Направо като гледам и се ентусиазирам страшно много, щото такива малки проблемчета ... са гхрр най-яко е като ги изядеш за закуска ... :-) ;-)
Добре де щом имаш карта , а нямаш звук, според мен има разлика нещо в io адрсите за достъп или нещо се кара ... обаче това е скок в тъмното ... Ще прегледам темата пак , не може да не тръгне.
Имал съм (по-точно не аз, но служебен) Тошиба Сателит модел преди .. ммм година, интелско , но с чипсет на ATi X200 mobile бла-бла ... , но аудиото си беше ок ,вярно обаче не помня чипа и все пак мисля че беше интелско
Другот, което е това не е първяит тошиба на който съм ползвал Линукс и затова съм СТРАШНО очуден , но явно има нещо ...
просто няма как да не тръгне, интел са на ти с подръжката/подкрепата под/към Линукс.
//стига съм писал , отивам да чета и търся и аз пфу
edit:
дотук какво ми се върти из главата и на къде ми се насочва търсенето '> :-)Цитат |
I (!'> model да се види като въможни опции ! # options snd-hda-intel enable=1 index=0 model=basic
да се пробва с други model = ;-) индекса нещо не го разбирам, сякаш може да са няколко карти ли :? и като номер, enable - ясно , ама сякаш може да override bios настройката + независимо дали е
disbale in bios -> enable here -> go
enable in bios -> disable here -> not go
второто е лесно да се напраив но първото предполага доста директен достъп до биоса ;-) '>
така другото ...
--- какво стана с bios-а/биосите + да погледна changelog-овете (toshiba forum ? ако има) ти нещо май каза за биоса, ДА много мже да си прав, освен с по-нова може да пробваш и по-стара но кажи какво стна с новата, сложи ли я , всъщносто сега ще погледна пак темата
друго , т.е защо логично е да си мислиш така
ами .. казваш друг лаптоп, но друг модел / друга основа !!! :-)
=> биоса спрямо аудиото като управление е разликата, така де чипа си е същият едва ли пасивните елементи и позицията му на дъното влиаят на софтуера :-D пп: казах ли че съм се ентусиазирал от този малък, проблем, май да, не се очудвай/те че разсъжадавам на глас
може пък и да Ви дойде някоя наистиан добра идея
---
III. самото аудио като чип/сет :-) bau така друго ... :-P :-) ;-)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
това сега тепърва ще го гледам , от интел 100% имат нещо на сайта си за линукс / драйвер или е пакет на алса или ти казват гледай си в ядрото на линукс и еди кое си дистро '> :-)
|
edit2: това с model малк вероятно да помогне, мисля си за биоса на 99% ... не толкова за проблем в ядрото, защото имаше един момент при АСУС дъната /настолните когато вядрото имаше workaround, докато асус си оправят биосите и беше добре , че все пакстана макар и с 2,3 месеца закъснение ;-) :-)
edit: Някой много добре ти беше предложил, АКо не си го приавл - направи го ; пусни 2,3 РАЗЛИЧНИ liveCD/DVD-та !
И виж има ли звук и конф. / ядро бла-бла
няма да сменяш ядрото, просто да видиш арг. към ядрото и алса настройките естествено
предлагам
knoppix 4.0.2
kanotix не знам, някоя по-нова /даже гледай мах близка по ядро
и SLAX ... просто да е стабилна, че скоро четох за проблеми с новият release или предпоследният, това е което за сега се сещам,а относно твоята аудио и Линукс има доста проблеми ... поне в гоогъл доста неща изникват и решения най-различни ....
ето тук ударят пак на камък при един ЧОВЕК, но (!'>
има страшно много комбинации от опции ! за алса и ядро, кооито дават различни резултати, виж ги , ако ти се пробва - пробвай
Успех !И не се предавйа, толкова много неща отменахме ,че .. едва ли остава още много . Това е.. айде ще чакам като имаш време отговор '> :-) ЗА новини. Приятно разрушавване на стени '>
полезно е '>