Автор Тема: Разно извънтемие  (Прочетена 165770 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #120 -: Apr 08, 2021, 09:18 »
   С'я,понеже говорим за нивото на политиците...

За да не излезе ,че Бойко Борисов слуша "Лунната соната":
Очевидно е виден ценител на сръбския ...ъъъ... турбофолк:





Кои ли са видните сръбски чалга певачки ?
Я кашика да каже (опс  ;D).

Остава единствено да извадиш снимка с Вестна Змианац и имаш пълен комплект ултра-звезди на сръбския фолк.  Между другото Весна няколко пъти е гостувала на Слави в ЬТВ. Първия път беше особено нелепо. Беше някъде около 2005-та, а бе във времето, когато още нямаше умнофони, а Нокия държеше 90% от пазара. Може и малко по-рано да е било.

Тогава Весна му каза, че е била женена за шефа на Сименс. Слави рече — а тези дето правят телефончета, нали? Това, което не знаеше, че въпросните „телефончета“ бяха бизнес-модели, с какви ли не функции и бая скъпи. Това беше направило тези апарати много качествени, но и много скъпи. Към онзи момент Сименс вече бяха излезли от този пазар поне от няколко години. И не на последно място Сименс е огромен, немски концерн дето чак с подводници се занимава и правенето на „телефончета“ винаги е било под 2% от оборота им и в най-добрите години.

Това е компания сключваща сделки с правителства за какво ли не. Например на нас са ни продавали влакове и машини за производство на лични карти. Даже два пъти ни продадоха такива машини. Всяка българска, лична карта е произведена от преса на Сименс.

Та такива работи. Славун много често съм го хващал в големи издънки. Например друга гостенка му беше една кака, А-нещо-си Гранде. Това беше тогавашната Мария Бакалова на Холивуд. Много красива, много млада, минала през няколко касови хита. Май играеше в „Жената котка“. Аделаида, Аделина, не мога да се сетя. Нещо такова се казваше.

Та тя е бивша манекенка и му обясняваше, че е рекламирала, какво ли не. Едно от нещата, които изреди беше Беерингс. Към онзи момент тази компания беше световен монополист в търговията с диаманти. Първо самия Славун никога не беше чувал за нея. Но това, което съвсем ме втрещи още преди това, беше, че преводачката го преведе като — рекламирала съм много бири. А това беше един от най-добрите преводачи в България. Превеждала е на министри, премиери, конгресмени и всякакви важни клечки, които са наминавали у нас. Тя също не подозираше за съществуването на Беерингс. Даже се видя, как леко се запъна, преди в крайна сметка да го изплюе като „бири“.

Такива работи.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #121 -: Apr 08, 2021, 09:36 »



А иначе аз също бях привърженик на Бойко по онова време. Обаче от един момент нататък прогледнах и го разбрах, що за гад е. Трябваше ми доста време обаче. След това се запознах с хора, които са имали близък контакт с него и обкръжението му още по времето на "Ипон". Та те ми разказаха, що за бандит е бил и що за отрепки са работили за него.

Та когато Славчо го е канил по студиото си, може и да не е знаел, в какво говедо ще се превърне този.

Боклуците още си работят за него. Ипон (откакто раз–Бойко стана кмет) се държи от „братовчеда Ради“, които раз-Бойко уж не бил виждал от много отдавна, били се скарали за зайчарници и го бил бил. Нищо такова. Който иска да види „братовчеда Ради“ (двамата общо държат цяла улица в Банкя с двете си съседни имения) може да погледне произволни избори. Братовчеда винаги го докарва до секцията и после отвежда.

А относно Славчо, не се съмнявай, че е знаел какъв борчага е този. Всички знаехме много добре. Слабото му място е същото като на Мая Манолова. Обожава прожектори. Затова той дефилираше по вестниците буквално от момента, когато основа Ипон. Чат-пат успяваше да се уреди и в единствената, национална телевизия. Изобщо не беше непознато лице, когато го видяхме зад гърба на Симеон. Обратното. Беше по-скоро очаквано.

И даже се радвахме — ето идва един престъпник да се разправи с другите такива. Големи наивници. Това, че ти не си му обърнал внимание, е, че просто си по-млад. Не ти е направил впечатление. Но мутрите бяха печалните герои на прехода и всеки знаеше по-видните от тях. Всички се страхуваха от тях и ги мразеха. Но никой не смееше да погледне даже на криво, защото бяха всесилни, а много хора изчезваха за много малко.

Напоследък често се споменава правителството на Беров като възможен модел за бъдеще правителство. Точно това време беше разцвета им. При Виденов и Костов малко ги поскриха от обществено внимание. От друга страна не знам защо говорят за Беров като модел. Тройната коалиция е доста по-скорошно и е направено по същата формула.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #122 -: Apr 08, 2021, 09:36 »
   Баш чалгаджията печели в чужбина над 30% (в България много по-малко).
Интересна работа...
   Особено е популярен в САЩистан и Канада.И имаше много успешни концерти там.
И кво излиза ?
   В градове като Ню Йорк и Торонто се маат кючеци,та знае ли се .
Не знам на какво основание се твърди ,че най-способните българи бягат на запад.
Предвид чалга нивото.

Егати елита ...
Баш чалгаджията печели в чужбина над 30% (в България много по-малко).
Интересна работа...
Ти тези цифри от д..-то ли ги вадиш?! Нали българите в чужбина били малко, па не гласували - сега ги изкара, че взели властта.

Не знам на какво основание се твърди ,че най-способните българи бягат на запад.
Това ли е комплексчето дето ти се върти в главицата?

На снимките отдолу - едната е Цецка Величкович - мъжо и е застреляния най-голям мафиот в Сръбско, другата не знам ама мяза на Лепа Брена.

А Боко с много каки се е снимал: Меркел, Тереза Мей, Дилма Русев - ама не значи че слушат фолк, човека е ценител не жените.

Българите в чужбина са гласували предимно за "Има такъв народ"

https://www.bgdnes.bg/Article/9679831

   Мога още много да извадя ...

И какво толкова те дразнят фактите ?
Очевидно в градове като Ню Йорк и Торонто се маат кючеци.
Също така е очевидно, че много (да не кажа повечето) от  емигрантите са чалгаджии ...

---------

"На снимките отдолу - едната е Цецка Величкович - мъжо и е застреляния най-голям мафиот в Сръбско, другата не знам ама мяза на Лепа Брена."

Явно знаеш Цеца Величкович и Лепа Брена, даже правилно ги разпозна ...

--------

"А Боко с много каки се е снимал: Меркел, Тереза Мей, Дилма Русев - ама не значи че слушат фолк, човека е ценител не жените."

Е ти се изказа много ласкаво за ББ ,  да не си му почитател ?

« Последна редакция: Apr 08, 2021, 09:53 от spec1a »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #123 -: Apr 08, 2021, 10:07 »
Тези двете се слушаха у нас много преди да има Пайнер, а единствените чалгаджии у нас се казваха Тодор Колев с „Черно море“ и Хисарския Поп с „Каманите падат“. Сиреч дори в гнилия, зрял социализъм, халтура си вирееше.

Българите в чужбина отдавна не са само „мозъци“. По-точно никога не са били „предимно мозъци“, макар „мозъците“ да се уреждат най-добре. Логично е да са най-добре. Тук си имаме представители.

Но това, че си „мозък“ не означава непременно, че си някакъв висок интелектуалец. Всъщност самия Слави влиза в категорията интелектуалец, защото е с класическо образование и за него често споменаваните тази седмица Стравински и Чайковски, не са думи от кръстословиците.

Малко влизаме в ситуацията, където директора на пансиона от филма „Вчера“ караше учениците да танцуват валс на не рок по Бийтълс.

Чалгата не е по-различен стил от всеки друг стил в съвременната музика. Има шедьоври, има и боклук. Специално чалгата изпята от Слави например е много музикантска. В нея може да се срещне, какво ли не.

Едната от тези сръбски фурии (Цеца Величкович, преди да стане Ражнятович) стана известна с песента „Куковица“. С нея изгря. И до днес я карат да я пее навсякъде, където иде. Тази песен е с един от най-лиричните текстове изобщо в съвременната музика.

Съвременни звезди на попа като Гери-Никол, Тита, Дара (последната не правете моята грешка и не я бъркайте с Дара Бубамара) цялото им „творчество“ е съставено изцяло от „песни“, които са много по-лоши и от най-бездарната чалга, която съм чувал. Всяка чалгаджийка би се замислила преди да изпее, която и да е от техните песни.

И всъщност да гледаш предаването на Слави не е точно същото като да слушаш чалга. В неговото предаване много рядко се е пеело чалга и е било, когато са му гостували такива. Свои песни почти не е изпълнявал в предаването си.

=*=

Има нещо, с което да се съглася. Повечето от избягалите наистина са по-будните, наши граждани. Тук наистина оставаме по-загубените, задръстените или тези, които успешно успяват да се включат в далаверата. Но това не е ново явление. Хъшовете в Крайова отново са били по-напредничавата част на обществото ни. Такива примери могат да се открият из цялата ни история.

А на подопечните на Христо Иванов, дето разправят, че всички дето слушат чалга са боклуци, да им припомня, че техния лидер е от Разград.  В същия Разград, от където е и благодетеля им Прокопиев, е столицата на несъстоялата се Турска република от деветдесетте.

И ако признака за гласуване, беше наистина чалга — то Слави щеше да има над 80%. А Азис щеше да е президент. Вота за Слави е протестен вот и срещу пишман десните, които вече са били в коалиция с раз-Бойко.
« Последна редакция: Apr 08, 2021, 10:10 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #124 -: Apr 08, 2021, 10:18 »
Имайте предвид, че Слави изобщо не е глупак. Напротив. Помните ли ранните му години на тези покрай него. Единствен той съумя да подхване възможността и да направи нещо. Оцеля десетилетия и не само оцеля, а се справи прекрасно. Такъв тип музика не слушам, но това, което прави не пошло и просташко. Въпреки, че самият той се държи като простак в шоуто, ако му гледаш поведението в друга обстановка, е съвсем различен. Сега се запитайте, какъв характер е изградил човек, задържал се толкова време в шоубизнеса. Сблъсквайки се с какво ли не. Само дано не започне и по същия начин в политиката, защото съм чувал че е абсолютен деспот и тиранин в шоуто си.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #125 -: Apr 08, 2021, 16:51 »
 А бе какво стана с тая работа?
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC_%D0%B7%D0%B0_%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(2015)

П.П. и за да не си играе модератора да ми оправя  ръчно късите  адреси, тоя път ще го оставя  дълъг   :P
« Последна редакция: Apr 08, 2021, 16:54 от remotexx »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #126 -: Apr 08, 2021, 17:43 »
Този беше средния въпрос и аз гласувах с „не“ за него, за разлика от другите два. Нямам дори теоретична причина да вярвам във възможността да се гласува електронно. Струва ми се невъзможно. Писал съм много по този въпрос тогава.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

stealth01

  • Гост
Re: Разно извънтемие
« Отговор #127 -: Apr 08, 2021, 18:53 »
Нямам дори теоретична причина да вярвам във възможността да се гласува електронно. Струва ми се невъзможно. Писал съм много по този въпрос тогава.
През 2005 г. в Естония е имало И-нет гласуване. На последните им избори през 2019 г., 44% от гласовете им са през И-нет. Ти писа ли им, че е невъзможно? Баси заблудените хора... Сигурно не са прочели, какво си писал...
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #128 -: Apr 08, 2021, 20:14 »
Нямам дори теоретична причина да вярвам във възможността да се гласува електронно. Струва ми се невъзможно. Писал съм много по този въпрос тогава.
През 2005 г. в Естония е имало И-нет гласуване. На последните им избори през 2019 г., 44% от гласовете им са през И-нет. Ти писа ли им, че е невъзможно? Баси заблудените хора... Сигурно не са прочели, какво си писал...

Разбирам, че искаш да си и си умен и красив. Всеки го иска, но не на всеки му е възможно да е. Все пак с тези неподготвени изказвания, човек почва да се пита ти наистина ли си професионалист в ИТ. Принципите са хубаво нещо, още по-добре е отстояването им, но никак не е излишно доказването им.

Я ми покажи теоретична постановка, при която:

1. Моя вот ще бъде преброен и аз ще съм сигурен в това;

и

2. Никой освен мен самия няма да знае, какво точно съм посочил като избор и няма да има възможността никога да го научи, освен, ако не дойде да ме пребие.

За третото, че е сигурно, че точно аз съм подал гласа, даже няма да си правя труд да питам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

  • Гост
Re: Разно извънтемие
« Отговор #129 -: Apr 08, 2021, 20:32 »
естонците ряпа да ядат. За сметка на това, в мамковината си имаме надеждно, традиционно гласуване, с което злоупотреби нема...
Активен

danaildr

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 165
  • Distribution: Debian Buster
  • Window Manager: KDE Plasma
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #130 -: Apr 08, 2021, 20:51 »
Този беше средния въпрос и аз гласувах с „не“ за него, за разлика от другите два. Нямам дори теоретична причина да вярвам във възможността да се гласува електронно. Струва ми се невъзможно. Писал съм много по този въпрос тогава.
Е стига де, не е невъзможно, просто не е толкова просто, колкото някои хора го казват
Активен

Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #131 -: Apr 08, 2021, 22:13 »
   По отношение на потенциалната коалиция ББ-"славиту":
Въпреки,че е малко вероятна, е възможна.
   Лошото е,че двамата ще го направят в името на далаверата.
До обяснявам ли къде отиваха около 20-30% от общите суми,дадени
за магистрали,"саниране" и т.н.
Всичко се правеше хем скъпо,хем некачествено.

Просто парите сега ще се делят ....




П.С. ББ никога не е отричал,че любимата му песен е "Батальонът се строява..."
Е ако това не е чалга,кажете ми кое е ?
Толкова за музикалните му вкусове ...
« Последна редакция: Apr 08, 2021, 22:23 от spec1a »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #132 -: Apr 08, 2021, 22:24 »
ББ никога не е отричал,че любимата му песен е "Батальонът се строява..."
Е ако това не е чалга,кажете ми кое е ?
Толкова за музикалните му вкусове ...

Всъщност е унгарска, рок песен на най-известната им банда.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #133 -: Apr 08, 2021, 22:32 »
Този беше средния въпрос и аз гласувах с „не“ за него, за разлика от другите два. Нямам дори теоретична причина да вярвам във възможността да се гласува електронно. Струва ми се невъзможно. Писал съм много по този въпрос тогава.
Е стига де, не е невъзможно, просто не е толкова просто, колкото някои хора го казват

Докато Стелт не ме убеди в обратното с технически аргументи, продължавам да казвам, че не е възможно. Дори не ми се пише по тази тема.

Много пъти съм казвал, че съм за машинно броене, но не и за машинно гласуване. И изобщо изключвам такова, което не се извършва в контролирана, физическа среда.

Много отдавна много по-умни от мен хора им казаха на жълтопаветниците, че не могат да решават с технически средства проблем, който не е технически.

Затова толкова ги боли, че един „долен“ чалгар спечели изборите на запад от нас. Разбраха най-после, че техния ребус няма решение. Но няма да си го признаят де.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #134 -: Apr 08, 2021, 22:51 »
Слави има много сериозен организационен проблем и не му е до глупостите на онуй.
Къде, по дяволите, да сложи ку-ку бенда…

=@=

Гога, пука ни на пуловера какво мислиш ти... надявах се че поне някой ще отвори страницата и ще види решението на суверена, та въпросът ми беше - кога аджеба смятат да го приложат на практика, а не да го има или да го няма.


За по мързеливите да припомним


Подкрепяте ли да може да се гла­сува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Да   1 883 411   69.50%
Не   704,182   25.99%
Недействителни   122,339   4.51%
Общо   2 587 593   100%

П.П. ГЕРБавите вече не се ебават с кметовете направо си ги бият
https://www.mediapool.bg/kmet-tvardi-che-e-prebit-v-ofisa-na-gerb-v-kavarna-news320380.html
« Последна редакция: Apr 08, 2021, 23:07 от remotexx »
Активен