Покажи Публикации - 0xff
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Трудова борса / Търсене / Re: GNU / Linux System Administrator / Integrator Wanted -: May 28, 2009, 00:11
Още е валидна да. Ще остане така до към края на следващата седмица.
2  Трудова борса / Търсене / Ruby On Rails Developer -: May 25, 2009, 20:36
Привет,

Фирма NG Systems (гр.София) търси да назначи на постоянна работа програмист с опит със следните технологии:
- Ruby & Ruby On Rails
- Опит в разработка и деплоймент на уеб приложения на GNU / Linux сървъри
- MySQL и/или други RDBMS
- Perl (поне минимални познания са предимство)

Ако имате интерес пишете на everlast240 <maimunsko_a> gmail.com.
Happy hacking & let the source be with you!

3  Трудова борса / Търсене / Re: GNU / Linux System Administrator / Integrator Wanted -: May 21, 2009, 11:10
Фирмата е NG Systems. Намира се в гр.София. Отдалечената работа по принцип е опция в много от случаите, но си трябва и присъствие на място.
4  Трудова борса / Търсене / GNU / Linux System Administrator / Integrator Wanted -: May 20, 2009, 19:16
Привет,

Търся за постоянна работа сравнително добри и опитни GNU / Linux интегратори (1 - 2ма на брой) или съотв.хора със средно ниво на познанията, но с желание и възможност за бързо обучение. Основни изисквания (не всички са задължителни, но всяко дава предимство):
- GNU / Linux - Slackware / CentOS / Debian
- FreeRADIUS
- Apache 2.x
- MySQL / PostgreSQL RDBMS
- Mongrel
- Минимален опит с продуктите на Cisco Systems
- Опит в писането на техн.документация
- Добро ниво англ.ез.
Работата включва поддръжка на съществуващи клиенти и фирмени сървъри и интеграции на Linux базирани с-ми при нови клиенти. Опит и желание за развитие в насока програмиране със скрипт езици (Ruby, Perl, bash, PHP и т.н.) също е предимство.
Нека заинтересованите ми пишат на: everlast240 <maimunsko_a> gmail.com с цел организиране на интервю.
Успех!

5  Програмиране / Общ форум / id3tag problem -: Nov 02, 2004, 10:34
Привет,

И аз съм се сблъсквал с тези съобщения. Обикновено причината е някоя сбъркана опция в Makefile или пък в самата g++ команда. Може да бъде сбъркана "g++ -o" с "g++ -c", забравяне да link-неш някой *.o файл в крайната програма или нещо от сорта. Прегледай внимателно командата, с която компилираш. Извикваш ли "pkg-config ... --cflags --libs" с правилните аргументи? Правилно ли е установена $PKG_CONFIG_PATH?
Отговорът е някъде там...
Може би ако постнеш командата, с която се опитваш да компилираш, ще мога да ти помогна повече. Във всеки случай прочети внимателно документацията на библиотеката, относно това как да се компилират програми с нея.

Let the source be with you!
6  Програмиране / Общ форум / Има ли и други екстремисти -: Sep 17, 2004, 13:57
Пояснение за XaugyTuH и други интересуващи се:
Става въпрос за разработка на комерсиален софтуер. gtk+ / gtkmm се разпространява под LGPL лиценз, който позволява това. Наистина би било хубаво да си се направят Open Source нещата, но при положение, че става въпрос за продукти с локално приложение (за държавата) и не много потребители, от поддръжка съвсем нищо няма да се изкарва. Кода може и да се отвори по - нататък, но това зависи от развитието на нещата.

До gamehack:
Ми пиши ми на ICQ# 208046775 или dimitrov_borislav_at_mail.bg да обсъдим някои работи, пък ще видим...
7  Програмиране / Общ форум / Има ли и други екстремисти -: Sep 16, 2004, 12:46
Привет,

Значи аз съм в следната дилема. Имам идеи за някои разработки, преди всичко свързани с различни държавни работи. Определено в България доста неща са поизостанали като информационни системи и софтуер изобщо. Хората работещи в доста области имат нужда (често крещяща) от качествен софтуер за да си вършат работата по - ефективно, а с тях се гаврят като им пробутват някви боклуци направени на Вижуъл Базик, например.
С други думи има доста работа. Достатъчно е да отидеш до общината да си платиш данъците за да го разбереш.
На мен обаче не ми се дават пари на Гейтс и определено не ми се програмира под Windows - система, която е неудобна и почти невъзможна за използване, а да не говорим за програмиране. Java е бавна, а Qt - скъпа. За това програмирам на gtkmm. Ясно е обаче, че за един човек е почти невъзможно да реализира някакъв що-годе сириозен продукт.
Моята идея е да си програмирам под Linux с gtkmm, която е междуплатформена и после да си портна кода на Windows. По тоя начин хем ще се правят някави (не кои знае какви, все пак сме в БГ) пари, хем по този начин един вид се подкрепя Open Source / Linux  обществото и най - важното спестяваш си Гейтс и работиш с удоволствие. Но стига идеологии и локуми...
Има ли и други с подобни виждания и опитни gtk+ / gtkmm програмисти и такива, които биха могли да се включат (сега или в по - късен период) в някакви разработки? Или пък такива, които вече са се спряли на подобен модел и работят?
Идеята е... нали се сещате... съединението прави силата ;-)

Let the source be with you!
8  Трудова борса / Предлагане / Търся работа като sysadmin на непълен работен ден -: Sep 03, 2003, 13:29
Студент съм в четвърти курс - информатика. Занимавам се с Linux от четири години. Любимата ми дистрибуция е Slackware. Имам опит в администрирането на Apache, proftpd, sshd, mySQL, X11, vnc, Samba, CUPS и др. Имам познания за интернет сигурност - iptables, LIDS... Конфигурирал съм gateway/firewall пред малка домашна мрежа. Програмирам на Pascal, C/C++ и се справям с Perl i Bash. Търся си работа като sysadmin на непълен работен ден за да мога да си посещавам лекциите. Отдалеченото администриране и наблюдаване на системите през ssh не е проблем. За контакти пишете на: dimitrov_borislav@mail.bg
Страници: [1]