Файър, да (П.П- обърках в началото), да, една дълга е, "ракетата". От двете страни можеш да навиеш маркуча, има и накрайници, един от тях го ползвам, свит е, да засилва струята. Сега като спомена и пистолет за боядисване с буркан, май и тая имаше преди нещо такова, но съм го изхвърлил отдавна.
4К - Тя от поне 20 години, ако не и повече, не се ползва като прахосмукачка, няма торба- изчистил съм я, изтърсил съм хубаво маркуча, сменил съм четките на двигателя, продухал съм я, на мястото на торбата съм приспособил един филтър от аспиратор, от оная черната материя, порестата. От много години я ползвам да издухвам стационарката вкъщи, освен това- като си ремонтирам разни ел. неща по колата (и не само) с нея издухвам прахоляците от платките.
Искам да кажа, че няма какъв прах да набие, на практика е компресор, сешоар, вентилатор, не прахосмукачка
П.П.П. А тази година, освен продухването, ще сменя и пастата по стационарките, тъкмо имам нова паста.
Съветите за отлепяне на радиатор, ако се закучи, да го понагрееш, са много ценни.
Стационарките досега само съм ги издухвал с прахосмукачката веднъж годишно, не съм им пипал радиаторите.
Но стари стационарки съм разглобявал много, даже имам една торбичка стари процесори - Дюрони, Атлони, и от интелските, тия с крачетата.
Самите крачета бяха много подходящи като обков (имитация на гвоздейчета) за някои детайли по корпуса на един дървен модел на кораб от 17 век, с който се занимавах преди.
Имам и една торба алуминиеви радиатори, една торба всякакви вентилатори, и няколко стари захранващи блока, от които единия (с мощност 350 вата) миналото лято сложих на стационарката в офиса, защото тогава там нямах юпиес и при един токов удар точно захранващият блок замина. Наложи се да сложа два преходника от старите букси към сата, за харда и сидирома, но стана.