Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: danaildr в Mar 25, 2022, 11:55Титла: Решен: Добавяне на числова стойност в диаграми на Collabora Online
Публикувано от: danaildr в Mar 25, 2022, 11:55
Колеги,
Имам едно питане, свързано с Collabora Online инсталиран на nextcloud сървър. Значи питането не е как да се инсталира или такива неща, питането е за това как да направя нещо конкретно в документ ODS формат, с помощта на Collabora . Значи имам диаграма, която има няколко серии от данни, които са числа. Създавам диаграма тип стълбчета, всичко е точно, но не мога да намеря как на всяко стълбче да се показва стойността с число, защото например 985,53 е трудно да се види само според оста Х, без да е изписано с число, просто виждаш че е под 1000, но не знаеш колко точно.
Версията на офиса е Collabora Online - Built-in CODE Server (ARM64)21.11.204. Nextcloud е версия 23.0.3.
Същото се опитах да направя и с Libreoffice, там всичко е уж същото като менюта, но когато дам десен бутон на диаграмата имам опция "Вмъкване надписи на данните", а на колабора-та я няма тази опция.


Титла: Re: Добавяне на числова стойност в диаграми на Collabora Online
Публикувано от: danaildr в Mar 25, 2022, 15:24
Колеги,
Реших проблема.
Необходимо е да се отвори страничния панел, след това да се маркира диаграмата, кликва се върху дадена серия от данни и в страничния панел се слага отметка на Data Series >> Show  data labels.
И вече се показват цифровите стойности