Покажи Публикации - ivanatora
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 45
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Openstreetmap -: Jul 28, 2016, 15:59
Собствените ми наблюдения са, че картите на openstreetmap.org и съответно навигацията по тях са по-точни и по-безпроблемни, без излишни „фльонги“ и набутване в затворени пътища, отколкото тези на iGO напр.

О, да, ти ми напомни нещо. Google Maps не отразяват ремонтите в Пловдив. Понеже живеем в страшен град, половината от който е затворен за по Х месеца, рутинга на гугъл редовно се опитва да те прекара през изкопи, ями и тунели. Които са си съвсем прилежно маркирани в OSM.
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Openstreetmap -: Jul 25, 2016, 10:01
Вчера забравих да кажа, че не е задължително „стара“ и „точна“ да са противоположности. Поне картите за планините не толкова. Туристическите пътеки не се сменят толкова често.

Ооо, позволи ми да не съм съгласен :) Точно в планината е важно картата да бъде осъвременена.

Пътеките се превръщат в джунгли за един сезон без поддръжка. Преди време когато е имало сериозно туристическо движение, това не е било проблем. Но сега по много пътеки човешки крак не минава. Иначе пътеките си седят на картата, само че като отидеш на място и по-добре си носи мачетето.

Преди 2 години в Родопите имаше унищожителна буря, която направи много пътеки непроходими. Много месеци след това последствията не бяха изчистени, дори съм сигурен че и в момента падналите дървета гният на много места.

Дори маршрути маркирани като "туристически" се занемаряват постоянно. Хижи се разрушават, или се превръщат в частни имоти. През последните 10 години са затворени сума ти хижи. Туризмът в България не е това, което е бил едно време. Всичко, което е извън "масовите" планини като Рила, Пирин и части от Балкана следва да се взима с едно на ум и с търсене на прясна информация.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Openstreetmap -: Jul 22, 2016, 15:23
Адреси за България има само на места. Може да стане с интерполация (начална и крайна точка, начален и краен адрес), може да се задават и конкретни адреси на отделните сгради.

Но малък процент от сградите в България имат сложени адреси.

Иначе ако има сложен адрес, османда си търси добре.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Openstreetmap -: Jul 21, 2016, 15:34
Да - попълваме OSM :)

Лицензът позволява използване на OSM и в комерсиални проекти - такива има доста. Ние направихме една карта за качеството на пътната настилка в България - http://www.roads-bg.eu/

За офлайн навигация - приложения има бол, но за мен фаворитът е OsmAnd+. Ползвам го почти всеки уикенд за ориентиране "по черното" в такива диви горски дебри, където рядко други карти огряват. Хубавото при OSM е че всеки може да добавя данни, в резултат на което планински пътища и пътеки са на едно от най-добрите нива спрямо другите карти.

Цитат
Има едни руски доста точни и доста стари
Карта, която е "точна" и "стара" е оксиморон :) Знам ги генщабските карти, знам и натовските. Красиви са, дават известна представа за нещата, но! не стават за да тръгнеш на сляпо по тях. Нови пътища са прокарани, стари са занемарени. Маркирани са постройки, от които вече дори и руини не са останали. В населените места понякога липсват цели квартали. Мащабът 1:50к въобще не може да се сравнява с точността, която предоставят съвременните електронни формати.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 13, 2014, 15:31
Всичко МОМЕНТАЛНО да самоизчистят ефира от тъпите извънземни! Искам да чуя повече за Котката на Зевс! :)
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 10, 2014, 08:52
Да кажем това може и да хване ръка пред някой необразован човек, но там нещата постепенно загрубяваха. Оказа се че имало през 30-те години някакъв самолет, който искал от Москва да долети до Флорида през северния полюс и изчезнал. Обяснението (!!!) е че без да искал влязал в северния отвор на кухата планета и там толкова им харесало че не искали да се върнат обратно.

Луда работа са това конспираторите :)

Отличителната черта на конспиратора е че всяко необяснимо за него явление идеално пасва в която и странна теория да изповядва. Постоянно изисква обяснения на съвсем прости неща, които би научил ако е внимавал в часовете между 5-ти и 10-ти клас. Ако спориш с него трябва да си едновременно микробиолог, химик, инженер на ракетни двигатели, атомен физик и какво ли още не, защото трябва да обориш всяко "доказателство" което има. Дебне момента в който си признаеш че не знаеш нещо, за да скочи с "виждаш ли, а моята теория пасва идеално!".
Ако усети че нещо теоретичната му подготовка за дискутираната конспирация поддава, скача на друга конспирация, за да не се покаже неук.


Ако водиш спор с глупак, хората отстрани може да не разберат кой от двамата е глупака.

Цитат
Има и нещо друго интересно - защо при все, че на Луната няма атмосфера (т.е. почти няма, прекалено разредена) и не може да съществуват никакви микроорганизми там, астронавтите от всички мисии на Аполо са били подложени на карантина продължително време при прибирането си на Земята?

Мисля че карантината е била по-скоро да предпази тях от външната среда. Живот в стерилна среда, космическите лъчи.. тези неща снижават имунитета, а Земята не е като да не бъка от бацили.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 09, 2014, 14:10
Знаем, че руснаците бяха дълги години по-напред в превземането на космоса , как така не пратиха никой на Луната
Запознай се със съветската космическа програма и въобще със съветския строй през онова време. С две думи - програмата се движи само от един технически грамотен човек. Лявата ръка не знае какво прави дясната. Човекът се разболява и умира. Програмата отива подяволите.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 09, 2014, 14:03
Кацали са. Lunar Reconnaissance Orbiter преди няколко години направи снимки с висока резолюция на местата на Аполо мисиите.
Любим момент в споровете на тази тема са когато конспираторите се опитват да изкарат всичко от безбройните часове филми и снимки от Луната като холивудски специални ефекти. Винаги забравят едно нещо. Преди 60 години такива специални ефекти не са били възможни.
По проектите са работили 10 000+ инженера, без да броим останалия персонал. Провеждани са безбройни интервюта както тогава, така и през годините. Каква ще да е тази световна конспирация, която да ангажира толкова хора така че никой да не разсмърди положението а-ла-Snowden. KISS - просто пратете хора на луната, по-лесно ще е.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Внезапно ми изчезнаха половината аудио канали в миксера -: Jan 02, 2014, 08:44
Здравейте,

Този компютър не го бях ползвал 2 седмици и сега като сядам на него откривам че половината аудио канали ги няма в alsamixer и микрофона не работи. До сега беше на предния панел, работел е и на задните жакове.

Започвам с дебъг инфото (системата е Ubuntu 12.04.3):

Код:
$ amixer
Simple mixer control 'Master',0
  Capabilities: pvolume penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 64
  Mono:
  Front Left: Playback 54 [84%] [-10.00dB]
  Front Right: Playback 54 [84%] [-10.00dB]
Simple mixer control 'PCM',0
  Capabilities: pvolume penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 255
  Mono:
  Front Left: Playback 253 [99%] [0.40dB]
  Front Right: Playback 253 [99%] [0.40dB]
Simple mixer control 'Capture',0
  Capabilities: cvolume cswitch penum
  Capture channels: Front Left - Front Right
  Limits: Capture 0 - 46
  Front Left: Capture 46 [100%] [30.00dB] [on]
  Front Right: Capture 46 [100%] [30.00dB] [on]
Simple mixer control 'Digital',0
  Capabilities: cvolume penum
  Capture channels: Front Left - Front Right
  Limits: Capture 0 - 120
  Front Left: Capture 0 [0%] [-30.00dB]
  Front Right: Capture 0 [0%] [-30.00dB]

Код:
$ lsmod |grep snd
snd_hda_intel          33719  4
snd_hda_codec         127706  1 snd_hda_intel
snd_hwdep              17764  1 snd_hda_codec
snd_pcm                97275  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi           13324  0
snd_rawmidi            30748  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
snd_seq                61929  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              29990  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         14540  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    79041  15 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore              15091  1 snd
snd_page_alloc         18529  2 snd_hda_intel,snd_pcm

Код:
# lspci -v
-- snippet --
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
Subsystem: Gigabyte Technology Co., Ltd Device a002
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 44
Memory at f7c00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Capabilities: [60] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] Virtual Channel
Capabilities: [130] Root Complex Link
Kernel driver in use: snd_hda_intel
Kernel modules: snd-hda-intel
--/snippet--

Код:
$ pacmd list sinks
Welcome to PulseAudio! Use "help" for usage information.
>>> Memory blocks currently allocated: 44, size: 212.1 KiB.
Memory blocks allocated during the whole lifetime: 20983270, size: 3.9 GiB.
Memory blocks imported from other processes: 43, size: 148.1 KiB.
Memory blocks exported to other processes: 0, size: 0 B.
Total sample cache size: 0 B.
Default sample spec: s16le 2ch 44100Hz
Default channel map: front-left,front-right
Default sink name: alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo
Default source name: alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo
Memory blocks of type POOL: 1 allocated/1689166 accumulated.
Memory blocks of type POOL_EXTERNAL: 0 allocated/102169 accumulated.
Memory blocks of type APPENDED: 0 allocated/0 accumulated.
Memory blocks of type USER: 0 allocated/0 accumulated.
Memory blocks of type FIXED: 0 allocated/12462657 accumulated.
Memory blocks of type IMPORTED: 43 allocated/6831447 accumulated.
18 module(s) loaded.
    index: 0
name: <module-device-restore>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Automatically restore the volume/mute state of devices"
module.version = "2.0"
    index: 1
name: <module-stream-restore>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Automatically restore the volume/mute/device state of streams"
module.version = "2.0"
    index: 2
name: <module-card-restore>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Automatically restore profile of cards"
module.version = "2.0"
    index: 3
name: <module-augment-properties>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Augment the property sets of streams with additional static information"
module.version = "2.0"
    index: 4
name: <module-alsa-card>
argument: <device_id="0" name="pci-0000_00_1b.0" card_name="alsa_card.pci-0000_00_1b.0" namereg_fail=false tsched=yes fixed_latency_range=no ignore_dB=no deferred_volume=yes card_properties="module-udev-detect.discovered=1">
used: 1
load once: no
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "ALSA Card"
module.version = "2.0"
    index: 5
name: <module-udev-detect>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Detect available audio hardware and load matching drivers"
module.version = "2.0"
    index: 6
name: <module-native-protocol-unix>
argument: <>
used: -1
load once: no
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Native protocol (UNIX sockets)"
module.version = "2.0"
    index: 7
name: <module-default-device-restore>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Automatically restore the default sink and source"
module.version = "2.0"
    index: 8
name: <module-rescue-streams>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "When a sink/source is removed, try to move their streams to the default sink/source"
module.version = "2.0"
    index: 9
name: <module-always-sink>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Colin Guthrie"
module.description = "Always keeps at least one sink loaded even if it's a null one"
module.version = "2.0"
    index: 10
name: <module-intended-roles>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Automatically set device of streams based of intended roles of devices"
module.version = "2.0"
    index: 11
name: <module-suspend-on-idle>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "When a sink/source is idle for too long, suspend it"
module.version = "2.0"
    index: 12
name: <module-console-kit>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Create a client for each ConsoleKit session of this user"
module.version = "2.0"
    index: 13
name: <module-position-event-sounds>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Position event sounds between L and R depending on the position on screen of the widget triggering them."
module.version = "2.0"
    index: 14
name: <module-filter-heuristics>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Colin Guthrie"
module.description = "Detect when various filters are desirable"
module.version = "2.0"
    index: 15
name: <module-filter-apply>
argument: <>
used: -1
load once: yes
properties:
module.author = "Colin Guthrie"
module.description = "Load filter sinks automatically when needed"
module.version = "2.0"
    index: 16
name: <module-switch-on-port-available>
argument: <>
used: -1
load once: no
properties:

    index: 17
name: <module-cli-protocol-unix>
argument: <>
used: -1
load once: no
properties:
module.author = "Lennart Poettering"
module.description = "Command line interface protocol (UNIX sockets)"
module.version = "2.0"
1 sink(s) available.
    index: 0
name: <alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo>
driver: <module-alsa-card.c>
flags: HARDWARE HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
state: RUNNING
suspend cause:
priority: 9959
volume: 0:  67% 1:  67%
        0: -10.40 dB 1: -10.40 dB
        balance 0.00
base volume: 100%
             0.00 dB
volume steps: 65537
muted: no
current latency: 19.69 ms
max request: 3 KiB
max rewind: 64 KiB
monitor source: 0
sample spec: s16le 2ch 44100Hz
channel map: front-left,front-right
             Stereo
used by: 1
linked by: 1
configured latency: 20.00 ms; range is 4.00 .. 371.52 ms
card: 0 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
module: 4
properties:
alsa.resolution_bits = "16"
device.api = "alsa"
device.class = "sound"
alsa.class = "generic"
alsa.subclass = "generic-mix"
alsa.name = "HDA Generic"
alsa.id = "HDA Generic"
alsa.subdevice = "0"
alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
alsa.device = "0"
alsa.card = "0"
alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7c00000 irq 44"
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
device.bus = "pci"
device.vendor.id = "8086"
device.vendor.name = "Intel Corporation"
device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
device.form_factor = "internal"
device.string = "front:0"
device.buffering.buffer_size = "65536"
device.buffering.fragment_size = "32768"
device.access_mode = "mmap+timer"
device.profile.name = "analog-stereo"
device.profile.description = "Analog Stereo"
device.description = "Built-in Audio Analog Stereo"
alsa.mixer_name = "Realtek ID 887"
alsa.components = "HDA:10ec0887,1458a002,00100302"
module-udev-detect.discovered = "1"
device.icon_name = "audio-card-pci"
ports:
analog-output: Analog Output (priority 9900, available: unknown)
properties:

active port: <analog-output>
2 source(s) available.
    index: 0
name: <alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor>
driver: <module-alsa-card.c>
flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
state: IDLE
suspend cause:
priority: 1950
volume: 0:  94% 1:  94%
        0: -1.68 dB 1: -1.68 dB
        balance 0.00
base volume: 100%
             0.00 dB
volume steps: 65537
muted: no
current latency: 0.00 ms
max rewind: 64 KiB
sample spec: s16le 2ch 44100Hz
channel map: front-left,front-right
             Stereo
used by: 0
linked by: 0
configured latency: 371.52 ms; range is 4.00 .. 371.52 ms
monitor_of: 0
card: 0 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
module: 4
properties:
device.description = "Monitor of Built-in Audio Analog Stereo"
device.class = "monitor"
alsa.card = "0"
alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7c00000 irq 44"
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
device.bus = "pci"
device.vendor.id = "8086"
device.vendor.name = "Intel Corporation"
device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
device.form_factor = "internal"
device.string = "0"
module-udev-detect.discovered = "1"
device.icon_name = "audio-card-pci"
  * index: 1
name: <alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo>
driver: <module-alsa-card.c>
flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
state: SUSPENDED
suspend cause: IDLE
priority: 9959
volume: 0: 100% 1: 100%
        0: 0.00 dB 1: 0.00 dB
        balance 0.00
base volume:  32%
             -30.00 dB
volume steps: 65537
muted: no
current latency: 0.00 ms
max rewind: 0 KiB
sample spec: s16le 2ch 48000Hz
channel map: front-left,front-right
             Stereo
used by: 0
linked by: 0
configured latency: 0.00 ms; range is 0.50 .. 341.33 ms
card: 0 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
module: 4
properties:
alsa.resolution_bits = "16"
device.api = "alsa"
device.class = "sound"
alsa.class = "generic"
alsa.subclass = "generic-mix"
alsa.name = "HDA Generic"
alsa.id = "HDA Generic"
alsa.subdevice = "0"
alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
alsa.device = "0"
alsa.card = "0"
alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7c00000 irq 44"
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
device.bus = "pci"
device.vendor.id = "8086"
device.vendor.name = "Intel Corporation"
device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
device.form_factor = "internal"
device.string = "front:0"
device.buffering.buffer_size = "65536"
device.buffering.fragment_size = "32768"
device.access_mode = "mmap+timer"
device.profile.name = "analog-stereo"
device.profile.description = "Analog Stereo"
device.description = "Built-in Audio Analog Stereo"
alsa.mixer_name = "Realtek ID 887"
alsa.components = "HDA:10ec0887,1458a002,00100302"
module-udev-detect.discovered = "1"
device.icon_name = "audio-card-pci"
ports:
analog-input: Analog Input (priority 10000, available: unknown)
properties:

active port: <analog-input>
5 client(s) logged in.
    index: 0
driver: <module-console-kit.c>
owner module: 12
properties:
application.name = "ConsoleKit Session /org/freedesktop/ConsoleKit/Session2"
console-kit.session = "/org/freedesktop/ConsoleKit/Session2"
    index: 54
driver: <protocol-native.c>
owner module: 6
properties:
application.name = "Chrome input"
native-protocol.peer = "UNIX socket client"
native-protocol.version = "26"
application.process.id = "3152"
application.process.user = "ivan"
application.process.host = "ivan-H61M-DS2"
application.process.binary = "chromium-browser"
window.x11.display = ":0.0"
application.language = "en_US.UTF-8"
application.process.machine_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009"
application.process.session_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009-1387438104.190479-926191524"
application.icon_name = "chromium-browser"
    index: 55
driver: <protocol-native.c>
owner module: 6
properties:
application.name = "Skype"
native-protocol.peer = "UNIX socket client"
native-protocol.version = "26"
application.process.id = "3520"
application.process.user = "ivan"
application.process.host = "ivan-H61M-DS2"
application.process.binary = "skype"
application.language = "en_US.UTF-8"
window.x11.display = ":0.0"
application.process.machine_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009"
application.process.session_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009-1387438104.190479-926191524"
application.icon_name = "skype.png"
    index: 58
driver: <protocol-native.c>
owner module: 6
properties:
application.name = "ALSA plug-in [chromium-browser]"
native-protocol.peer = "UNIX socket client"
native-protocol.version = "26"
application.process.id = "3354"
application.process.user = "ivan"
application.process.host = "ivan-H61M-DS2"
application.process.binary = "chromium-browser"
window.x11.display = ":0.0"
application.language = "en_US.UTF-8"
application.process.machine_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009"
application.process.session_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009-1387438104.190479-926191524"
application.icon_name = "chromium-browser"
    index: 61
driver: <cli.c>
owner module: 17
properties:
application.name = "UNIX socket client"
1 card(s) available.
    index: 0
name: <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
driver: <module-alsa-card.c>
owner module: 4
properties:
alsa.card = "0"
alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xf7c00000 irq 44"
alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
device.bus = "pci"
device.vendor.id = "8086"
device.vendor.name = "Intel Corporation"
device.product.name = "6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
device.form_factor = "internal"
device.string = "0"
device.description = "Built-in Audio"
module-udev-detect.discovered = "1"
device.icon_name = "audio-card-pci"
profiles:
output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6000)
output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6060)
input:analog-stereo: Analog Stereo Input (priority 60)
off: Off (priority 0)
active profile: <output:analog-stereo+input:analog-stereo>
sinks:
alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo/#0: Built-in Audio Analog Stereo
sources:
alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor/#0: Monitor of Built-in Audio Analog Stereo
alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo/#1: Built-in Audio Analog Stereo
ports:
analog-output: Analog Output (priority 9900, available: unknown)
properties:

analog-input: Analog Input (priority 10000, available: unknown)
properties:

1 sink input(s) available.
    index: 60
driver: <protocol-native.c>
flags:
state: RUNNING
sink: 0 <alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo>
volume: 0: 100% 1: 100%
        0: 0.00 dB 1: 0.00 dB
        balance 0.00
muted: no
current latency: 442.81 ms
requested latency: 20.00 ms
sample spec: s16le 2ch 44100Hz
channel map: front-left,front-right
             Stereo
resample method: (null)
module: 6
client: 58 <ALSA plug-in [chromium-browser]>
properties:
media.name = "ALSA Playback"
application.name = "ALSA plug-in [chromium-browser]"
native-protocol.peer = "UNIX socket client"
native-protocol.version = "26"
application.process.id = "3354"
application.process.user = "ivan"
application.process.host = "ivan-H61M-DS2"
application.process.binary = "chromium-browser"
window.x11.display = ":0.0"
application.language = "en_US.UTF-8"
application.process.machine_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009"
application.process.session_id = "fed66aeece3712b7d9156cb900000009-1387438104.190479-926191524"
application.icon_name = "chromium-browser"
module-stream-restore.id = "sink-input-by-application-name:ALSA plug-in [chromium-browser]"
0 source outputs(s) available.
0 cache entrie(s) available.


За capture имам само два канала - Capture0 и Digital0. Ако усиля Digital0, записва се пращене (без глас), както нормално.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кометата -: Nov 29, 2013, 09:18
Еми това е закона за всеобщата гадост - тамън се оправи времето и взе да става подходящо за наблюдения и тя взе че се разпадна  >:(
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Отдалечен достъп към Убунту Десктоп? -: Sep 30, 2013, 08:54
Препоръчвам FreeNX, много хубава работа ми е вършел. Макар че преди време инсталацията му беше малко забатачена, вероятно вече е на apt-get.
Извинявам се, не съм прочел че става въпрос за свързване от Windows...
12  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Хакнаха ли ме ? -: Jul 02, 2013, 09:02
Някой да хаква лаптоп, който вероятно е NAT-нат зад рутер... По-скоро точно това не е проблема. Може би някакъв бъгав драйвър.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За дизела -: Jun 15, 2013, 23:02

Ти въобще отвори ли връзката и кое точно не можа да видиш?  ???

Да, отворих я, и даже я прочетох. А ти? Съпостави картинката с официалните статистики, направи две сметки и виж как 2 и 2 не прави 4.
Данните от източниците, които намирам ТВЪРДО не отговарят на картинката в статията. За мен това си е просто поредната псевдо-научна драсканица, хранеща хейтърите, които си нямат друга работа, а тролят по форуми.


http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Electricity_and_natural_gas_price_statistics

Цитат
Генералния извод е, че не цените са високи, а доходите ни са ниски щото вместо да си гледаме работата бистрим политиката и канчето на другия!

Точно така!
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За дизела -: Jun 14, 2013, 10:57
България плаща най-скъпия газ в ЕС  >:D  >:D  >:D

Гледам статистиката и ми се струва точно обратното  ??? Тези цени често ли се променят?
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За дизела -: Jun 13, 2013, 17:06
ЦЪК

Яко, а?  8)

Това се казва енергийна зависимост. Сега ни трябва и една АЕЦ Белене, и сме готови за светлото бъдеще.  >:D

Всъщност според линка източник, цената на дизела в България е под средната в ЕС. Както и цените на бензина, тока (в пъти) и други. Та, за какво си говорим?
Страници: [1] 2 3 ... 45