Ласков, а видя ли, какво точно е казал Гиркин? Гиркин не осъжда Путин, че е нападнал Украйна, а го анатемосва, че не го е сторил преди девет години!
Между всичкото обяснява и, че имал психоза. Е, то и мен, ако народа ми иска да ме убие с камъни и аз ще имам страхова невроза. Точно преди два дни се появи
клипче за среща с гражданите на Марио̀пу̀л, но поне аз не се наемам да кажа дали не е двойник. Ако твърдението на Стрелков е вярно, вероятно не е Путин.
=*=
Интерсно е, че както понякога в думите на раз-Бойко има правда, така и тук. Към четиринадесетта година модернизацията на руската армия в някакви аспекти все още продължаваше и не беше приключила. Друг е въпроса, че нищо от това не е ползвано в Украйна.
Сега се сещам, че ползваха Москва, ама тя знаем, как завърши безславно набълбукана.
Всъщност Русия, ако действително искаше Донбас, преди девет години щеше да го вземе по-лесно. Тогаваната украинска армия беше крайно демотивирана от превратаджийте, а на всичкото отгоре имаха единствено ръждясала, съветска техника и грам западно оръжие не се намираше. Тогава войната наистина щеше да свърши за броени дни.
В това отношение Гиркин има право. Десетки хиляди жертви щяха да са спестени. Но за разлика от Гиркин, аз не смятам, че в Москва са искали Донбас (като начало нямаше да го дават на украинците). И определено смятам за грешка да си го вземат обратно, след като вече са го дали. Или, ако ще го вземат, поне да е с мирни, в никакъв случай военни средства.
Руска му работа, сделана с теслата ☹