Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 68732 пъти)

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3088
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1140 -: May 19, 2022, 19:53 »
Джет, наистина "звучиш" лично обременен (по въпроса за руснаците, уточнявам, не лепя медицински квалификации- ПП), без да имам намерение за заяждане, или нещо от тоя род. ОпрАви цялото население на бившата НРБ.. демек само русофобите са умни и красиви ли :) Много са красиви, и много умни, ама защо ли са много малко.. за сметка на това много кресливи?
На украинското прокси и американските оръжия няма да му помогнат срещу руските шамари.
Да речем, че Америка спечели, това какво означава за България? По-евтин газ с кораби, по-евтини  стоки, прекрасна демокрация.. и други утопии сигурно. Плюс пренаписване на историята, през 1878 година български сепаратисти с руския агресор са провели незаконно отделяне от Османската империя, а какъв живот сме си живели там .. и простотии от типа на плювналиевите, изречени пред парламента, Левски бил казал, че който ни освободи, той и ще ни пороби. Глупости на куб.
Много си злобен срещу своята държава. ОК, вече не е твоята държава, но защо тази злоба? За разни отрови в бункери, пак историческа справка- бункера на Хитлер е бил затворен, и немците вътре са били затворени от съветските войски. За подобен сценарий даже и оня великия "ерудит" И.И. не си мечтае, спрямо руснаците.
Любимата тема, кой искал мосвичи и кой мерцедеси- ами кой каквото си иска, това ще си купува, щом може да си го позволи. Дали хубавей, дали айфон, дали леново- каквото ти е на сърце. Сигурно като разгромят руснаците Украйна, няма да има хубавей, айфон, леново, москвич, мерцедес и т.н.? Или пък руснаците ще ни окупират и ще ни забранят да си купуваме мерцедеси.. А, забравих, не само ще ни окупират, ами ще ни оберат пералните и телевизорите, като претрепят Украйна, и ще ни изядат децата може би. Тая опорка без малко да я пропусна.
Айде със здраве :)
« Последна редакция: May 19, 2022, 20:37 от Nik123 »
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1141 -: May 19, 2022, 22:11 »
Иво Джоков:

Ден 85-ти от началото на войната.
* Загубите на Могучая в жива сила вече наближават 30 000. Заместник-председателят на Еврокомисията - Борел възкликнал, че ако числата са верни, то това, което постига руската армия, е световен рекорд по самоунищожение.
* Неясна е съдбата на предалите се герои от Азов, както и колко все още се съпротивляват. Има сигнали, че типично по руски властите се канят да нарушат всички договорки и норми и да предприемат репресии срещу тях. Въпреки всичко, това си остава единственият повод за ерекция на родните путинофили, които до скоро планираха превземането на Берлин за 48 часа. Хубаво е някой да им каже колко още завода има в Украйна.
* Руският историк Юри Кнутов казал, че Мариупол е малък Сталинград, а битката за Донбас била битката при Курск. Тия са толкова изтрещели, че даже не се усещат, че се сравняват с хитлеристките окупатори.
* Кремъл планира да си присвои най-голямата АЕЦ в Украйна и ако страната не се съгласи да плаща собствения си ток, да го пренасочи към Русия. А ние ги подигравахме, че крадат хладилници и микровълнови. Този цирей на гърба на планетата винаги е крал - земя, изобретения, история, бъдещето на цели държави.
* Лавров - "Западът е изнервен, агонизира, реагирайки на действията на Русия". Единствените, които агонизират, са петата колона у нас, които знаят, че загубят ли войната, трябва да се хващат да работят нещо.
* Русия ще напусне световните Здравна и Търговска организации. Жалко, че не може да напусне планетата или поне Европа. Въпреки че последното е съвсем постижимо.
* Президентът на Молдова заявил, че Русия трябва да изтегли войските си от Приднестровието. Ясно е, че спешно си проси денацификация, това нашият обединител на нацията Радев никога не би го казал.
* Отговорът на Русия на влизането на Финландия в НАТО щял да бъде изненада, според говорителя на МВнР - Захарова. След като изненадаха целия свят с отстъплението пред "нацисти" и "наркомани", можем само да гадаем с какво ще ни сюрпизират пред отлично въоръжената и подготвена финландска армия.
* Вицепремиерът по отбраната заявил, че Москва вече използва на бойното поле ново поколение лазерни оръжия. Предвид, че още не могат да произведат автомобил с ел. стъкла, вероятно ползват огледала за заслепяване на противника.
* Швеция и Финландия подадоха заявленията си за членство в НАТО. Ердоган казал, че ще ги блокира. Колкото и да не го харесвам, излезе добър политик- каквото можа да спечели дотук от ситуацията, го направи.
* След "москвичите", Русия щяла да връща и пионерите. Още 2-3 месеца с това темпо и ще има къде да пращаме всеки милеещ за бай Тошовите времена да ги усети лично.
* Крум Зарков от БСП се обърнал към Христо Иванов с думите - "Ако всеки почне да заостря електората си, коалицията ще се пропука". Крумчо, вашият електорат е толкова объл, че не съществува нещо на света, което да може да го заостри.
* Изследване показва засилване на активността на китайската пропаганда в региона в полза на Русия. Страните жертви са България, Румъния, Чехия и Полша. Само това ни липсваше - и Копейкин от Алиекспрес.
* Песков призовал руснаците да са спокойни, Путин знаел накъде води страната. А мисля, че руснаците точно затова не са, щото и те знаят.
* В часовете по математика в украинските училища задачите с пълнето на басейни били заменени с гаубици. "Ако руската артилерия има обхват на действие 18 километра, а украинската артилерия с помощта на американските гаубици има обхват 30 километра, изчислете за колко време "лъвовете" на Кадиров ще изминат разстоянието от Мариупол до Грозни, дон?".
* Днес се очаква да бъдат разблокирани 40-те милиарда военна помощ от САЩ. Те също си имат своята пета колона, за щастие доста по-недъгава от нашата.
* Гениалният Тери Пратчет беше казал - „Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.“ Путин вече е наближил своята неизбежност, само трябва да го осъзнае.

Да живее България! Слава на Украйна!
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

malin1

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 602
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1142 -: May 19, 2022, 23:03 »
Фащам се за последното изречение - много ми е досадно. Да, вероятно на някои звучи мммм култово, на украинците със сигурност, но за мен е досадно. Ще пропусна мотивировката.
В добавка - поради тази причина спрях и да харесвам (пък и вече не ползвам) deadbeef. Тъпо е да ти навират политика и на места, на които не би трябвало.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1143 -: May 19, 2022, 23:27 »
@jet, на Путин може и да сме курви. Но не става ясно, кого визираш. Правителството или народа, или всички? Щото аз на правителството бих му разгонил фамилийката с няколко стотин патрона само за тях. За парламента с газ ще се разправям, щото не ми се мъкнат толкова амуниции. Но онези бих ги направил не на решето от стрелба, а на мляно месо.

За това, че десетилетия държавата ни си подлага гъза на този и онзи, не споря. Но това са тези на власт. Грешката на мен и останалите от "простолюдието" е, че ги търпим.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1144 -: May 19, 2022, 23:50 »
Малине, на работа сме с десетки. От първия ден (средата на юли миналатта година) ме дразни информационния блок. Часове наред съм се опитвал да изключвам източници, за да премахна всичко освен времето, само, за да открия, че това просто не работи. Ако изключиш всичко, то автоматично всичко се включва.

Но от няколко месеца съм съвсем раздразнен. Не стига, че нещото за олигофрени ми доставя информация, която не желая и не ме е питало да ми я дава, ами и ми е закачило украинско знаме.

Аз на тия копелдаци не съм им казвал, че искам украинско знаме. И българско знаме не ща, никакво не искам. Да го разкрават мамка им.

И въобще много се дразня от цялото безочие. Това, че Русия е доказан агресор, по никакъв начин не превръща Украйна в жертва. Когато имаме война — няма невинни. Всички са виновни. Не желая да избирам между класическия фашизъм на Украйна и нео-нацизма на Путин. Това просто не е избор.

А безогледното и срамно поведение на запада ме кара да се питам тези хора дали наистина са цивилизовани или все още си живеят в средновековието. Защото в момента не личи да има някакви достижения на Просвещението. Всичко е скрап.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1145 -: May 20, 2022, 08:29 »
Русия още не е докарала до финансова или икономическа криза някоя страна. Я погледни, какво се случва в момента в Шри-Ланка зяради петролното ембарго. И по чия  инциатива е това ембарго?
Пример: НРБ - още не може да се освести (а населениесто страда от избирателна деменция и Стокхолмски синдром с наченки на мазохизъм, както и раздвояване на личността. Номер 1 в Европа (отзад напред по каквото се сетиш).

А вие на Путин какво сте ако не пуделчета (или по-скоро курви, щото и номера му въртите), а сте и в Нато и ЕС.
Не искате и Масквичите вече, ами Мерцедеси:
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Edna-legenda-se-zavrushta-Zapochvat-pak-da-proizvezhdat-Moskvich-1267171

Оръжията разбира се са били реални - има ги още в музеите, само дето дори те не са помогнали в яденето на шамари.
Всичко се повтаря отново: и хилядолетния райх и блицкрига, сигурно отровата в бункера само ще е различна.
   
   Намерил се кой да го каже...

   Вижда се от няколко светлинни години,че в Канадско сте курви и на САЩистан,и на Англия.
Каквото Байдън заповяда на педала Трюдо,това става !

   Канада е васална страна,държавен глава е изкрейзилата бабичка в Бъкингам.
Пак ли трябва да го пиша !
« Последна редакция: May 20, 2022, 08:39 от spec1a »
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1146 -: May 20, 2022, 08:36 »
Егати и Канадата.........
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1147 -: May 20, 2022, 09:11 »
...видяхме ги (почти) без танкове как се справиха - а сега предстои да видим с танкове какво ще направят
https://www.youtube.com/watch?v=vhA2RMtbv_4
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1148 -: May 20, 2022, 10:38 »
Да видим сега като ги откачат и от газовата "спринцовка" как ще им се отрази
https://www.youtube.com/watch?v=ziBsL-GKykg
Кремлевская "спецоперация" дала трещину...

В това клипче се говорят много глупости. Но на „главния“ въпрос. И сега, като газовия пазар им го вземе САЩ, какво? Всички пристанища за втечнен газ общо са под 10% от европейското потребление. Американците много ще намажат, направо няма да знаят, какво да си правят парите. Чудо.

А руснака може без рубли и без вода може. Само водката не я дава. Ние разглезените европейци да му мислим, където ще седим на тъмно и студено.

Това го казвам не аз, а немския канцлер на своя народ — стягайте колана.

п.п. А сигурно ли е, че онези абрахами са стигнали цели до фронта? Щото този влак ми се вижда доста голяма мишена, че и през деня се движи. И само нещо. Американските танкове са по откраднати, немски технологии. Видя се, колко са приспособени тоя тип танкове за воюване в Русия. Разбиха инженерните чудеса на пух и прах с Т-34-ки отливани в дупка в земята.
« Последна редакция: May 20, 2022, 10:41 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1149 -: May 20, 2022, 11:23 »
   Продължавам да недоумявам от какъв зор евроГейските политици налагат санкции на Русия !?!
Руско-Украинската война си е вътрешен проблем на Русия и Украина.

Май ги натискат САЩистанските уроди,а  >:D





   А защо не налагат санкции на Саудитска Арабия ?
Заради безчинствата в Йемен ...
« Последна редакция: May 20, 2022, 11:25 от spec1a »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1150 -: May 20, 2022, 12:17 »
   Продължавам да недоумявам от какъв зор евроГейските политици налагат санкции на Русия !?!
Руско-Украинската война си е вътрешен проблем на Русия и Украина.

Май ги натискат САЩистанските уроди,а  >:D





   А защо не налагат санкции на Саудитска Арабия ?
Заради безчинствата в Йемен ...
Втория въпрос не се пита? Забранено е.  ;D

Разбира се, че санкциите са наложени от САЩ. Европа няма изгода от тях, нито се интересува, какво става в Украйна. Ако се интересуваше наистина, лицемерите щяха да наложат санкции на украинското правителство още 2014-2015 година.
А за САЩ е добре дошло. Допълнителен натиск върху Русия и мечтаната зависимост на ЕС от американците за горива и газ. Не малък пазар.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

malin1

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 602
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1151 -: May 20, 2022, 12:47 »
Официално целият свят е възмутен от агресията на Русия и се опитва по всякакъв начин да покаже, даже и на околните светове, дори и на най-тъпите, че подкрепя Украйна. Украинците от своя страна благодарят навсякъде и на всички за тая подкрепа, но пак викат "и това е малко, може повече, извинявайте много, но е така". Съответно светът взима присърце тая молба и пак "помпа", ония пак "малко е".... и не е ясно докога. Интересно, кой вижда/регулира/проверява "потреблението" на поне военните доставки, мафията помогнала на некого Втората Световна, украинските бандити били от най-печените в света, пък сега ни се чуват, ни се виждат - или са наистина печени, или ... има по-големи от тях.
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1152 -: May 20, 2022, 13:30 »
   Ако САЩистанските политици са честни и отговорни,трябва най-малкото да
набият канчетата на саудитските диваци заради безчинствата в Йемен.
   Не се наблюдава нищо подобно.

Тръмп например танцува танц със саби на саудитците !
Раболепието на Байдън е дори още по-скандално.

   Ще го напиша в прав текст: американските политици правят свирки на арабите.
А може и други нещa да стават ...

   Я реактивно-дистанционните да обяснят коя държава е по-велика:
САЩистан или  Саудитска Арабия ?
И защо американците духат на саудитските диваци ?
« Последна редакция: May 20, 2022, 13:39 от spec1a »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1153 -: May 20, 2022, 16:03 »
Чак пък свирки... и между тях има търкания и то големи (например отказаха да помпят повече нефт за да компенсират липсата на руският, Израел, атаките от 11 сеп...).
1) Нефта
2) Най-големият им купувач на оръжие
3) Военните бази -СА е по средата между двата най-големи транспортни коридора (Суецкия канал, Урмузкия проток
4) Военните бази - комшии са на Иран
5) Военните бази - удобни са за контрол на Индийския океан
6) Военните бази - минаваш Суец и си в Средиземно море
7) Най-големия за US импортен пазар в Близкия изток
8) Заради влиянието върху останалите западни икономик (инвестициите СА, нефта им).
9) Заради влиянието върху арабските страни
10) Заради влиянието върху третия свят държави
11) Съюзник в много конфликти в арабеския регион, включително срещу комунизма
Сигурно има още един тон, като например - държащи американски дълг, инвестиращи в американската икономика.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1154 -: May 20, 2022, 16:26 »
   Тук говорим за фундаментални принципи.
И за цивилизационен избор.

   Във световен мащаб ислямът завзема все повече територии.
Набутват се рязани диваци дори и в относително културни държави.

   Това трябва да бъде спряно !



   Толкова ли е сложно да се направи следното:
Нефт и газ да се купуват само от не-мюсюлмански държави - Русия,
Норвегия,Венецуела и т.н.,така,че диваците да бъдат изолирани от
техните основни приходи.
   Да седнат САЩистан,Китай,Индия,Русия,Япония,евроГейския съюз,...
на една маса и да се разберат.

   Мангизите на арабеските бързо ще свършат и исляма може
лесно да бъде смазан...
« Последна редакция: May 20, 2022, 16:29 от spec1a »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 4444 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 2252 99222 Последна публикация Mar 26, 2024, 20:52
от Nik123