Покажи Публикации - nyakoy
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 11
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Помощ за програмиране -: Jun 30, 2013, 22:47
Препоръчвам ти да си намериш някое другарче, с което да обсъждате и да се палите един друг. Много ще ти помогне.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SAMBA и Ubuntu -: Jun 28, 2013, 17:08
Сега една идея за гъвкавост каквато Уиндоус не ти дава:
 "Живо" ЦД с настройките, които искаш да имаш. Качваш си образа на ЮСБ, а хардиска изцяло посвещаваш на съхранението на данни. Така при рестарт няма да ти се скапе буут сектора, а ако се случи нещо с флашката винаги може за нула време да си направиш нова, че даже може да имаш и налична резервна. Отделно става и машшино независимо цялото чудо , стига да се спазва  означението на диска.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SAMBA и Ubuntu -: Jun 28, 2013, 16:53
А ако пробваш с http://www.freenas.org/ какво ще стане? Доста гъвкаво е.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Стабилността на Debian -: Jun 28, 2013, 16:07
Коп, дните ми бяха необходими, за да търся темата или да те засека в друга. Обаче моите данни са от инсталация във виртуална машина, докато ти говориш за физическа.
Лунен, Патрик не е единствения разработчик сега, което мисля, че ти е ясно. Благодаря за предложението, но не мисля да преглеждам кода, на която и да е дистрибуция, нито приложение. Не ми е във възможностите. Има хора, които разбират от това и го правят. Не се съмнявам в Патрик, но в живота не се знае кое как ще се завърти. Много по-лесно е за една служба да се справи (подкупи, заплаши, нарани...) с един до десет разработчици, отколкото със стотици такива.
Мисля, че описаното тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Slackware#Development_model е много по-уязвимо като модел.
Не мисля и не твърдя, че се е случило или ще се случи нещо подобно, просто е далеч по-лесно да се стори.
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Стабилността на Debian -: Jun 28, 2013, 12:40
"Всеки в края на краищата стига до Дебиан."
След 10 години и аз стигнах да го инсталирам за по-дълго време. След като консервативния подход на Слак-а ми допада реших, че и този на Дебиан би ми допаднал. Предишните ми опити винаги са завършвали с изтриване. И понеже съм фен на КДЕ изтеглих живото ЦД с КДЕ и преди около седмица го турнах на харда. Ами доволен съм засега. Бързичък, стабилничък, достатъчен за моите любителски нужди. По-лесно е инсталирането на допълнителен софтуер. Замислил съм да направя преход към Дебиан като основна всекидневна дистрибуция, понеже разработчиците са много повече и от цял свят. Ако някой реши да вербува програмист, за да направи нещо кофти, ще се сблъска с много повече трудности. Екипът на Слак-а е много по-малък, предполагам се намира само в една държава и е много по-лесно да прокараш нещо, което не е за чужди очи и уши.
По темата - досега  (около седмица) ми се държи стабилно Дебиан-а.

П.С. Коп, приготвил съм ти снимки на ЛХТАСК ,но онази тема няма намиране. Къде-къде по-готино е да имаш "Тема Х" и "Преместено: Тема Х" вдясно в сайта, отколкото да имаш по-голям брой "горещи" теми.
Има (във всеки форум, на практика) и още по-„готино“ - отиваш си в профила и от страничното меню избираш „Покажи публикации“...
bop_bop_mara
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линк за Linux Debian 6.0 (без графична среда) -: Jun 23, 2013, 20:46
Fedora 17 с LXDE ми се върти около 70-75МБ на празен ход.
7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: „София прайд” 2013 отменен -: Jun 23, 2013, 18:28
Ами в някои латино езици (не знам, може и във всички) "педераст" е педофил.
8  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: „София прайд” 2013 отменен -: Jun 23, 2013, 18:19
Хора с различна сексуална ориентация е имало и ще има. В допълнение на гейта за спартанцитре , ще кажа, че едно време в книжките пишеше за "Безсмъртните" на Тива, които били елитния воински отряд, съставен от хомосексуални двойки  и че в битка ги слагали един до друг, за да защитават любимия. Какво му пречи на един мъж, обичащ друг мъж, да е великолепен боец?
Говорили сме преди години с тогавашното гадже на един приятел и приемаше много по-леко мъжките хомосексуални двойки , докато лесбийките не. Може би е по-леко да приемеш различието в другия пол, а в твоя пол да ти е неприятно като несъзнателно го асоциираш с теб самия.
В някои езици думата "педераст" има съвсем друго значение.
9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линк за Linux Debian 6.0 (без графична среда) -: Jun 23, 2013, 18:16
Разгледай и огледалата на Дебиан за по-стари версии. Вече са ти писали за ЛХДЕ за лека среда.

АЦ/ДЦ , навремето с появата на телевизията сигурно някой е предричал край на радиотопредаването и светло бъдеще за видеопредаването, но радиостанциите си ги има и днес. Предполагам, че критични ситуации се разчита най-вече на радио, а и морза не е отписан. Има си приложение за всичко. Като си у дома гледаш ТВ, като шофираш слушаш радио.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Cloud Ubuntu -: Jun 23, 2013, 17:48
Може да разлгедаш и Cobian Backup, макар че е за "друга" ОС.  Ти най-добре си знаеш какво точно искаш.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: clone hdd -: Jun 01, 2013, 23:07
 Paragon опита ли? Опитай и Redo Bakcup макар че не ме очарова много на теб може да ти свърши работа. Навремето открих Акронис като търсех нещо, с което да си правя копия на UFS. Clonezilla така и не го залюбих, винаги съм предпочитал да си работя директно с Partimage.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: проблеми при инсталацията на драйвер за wifi антена Ralink RT2870/RT3070 -: Apr 26, 2013, 13:34
Не е така, ама аз си знам как е на моя компютър.

13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: проблеми при инсталацията на драйвер за wifi антена Ralink RT2870/RT3070 -: Apr 26, 2013, 10:15
Работи с rt2800usb, но с различни дистра и версии се държи по различен начин. На Федора ми се държи най-стабилно, на Слак (преди 14) се разкача, на Убунту също, нивото на сигнала се мени, на пинг бълва постоянно DUP-ове... въобще шантава работа.   [_]3  за Ралинк и ... далеч от моя компютър.   
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За reaver из темата „Free distributed WPA PSK cracker“ -: Apr 20, 2013, 17:26
Соаре значи слънце. В случая "мъти" спокойно може да се преведе като майна. Колкото до партията - беше БКП, а не КПБ. На техен си език може и да е било компартия на Румъния, но на нашенски езикът позволява друг словоред.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За reaver из темата „Free distributed WPA PSK cracker“ -: Apr 19, 2013, 20:56
Като сте навълна "Чаушеску" еди виц и от мен:
Събрало се ЦК на РКП в Констанца и на сутринта Чаушеску отваря прозореца и се провиква "Буна диминяца, Сораеее" . В отговор се чува "Буна диминяца, Николаеее" . Помислил си той, че Господ му говори и  вика на следващата сутрин двама членове на ЦК и се провиква "Буна диминяца, Сораеее" и в отговор чува "Буна диминяцан Николае" . На третата сутрин привиква цялото ЦК и се провиква "Буна диминяца, Соарееее"   и в отговор чува "Пизда мъти, Николаеее"

Огнения да ви превежда.
Страници: [1] 2 3 ... 11