Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 70377 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #660 -: Apr 08, 2022, 10:02 »
Мечтите са безплатни. Поне така казват. Мечтая си да живея в един такъв свят и се опитвам да работя за това.

Ето в момента се занимавам с едни центрове за настаняване. Не е за бежанци. Това са бивши домове. Станали са по-малки и с повече персонал. Вече не са домове, а центрове. Звучи военно, значи затвор. И наистина това са си луксозни затвори за беззащитни хора.

Споменавам го защото имам проблеми с едни работещи в такива. Искат пари, непрекъснато реват ли реват за още.

Та затова се замислих. Нямаме толкова милосърдни хора, които да работят на такива места. Аз самия не се вадя от бройката. И аз не съм толкова милосърден, че да работя там за каквато и да било заплата. Отделно, че самия аз бих се побъркал още първия ден и да стана техен пациент (в риториката им — потребител, затворник).

И затова създаваме изкуствени институции и настаняваме в тях тези хора, а наемаме да ги гледат всякакви от кол и въже, който се навие.

Не случайно майка Тереза е една, а не всеки от нас да е.

Между другото тези хора се водят не санитари, а специалисти. Което мен ме кара да се чувствам тъпо. Работата е там, че в моята диплома също пише специалист. Аз също работя в трета група (първа са шефовете до девета, където са чистачките и бачкаторите). Не, че се имам за някакъв. Никакъв не съм. Ама все пак, защо има висше образование, ако някакъв сигурно без основно, ще се води същия само, защото работи в инпровизиран затвор за слабоумни или друг тип инвалиди и подобни неравноправни групи?
« Последна редакция: Apr 09, 2022, 09:05 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6191
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #661 -: Apr 08, 2022, 13:31 »
Аз не вярвам в милосърдието. Помня едно изследване, дето се беше провело преди доста време в Англия. От всеки паунд, който се дарява за благотворителност, за същинската благотворителност остават не повече от 3 пенса. Това са три процента от всички дарения. Останалото са разходи и  не се знае, колко са действителни и къде аджеба потъват.
Не съм загрижен и за украинците и ще ти кажа защо. Защото за десетина години САЩ са наляли около двадесет и пет милиарда долара за укрепване и модернизиране на украинската армия. За обучението ѝ. За повишаване на боеспособността ѝ. Дори са имали наблюдатели, които да са сигурни, че парите точно за това се харчат. Всеки тъпак ще се досети, че това няма как да е безплатно. И украинците са позволили всичко това. Позволили са фашисти да се появят на тяхна територия. Направо са си ги отгледали. Истински фашаги в разбиранията и идеите си. Позволили са правителството им да води война срещу собствените им сънародници толкова време. Както казвам, че си заслужаваме това, което ни се случва, заради волското си търпение към безобразията в собствената ни страна, така ще кажа, че и те не са невинни за случващото се сега. Няма как да не е имало хора сред тях, които да не са видели, какво се задава. Които да не са се досетили, че Русия няма как да търпи американско влияние, оръжия, биологични  лаборатории и евентуалното създаване на бази и присъединяването към НАТО на държава, толкова близо за ракети до Москва. И са го казвали. После може и да са търпяли репресии от властите, но гласа им се е чул поне по веднъж. И нищо. Нищо не са направили, за да не се случи. Ако Русия реши да ни бомбардира, няма да ги виня. Ще виня себе си, тези около мен, целия народ,  след това ще виня и марионетките в правителсвото.
Милосърдие ли?
Нали знаеш какво е казано за злото? Расте, когато доброто не прави нищо. Не е достатъчно да си добър, милосърден и милостив. Да искаш да подадеш ръка. Това е точно кръгла нула. Докато не започнеш да действаш и правиш нещо, цялата ти доброта и милосърдие са едно нищо.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #662 -: Apr 08, 2022, 17:29 »
Работи или не работи милосърдието е дълъг въпрос. Но всъщност по-важното, от това какво (колко) си дал е, това, как и защо си го направил. Христос е оценил най-високо стотинката (лепта) дадена от една вдовица. Как да е.

Често се ловя, че си представям някакъв друг свят. Това ще бъде наказано. Всеки който се опитва да променя света, му се дава да го направи (не е задължително в този живот), за да изпита фантазиите си. Сам да види човечеството може или не може да понесе сънищата му. Много неща са се родили така. Това важи и за идеологията на Бенито Мусолини, за която си говорим често напоследък. Искали са да направят добро, пък то какво излязло?

Между другото същата е историята на Маркс и Енгелс. Маркс хиляда и някоя (двеста, триста, не помня точно) се опитал да създаде едно по-справедливо общество във френското си графство. Даже му се получавало. Веднъж докато го нямало (май завладявал съседно графство) дошъл Енгелс, превзел го, всички му се подчинили, а като се върнал Маркс, го поробил до края на живота му. Собствените хора на Маркс го предали въпреки добротата му.

В последствие знаем, Марск създава нова идеология (нова, нова, колко да е нова, като съществува от първи век), а Енгелс го издържа, за да плати пък той собствения си грях.

=*=

В Украйна категорично няма невинни. Руснаците са агресори, но на украинците наистина така им се пада, колкото и коравосърдечно да звучи. Без да забравяме, че там съвсем наистина умират хора, но и двете страни са виновни за това.

Аз обвинявам Путин, че беше достатъчно глупав, че да не намери начин, как да избегне войната. И за да му е напук войната започна точно при президента, който той еднолично си посочи. Избра си го, а сега недоволства от него. По начало трябваше да знае, че като си назначава бандюги да му вършат работата, те ще я изпортят. Толкова си могат.

Ще е спекулация, но не мисля, че ако раз-Бойко беше още на власт, до сега нямаше да е пратил само каски, жилетки и малко стрелково оръжие по втория начин.

Разбира се не подминавам собствената вина на Зеленски, че още на двадесет и четвърти февруари не обяви капитулация.

=*=

Ще ти разкажа в кратце един разговор от вчера. Бях на гости при майка ми. Тя започна да говори против тировете. Обясняваше, колко нерaзумно карат, колко много са, как пътуването е просто ужас. Аз отговарях на тези аргументи, че ние сме виновни. Вместо да ги натоварим на БДЖ на турската граница и да ги оставим на моста, ние не го правим.

Снощи не го казах, защото не ми се занимаваше. Но у нас има само един такъв терминал и той се намира в… Пловдив. Правен е с европейски пари. Символ е на политиката на ЕС в цялост. Правиш нещо, което изглежда полезно, но го правиш някъде, където няма никаква полза от него, хвърляш маса пари и накрая резултат просто няма.

Отговорих ѝ, че освен това ние сме виновни, защото не сме им направили пътища на тези хора. От слизането от „Хемус“ чак до Видин има само един малък участък между Враца и Монтана, където пътя е трилентов. Освен това минава през населени места и е пълно с отвратителни завой.

В крайна сметка те на всяко едно влизане у нас ги караме да плащат винетка, а срещу това не получават пътища.

На Монтана направиха второ околовръстно, което облекчи поне минаването покрай Монтана. И тук ни правят едно такова, което пак ще облекчи поне завойщата в моя край.

Като чу това, майка ми заяви, че с този скоростен път (някъде около 30-40 км) положението няма да се подобри, а ще стане още по-голям ад подобен на магистрала „Тракия“.

Тук някъде се отказах и не ѝ казах, че този път е предназначен за камионите и никой не кара нея да се качва на него. Може да си кара по стария. Той ще е празен от камиони и далеч по-безопасен.

Та така — има два типа хора. Едните търсят вината във външни фактори, а вторите търсят причините първо в себе си. За трети път да спомена Христос. Той казва и да вадим сламката от окото си преди гредата от чуждото. Радвам се, че и ти мислиш по този начин.
« Последна редакция: Apr 09, 2022, 08:59 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3236
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #663 -: Apr 08, 2022, 17:41 »
без редакторска намеса
https://frognews.bg/novini/dadohme-13-chasa-jivota-vidiahme-kak-maika-pregrashta-deteto.html

П.П. Варналии ако искат могат да идат да проверят на место сега и това ли е фейк или е истина
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #664 -: Apr 08, 2022, 18:14 »
Никой не отрича, че трагедия се разгаря все повече в Украйна. Бежанци има и се виждат с просто око. Семейните драми нямат брой. Но нейния собствен президент можеше да направи поне едно от две неща, за да не е нещастна тази жена и да не се налага на двама самаряни да минават 13 часа път. И пак добре, че ги е имало тези добри хора и, че детето е било все още живо. По случайност тук имаме добра развръзка.

Та, за да не се случва това, Зеленски лично можеше да не дразни руснаците, като флиртува открито с НАТО и върши военни престъпления срещу собствените си граждани. Защото руснаците сега стрелят с катюши срещу Харков, но преди това Зеленски го правеше срещу Донецк и Луганск.

А можеше, като е видял, че е прекалил и нервите на руснаците не са издържали, поне да беше обявил капитулация, че да не се случва, това, което се случва. Всеки знае, какво се случва, когато една армия влезе в чужда страна. Пак има късмет, че наистина руснаците се заблуждават, че украинците им са братя, та колкото могат, се сдържат. Щото американците никъде, където стъпиха, не се сдържаха и сега половината свят ги мрази.

А пък същия този свят в момента мрази Русия, защото постъпва по абсолютно единтичен на американците начин. Вместо американците да се откажат от безумието си, руснаците станаха като тях. Дори на русофил като мен му е трудно да сдържа проклятията си към назначената от чекистите хунта начело с Путин.

А на всичкото отгоре въпросната хунта от чекиски велможи е пълна с мутри за цвят. То не са Ходорковски, Абрамович, Немцов, Дерипаска, Османов, Ахметов, Порошенко, всякакви боклуци. Човек не може само да изреди имената им. Всички тези изнасилват великия, руски народ и то съвсем буквално.
« Последна редакция: Apr 08, 2022, 18:26 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5282
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #665 -: Apr 08, 2022, 18:49 »
Ама гледам има и разни баровци, с намазани джипове, скъпи куфари, на хотел живеят със семейството че и с кучето - както му е реда. Заминали овреме от украинските си имоти, и дошли тук.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #666 -: Apr 08, 2022, 19:07 »
Викаш нашите спасили на бандеровците/СС децата.
Гледате на парче нещата.
Путин няма време - тази и следващата година е апогея на бройката младежи в 20-те им години (да не мислите, че само запада има демографски проблем). От тук нататък е ясно, че бройката им намалява. Ако иска да възстановява империята и СИВ - сега е момента. После няма да има армия за това. Беларус вече е "наша", Украйна е в момента, Молдова и балтийските републики са следващите.
България е на пътя на Бесарабския коридор (т.е Румъния е следващата). Полша правилно се досещат, че и на тях им идва реда.
Само, че на Капутлер не му излезнаха сметките (КГБ и математика!). Той и сега няма армия, а за техника да не говорим.
Украйна ще му е Ватерло-то - хем ще изядат шамарите, хем ще останат голи и боси.
 
Междувременно и грузинците са изпонаакаха и си заминаха за Грузия/Русия. Сега ред е на Вагнер (ще избиват нацистите - хехе, крадеца вика дръжте крадеца).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #667 -: Apr 08, 2022, 19:35 »
Тази война ми е много странна. Русия не са стъпили и на метър оттатък р. Днепър. Защо им бяха тия понтонни съединения? И като се ограничават само с въздушни удари, оставят тила на Украйна незасегнат и Киев може да воюва докато не им свършат мъжете. Това е безумие. Трябваше да ги прегазят и оставят без тил.

Ето случката от днес. Гарата в Крематорск е ударена с ракета. Умрели 39 първоначално, сега говорят за над 50. Руснаците твърдят, че не са го направили. Ама само на думи. Имат сателити да извадят снимките и да покажат, от къде точно е излетяла ракетата. Има ли там руски войски или няма.

Не може непрекъснато всичко да отричат и да не показват никакви доказателства. Така нормален човек започва да си мисли, че са виновни за всичко, в което ги обвиняват и само лъжат. Или след като не можаха да излязат на глава с онова родилно в Мариопул и се отказаха? Много меки били ☹

А зеления бил казал да излязат на полето да се видело, кой е по̀ мъж. Само си прави вятър на устата. Това е война, а не комедийно шоу. Ами пич, като искаш директен бой — да беше го направил за месец и половина. Твоята „голяма“ армия само се крие по градовете и не смее да мръдне. Ама знае, че ще го смажат за около десет минути и се крие по дупките.

Наистина е време руснаците да приключват това безумие. Да пратят елитните части и да натръшкат азовците, че да се мирне накрая. Това в Мариопул излезе от всякакви граници на приличие.

=*=

Ако съм на мястото на руски управник, кой да е, никога повече не бих приел в дома си (родината) страни като Украйна, Литва, Латвия, Естония и Молдова. Това ще причини само нещастия и нищо хубаво няма да излезе. Би трябвало вече да са си научили урока с Финландия. Любов на сила не става.

Относно Полша — тя в момента потрива ръце. Ако Русия даде независимост на поречието на р. Дон, то те ще могат да се пробват да приберат Галичина и да си удвоят територията. Великополския шовинизъм в последните години е станал по-голям и от украинския. Нещата миришат прекалено лошо. Жалко, за което. Поляците са много набожен народ (но явно не наистина) и се надявах от там в ЕС да дойде добър пример. А от там само гнусотии излизат. Диктатурата в Полша е не по-добра от тази в Русия или Турция. Преди две години забраниха чак абортите. Само свинщини.
« Последна редакция: Apr 08, 2022, 19:39 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6191
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #668 -: Apr 08, 2022, 20:06 »
Зеленски не можеше да обяви капитулация. Американците са наляли една камара пари там, лазили са по нервите на руснаците и всичко това да е за нищо? Просто са му наредили да не се предава, че ще помагат и той е изпълнил. А смее ли да не го направи? Украйна е обявена за първа по корупция в Европа. Не случайно. Зеленски е между чука и наковалнята.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

malin1

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 609
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #669 -: Apr 08, 2022, 22:28 »
Тази война ми е много странна.

И на мене. Но няма как да е "нормална война", по принцип. Но въпреки всичко е много странна.

Зеленски нямаше как да сключи примирие. Ако иска да поживее. "Неговите" щяха да го освиткат ако даде даже признаци за такова намерение. Народа, и от двете страни, никой не го слага в "аритметиката".
Вижда се - Русия "губи", и пропагандно, и всякак... А когато някой е притиснат до стената - "прави глупости". Никой не вярваше, че Русия ще удари, говорят го за възможна употреба на химическо оръжие, но пак не го вярват, говорят го и за атомното.... Дали Путин е/ще остане силен "и след"... какво има да губи (друг е въпроса ще се изпълни ли заповедта "след мен и потоп")...
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3236
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #670 -: Apr 09, 2022, 04:35 »
Ама гледам има и разни баровци, с намазани джипове, скъпи куфари, на хотел живеят със семейството че и с кучето - както му е реда. Заминали овреме от украинските си имоти, и дошли тук.

Значи така - намирате си богата украинка и работите по въпроса...и ще има кой да ви разхожда кучетата, а по-късно и децата  8) 8) 8)


П.П. какво има да губи (друг е въпроса ще се изпълни ли заповедта "след мен и потоп")

Ами (по пътя на логиката) има какво да губи, щото след "потопа" ще му заминат не само уж новите придобивки ами всичко което си е имал преди това, а да си цар на нищо не е по-добре от да не си цар ама все пак да си имаш нещичко...

П.П.П. Който е гледал филма Марсианецът - е хубу ли му беше като беше "цар" на Марс, а...
между другото и там големия проблем (със заселването) е радиацията - ядрото е поизстинало и динамото не работи т.е. няма магнитно поле което да отблъсква слънчевата радиация, а и атмосфера няма (колкото и да е тънка и тя предпазва донякъде)
https://nauka.offnews.bg/news/Nauki-za-Zemiata_15/Kak-Mars-mozhe-da-e-zagubil-magnitnoto-si-pole_180942.html

а както е тръгнало скоро ще почнат да продават и билети - амчи то за 45 дена с по-кратко отколкото навремето от Европа до Америка с платноходка
https://nauka.offnews.bg/news/Kosmologiia_13/Lazerite-mogat-da-izprashtat-misii-do-Mars-samo-za-45-dni_181092.html
само руснаците ще карат още на въглища и стари искандери и там и др. разбити атоми
« Последна редакция: Apr 09, 2022, 04:56 от remotexx »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #671 -: Apr 09, 2022, 08:14 »
Баш искандерите не са стари. На десетина години са. Това в ракетната индустрия е бебешка възраст. Но посланието е повече от ясно. Руснаците ще ядат камъни, докато света мечтае за Марс. То не, че досега беше друго, но ще става още по-зле.

Този филм дето казваш, не мога да се сетя. Гледал съм няколко. Единия беше с бате Арни, ама онзи се казваше „Зов за завръщане“ и всъщност се вдъхновяваше с пълни шепи от името на тази секция във форума¹.

Имаше там през две и тринадесетта ли по книга правен, един дето правеше грамадни скокове, някак се беше телепортирал на „Марс“ и не можеше да се върне.

Друго какво имаше? Май една от сериите на „Пришалеца“ се развиваше на Марс. Там втората, дето бяха обръснали Сигърни Уивър, а онова им изкачаше от коремите.

И още някакви имаше. Има, не да няма филми.

=*=

Да се върна на поставения от теб въпрос, защото го считам за важен. Аз миналата седмица нали гледах интервю на Митрофанова? Беше ми първото, ама май ще е и последното, едно, че говори глупости, второ Кирето май ще я гони. Явно Гера Мустафова така е наредила².

Та тогава една от съвършените глупости, която каза таваришата, беше, че Русия не за пръв път е в изолация (има се предвид СССР и Студената война) и предния път се е справила отлично.

Мола̀ ви са̀?!?

Тая не е наред с главата. Със сигурност е живяла по съветско време, както и ние, и много добре би трябвало да си дава сметка, колко безнадежно изостанали бяхме спрямо запада. И това изобщо не опира само до материална задоволеност или по-скоро липсата ѝ.

Нещо повече — за тия тридесетина години (Русия се освождава последна от СССР през 1992-ра) те така и не успяха да наваксат. Навакса, ама навакса Москва и Петроград. Всичко останало продължава да живее в първобитно-общинен, развит социализъм.

Сега разбирам тайната ѝ мисъл. Този път Русия няма да е сама. Подкрепяна е от Китай, Индия, части от Африка и Ю. Америка. Което е най-изненадващо, в числото е дори Бразилия, където американците махнаха землячката ни, за да поставят този, а той сега им върти номера. Нещо като американската версия на Зеленски.

Ама подкрепа на Индия и Китай, макар притежаващи половината население на планетата, дали би било достатъчно? Аз не бих се обзаложим. А да не забравяме, че все пак Англия е много силна в Индия, а най-големите русофоби на планетата не са поляците, а именно англичаните. Щатите пък са силни в Китай. Китайците се славят като отлични търговци от времената на Марко Поло. Ще им пречи ли нещо да изтъргуват Русия? Според мен, нищо не им пречи. Онзи ден нали ходиха при саудитите да точат още нефт? Ако иранците им дадат газ, ами, че те от Русия може изобщо да нямат нужда.

Вярно остават си редките елементи, метали, т.н. Ама от тях печалбата за Русия не е особено голяма, щото ги дава на безценица. Това е колкото Мадагаскар печели от ванилията — нищо.

А и ако Русия ще води нова Студена война, не трябва да разчита за продоволствия от трета страна. Не говоря за храна. Могат да си произведат предостатъчно. Говоря, че ще им трябва материална обезпеченост. И ако за нея ще разчитата единствено на Китай (както и до момента), то сметките няма, как да не им излезат криви. Както Америка е самодостатъчна³, така трябва да е и Русия, ако иска да има поне минимални шансове за успех. А не го може и не се вижда вариант да го може някога.

Та като цяло нещата за Русия са зле. Няма да бият и трябва да са много отчаяни, че да приемат новата, още по-студена война от предната.

Май дори да не натисне копчето, все пак Путин ще се окаже в ролята на цар на нищо. Вода гази, жаден ходи. Да имаш територия, ресурси, население, а да не може да ги оползотвориш. После ме питайте, защо го гълча, че се е обградил с мутри.

Щото същите ги виждам тук и същото става при нас. Имаме всичко необходимо да сме водеща страна поне в нашия си регион, а сме последна дупка на кавала. И ни управляват шестаци. В Русия са поне чекисти. Нашите са още по-презряна сган — бившите доносници.




===
¹/ Ето нещо английско, което обожавам. Че все говоря против тях, освен футбола имат и други добри неща. И кака Агата също, кое дете не я е чело денонощно? Че даже просволутия Шекспир не е никак лош дори в днешно време. Там Робърт Бърнс много изящен. Луис Карол чудесен автор и още, и още. Ще ми трябва време да изредя всичко, английско, което съм чел и ми е харесало. Имат чудесна литература, като не броим Роулинг (изненада, изчел съм я) и повечето им хумористи, които просто не стават;

²/ Тя пък тази булка, много ѝ изгря звездата. Докато беше по-предния премиер, ѝ се налагаше да му се мазни, да се прави, че не забелязва сексуалните му посегателства, да прикрива корупцията му, да търгува всяко нещо. А на тия льольовци, не е кимнала, не са изпълнили. Американците май никога не са имали чак толкова успешен посланник;

³/ Знам, че САЩ е най-големия вносител на света с около ⅓ от световната търговия. Но още днес може да затвори границите си и няма да заглъдзне. Това се нарича самодостатъчност. Имат know how за всичко и могат бързо да организират производство на всичко и да няма недосиг.
« Последна редакция: Apr 09, 2022, 08:39 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3120
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #672 -: Apr 09, 2022, 08:45 »

..Значи така - намирате си богата украинка и работите по въпроса...и ще има кой да ви разхожда кучетата, а по-късно и децата  8) 8) 8)..


Не мож им насмогна само на водката, да не мислиш, че в това отношение са различни от рускините.. поне тия, които идват лятото по нашето Черноморие, украинки, рускини, разлика нихт  ;D

Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #673 -: Apr 09, 2022, 09:39 »
Ами то, колкото може да намериш разлика между българин и сърбин. Ако не седне да ти говори, няма да разбереш, че е сърбин. Даже в първия момент може и да се заблудиш, че ти говори на диалект.

Най-смешното е, че когато се налагаше да се прави нещо особено патриотично у нас, ролите все ги даваха на един сърбин — Джордже Росич. Но той почина, лека му пръст :'(

Та така, живеят на една земя, имат сходен живот и родниски връзки в не чак толкова далечно минало. Били са един народ. Колко да са различни?

За съжаление се оказва, че най-кървави са братоубийствените борби. Ей ни нас със сърбите. Ние, колко сме се клали с тях, май само с гърците сме се клали повече, ама само защото с тях се колим по-отдавна. Сърбите не чак толкова отдавна стават отделен от нас народ.
« Последна редакция: Apr 09, 2022, 09:42 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3865
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #674 -: Apr 09, 2022, 11:20 »
...
Между другото същата е историята на Маркс и Енгелс. Маркс хиляда и някоя (двеста, триста, не помня точно) се опитал да създаде едно по-справедливо общество във френското си графство. Даже му се получавало. Веднъж докато го нямало (май завладявал съседно графство) дошъл Енгелс, превзел го, всички му се подчинили, а като се върнал Маркс, го поробил до края на живота му. Собствените хора на Маркс го предали въпреки добротата му.

В последствие знаем, Марск създава нова идеология (нова, нова, колко да е нова, като съществува от първи век), а Енгелс го издържа, за да плати пък той собствения си грях.
...

 ??? ??? ???
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 4525 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 2287 105380 Последна публикация Apr 19, 2024, 11:14
от 4096bits