеш с някого по спешност... ще се радваш на спестените 2 лв месечно за това, че не ползваш по-качествените услуги на Мтел... никой идиот няма да инвестира милиони в по-качествена техника и обслужване, за да ти даде няколко стотинки по-евтини разговори. И е повече от логично, че който може да предложи по-ниски цени, е инвестирал по-малко в каквото и да е - пример - когато Мтел имаха вече 8 мбит в секунда HSDPA, глобулци още се бориха с въвеждането на 3Г, да не говорим за Вивател... а Мтел по това време имаха вече и развита WIMAX технология... Не знам, въобще, за какво спорим... искаш евтино и некачествено - ходи при вивател, искаш малко по-скъпо и по-качествено - глобул, искаш върхово качество при съответната цена - отиваш при Мтел и точка по въпроса. За всеки влак си има пътници.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 30, 2008, 13:35
//o.t.
Можеш да "убедиш" някой, който още не ги (респ. ms) е ползвал.
Пробутвай тия дебели краставици (респ. ms) на друг пазар (респ. dir).
 ;) :p


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Gaara в Aug 30, 2008, 14:23
Цитат
Не знам, въобще, за какво спорим
Аз не виждам някой да спори. Всеки си казва мнението, а ти се опитваш да налагаш своето и си измисляш някакъв виртуелен словесен двубой.

Евалата, не ти е лесно  :D


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: nino_julietov в Aug 30, 2008, 18:43
Минал съм през 3-те оператора, в момента съм на вивател. Но немога да разбера как има хора, които да твърдят че на М-тел мрежата е най- качествена- напротив, според мен е тази на Глобул, като мнението ми е строго обвързно с това което лично съм видял, средно по около  2 години(с договор)  на оператор. Мтелската мрежа е единствената по която се появаят някакви необосновани шумове, загуба на обхват, претоварване на мрежи,товарене на сметки с несъществуващи разговори и все такива "благинки". При Глобул и Вивател такова нещо не съм забелязъл до момента.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Aug 30, 2008, 19:07
Това с надписването на сметки е голям мит честно казано :) Мислите ли че това е лесно и че си заслужава усилията? Според мен всякакви такива изпълнения са резултат от калпав билинг, няколко пъти билнати CDR-и и т.н. глупости. В резултат на което в крайна сметка оценявате не коя компания била по-мошеническа, а коя има по-добре направена билинг система :)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Vip_A в Aug 30, 2008, 19:29
От 1 година цялото ми семейство и всички приятели сме на Вивател. Супер доволен съм сметките са наполовина сравнено с Мтел а говоря много повече.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: vixon в Aug 30, 2008, 21:01
MTel в България! В чужбина съм с Debitel. Имам 10 SIM карти на различни оператори от целия свят и ги използвам активно.

От 1996 година съм абонат на MTel, без никакво прекъсване на договора, условията са невероятно добри, групата ни е собствена, 330 телефона сме на 1 сметка, корпоративния ни консултант е супер пич, дори и Internet-а ми е през MTel и е много яко. Няма смисъл да споменавам, че всички от нашата фирма и техните роднини се присъединиха към нас.

Сметките са ни с около 30% по-ниски от същите на другите оператори при същото потребление, използване Traffic Optimizer почти всеки месец, средно по около 1850 минути на месец говоря към телефони извън групата и чужбина.

А най-важното е готиния консултант. Защото периодично ни подаряват 3G PCMCII карти, апарати Vodafone на килограм и какво ли още не. Тестваме всичко ново, например имахме 3G още преди да го обявят официално и всичко беше безплатно и на воля.

Мога много да Ви разказвам за Vivatel и Globul. И докато за Vivatel мога само негативни неща, включително официална жалба до Комисия за защита на потребителя за това, че не искат да ми прекратят договора и се криеха, то за Globul в последно време мога да кажа основно положителни неща и мисля че стават отлична компания.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Radev в Aug 31, 2008, 15:31
Ех, Викторе, Викторе...! :D


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: the_real_maniac в Aug 31, 2008, 17:18
Vivatel , ама са същите ***********************като мтел и глобул
така че кажи българия и не обиждай повече

пс: полша ли беше и ние сме с най-скъпи тарифи да ги .... и нещастниците ...


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Oxy в Aug 31, 2008, 17:27
Вивател! безплатни разговори в групата - около 70 човека. 80 безплатни към всички чужди мрежи(мтел глобул бтк) 50 безплатни към вивател 50 към бтк(тези се говорят преди 80те) и супер тънки тарифи когато си изговориш минутите. Абонамента ми е 29 лева. За тези които казват че вивател нямат обхват, в Родопи на язовир беглика само вивател имаха обхват на няколко места и мтел на едно място до самия язовир... как да ви кажа колко съм доволен ?:)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 31, 2008, 17:58
Цитат (tkostov @ Авг. 31 2008,17:27)
... 80 безплатни към всички чужди мрежи(мтел глобул бтк) 50 безплатни към вивател 50 към бтк(тези се говорят преди 80те) и супер тънки тарифи когато си изговориш минутите. Абонамента ми е 29 лева ...

Актуализирай си плана. Сега за 180 "безплатни" мин. към всички оператори и 360 към бтк и вивател се плаща 28.80лв./мес.
http://vivatel.bg/bg/business/price_plans/21/194/


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: dilyan в Aug 31, 2008, 18:15
@sverdlov: доста провокативни изказвания при сравненията мтел - останалите :). 1. Не е вярно че 3G мрежата на Мтел е най-добрата -абсурд (попитай който и да е от 3-те фирми за да получиш сравнителна оценка). 2. Не е вярно, че тяхното оборудване е най-..., доста от нещата са общи и за 3-те оператора (Ериксон, Хуавей, Нокиа-Сименс, Алкател, Моторола в произволни комбинации). 3. това, че тяхното обслужване е най-... изкърти всичкия таракот в кооперацията. 4. Безпочвено е твърдението, че видиш ли другите оператори като са по-евтини, то покритие, услуги и обслужване е по-гадно, т.е. за толкова пари толкова - справка т.2.

Моят избор е Глобул - 3G. добро качество, евтин роуминг, безплатни минути в групата, добър GPRS/HSPA.

П.С. няма смисъл да флеймим, просто да сме точни и коректни в оценката си.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 31, 2008, 18:54
М'сори, bat3-gat3, заблудил съм се;"Фрог"(разбрах от сайта им ;p) било бранд на "Глобул". 10q
;) :)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Aug 31, 2008, 19:14
Смятам, че и темата, и всички спорове по нея са доволно глупави.  Аз работя за един от тези 3 телекома от няколко години и точно заради това мисля, че спорът е безсмислен. Това кой бил по-по-най-велик и т.н. може да го заяви или някой който идея си няма за нещата...или някой дето разните приветствия, въведения и облъчвания са му минали преди не особено много време :)

Ма вие всъщност си се карайте де,  забавно е да чета :)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: sverdlov в Aug 31, 2008, 19:33
Mtel е единствената фирма, с която не съм имал проблеми с покритието. Веднъж отидох на планина със стотина човека, като само 10-на имаха мтелски карти - и само ние имахме покритие.
Не всеки ходи по планини и далечни кътчета така че... както казах, за всеки влак - неговите си пътници. И да, 3Г не мтел не било добро - ок, какво ще кажем за HSDPA или WiMax, които първо Мтел въведе, а другите два оператора още се борят с технологията?

И все пак, човека пита кой от трите ползваме или бихме препоръчали. Аз препоръчвам Мтел за хората ходещи по чукари и планини - ако искат да оцелеят в място където глобул и вивател нямат покритие. В градовете, няма кой знае каква разлика кой от трите оператора ползваш - зависи повечето ти приятели какво ползват, и как ще ти е по-евтино.

Между другото, за CDR-те които gat3way спомена - абсолютно вярно, никой няма да си играе да надписва милиони записи на ден индивидуално за всеки... няма такова нещо.

Само една мисъл: а какво ще се случи, ако суича генериращ CDR-те, е препрограмиран от някой? На практика, пътя от суича до фактурата е чист.





Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 31, 2008, 19:58
gat3, и ти си се заблудил, че има спор. Хората изразяват своето становище на не-глоб(у)ализини индивиди. Защо да плащат една сума за един месец при един, когато имат възможността за същите пари да консумират 3 месеца при друг оператор. Защо да плащат за 1мин. разговор, когато са говорили 10сек. при един, когато друг ще ги таксува "само" за 1/2мин. Дилемата е да се избере лошото, отколкото това, което е Зле. ;) Лично, забелязвам, че има тенденция разни продавач-консултанти да се държат като такива и в извънработно време. Не са приятни дискусиите с хора, облъчени от фирмите, където работят или са работили, но това са реалностите.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Aug 31, 2008, 20:13
Хората просто имат различни нужди и различни приоритети, при което не винаги паричния разход е най-големия приоритет. Покрай това има 3 оператора с различно множество услуги, човек има относителен избор. Но тъй като не всеки има едни и същи нужди и едни и същи приоритети, нормално е ако за теб някой от тези оператори ти върши работа, за друг да не върши. Аз в крайна сметка не виждам особен проблем в това де, то си е както с автопроизводителите, нормално ако искаш 4х4, фиат да не ти е любимата марка...но за някой дето му трябва малка градска кола и не разполага с много пари, сигурно фиатчето ще му върши по-добра работа.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 31, 2008, 20:41
Нивото и качеството на услугите не са толкова контрастни м/у "Триадата", както беше преди. Но за разликите в цените на сходни предложения... всеки може да провери.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: dvasilev в Aug 31, 2008, 21:24
@sverdlov: Това с чукарите и Мтел е далеч от истината. Факт е, че всичките оператори имат лошо покритие в планините. А на местата, където все пак има някакво покритие, няма доминиращ оператор. Това го казвам в качеството си на клиент на Мтел.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: dilyan в Aug 31, 2008, 21:31
уф, sverdlov, не че се заяждам, но нека да доуточним нещо -  всички имат HSDPA в момента, и трите оператора. Никой с нищо не се бори. Като за начало сравни картите на покритие на 3G-тата в 3-те оператора. Това, че някой продънва ефира с реклами може и да променя нагласата на потребителите, но истината не.

WiMAX лиценз от трите оператора има САМО МТел, другите няма как да го борят защото просто не са проявили интерес. Да можеш да изброиш 3 услуги на оператора с тази технология? Всички по-запознати знаят какви проблеми има и колко незряла е още, че да го добавяме в +/- на сравненията....

Ако на едно место МТел са имали обхвата а другите не, то може да се цитират обратни случай колкото искаш ....

Човек трябва да сравнява абонаментните планове и допълнителните услуги които мисли да ползва ... останалото е алабалистика.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Aug 31, 2008, 23:03
//и.т.
А това фантастика ли беше?:
Цитат
"Не набирайте кодове #90 или #09 от мобилния си телефон, ако за това ви се обадят хора, които твърдят, че са инженери по поддръжката на мобилната мрежа или кажат, че проверяват телефонната линия"...
:D


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: sverdlov в Sep 01, 2008, 01:20
пълна фантастика.

Да, от около 2 години не следя сериозно кой оператор какви мускули има, така че ми е простено да не съм в час с това което предлагат точно днес ;) Но преди 2 години нещата не бяха така както са сега  :D

Както и да е, аз все още смятам че Мтел е по-напред от двата други оператора. Макар че, кой знае, хората на трудовия пазар са едни и същи и само се обменят - може би ресурса вече се е изравнил?

На търсещите - опитайте и от трите ябълки собственоръчно, която ви е най-сладка нея си гризкайте. Аз сега съм с друг оп просто щото говоря по-надалавера с приятелчетата и семейството. Ако те бяха на мтел - щях да съм на мтел. Тва е цялата работа, мисля че всеки е така, и от това най-вече зависи с кой оп ще си.

Така или иначе съвсем скоро всички ще ползваме VOIP, това кой оператор ползваш ще е също толкова незначително както сега е незначително кой какъв пейджър е имал преди 10 години..





Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bnight в Sep 02, 2008, 11:41
Цитат (bulg @ Авг. 30 2008,01:43)
Най-голема брадва на абонамент и на предплатени, имат добър обхват в ненаселени места (:p). Разчитат на първоначално набраните клиенти. Никакви споразумения с частни юр. лица, поне до преди година. << За бога, братя...>> - Мтел.

Средна т'сла за абонатите си и на ваучър. Имат отстъпки до 50% от официално обявените цени за фирми с мн. служители, по споразумение със супервайзъра - Глобул.

Вивател все още не са добре с обхвата там-онам, най-ниски цени от всички, големи отстъпки при задкулисни споразумения.  Не "удрят в кантара".

Фрог- подставена фирма на Глобул (обществена тайна), цени на разговори с предплатени карти на цената на "сметковите" при другите. Без безплатни минути. Бонуси на случаен принцип. Не "чукат" в сметките.

Фрог ползвам от скоро но ми се струва че като цени са адски скъпи. От друга страна съм ползвал почти всички услуги на Mtel (Blackberry, Vodafone Mobile Connect, Loop) и от тях съм страшно доволен а съотношението цена/качество е доволно добро. Така че като цяло Mtel в момента е най-добрият избор.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Sep 02, 2008, 12:56
Добре, да вземем за пример два едногодишни бизнес планове с вкл. безплатни минути. Ти си направи преценката:

Цитат
M-tel:
Месечна абонаментна такса------------------------------->  69лв.
Включени минути към всички национални мрежи----> 240
Цена на една "безплатна" минута------------------------>28.7ст.
(69/240=0.2875лв.)

----------------------------------------------------------------------
Цитат
vivatel:
Месечна абонаментна такса------------------------------->  55.20лв.
Включени минути към всички национални мрежи----> 360
Цена на една "безплатна" минута------------------------> 15.3ст.
(55.2/360=0.153333333лв.)


И кажи ми, една логична причина, защо се налага да бъдем "заслужили мазохисти", плащайки почти двойно(1.87 пъти!!! ) на 'евреите' от M-tel?!


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bnight в Sep 02, 2008, 14:32
Поради един ред причини по-добро обслужване по-добро покритие. И тн. Просто е нормално за една по-добра услуга да се плаща малко повече от другата. Ако за теб ефтиният вариант е за предпочитане си е твой проблем. За мен МТел си е Мтел.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bulg в Sep 02, 2008, 14:50
Има и доставчици на сателитен мобайл, за по-високи критерии.
Продължавай да плащаш за марката. Колко гордо!
 :)  ;)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Igor в Sep 02, 2008, 15:09
@gat3way
С какво точно се занимаваш в Мобилтел?:-)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Sep 02, 2008, 15:28
С абсолютно нищо не се занимавам в мтел :)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Gaara в Sep 02, 2008, 16:16
аааа не се прави gat3way  :p
bnight, то много хубаво, че мтел предлагат Blackberry и си го ползвал, но ползвал ли си съпорта на Мтел... пълна скръб и винаги е виновен админа. То е хубаво да предлагаш услуга, но все пак има моменти, в които ти трябва и съпорт, а Мтел поне до преди 1 година нямаше компетентен => звъниш си на RIM и си оправяш проблемите. А като прибавим и факта "спонсор на Левски" ... кОшмар :crazy:
 :D


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Sep 02, 2008, 17:04
И Глобул предлагат Blackberry. Ъммм...тъжното обаче е че нито един оператор в страната не се нави да съдейства за пускането на iPhone.

Ето една тъжна страница:
http://www.apple.com/iphone/countries/

Available в страни като Румъния, Парагвай, Хондурас... coming soon в Сенегал, Кения, Мадагаскар, Кот Д'Ивоар, Камерун....обаче България дори не е във втория списък.

Ся верно че по разни канали се намира, обаче не е това идеята :)

Най-забавното е как като отвориш сайта на Епъл-Германия (примерно) гордо се мандахерцат едни айфони...докато на българския сайт тоя продукт е просто неоткриваем :)


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: bnight в Sep 02, 2008, 17:59
Цитат (Gaara @ Сеп. 02 2008,17:16)
аааа не се прави gat3way  :p
bnight, то много хубаво, че мтел предлагат Blackberry и си го ползвал, но ползвал ли си съпорта на Мтел... пълна скръб и винаги е виновен админа. То е хубаво да предлагаш услуга, но все пак има моменти, в които ти трябва и съпорт, а Мтел поне до преди 1 година нямаше компетентен => звъниш си на RIM и си оправяш проблемите. А като прибавим и факта "спонсор на Левски" ... кОшмар :crazy:
 :D

И съпорта съм им ползвал така че като цяло съм много довлен от тях. Колкото до iPhone бившият ми шеф беше първият разкодирал такова устройство за БГ и да ти кажа да играчката е впечатляваща но си работи достатъчно добре с Мтел и без да е официално подържана от Мтел. Незнам какви точно услуги свързани с iPhone предлагат операторите по света ?


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Gaara в Sep 02, 2008, 18:43
Не знам какви са ти били проблемите, но нашите бяха с ексчейндж сървъри и проблеми на ниво мапи сесии.... проблема бе толкова елементарен, а именно, че DC-то имаше по-нова версия на cdo.dll и mapi32.dll, отлкото на машината, на която е инсталиран самият BES... то не бе "преинсталирайте", то не бе изрази от типа, описани тук (визирам превода на „много неприятно ме изненадваш в момента“)..... мъкаааа, но все пак бяха любезни, не мога да отрека..... може би проблема е в мен, че се дразня, когато някой ми говори за нещо, което не разбира.... знам ли  ???





Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: gat3way в Sep 02, 2008, 19:40
Цитат
Незнам какви точно услуги свързани с iPhone предлагат операторите по света ?


iPhone по принцип се предлага от мобилните оператори по света, заедно с пакет услуги и приложения правени специално за този оператор. Част от цената на телефона се субсидира от оператора за сметка на ексклузивен договор за предлагането му. Очевидно никой оператор в България не се е навил да сключи такъв договор. Та затова шефът ти го внася от някъде и го разкодира. Ако не се лъжа, в един момент даже и в 2be се бяха появили за кратко и да, работят в 3G мрежите и на трите оператора доколкото съм чел. Но просто за пореден път останахме изолирани от едно относително важно световно събитие. От друга страна предполагам немалка вина сигурно носи и местното представителство на Епъл, което е много слабо - достатъчно е да видиш цените на айподите и да ги сравниш с тези в Европа и да си направиш изводите.


Титла: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: Radev в Sep 04, 2008, 11:34
Цитат (gat3way @ Авг. 31 2008,19:14)
Смятам, че и темата, и всички спорове по нея са доволно глупави.
...
Ма вие всъщност си се карайте де,  забавно е да чета :)

Идеята на темата е да събере впечатленията на всички, защото повечето от нас ползват услугите на поне два от операторите и като обединим информацията, всеки може да си направи някакви изводи за състоянието на този пазар у нас, а не да събира реклами и антиреклами!

Това, че ти, gat3way, се чувстваш лично ангажиран си е твой проблем! ;)


Титла: Re: Mtel, globul или vivatel?
Публикувано от: kolche в Jan 24, 2009, 20:21
Нека да споделя малко впечатления и аз. Значи бил съм  на Мтел. В периода в който съм бил техен абонат 2001ва-2004та година - сметки по над 160 лв всеки месец. В момента в който те усетят че не говориш с тяхната мрежа цената на разговора скача главоломно нагоре. През периода 2005-2006та абонат на Глобул. Подлъган от "ниските" цени на гърците говорех като разпран по над 5 часа на месец - сметка в рамките на 85 лв макс. Минах на Вивател в началото на 2007ма г. Първоначално на план Фридъм 30 в които за 20 лв такса на месец имах 30 лв време за разговори към всички мрежи. И познайте какво - еми всичко б. В началото на 2008ма смених тарфният план на Злато в който за 40 лв на месец имате 180 минути към всички национални мрежи. На 16ти си направих засечка на телефона на 123 за да проверя останалите си минути до краят на месеца - бяха 129 минути. На 24.01 (Днес) - 15:01 звъня на оператор - проверка на минути по системата  за тонално набиране - минутите дето бях изговорил бяха спаднали на 27. При положение че не съм изговорил тези минути със сигурност - звъня на Оператор и ги питам какво по дяволите се е случило с минутите ми. 3 различни оператора ми отговориха че съм бил почти изприказвал минутите, при което аз заявявам желание да получа междинна разпечатка за гореспоменатият от мен период. Понеже периода на отчитане ми е от 8мо число на единият месец до 8мо число на другият с 15 дни гратисен период, операторката ми заявява че аз съм бил нямал право на междинна разпечатка и това щяло да се случи в края на периода на отчитане когато си получа Фактурата. Брех, продължавам бесен да говоря с нея и тя почва вместо да ми обясни културно старата песен на нов глас. В последствие казвам че желая да получа аудио записи с които Вивател да докажат как аз съм изговорил липсващите 100 минути от картата ми а те ми заявяват че разговорите не се били записвали. 100% долнопробна лъжа в която няма нищо правдиво на което да повярвам. От там насетне аз заявявам че искам да си платя фактурата която съм натрупал до момента и да преустановя взаимоотношенията си с тях. И без това договора който имам вече е изтекъл и за сега съм го подновил като безсрочен. Отговора от страна на Вивател беше че аз трябва да изчакам да изтече периода на отчитане и след това като си заплатя таксите да си взема сертификат за преннос на номера. Еми работите на там отиват. Отговор на въпроса къде са м 100те минути които аз не съм изговорил (това е лично мое мнение базирано на следене на брояча на телефона си който аз анулирам при изтичане на период на фактуриране...) не получих от Вивател в следствие на което аз заявих на операторката им най дирекнто и открито че те не са коректни с мен. След това получих СМС че ако съм бил пак разговор с подобни реплики щели да ми ограничат достъпа до оператор на 123 само до автоматизираната система. Еми извода е следният зимам си сертификат за пренос на номера и се местя на Глобул или МТел. Семейството ми по принцип е Мтел но плащат луди сметки и за това аз се замислям сериозно  за Нешънал 100 на Глобул, като се има в предвид че Мтел сурвакат клиентите си здраво за назидание когато не говриш само в тяхната мрежа. Изводите правете си ги сами.