Linux за българи: Форуми

Сигурност => Системна Сигурност => Темата е започната от: RealEnder в Sep 26, 2011, 14:31Титла: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Sep 26, 2011, 14:31
Последните няколко седмици се занимавах с проект, който трябваше да стане сървърната част на besside-ng ($2) - това е средство, все още живеещо в aircrack-ng svn-то. Последствие функционалността се попромени и допълни, като идеята е реализацията на разпределено crack-ване на WPA handshakes, подобно на множеството платени такива услуги. За разлика от тях аз нямам специализиран хардуер за сметките - те се извършват от доброволци, които правят изчисленията с помощта на python скрипт. Системата приема upload на libpcap captures, като за да видите резултата, предварително трябва да си извадите ключ. За момента работи с pyrit и aircrack-ng.
Адресът е http://wpa-sec.stanev.org ($2)
Приемам идеи за подобрения и допълване. Планирал съм отварянето на кода, може би ще стане към края на седмицата.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Sep 27, 2011, 00:25
Привет,

Ние си бяхме писали по този въпрос преди време. Браво за проекта, супер че си го задвижил :)

Като цяло имам няколко (надявам се градивни) критики по отношение на ефективността. Първата е свързана с ползването на aircrack-ския pcap analyzer, за да хващате необходимата информация за handshake-а. Понастоящем това може да е оправено, обаче допреди време, aircrack-ския парсър не беше stateful, демек въобще не вземаше предвид retransmission-и заради кофти качество на сигнала, което (някой си беше играл да вади статистики) - дава до 30-тина % грешка, средно около 10-12%, което в лошоят случай обезсмисля  по-нататъшното чупене, защото и правилната парола ще даде false negative.

Второто е ползването единствено на wordlist-ове за чупене на паролите. Вероятно това има смисъл когато имаш ограничени ресурси (да се чете липса на бързи GPU-та), но дори с проста относително евтина система като моята devel такава (2x5870) спокойно можеш да минеш 160 хиляди PMK-та в секунда, което осмисля ползването на разни rule-based атаки. Дори да не можеш да го нагодиш в софтуера, можеш да генерираш  по-големи wordlist-и на базата на съществуващи такива и прости правила (примерно leetify или добавяне на числа, комбиниране на два или повече речника и т.н). За това специално мога да ти помогна - имам относително мощен rule engine, трябва да ти драсна едно просто tool-чр, което вместо да подава нещата в удобен за мен формат, да ти плюе изхода на stdout-а.

Третото е - не знам дали си се свързал с хората, които пишат oclhashcat, в момента имат най-добрият WPA cracker (след някой друг месец това може и да се промени, хехе). Ако може да се нагоди за целта би било прекрасно. Техният cracker има и относително мощен rule engine, реализиран изцяло върху GPU-та. Предполагам това силно би помогнало, въпреки че софтуерът им не е отворен. Иначе аз поне в това отношение не мога да помогна засега - не ми е сложно да напиша PBKDF2 kernel, но идеята ми е да напиша покрай това и мой си  pcap parser, който да ми сервира нещата в удобен вид. Това може и да не влезе в следващата версия, а следващата версия няма да види бял свят в близките 1-2 месеца.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Sep 27, 2011, 11:39
Здрасти,
Благодаря за отзивите, по въпросите:
pcap analyzer-а на aircrack-ng не е пипан от началото на 2010 и все още е на същото дередже. 30-те процента fail вероятно си ги прочел тук ($2). Една от целите на проекта е да се преработи pcap analyzer-а на aircrack-ng, за да работи коректно. Това е важно, най-малкото защото например oclHashcat-plus използва анализатора на aircrack-ng, за да извади правилните хешове. В pyrit нещата стоят доста по-добре, там анализатора е statefull и се справя. На базата на събраната информация вече имам списък с captures, които не се process-ват правилно от aircrack-ng/pyrit, към последния tool започнах да пускам и бъгове с конкретни примери. Проблемът е, че работата е доста пипкава и тече бавно - трябва да се гледа всеки пакет, какви флагове са му вдигнати, каква е поредността и пр. Определено събраната база е доста полезна за тестове.
В момента процеса в dwpa за обработка на pcap е следният:
1. каченият capture се прекарва през wpaclean - това е от svn-то на aircrack-ng, оставя EAPOOL и broadcast пакетите
2. Изчистения capture се раззцепва по мрежи с tcpdump в отделни файлове. До вчера това ставаше с tshark, но производителността му е доста ниска в сравнение с tcpdump (нещо от рода на х100)
3. Всяко от файлчетата с мрежите минава през pyrit 0.4 analyze - ако анализатора открие коректен handshake - влиза в базата и се изпраща за чупене.
Процеса определено не е оптимален, но исках да имам бърза работеща сглобка с подръчни средства. Третата стъпка ще отпадне, когато имаме човешки анализатор във wpaclean.

Относно wordlist-овете - специално по случая написах скрипт, който да парсва wikipedia дъмповете - wlc ($2). От тях се вадят единствено уникалните думи, където трябва се транслитерира. Знаци, цифри и т.н. се махат. Идеята е да има такива речници, които впоследствие да са удобни за прилагането на rule engin-а. Все още не съм направил интеграция с oclHashcat-plus, но и за това ще дойде времето. Освен това чакам и hashkill-а да донатъманиш ;)

Относно Hashcat - да, имахме лека схватка с atom :) Постнах на форума, но човека е доста докачлив на тема "използват ме" - имаше няколко случая на ребранд на Hashcat туловете и продажбата им. В поста ми видя единствено реклама на услуга, която на всичкото отгоре няма връзка с Hashcat. След няколко нервни поста се разбрахме кой за какво се бори и решихме да изтрием thred-а, да не ни четат простотиите :) В края на краищата и той разчита на анализатора на aircrack-ng и има интерес да стане по-добър. Като ми остане малко време ще допълня help_crack-a и с hashcat поддръжка, която ще включи и rule engin-а му. Това, което ме спира е, че всъщност нямам хардуер, за да тествам :) Лаптопа ми е с intel-ска карта от SNB и втора ATI, което обаче държа изключено да не пие ток, защото под Linux със сегашните драйвери не отлепя.
Ако ти се занимава, можеш да пуснех help_crack-а да поработи при теб известно време - под linux ако намери pyrit директно го използва, ще е интересно за сравнение на производителността. Ако ти се python-и, може да добавиш и поддръжката за oclHashcat - приемам patch-ове ;)

P.s. хм, намерих преди малко една win машина с geforce 9200M GS, може ако ми остане време да го допиша...


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Sep 27, 2011, 23:49
Цитат
Относно wordlist-овете - специално по случая написах скрипт, който да парсва wikipedia дъмповете - wlc. От тях се вадят единствено уникалните думи, където трябва се транслитерира. Знаци, цифри и т.н. се махат. Идеята е да има такива речници, които впоследствие да са удобни за прилагането на rule engin-а. Все още не съм направил интеграция с oclHashcat-plus, но и за това ще дойде времето. Освен това чакам и hashkill-а да донатъманиш

Знаците и цифрите не са ли валидни в passphrase-а или мислиш после да ги вмъкваш по някакъв начин? hashkill-а няма да го натъманя скоро да чупи WPA, освен ако не се предам и не се откажа на първо време сам да си парсвам pcap файлове. Но дори при това положение, опънсорс версията ще излезе поне 2-3 месеца след като е реализирано. Защо това е дълго за обяснение.

Цитат
Относно Hashcat - да, имахме лека схватка с atom  Постнах на форума, но човека е доста докачлив на тема "използват ме" - имаше няколко случая на ребранд на Hashcat туловете и продажбата им. В поста ми видя единствено реклама на услуга, която на всичкото отгоре няма връзка с Hashcat. След няколко нервни поста се разбрахме кой за какво се бори и решихме да изтрием thred-а, да не ни четат простотиите  В края на краищата и той разчита на анализатора на aircrack-ng и има интерес да стане по-добър. Като ми остане малко време ще допълня help_crack-a и с hashcat поддръжка, която ще включи и rule engin-а му.

Обикновено е отзивчив, странно.

Цитат
Това, което ме спира е, че всъщност нямам хардуер, за да тествам  Лаптопа ми е с intel-ска карта от SNB и втора ATI, което обаче държа изключено да не пие ток, защото под Linux със сегашните драйвери не отлепя.
Ако ти се занимава, можеш да пуснех help_crack-а да поработи при теб известно време - под linux ако намери pyrit директно го използва, ще е интересно за сравнение на производителността. Ако ти се python-и, може да добавиш и поддръжката за oclHashcat - приемам patch-ове

В момента ми е трудно да отделям ресурси за по-продължителен период от време, защото често ми се налага да ползвам GPU-тата за тестове. Мога обаче да го оставя някоя вечер. Единствено трябва да си инсталирам pyrit.

Цитат
P.s. хм, намерих преди малко една win машина с geforce 9200M GS, може ако ми остане време да го допиша...

Мммм не искам да те разочаровам, но това разполага само с 8 CUDA ядра (шейдърни процесора, ALU unit-а или според каквато и да е терминология - всичките са синоними). Скоростта твърде вероятно ще е по-бавна от който и да било по-нов процесор. По принцип, Nvidia е огромна набутвация за GPGPU задачи, изискващи предимно целочислена аритметика (какъвто е SHA-1 алгоритъма, използван под една или друга форма в WPA-PSK). Другият момент е че SHA-1 алгоритъма силно много използва циклична побитова ротация наляво, демек:

rot(A,X) = (A<<X)|(A>>(32-X))

както и т.нар "bitfield insert", което е грубо казано нещо от сорта на:

bfi(A,B,C) = (A&B)|(~A&C)

За тези две операции в instruction set-а на AMD картите имаш готова инструкция, която го прави, при NVidia няма. Отделно, AMD GPU-тата, по принцип имат много повече ALU unit-а в сравнение с еквивалентната NVidia карта, които въпреки че трудно се утилизират на 100% заради VLIW архитектурата. Накратко, NVidia е доста загубена кауза за password recovery цели - обикновено се набутваш с по-скъп, по-бавен хардуер, харчещ повече ток. Единствените предимства на NVidia е че се пише код далеч по-лесно за тях, своеволията на девелопърите на SDK-то и драйверите (ако ползваш CUDA) са далеч по-малко, както и от това че ползва скаларна архитектура и че достъпите до паметта по принцип са по-бързи, в определени случаи (най-вече чупене на голям списък от не-salt-нати хешове), загубата на скорост не е толкова рязка с увеличаване на големината на списъка от хешове за чупене. Което не те грее особено, защото WPA ползва PBKDF2/HMAC-SHA1, а той по дефиниция е salt-нат.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Sep 28, 2011, 21:31
Идеята е в wordlist-а да има само чисти думи, а след това с rule engin-а да се добавят цифри, знаци и т.н.
Ясно ми е, че видеокартата е боза за такива занимания, но ми трябваше просто желязо, на което да подкарам oclHashcat-plus, за да го добавя в help_crack-а. Почти съм го завършил, единствено някакви драми със subprocess.check_call и неговата интелигентност при парсването на параметрите остана да оправя. Накрая може и python-a да науча като хората :)


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Sep 30, 2011, 00:18
Мммм опасявам се че това не е много добра идея, но това е само интуитивно, защото е много трудно да се докаже нещо подобно на базата на предположения за човешките модели за избор на парола. Но примерно ако хванеш rockyou речника (който е вероятно най-добрият wordlist за експерименти в момента), там имаш пароли където включват някаква историческа дата или пък има някакъв друг смисъл (като например нацистчетата, колко предвидимо ползват 88 и 18 в паролите си :) ) и контекстът където е ползван има значение.

От друга страна, добра идея за експерименти е примерно правило от сорта на leetify, което да ти заменя букви с хакерския им еквивалент. Или пък правила, които добавят числа от даден range в началото или след края на речниковата дума. Мммм ще излезе интересен експеримент. Апропо, изборът на WPA пароли се подчинява на някакви модели, както и навсякъде другаде, но моделите са малко по-различни от тези при уеб приложенията. Примерно стандартът те ограничава да не ползваш пароли под 8 символа и има много по-голяма вероятност в паролата да се срещат низове като "hotspot", "wifi", "hotel", "node" или нещо от сорта. Пазиш ли някъде кракнатите пароли, интересно ми е след време какви pattern-и може да се наблюдават.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Oct 01, 2011, 11:09
Ще добавя още речници, но поне тези да извъртим - за момента не му се вижда края, дори с този set.
Определено ще поиграя и с rule engine-а, само да завърша интеграцията на oclHashcat, че там стана малко неудобно за масова употреба - първо трябва да се мине през компилираната от svn версия на aircrack-ng за конвертиране и после да се пусне кракера. Все неща, които обикновено не са на компютъра на помагача.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Oct 01, 2011, 14:11
Новата версия публикувана с oclHashcat-plus поддръжка. Не съм я тествал усилено, но изглежда като истинска:)


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: victim70 в Oct 01, 2011, 20:23
Имам един въпрос?
Паролата: _Bahur4e!
Със речникова атака по този начин след колко време ще я строши?
Имам и други фаворити Drugel


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Oct 01, 2011, 20:44
Първо, за да е успешна атаката паролата трябва да я има в речниците или да е възпроизводима чрез правилата в rule engine-а (разбирай, базирана на речникова парола)
Сървиса работи като първо подава за търсене от по-малките речници към по-големите - погледни статистиките за речниците ($2). Ако горните неща са налице, времето зависи от броя на хората, които пускат продължително help_crack.py ($2) и възможностите на хардуера им.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: victim70 в Oct 01, 2011, 21:08
В такъв случай подобни правила на неправилно написани жаргони български, руски, японски, китайски, арабски ...... думи нямат разбиване с подобна политика на речниково търсене и на правила.
Ако не открие фразата с речника и шаблоните, това продължава ли с груба сила да се опитва да  я разбие и как пропуска вече пробваните варианти?


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: RealEnder в Oct 01, 2011, 22:24
По принцип за чупене на WPA не се прилага директно комбиниране, тъй като ключовете са с дължина от 8 до 63 байта - при тази сложност е безмислен директен bruteforce. Например, на моя core i7 прави около 2000 опита в секунда, на правилна видеокарта/и (чети по-горе в треда) - по 40000-50000, според много зависи от картата. Затова и е необходим подобна система, за комбиниране на усилията на повече хора.
Речниковата атака е ОК, особено комбинирана с rule engine-а.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Oct 01, 2011, 23:11
Мощна двучипна AMD видеокарта като 6990 може да изклати 130-140 хиляди, ако си сглобиш някой дзвер с 4 такива карти (повече от това не можеш да сложиш поради ограничение в драйверите, но има и други кофти проблеми като например охлаждане и захранване - това ще ти яде към 1.7-1.8 киловата, няма захранване което да поема толкова, трябва да правиш магарии) - може и да докараш към половин милион/секунда. Обаче това е безумно малко, за да се пробваш да bruteforce-ваш пароли съставени дори от само малки букви.

Неправилно написаните думи на какъвто и да било език може да се хванат с подходящият rule и речник.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: victim70 в Oct 02, 2011, 23:51
За жалост в примерите дето съм дал не виждам нито правила нито речник. Знам и паролите на още няколко харпуна които са по подобен манталитет написани, включително японска фраза която е побългарена.
Но по този начин 80% от паролите на потребителите ще подадат.
//офф
Това с GPU тата ме заинтересува. Имам специална такава карта за обработка на циклични изчисления в реално време с плуваща запетая (използва се за многозвенни FIR IIR ..... филтри и обработка на сигнали).
Не се бях досещал че видеото има възможност за такова нещо колкото и да е логично че е така. Има ли някъде пример да го разгледам на подобно ползване? 


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Oct 03, 2011, 01:12
Побългарената японска фраза най-вероятно няма да падне. Keyspace-а и сложността на алгоритъма са прекалено големи, за да има смисъл да се пробваш да bruteforce-ваш, поради тази причина речниците и правилата са някакъв начин нещата да добият по-практичен вид в случая, следвайки някакви модели, които хората често обичат да повтарят. Но гаранция 100% нямаш, поне с днешния хардуер.

Иначе за подобни проекти - oclhashcat, pyrit, ighashgpu, EGB и т.н, можеш да ги google-неш да ги разгледаш, в общи линии идеята е сходна.

Що се отнася до криптографията върху видеокарти - това е доста пристрастяващо :) Програмирането на GPU-та не е особено сложно веднъж като схванеш идеята. Кривата е доста стръмна, основната идея е малко трудна за смилане в началото, но иначе е доста проста. Всички framework-ове за целта правят едни и същи неща, но OpenCL и CUDA са най-удобни и лесни за ползване, особено ако имаш опит с C. Осмислянето на крипто-алгоритмите е малко по-различна работа, но за сметка на това не чак толкова сложна. Като цяло, според мен над 50% от това няма нищо общо нито с програмиране, нито с познаване на хардуерните особености, а е по-скоро чиста математика, нагаждане на нещата така че да могат да сработят върху хардуера и колкото и да е странно - малко геометрично мислене (което предполагам за хора, занимавали се с FPGA неща е доста познато).

Иначе password cracking-а е силно пригоден за GPU хардуера, защото е embarassingly parallel и в общият случай ползва предимно 32-битова целочислена аритметика и побитови операции. Асиметричната криптография е друга бира, там портването върху GPU-та е почти безсмислено занимание.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Jan 16, 2012, 01:00
RealEnder, с известно закъснение :)

Най-накрая реших и аз да добавя WPA трошене към моята бъглива програма. Разбира се още не съм го направил, но уикенда похабих няколко часа по въпроса. Първото което реших е да ползвам на hashcat формата за входни данни, hccap. Това разбира се е проблем, защото когато трошиш WPA обикновено работиш с pcap дъмпове. Основният проблем е че за да получиш hccap от pcap дъмп, трябва да apply-неш един пач към aircrack който да ти позволи да експортваш данните в hccap формат. Другият проблем е че pcap parser-а на aircrack е под всякаква критика, не е stateful, когато два handshake-а се презастъпват или има ретрансмитване на пакети, става мизерия и може и да не успееш да кракнеш паролата заради кофти входни данни.

Та понеже не ме е страх да парсвам pcap дъмпове :) реших да драсна една малка програмка която да превръща pcap във hccap, коригирайки проблемите на aircrack. Сорса можеш да си го вземеш оттук:

http://gat3way.eu/poc/pcap2hcap.c

Програмата не ползва libpcap, обработвам си сам pcap пакетите.

Знам, все още има трески за дялане, но работи доста добре. Правих тестове срещу pyrit, досега нямаме разминавания по отношение на false positives (всъщност, аз следвам 802.11/802.1x спецификациите малко по-стриктно, което в рядки случаи може да се окаже проблем, при някои бъгливи имплементации - в този случай можеш да ползваш -b опцията, която олабва малко проверките, но пък дава грешни резултати в огромна част от случаите).

Също така, скоростта е далеч по-добра от тази на това python-ско чудовище pyrit. Pcap дъмп от десетки мегабайти с няколко хиляди handshake-а го обработвам за няколко секунди, докато pyrit се влачи минути докато ми заеме цялата оперативна памет и се тръшне геройски :) А pcap2hcap заема някакви мизерни 5-6 мегабайта оперативна памет :)

Надявам се да помогне.

П.П за момента не може да се използва за batch неща, защото изисква вход от потребителя. Това скоро ще го оправя.

А,да, говорихме си известно време с atom (автора на hashcat). Генерираните hccap файлове работят (добре че ме светна за една особеност на формата, за която бях в дилема :) ). Изходът от тази програмка директно може да се ползва с oclhashcatplus. Всякакви малки детайли с формата са изчистени :)


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: shoshon в Jan 16, 2012, 03:28
Цитат
http://192.168.100.200/poc/pcap2hcap.c
плс гейт фиксни това, че имам мерак да видя файла :)

Цитат
« Последна редакция: Днес в 01:36 от gat3way »
Будуването никому не прощава


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: b2l в Jan 16, 2012, 09:06
Цитат
http://192.168.100.200/poc/pcap2hcap.c
плс гейт фиксни това, че имам мерак да видя файла :)

http://www.gat3way.eu/poc/pcap2hcap.c


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Jan 16, 2012, 09:11
Тъй става като копираш и пействаш без да гледаш хехе :) Оправено.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Jan 19, 2012, 01:29
Тъй. Програмата има дефект, EAPOL стойността не се записва коректно. Има и твърдо ограничен лимит от 64 AP-та и 64*64 handshake-а. Последното е отстранено и скоро ще кача резултата.

Сега по-веселото: за по-малко от седмица успях да драсна kernel-а и хост кода за WPA чупенето. ОК, wpa2, wpa колкото и да е странно е малко по-сложен и все още имам някакви грешки в сметките, които скоро ще открия.

Резултатите са много позитивни - около 62 хиляди опита/секунда върху AMD 6870. За сравнение, pyrit прави около 30 хиляди върху 5870 (която е далеч по-добра карта от 6870) и около 50 хиляди върху Amazon EC2 instance с 2 Tesla C2070 карти. Тайната е в това, че извършвам целия процес върху GPU-то, а не само PBKDF2 частта. Това включва:

PMK=PBKDF2(парола, essid);
PTK=HMAC(PMK,"Pairwise key expansion"+\x00+mac1+mac2+nonce1+nonce2+\x00);
MIC=HMAC(PTK,EAPOL);

Pyrit смята само PMK върху GPU-то и оставя останалите сметки върху процесора (понеже наистина е гадна работа да смяташ HMAC от няколко блока).

Засега oclhashcat+ постига малко по-добра скорост, но аз още не съм почнал с оптимизациите :) При все това трудно ще се изкрънка много отгоре.

Като цяло това е доста забавен експеримент, който очаквам да финализирам до няколко дни. Радвам се от себе си, не съм очаквал че ще успея да се разправя с тази свинщина за няколко дни.


Титла: Re: Free distributed WPA PSK cracker
Публикувано от: gat3way в Jan 19, 2012, 23:28
Йей, нещата вече добиха леко завършен вид:

(http://img811.imageshack.us/img811/1345/wvf1.png)


66 хиляди PMK-та в секунда е доста прилична скорост :) С машина-дзвер с 4x5970-ци от сорта на това:

http://blog.zorinaq.com/?e=42

ще минем 600 хиляди в секунда. На такова животно, речник от 60 милиона думи ще се изтъркаля за по-малко от 15 минути. Освен което, мисля че в комбинация от добри речници с rule engine-а на hashkill:

http://www.gat3way.eu/poc/hashgen.html

можем да правим разни доста практични атаки върху WPA passphrases. Със сигурност добри такива няма да могат да се чупят, но по-слабите такива - в нормални срокове. Всичко това зависи от качеството на правилата и доколко се отнасят към контекста. Примерно може лесно да се сглоби правило което лепи към низа "hotel" речникови думи и към полученото - примерно числата от 1 до 1000. Тогава примерно passphrases като:

hotelralica0012 (истинска парола от хотел в който съм бил) лесно ще падне. За жалост, съставянето на добри правила е доста трудоемка задача.RealEnder, ако искаш мога да ти пратя binary-та, когато ги приведа в малко по-културен вид, защото следващият release на hashkill няма да е много скоро. Само ще те помоля да не ги разпространяваш много :) В момента нямам NVidia kernel-и все още, нямам оптимизиран CPU codepath (скоростта върху quad-core Phenom2, 3.2GHz е кошмарна - около 200 PMK/s, а може да е поне 6-7 пъти по-добра ако се бях постарал и не ме мързеше). Също така за AMD съм вързан към SDK 2.6 и драйвери от preview 12.1 нагоре (да, има preview 12.1 и за линукс, само дето download линка е добре забутан на сайта на AMD :) ). С по-стари драйвери просто не работи - или вади странни грешки или крашва. Скоро ще излезе официалния 12.1 така че това няма да е голям проблем.

Скоростта е много добра и е на кантар с oclhashcat+, вторият е малко по-бърз. Като предимства имам доста мощен rule engine и факта че подържам passphrases до 32 символа (oclhc засега подържа до 16).