Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 270 271 [272] 273 274 ... 353
4066  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Съвет за NAS + Replication -: Jul 29, 2011, 10:48
/off

И аз като прочетох клъстер с 20 машини, егати сериозната работа е това.


П.С. Поръчай си 2 QNAP-а от по-сериозните и ще си правиш каквото искаш.
4067  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Как се филтрира UDP Flood под Linux ? -: Jul 29, 2011, 10:40
Т.е. ти не можеш да стигнеш до конзолата на Ubuntu-то ли ? За да пишеш командите в нея. Ееееееееее, не се сърди момче, ама какви сървъри се захвана да правиш/хостваш/поддържаш без да знаеш дори как да си пуснеш конзолата ? Не е заяждане, а градивна критика. Хвани се да почетеш малко документация за основните неща в една Линукс система. Толкова много статии за начинаещи юзери (и евентуално бъдещи админи) има по нета (а и тук на сайта и на форума е пълно). Ами тия хора са отделили много от времето си, играли са си да пишат мануали и статии по всеки един въпрос/проблем. Малко уважение към труда им прояви. Защото сега е конзолата, утре ще е следващата болка и т.н. Похвално е, че си се захванал да ползваш Линукс, но няма да стане без търсене/четене/проби и грешки. Само успехи пожелавам.
4068  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Споделете Мнение -: Jul 29, 2011, 08:53
Откъде да го върнеш ? От ОНЯ свят ли ? Ами там, където си го нахакал, оттам го върни.

Е как да ти се отговори човеко ? Ти си инсталирал, мазал, бъркал. Как сега другите да отгатнат какво аджеба си правил, и респективно да ти се даде съвет, как да го възстановиш ?
4069  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Лаптопи dell -: Jul 29, 2011, 08:49
/off

Е, това беше смело изказване. Аз имам точно обратното мнение. За мен лаптопите Dell (особено от ирландската им фабрика) са пословично здрави и читави. Нито са греели много, нито чипсетите са правили проблеми, нито пък нещо друго драстично да съм забелязал като негатив за марката. Да не говорим, че и те предлагат най-много цветове и външни украси върху кутията (а за много от клиентките това е голям плюс). А има и друго, защо пък не вземеш да им пуснеш един мейл на Dell:

"Не можете да правите лаптопи. Боклуци са. Къде сте тръгнали с таз кофти техника и Вие ?"

Поздрави, и хубав ден пожелавам на всички колеги.
4070  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем сас видео драиварите -: Jul 28, 2011, 09:41
/off

И как един не се излъга да каже МОДУЛ за даденото устройство ? Все тез пусти драйвери.


П.С. Ами всеки говори за ДРАЙВЕР-и, а в Линукс те се именуват МОДУЛ-и. Затова и някои от командите са:

lsmod, insmod, modprobe. rmmod etc.
4071  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем при стартиране на външен хард -: Jul 27, 2011, 10:53
Предполагам ДА. Щом там си работи нормално и при теб трябва да тръгне. Но хубаво беше да се пусне и chkdsk. А файлове не се губят така лесно при чекирането. Като имаш време попрочети малко за журналните файлови системи, а и изобщо, кое - как е организирано. Само от полза ще ти е занапред.
4072  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дебиан и Убунту на един компютър с един и същи home -: Jul 27, 2011, 08:55
Цитат - "И защо ще инсталираш Дебиан и Убунту на един компютър ?"

Ами за спорта най-вероятно.
4073  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Themes -: Jul 27, 2011, 08:54
А какъв е конкретния въпрос ? За инсталиране на тема има толкова документация и на сайта на Ubuntu, и по търсачките. Как пък нищо полезно не ти изскочи ? И като си съвсем новак, ами поработи малко с текущата тема (не бързай да я подменяш), понаучи това-онова, задобрей малко и после сам ще видиш, че никак не е толкова сложно. Успехи.
4074  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем при стартиране на външен хард -: Jul 27, 2011, 08:49
Ами щом е външен диск, лесно можеш да го пренесеш (не че вътрешния е много труден). Не вярвам да нямаш колеги/познати/приятели/роднини с работещ Windows XP или нагоре. Занеси го, закачи го на машината, чекирайте го там и си готов. Ако автоматично не тръгне проверката при BOOT на Windows-а, то после в Command Prompt-а пускаш:

chkdsk BUKVATA_NA_DISKA_TI /f

примерно:

chkdsk E: /f или chkdsk F: /f

И си ти. Ако намери грешки, ще си ги фиксне. Гасите, откачаш диска и си го монтираш при теб. Успехи аверски.
4075  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Имам проблем! -: Jul 26, 2011, 08:45
Какво се мъчиш в тоз WiFi ? Kато е десктоп система, слагай LAN кабела и си ти. А после като задобрееш малко, ще си наясно как аджеба да си оправиш firmware и правилния модул за твоето устройство. Успехи.
4076  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Deluge "обсебва" твърдия диск -: Jul 24, 2011, 14:56
/off

Егати белгийците. Колко % нормални потребители ще ползват FAT-32 ? Или пък като си купуваш хард диск, в магазина да те питат:

"От кои дискове искате ? С каква FS да бъде ? Щото после не се допуска смяна. Кот вземеш - с това си остава."

Е знам ли аз на каква машина и с каква цел ще го ползвам тоя диск във времето на гаранцията ? Може да го взема за десктопа си, а впоследствие да реша да го монтирам на някой от сървърите ми. Направо не мога да го повярвам това и аз. Егати европейската гаранция, иначе била world-wide. А мерси.
4077  BSD секция / Системни настройки / Re: Помощ за инсталация на freebsd -: Jul 24, 2011, 08:04
Цитат -> "...Дистрото е FreeBSD-8.2-RELEASE-i386-memstick свалено от..." ами то хубу е свалено от там, но ти така и не спомена, има ли аджеба на тая машина оптично устройство ? Да инсталираш така, както явно си го правил и го можеш (от CD/DVD). Ако няма, ами сложи едно външно устройство, пускай инсталацията и си свърши работата. Явно флашката ще ти създава проблеми при инстал на този компютър. Успехи Христо.
4078  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем със DVD записвачка -: Jul 20, 2011, 08:46
Цитат "...Подозирам, че проблемът ми е хардуерен..."

Ама не казваш като вкараш записан CD/DVD диск, чете ли го това устройство ? То веднага се усеща като го развърта и започва да мига светодиода (т.е. има активност). И другото е, ако под Windows си чете/записва нормално - значи хардуера ти е ОК. Ами поизтествай го там, и то ще си покаже. Успехи.
4079  Програмиране / Общ форум / Re: [Задачка-закачка] abs() - намиране на алтернатива -: Jul 17, 2011, 17:13
Спомена.
4080  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся работа като Системен администратор /Пловдив/ -: Jul 15, 2011, 20:20
КОЙ, от всичките да ти даде координати ?
Страници: 1 ... 270 271 [272] 273 274 ... 353