Автор Тема: проблеми с Ubuntu Mate 16.04  (Прочетена 10181 пъти)

lunarvalley

  • Гост
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #30 -: Aug 03, 2018, 18:20 »
прекрасен повод да да залитнем към философстване. Ехей, уикенд иде! [_]3 [_]3 [_]3
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #31 -: Aug 03, 2018, 18:42 »
Хахахаххахахааааааааааааааааааааааа
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #32 -: Aug 03, 2018, 20:25 »
С правенето на деца сме още по-назад  с технологиите, ама да видим до кога (друго си е класиката).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

bot

  • Гост
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #33 -: Aug 03, 2018, 21:50 »
Хахахаххахахааааааааааааааааааааааа

 Ачка, ето тук да те подсетя за мен: http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=40891.0

Гледам че Митака и Виргозуняка са отлетели, жалко.

Лунен, сега забелязах че преди си бил с повече долини, какво е станало с тях:  :D
 пп ако си помниш паролата защо не пробваш да влезеш в стария акаунт да видим дали системата няма да те "регистрира" наново?
« Последна редакция: Aug 03, 2018, 21:56 от bot »
Активен

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #34 -: Aug 04, 2018, 10:52 »
ей за това иде реч:

https://www.google.co.in/search?q=A+stop+job+is+running+for+Session+1&safe=active&rlz=1C1GCEA_enIN790IN790&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwijvaCar9DcAhWBEVAKHbbrDb8Q_AUIDSgE&biw=1366&bih=674#imgrc=2LUay-xXNjoZEM:

и това е само един от проблемите там.

Проблема съм го забелязал още от Ubuntu 12.04. Забавяне на изхода, когато все още се генерира трафик. Примерно, затваряш уеб браузъра и веднага натискаш бутона за изход. Същото нещо става и под Debian, но се забелязваше повече, когато ползвах Slim. Все едно, че там се включва автоматичен брояч, който задава минута и половина отсрочка. При LightDM, отсрочката е незначителна.

Ако искаш, поне частично решение на проблема извън безполезната раздумка с което е твърде характерен този форум, изпълни :
systemd-analyze blame
и виж стартовите процеси. Ако имаш услуга с име
"NetworkManager-wait-online.service"
я изключи с командата :
sudo systemctl disable NetworkManager-wait-online.service
Може и да има други услуги, причина за забавяне, но тя е основната и подобни събития трябва да намалеят значително.
Можеш да публикуваш списъка и някой разбирач да ги прегледа.

Не мисля че форума е западащ - това е най-сериозния български Линукс форум

Разбира се, че е сериозен. Стига да задаваш правилните въпроси. Примерно - за смисъла на живота, цената на тока или за бъдещата реколта от царевица.
« Последна редакция: Aug 04, 2018, 11:28 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #35 -: Aug 06, 2018, 07:46 »
А кой си ти колега ? По-прави, кой си бил преди да се махнеш и да те изтрият ?

 аз съм бе Ачка - bot, това си ми е оригиналния акаунт, преди няколко дена реших да го пробвам дали е активен и успях да се логна с оригиналната си парола.  .....
Цитат
Дата на регистрация:   Юли 26, 2018, 10:08
И един шоколад завива станьола в мармот.


ЯСЕНЕ МОЕТО МОМЧЕ!!!

Никой, повтарям никой, не е безгрешен. Това важи дори за програмистите, които ги насилват да работят под ГНУ/Линукс и те, за да си отмъстят тролят посетителите на отдавна забравен форум.

Забележи, че най-отдолу под линия пише Simple machine. Явно не знаеш, как работи тази система. Предлагам ти експеримент. Изтрии си регистрацията, след, което се опитай да влезеш отново с нея. Я, какво се случи? Честито! Spybook нищо ново не са измислили.

п.п. Бот-е не му се връзвай на този. Той всъщност те обърка с мен. Вярва си, че е толкова велик, а аз толкова жалък, че да си правя нови регистрации, че да задавам въпросите си. Ако си беше направил две секунди труд да види в сметката ми, имам много зададени въпроси и всички в кошчето. Дали страдам от суета?

Иначе чисто принципно, за мен е голяма привилегия и чест да бъда объркан именно с човек като теб. Но и това е суета. Никога няма да съм дори на йота от твоя професионализъм, затова няма какво да се самозалъгвам, че сме равни. Но пък за секунда да ти погалят самочувствието не боли. Даже е приятно като секса. Нищо, че един хамериканос разправя, че вече не мога да го вдигам.

Привет!
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #36 -: Aug 06, 2018, 11:53 »
Това сравняване между хората не ми харесва. Всеки рано или късно се специализира в някоя област и не може дума да става за сравнение между различни дейности. На мен ИТ технологиите не са ми нещото, с което си изкарвам хляба и понеже не се занимавам постоянно със сървъри, мрежи, настройки по системата разни и прочее дейности, за седемдесет процента от нещата, които искам да направя или трябва да направя по системите си, трябва да ровя в нета, защото забравям неща. Вниманието ми е другаде в повечето случаи.
За да се изгради професионалист трябват средно четири години труд. Казвам труд, в смисъл постоянно полагане на усилия, да си вършиш работата както трябва.
В другия форум, в който влизам, има един, който се занимава с програмиране повече от петдесет години. Как може друг да се сравнява с този? Не може. Човека е работил още с първите процесори и е писал на какви ли не езици. Сигурно знае приоми, дето аз не съм и чувал, че могат да се правят. Пък и на мен това ми е само хоби. Но и той задава въпроси. И него съм го хващал с грешки или пропуски. Разликата е там, че в онзи форум се обръща внимание на положителното, което може да се вземе от човека, не на нещо друго. Всички си имаме кусури и трески за дялане, че и повечко понякога. Това не ни прави по-малко ценни един от друг. Ценни сме, защото оказваме влияние на събитията, в кръга си на влияние и дейност. Едно изнервяне тук, може да те накара да изнервиш някой в работата си, той да се го изкара на скоростния лост и педала на газта на колата си и да зачеластри някой пешеходец или нещо подобно. Без да се усети дори, какво прави.

@Yasen275 може да е дразнител понякога, но мен поне това не ме интересува толкова. Може да му отвръщам, но това не е проява на неуважение или, ако съм по-рязък, не е към него, а към това, което казва. Хора сме и дори само това стига, за да спрем да си разваляме настроението или отношениета помежду ни и да сме малко по-меки с изказванията си. Казвал съм го вече веднъж. Уморен съм от такива неща. Не разбирам дори, от къде имат всички енергия, че да отделят и за разни негативи. Но пък и дразнители трябва да има. Ако някой е чел Карлос Кастанеда, може и да си спомня, че такива неща, хора или събития, които присъстват или се случват сякаш за да ти скапят деня или част от него, той нарича малкият тиранин. Целта на малкият тиранин е да се научиш да се справяш с него. Докато не се научиш, винаги ще се навърта наоколо.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

bot

  • Гост
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #37 -: Aug 06, 2018, 12:15 »
Ако искаш, поне частично решение на проблема извън безполезната раздумка с което е твърде характерен този форум, изпълни :
systemd-analyze blame
и виж стартовите процеси. Ако имаш услуга с име
"NetworkManager-wait-online.service"
я изключи с командата :
sudo systemctl disable NetworkManager-wait-online.service

 Благодаря за съвета, следващият път, когато се сблъскам с проблема ще опитам това решение, както споменах аз се върнах към Джеси и съм ОК с архивните дистрибуции за сега.

п.п. Бот-е не му се връзвай на този. Той всъщност те обърка с мен...

Привет!

Аз видях че ме помисли за някой друг и както споменах при други обстоятелства щях да го оставя замислен да си стреля напосоки, но тук не искам да замесвам друг. Това, което ме провокира беше коментара му - включи се ей така, да се похвали че има инсталиран някакъв аплет, какво ме интересува какво има инсталирано или пък какво му е мнението кой каква дистрибуция ползвал, реших да му видя и другите коментари и като видях как напада хората, особенно теб и кипнах. Като толкова иска да се хвали или просто да си начеше езика форумът си има специален раздел за това - да си пусне една тема, да речем "АЗ, МЕН САМИЯ и света, който се върти около МЕН" и там да си пише и да се хвали на воля, наистина е жалък, но май той търси точно това - да става обект на коментари, не заслужава чак такава чест затова дотук! Да си кажа честно влязох тук от любопитство да видя какви съм ги писал преди време, даже с изненада открих че съм написал статия, за което нямам никакъв спомен :-), за съжаление май наистина форума замира и хора, като горния субект по-скоро спомагат за това с държанието си тук.

Ако някой е чел Карлос Кастанеда, може и да си спомня, че такива неща, хора или събития, които присъстват или се случват сякаш за да ти скапят деня или част от него, той нарича малкият тиранин. Целта на малкият тиранин е да се научиш да се справяш с него. Докато не се научиш, винаги ще се навърта наоколо.

 По принцип изобщо не трябва да му бъде предоставяно поле за изява, тогава и термина "малкия тиранин" няма да съжествува. Съжалявам че изкарах думите ти от контекста но смятам че мнението ти като цяло може да се изтълкува като поощрение от някои хора.

Поздрави и спорен ден на всички!
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #38 -: Aug 06, 2018, 12:19 »
И какво стана с Убунту Мате-то ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #39 -: Aug 06, 2018, 12:41 »
Моето си бачка - 16.04.
Появиха се в последно време засечки и не съм го пускал от три седмици, но не ми е и трябвало. Забелязал съм, че понякога се насира след ъпдейт и това е от години. Със сървърите не зная, как е. Това е и причината да ползвам най-вече Аrch. На брат ми съм инсталирал Solus и ако след година се държи подобаващо, ще я имам и аз на един от дяловете си. Почвам наистина да се замислям, какво значи stable.  :)


Не мисля, че е окуражаване. Лично аз например, изобщо не си го слагам това на вниманието. Може да отвръщам, но това не означава, че изпитвам някакви кофти емоции. Истината е, че не можеш да избегнеш такива конфликти. Където и да е, винаги ще има такъв елемен в отношенията. Наистина където и да е. Досега не съм видял изключение. Ако решиш, че показваш слабост, като си мълчиш или опитваш по-лекичко да я караш или пък просто, да не реши някой, че не е по мъжки, да му траеш и да не се репчиш в отговор, това означава винаги да си в конфликт. Малко абсурдна ми се вижда такава нагласа. Живота е кратък.
« Последна редакция: Aug 06, 2018, 12:53 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #40 -: Aug 06, 2018, 12:51 »
Благодаря за съвета, следващият път, когато се сблъскам с проблема ще опитам това решение, както споменах аз се върнах към Джеси и съм ОК с архивните дистрибуции за сега.
Oldstable не е архивно издания.
Това е архивно : https://s25.postimg.cc/wnuuauzov/Debian_Squeeze.png

Като ползваш Jessie, да имаш някакви проблеми с CUPS ?
Аз не мога да добавям принтери, докато не обновя драйвърите и системата за принтиране с такива за Stretch. Къде е точно причината не мога да разбера, защото при CUPS всичко е навързано.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

bot

  • Гост
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #41 -: Aug 07, 2018, 22:14 »
Като ползваш Jessie, да имаш някакви проблеми с CUPS ?
Аз не мога да добавям принтери, докато не обновя драйвърите и системата за принтиране с такива за Stretch. Къде е точно причината не мога да разбера, защото при CUPS всичко е навързано.
Така като ме попита и се сетих че при инсталация редовно махам отметката срещу print server защото принтера ми е мережов и все си мислех че този сървър се ползва само за споделяне на принтера в мрежата ако е вързан директно към машината. Принтерът ми е добавен и си работи без грешка, но има нещо към него наречено hpcups - HP OfficeJet 2620 Series, hpcups 3.14.6
Активен

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #42 -: Aug 08, 2018, 08:58 »
Със споделените нямам проблем.  Имам проблем с локалния си принтер. При избиране на драйвър, system-config-printer замръзва и дотук. Мога да го добавя, само ако надградя CUPS и system-confg-printer. Този проблем е от излизането на Jessie до момента.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #43 -: Aug 08, 2018, 11:47 »
Имам проблем с локалния си принтер. При избиране на драйвър, system-config-printer замръзва и дотук.

Нали има и http://localhost:631

Това мене много пъти ме е спасявало (не специално за този случай, но при други и по-стари дистрибуции), когато някое гуи за конфиг на принтера не иска или не работи правилно.
« Последна редакция: Aug 08, 2018, 11:50 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: проблеми с Ubuntu Mate 16.04
« Отговор #44 -: Aug 08, 2018, 12:38 »
При следващото инсталиране на Jessie ще опитам да добавя принтера през този интерфейс. Ако причината е само в system-config-printer, вероятно ще стане. В Ubuntu, добавянето става и през двата интерфейса, но, там по принцип всичко си е в ред.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png