Това, което се опитваш да направиш, не е банално - миграция от Oracle към PostgreSQL.
Можеш да опиташ на части:
1. Първо export само на мета-данни: ddl за PL/SQL (packages, procedures, functions ...), tables, indexes, triggers, sequences - без данни!
Така няма да имаш проблеми с размера на export file-а.
2. Подреди по големина таблиците и започни да ги export-ваш една по една (първо най-големите, после по-малките заедно).
Имай предвид, че ако имаш много големи таблици (> 1G) , може да се наложи да използваш друг tool (ne SQL Developer).
Мислих го но са над 100 само таблици а времето в което мога да го извърша е събота, неделя или между 22 и 6 часа през ноща, за да няма ъпдейти по време на миграцията. Тригери и изгледи и броячи са още толкова.
Дори да хвана подчинените ми, създаването трябва да е в последователност от релациите иначе няма начин да се транслира и експортне. А релациите при много таблици трудно се проследяват нищо че има детайлна документация. В смисъл последователността на създаване и пълнене на таблиците.
Таблиците са наистина огромни. Схемата е пусната преди 12 години на оракъл 7 сега сме на 11 с клъстър. В някои от таблиците на всяка секунда влизат по 2-3 записа. Включително престоя в тоалетната се записва в една от схемите, освен кой какво, колко, къде, кога, с коя доставка, с кой компонент точно от доставката е работил и т.н.т. Освен това има ЛОБ-ове с картинки на всеки изходящ продукт.
Колкото и да е голяма на сървера се експортва за 2-4 часа схемата (тя е без лоб-ове). А ресурса на сървера ми е неизвестен с VmWare е и работят на него 30-40 виртуални машини. Размера е на трикрилен гардероб с надстройка и UPS 30 kW трифазен каквото и да значи това.
Различни бази се използват заради лиценза. Едната е само подържаща (постгре) и се ползва в моментите когато на доставчика му спре тока или се прекъсне връзката между производство и офис. Спре ли проследимостта спира производството. Тука е моят дял от сговняването, защото синхронизацията обратната и превключването между оракъл и постгре и последващата синхронизация на броячи и записи съм ги правил на C. В програмата за синхронизация всички проячи съм ги наслагал INT вместо long long при което някой е превъртял и посстгрето не е с актуални стойности и не се знае кое е синхронизирано и кое не. Зависимостите вече са строшени и най лесният вариант е да се реимпортне