Покажи Публикации - philip
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14
61  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с KDE 3.4 на Slackware-Current -: Apr 07, 2005, 13:02
Цитат (zazzko @ Април 07 2005,10:26)
Когато ти зависне KDE-то натисни Ctrl+F1. Там ще видиш грешките на кде..за съжаление ги няма във файл.

не ми се пуска нова тема - zazzko, знаеш ли как да си пусна левия Ctrl, който не ми работи само под КДЕ?  много е изнервящо наистина...
62  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Пак киризация!! -: Apr 03, 2005, 17:48
разархивирай си шрифтовете в ~/.fonts и напиши fc-cache kaто обикновен потребител.
63  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Slackware 10.1 problem -: Apr 03, 2005, 01:25
драйвера трябва да се намира в

/usr/X11/lib/modules/drivers/

ако не е там значи не си инсталирал добре.
мисля че проблема ти е комплексен. в google видях че х-кса при карти като  твоята крашва при разделителна способност над 800х600. от друга страна не ти се зарежда драйвера... и аз ще ти наблегна, че ако не си конфигурирал правилно ядрото просто нямаш шанс. в документацията на драйвера трябва да е описано кои модули  на ядрото да се компилират.
64  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / FC4 -: Apr 02, 2005, 12:39
аз пробвах fc4 под vmware и пробемът при зареждането на гном беше аплета за редхат мрежата. проблемът се решава като отидеш в Desktop->Properties->Sessions и изтриеш  програмка, чието име отговаря за мрежа свързана с ъпдейт на дистрибуцията. (точното име не си спомням, защото fc4 не ме изкефи особено и изтрих виртуалния диск). След това отиваш на Desktop->Logout и маркираш "Save current setup" и натискаш ок.
65  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със SIM от CVS -: Apr 01, 2005, 20:39
philip@philip:~$ env | grep qt
CPLUS_INCLUDE_PATH=/usr/lib/qt/include:/usr/lib/qt/include:/usr/lib/qt/include:/usr/lib/qt/include
MANPATH=/usr/local/man:/usr/man:/usr/X11R6/man:/usr/lib/java/man:/usr/lib/qt/doc/man:/usr/share/texmf/man
QTDIR=/usr/lib/qt
PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/java/jre/bin:/usr/lib/qt/bin:/usr/share/texmf/bin:.
philip@philip:~$
66  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация и настройка на Skype за Slackware 10 -: Mar 31, 2005, 21:17
peace '<img'>
67  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Slackware 10.1 problem -: Mar 31, 2005, 21:03
аз също съм на 1280х800. пробвай това:
Примерен код
   Subsection "Display"
        Depth       24
        Modes       "1152x864"
        ViewPort    0 0  # initial origin if mode is smaller than desktop
    EndSubsection
68  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация и настройка на Skype за Slackware 10 -: Mar 31, 2005, 20:57
Цитат (sys7em @ Март 31 2005,19:05)
Цитат (philip @ Март 30 2005,15:57)
az si dobavih v /etc/rc.d/rc.local slediya red:
Примерен код
/bin/chmod 666 /dev/sound/*

i skypa si go polzvam kato obiknoven potrebitel bez problemi. nivata na zvuka mozesh da si gi nastroish ot niakoi mixer. ako tsuknesh opciyata "mic boost" ot otsreshtniya krai ste ti se pohvaliat che te chuvat mnogo po-dobre.

philip извинявай но това е доста ламерско решение на проблема .... секи път да ти сетва пермишъните като рестартираш ... да си чувал за udev '<img'>

отваряш следния файл

/etc/udev/rules.d

и там търсиш реда

Цитат
KERNEL="dsp",                   NAME="sound/%k", SYMLINK="%k", GROUP="audio", MODE="0662"
KERNEL="dsp[0-9]*",             NAME="sound/%k", SYMLINK="%k", GROUP="audio", MODE="0662"


най накрая .. сменяш MODE="0662" на MODE="0666"

воала  '<img'>

аз съм единствен потребител на лаптопа ми и 666 на /dev/sound/* не ме притеснява. Моят начин е по-директен. Избрал съм го за себе си и не задължавам никой със това си решение. Твойто решение е по-елегантно, разбира се, но все пак педполагам знаеш колко обидно действа онази думичка на някои.
69  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Sendmail DNS проблем -: Mar 31, 2005, 12:28
това не ти е cf а m4 шаблон, от който се прави sendmail.cf в Slackware  си и ма "почти" работещ sendmail.cf, който се намира в /etc/mai. смени localhost със името на хоста, както ти е в днс записите, т.е. както те виждат "овън"
70  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Sendmail DNS проблем -: Mar 31, 2005, 11:48
Виж в sendmail.cf какво имаш след
Cw

и във /var/named/db.tvoiahost дали имаш запис за
IN     MX  

Предполага се че трябва да имаш работещ named
71  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с KDE 3.4 на Slackware-Current -: Mar 31, 2005, 00:52
':p'  '<img'>  ':p'  e добре де, само ми е интересно как достигна до просветлението, че КДЕ е отговорно за /proc/kcore. Защото има к-отпред ли? '<img'>  '<img'>  '<img'>

\
72  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с KDE 3.4 на Slackware-Current -: Mar 30, 2005, 18:40
Цитат (zazzko @ Март 30 2005,16:09)
Споделена е още и libart например. Въпросът е че при инсталация на GNOME 2.10 при работеща KDE система се объркват менютата на КДЕ. Тук проблема не е само в ГНОМЕ, защото той се опитва да спазва стандартите на freedesktop.org, докато при КДЕ нещата не са точно така. За съжаление това не ме успокои след като се наложи ръчно да пренареждам менюто си.
От друга страна новия GNOME няма даже редактор на менюто си и поради това не може да се редактират включванията от менюто на KDE.
Аз инсталирах GSB точно с цел да се запозная с GNOME (KDE леко започва да ми писва), но случката описана по-горе и факта, че заби 3 пъти в рамките на около 2 часа (започва се със сриване на определени аплети, като накрая се срива и цялата среда) ме отказа тотално от ГНОМЕ.

Избинявай - libartlgpl съвсем я бях забравил ':p'  Междо другото GSB-то в оригиналния си вид е доста дървено (в момента го ползвам), но като разкарах evolution и като прекомпилирах gnome panel i applets, както и gnome-vfs изведнъж всичко придоби нова светлина. Все пак с нетърпение чакам dropline, защото този път дистрибуцията е пощадила повечето от оригиналните слак пакети а и също така разработчиците твърдят че последната бета била "rock-solid", което си е напълно в стила на Slackware.
73  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация и настройка на Skype за Slackware 10 -: Mar 30, 2005, 15:57
az si dobavih v /etc/rc.d/rc.local slediya red:
Примерен код
/bin/chmod 666 /dev/sound/*

i skypa si go polzvam kato obiknoven potrebitel bez problemi. nivata na zvuka mozesh da si gi nastroish ot niakoi mixer. ako tsuknesh opciyata "mic boost" ot otsreshtniya krai ste ti se pohvaliat che te chuvat mnogo po-dobre.
74  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с KDE 3.4 на Slackware-Current -: Mar 30, 2005, 13:27
Цитат (zazzko @ Март 30 2005,12:39)
/offtopic
Патрик Волкердинг е абсолютно против Dropline. Освен това GNOME 2.10 тотално скапва съществуваща KDE инсталация (трябва да се прилагат хакове, за да се оправят нещата). Да не говорим че инсталирането му води до подмяна на множество системни библиотеки (даже и този на GSB, за Dropline да не говорим).
Clearlooks не може да стъпи на малкият пръст на Plastik или Lipstik (в краткото време като имах GNOME 2.10 се убедих в това).

Не обичам flame-ове. но с горните два поста го предизвика. Ако толкова ти се изтъкват предимствата на GNOME пред KDE отвори тема и пиши. Но бъди сигурен че срещу всеки твой довод за GNOME ще намеря 2 за KDE.

Сега по темата. Виж какви услуги са пуснати допълнително и дали някоя от тях не дърпа прекалено много памет. Лично при мен разлика в използваната RAM няма (също съм с 512).

Gledai sega zazzko, edinstvenite biblioteki ot koito kde zavisi, koito se instalirat s gnome  sa libxml i libxslt. Tova ne razvalia instalaciyata na kde, zastoto bibliotekite sa po-novi i back-compatible.. Vsichko drugo koeto se instalira ne e sistemno, a sa si biblioteki na samiya GNOME.
Triabva da si goliam hacker da instalirash edno kde, bilo to i ot sorca.
Tova ne bi triabvalo da se vazpriema kato flame, zashtoto niama obidni dumi ili publichno unizenie na chlen ot foruma.
peace ':p'
75  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с KDE 3.4 на Slackware-Current -: Mar 30, 2005, 10:55
Цитат (exabyte @ Март 30 2005,08:38)
Това е принципно много хубаво '<img'>, ама за съжаление нещо ми е прекалено тромав този Gnome. А и не съм намерил тема за GTK2, която да ми хареса. Всички ми се виждат много грозни, с изключение на тази на Ubuntu, ама досега не съм я намерил никъде, а не ми се търси в кой deb е.

Всъщност, по-големия ми (и май единствения, ако изключим това, че съм свикнал с KDE) проблем с Gnome е, че от една версия нагоре (май 2.4) почна да ми пипа keymap-а на X-а без да ме пита, и съответно нямам кирилица. Това е изключително дразнещо. За какво им е да правят всичко да пипа, където не му е работата?

Между другото, точно Dropline няма да си го сложа никога. Нещо, което ми подменя дори X-а - не, мерси.

Ще си седя на KDE, гледам 130 MB от KDE-то са отишли в swap-а и не си ги търси особено много, тоест не ми бави от това, докато работя. '<img'>

Da, naistina tova bi bilo kritichno za tvoya secure server - kak moze niakoi da ti slaga pam i da ti podmenia x-sa sus po-optimizirana i po-burza patchnata versiya. uzas '<img'>
Probvai "clearlooks" temite. kato vidish za kakvo stava vapros vsichko ostanoalo ste ti se struva nedodialano. osobeno windowish looka na kdeto.
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14