Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 344 345 [346] 347 348 ... 414
5176  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За всички които мразят България. -: Feb 02, 2015, 16:30
Изходите наистина са много. Човек просто трябва чака правилната възможност. При мен, надявам се, се появи и възнамерявам да се възползвам напълно. Да видим, докъде ще се стигне. А на държавата, в лицето на нейните управляващи, мога да кажа само едно - майната ѝ. Респективно да се разбира "им". Страната си я обичам много.
5177  Сигурност / Системна Сигурност / Re: какво точно е Certificate Authority -: Feb 02, 2015, 11:45
Ползвам услугите на fibank, от която имам издадена мастеркард. Браузъра нито веднъж не ми изпищя за нищо.
5178  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За всички които мразят България. -: Feb 02, 2015, 10:36
Как пък само такива теми събират за нула време по стотина поста!  :D
Иначе идеята на Гейта да си плащаме за да гласуваме е интересна. По-интересно е, как ще се случи  ;D
5179  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: as0t0-as0t15 какъв е този интерфейс ? -: Feb 02, 2015, 08:36
VPN
Мисля.
5180  Програмиране / Общ форум / Re: Скрипт за kill на процеси (overload) -: Feb 01, 2015, 13:25
Пълни простотии са това и широко отворена врата за по-големи золуми, без значение дали естествени или умишлени, с човешки характер. Ако става въпрос за уеб приложение, тогава вече е върховна тъпотия и мърлявщина на девелоперите. Единственото място където съм виждал такъв подход и където има смисъл е в разни realtime операционни системи като QNX. Там има установен watchdog механизъм, софтуерът трябва да е написан така че да ползва това API, периодично се изпращат "ping"-ове към определени критични процеси. Ако някой от тях не отговори в разумно време, следва рестарт на операционната система. Там има смисъл, защото касае или критични приложения където проблемът може да стане веднъж в рамките на години, но да е катастрофален, примерно рентгенов апарат или управление на електроцентрала, или пък да няма лесен и удобен начин да се дебъгне проблема и да се отстрани в движение, примерно ако е на някой марсоход. Но надали случаят е такъв.
На марсоходите явно не използват нещо такова, ами ще да е  Win Server 2012 или нещо от сорта :D
Все пак, явно успяват някак да рестартират системата от разстояние от време на време,  та да се порадваме на измислени марсианци и следи от цивилизацията им.
5181  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За всички които мразят България. -: Jan 30, 2015, 11:24
На теория не е нещо сложно. Трябва да се погледне, какво е най-сваляно в торент тракерите, кои новини са най-коментирани. Да се провери, за няколко стотин ключови думи и изрази в Гугъл, колко резултата ще изкара. Общо взето да се виид, къде хората си врат носа. Ясно е, че сериозни теми, които са пряко свързани с качеството им на живот, не ги интересуват. Може да се направи нещо като портал и да се наврат вътре всички лайна, които бликат от медии и да се пуснат хората свободно да се регистрират и да коментират почти на воля. Идеята между другото няма да е лоша и от друга гледна точка. Обикновено където има възможност за коментари, мнения и прочее, има и някаква модерация. Обаче, какво ще стане, ако такава липсва? Какво ще излезе, ако на хората се даде пълна и тотална свобода на изказ. Докъде ще стигнат с приказките си. Поне на мен ще ми е интересно, дали при една анонимна форма на комуникация - анонимна, защото няма да имат информация един за друг - ще се прояви някаква цивилиззованост и разум. Дали ще се появи някаква саморегулация на приказки и тон.
5182  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Температура -: Jan 29, 2015, 22:39
добре, че повдигнахте въпроса, та и аз да се подсетя, че близо година не съм надничал под капака :)
[satir@satir-desktop ~]$ sysctl -a | grep temperature
dev.cpu.0.temperature: 54.0C
dev.cpu.1.temperature: 54.0C

след отварянето на капака за почистване на решетки, мрежички и неща и за няколко минути:
[satir@satir-desktop ~]$ sysctl -a | grep temperature
dev.cpu.0.temperature: 34.0C
dev.cpu.1.temperature: 34.0C
а и t на видеото спадна с десетина градуса... :D

едит: на LMDE имам аплет и контролирам, както честотата, така и температурата на процесора - много удобна джаджа. за съжаление не съм намерил такава за FreeBSD :(
tlp
Виж, дали има и за BSD. По принцип, за да работи нормално, трябва да спреш мениджмънта на захранването на графичната среда, която ползваш. Има доста настройки. Погледни го, ако искаш
5183  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За всички които мразят България. -: Jan 29, 2015, 10:53
Бих подкрепил идеята за задължителното гласуване. Някак смешно ми е, нищо да не върви в тази държава и всеки да обвинява правителство и кой ли не, но да не поема своята част от отговорността и то веднъж на четири години. Сега темата, дали като гласуваме всъщност нещо правим и дали се променя нещо е дълга и обширна и моето мнение е, че е абсолютно безсмислено да се прави при сегашната система на управление, но няма да я зачепквам. Исках да кажа, че да си абсолютно пасивен, да се опитваш да криеш данъци, да не си дупчиш билетче в градския транспорт, за който го ползва и в същото време да коментираш, да плюеш, кой виновен и кой не, е меко казано не детинско, ами жалко. Ние сме държава от ревльовци. И напълно заслужаваме това, което ни се случва. Всеки е наясно, че ако се изсипем 500 000 души на жълтите павета. Ще клекне всяко правителство, което не желаем. Ако се съберат достатъчно подписи, ще има референдума за всеки закон, който ни бърка в зад$$$$те. Но не правим нищо. Глупаци ли сме или какви? Цялата човешка история е показала, че не си ли вземеш сам това, което желаеш, никой няма да ти го даде. Но ние сме по-наивни и от три годишните. Ама три годишното дете можеш да го излъжеш най-много два пъти и повече няма да ти вярва. А тъпия народ тукашен го лъжат четвърт век вече и не се научава. Това в каква категория ни слага? Не питам всъщност.
5184  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За всички които мразят България. -: Jan 27, 2015, 21:21
Не разбирам. Някакви изтрити линкове към нещо, което не разбрах какво е- Само едно разбрах, че става дума за омраза. Чак пък толкова! Омразата е едно от качествата, които единствено показват, колко ограничен може да бъде човек, изпитвайки такова разрушително чувство. До какво може да доведе омразата? До нещо красиво, нещо конструктивно, нещо ново, нещо различно? Какво посява човек, който мрази? Какво ще пожъне? Да говориш за омраза по социалните мрежи, били те и форуми или каквото там, означава и че си слаб, че си се предал и единственото, което ти остава е да плюеш по всичко и всички. Че мразиш живота си, защото нямаш силата да го промениш. Или волята. Правете си фейсбук групи, събирайте се, говорете си.
Аз съм аут. Имам по-полезни неща, с които да се занимавам, отколкото да съжалявам, че съм се родил тук или, че съм останал. И който мрази България, по-добре да изчезва някъде навън, защото, ако някой ми говори за такива неща пред очите ми и, ако мога да го достигна, ще му покажа, до какво води омразата. А зная, как да удрям, за да причинявам болка.
Да не съм видял повече да се говори за това тук! Не съм никой в тоя форум, но това не мисля, че е място, което да се очерня по такъв недостоен начин.
5185  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с LinuxLive Knoppix -: Jan 26, 2015, 14:54
Все тая, дали му е минала модата или не. Искаш Knoppix на диск? Доколкото помня, ползваш нещо дебианско. Намираш си програмата за запис на дискове, търсиш в нея бутон или от менютата нещо от сорта "image burn", "write image" и подобни чекни. Да има думичката image, мисля, че съм виждал и iso burn. iso файла или тъй наречените image файлове са точни "образи" на това, което е например върху някой диск. Поне преди беше така. Сега софтуера директно го генерира и си го качват така по сайтовете, понеже почти никой вече не разпространява софт продавайки дискове.

Та като избереш това в програмата за запис, намираш iso файла и ѝ го посочваш. Определяш скоростта там от опции или разширените настройки ( аз обикновено избирам минималната възможна ) и го пускаш да се записва.
Поглеждаш си модела на лаптопа, ако става въпрос за такава машина и търсиш в Гугъл за "Марка_лаптоп модел_лаптоп boot menu key" или просто рестартираш машината и като ти светне дисплея, почваш да помпаш F12, F11, F10, F2, ESC, докато не се появи меню за избор, от кое устройство да зареди система. Казвам ти да ги пробваш всичките, защото вече нещастниците вместо да те оставят да четеш съобщения на спокойствие, за да можеш да видиш, какво се случва, те ти пляскат логото си. Та обикновено си ги пишеше, но вече не. Ако се случи, че натиснеш F2 и влезеш в BIOS с F10 излизаш.

Тези sh1 md5 неща са чексуми на iso файла. За да го провериш, дали се е дръпнал без грешки. Можеш да го провериш така
md5sum път,до,iso,файл/KNOPPиKNOPPIIX_V7.2.0DVD-2013-06-16-DE.iso
или там, както ти е именуван iso файла. Ще ти излезе един  32 символен миш-маш от букви и цифри, които представляват тази сума. Сравняваш я с това, което пише във файла, който завършва на md5. Ако съвпадат, iso-то се е дръпнало без грешки.
5186  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Предложете ми дистрибуция -: Jan 25, 2015, 19:18
Никога не съм казвал , че другите дистрота са перфектни на убунту си е жива педерастия спор няма!!! Колега pennywise напълно наясно съм какво правя това че си си преместил дисковете от една машина на друга не значи че убунту е страашна работа! Юзер френдли са си сабайон, минт и мандракето. Това , че в класациите убунту излиза на чело е защото е по лесно за работа и гласуват повече хора за него но това са пълни глупости досега не съм виждал да ползват за сериозна работа убунту. Колкото и пъти да си избирам дистро убунту винаги отпада първо незнам защо така но не се получават нещата с него
Като споменахте Sabayon, защо не ми се стартира от USB това нещо? И с Unetbootin първо пробвах, със dd пробвах. С GRUB още не съм, ама се чудя, да се мъча ли. Не ми е много ясно това как работи и как да му кажа пусни това.
5187  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Първи стъпки -: Jan 24, 2015, 19:27
Навитак съм. Много хора не са така напред с езиците и въпраки това искат да ползват тази система.
5188  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Jan 24, 2015, 18:15
Да се започне от причината. Искаш да си хостваш сам Уърдпреса. Защо? Защо? Не си доволен от услугата, искат много? Все трябва да има основателна причина за това ти желание.
Ако причината обаче, е да се научиш как стават нещата.... забрави. Няма да стане така. Трябва да имаш цел, проект, нещо, което искаш да направиш. Не просто да изпляскаш сайта си на собствен сървър, защото това, както описа "колегата" има не малко недостатъци. Не вадиш ли пари от това, не си заслужава. Но аз исках да кажа нещо за мотивацията. За целта. Няма да научиш нещо просто, защото искаш да го знаеш. Повярвай ми, пробвал съм го неведнъж.
5189  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Предложете ми дистрибуция -: Jan 24, 2015, 18:00
Eто сайт за споделяне на снимки
http://prntscr.com/
5190  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не мога да инсталирам QEMU -: Jan 23, 2015, 14:39
С  Unetbootin можеш почти всичко да направиш на live USB. Също, не е нужно да му отваряш списъка с дистрата. Долу имаш радио-бутон Diskimage. Цъкаш на него, в дясно от полето за въвеждане на пътя до iso файла имаш друг бутон с три точки на него. Когато го натиснеш, ще можеш да си ровиш по папките, докато стигнеш до iso файла и го посочваш. Флашката трябва да е мушната и монтирана, когато отваряш програмата.
С Другата програма също можеш да посочваш iso файл, но не помня с подробности, къде и какво се цъкаше там. Успех!

Универсален начин е и със dd, само че там трябва да се внимава и докато не се научиш, как да си проверяваш кое устройство , какво е, не ти го препоръчвам засега. Много лесно можеш да си затриеш работещата инсталация.
Страници: 1 ... 344 345 [346] 347 348 ... 414