Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 126
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 24, 2022, 18:13
Нарязах си един суджук и сядам да ударя едно-две. Днес варих ракия и съм доволен от резултата :)

Не е редно да се пие млада ракия.


Естествено, че не от новата, тя трябва да отлежи. Имам си стара :)
Хайде  [_]3
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 24, 2022, 17:38
Да не ме разберете погрешно, аз не съм против електричките- който иска, нека си купи и ползва такава. Демокрация. Но предпочитам да карам моята си кола. Отделно, откакто една електричка изгоря до Спортна зала тука при нас (Варна) и покрай нея още две коли, гледам да не паркирам в близост до зарядни станции. Вярно, технически инциденти стават с всякакви коли, но все пак паркирам по-надалеко от зарядните станции.
Струва ми се малко лицемерно това, че бензина и дизела замърсявали, електричките не. Самата кола не, ама тая батерия как я правят, екологично ли? И после как я рециклират? Както и да е.
Имам познат, маниак на електрички, май трета поред сменя. Последно Хюндай си купи, лимузина е, ама не знам модела, та ми направи демо- повози ме. Това нещо наистина адски бързо набира, залепя те на седалката. Той се ебаваше с разни тройки аудита и беемвета там с лепенките "охлюв с турбина", "пауър", ревящи гърнета и т.н.
След 100 години може и само електрички да има, не знам. А може и някакъв нов двигател да измислят.

П.П. Нарязах си един суджук и сядам да ударя едно-две. Днес варих ракия и съм доволен от резултата :)
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 24, 2022, 00:17
Не е към мен питането, но за милионните бензинки- мой приятел има мерцедес 190-ка (w201) с превъртян вече километраж (т.е. над милион, километражът е механичен), в момента ползва колата като баничарка с ремарке. Моя мерцедес е по километраж почти 400 000, сигурен съм, че са поне толкоз отгоре- все пак е 30 и отгоре години и не е от първи собственик в Германия, който го е държал в гараж и веднъж в месеца го е карал до магазина в съседното село(както викат джамбазите).
Милионници мерцедес w123 има и до ден-днешен по пътищата:

https://www.hotcars.com/longest-lasting-cars-mercedes-w123/

".. It's not uncommon to see W123 taxi cabs still in use today with as many as half a million or even one million kilometers on the odometer, yet still driving as if it was a brand new car. .."

А дизеловите мерцедеси от онова време не отстъпват по здравина и издръжливост.
Вече такива коли не правят.

П.П. Предполагам, че има и други марки толкова здрави и издръжливи коли, от 80-те и 90-те. Сещам се за ауди 80, бензиновите, 90 к.с. яйце им викаха - приятел има такава, на тях са им давали гаранция 10 години от завода, за ламарините- галванизирани.

4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 23, 2022, 20:08
Ами нямам проблем с читанката, чета си там през тор браузъра, най-вече фантастика, и, което много ме радва- има и българска такава.
Това за айпи-адресите, и смяната им- имаше по едно време едно инструментче vidalia - че и с графика, оттам съм си слагал български адрес в тор, но май вече не се поддържа. По спомен, с това инструментче можеше да си настроиш и чистия файърфокс да минава през тор мрежата, пипваше се там и настройката за прокси на файърфокса. Но от години ползвам направо тор браузъра, както си идва натюр. Доколкото разбирам, си е файърфокс с настройките на тор мрежата и препоръки- да не го правиш на цял екран + някакви носкрипт неща. Аз съм си юзърче.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 23, 2022, 18:00
Не е мое творчество, за тая личност съм писал сефте по повод скоростните тротинетки. Тогава употребих "джендър" - веднъж (не няколко пъти). Не че се оправдавам, мога да напиша "джендър" още десетина пъти поне, но не съм го употребявал няколко пъти за тая неясна особа. Конкретно тук "джендър" е цитат от статията - което ти цитираш, от моя пост.
П.П. Т.е. цитирал съм част от статията в линка, за последния си пост пиша.

Да добавя още нещо, не знам кой е Борислав, но ако под "Моята библиотека" имаш предвид chitanka.info, в момента точно оттам си чета през тор браузъра. Ако е имало забрана там за тор-юзъри, са я махнали към настоящия момент (от бая време)  :)
 [_]3
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 23, 2022, 15:13
Е, не, няма такъв фетиш:

https://www.flagman.bg/article/276046

"Секс маниак драска колите в бургаския ж.к.“Възраждане“, а след това мастурбира.. "
Дет' се вика, да се накефи от добре свършената работа.

Наркотиците не прощават.

П.П. Аз чат-пат по работа ходя в Бургас, няма да паркирам в ж.к. "Възраждане"  ;D ;D

П. П. П. Е сега вече победата на "Дай България" е сигурна, стига да лапнат офертата:

https://www.flagman.bg/article/276022

"Джендърът Емили Йорданова, по известна като Емили Тротинетката, се бута да се включи в редиците на „Демократична България“. Странната дама дори издирила координатите на председателя Христо Иванов да му предлага услугите си като специалист по сексуалните малцинства."

7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 23, 2022, 13:45
Да изкоментирам нещичко, което ми направи впечатление преди 3-4 дена, но все някакви ангажименти по работа и не оставаше време.
От няколко дни вървят боеве за селището Лиман. Украинците се опитват да го превземат, руснаците засега го удържат. В един от руските сайтове прочетох, че там имало някаква кубанска доброволческа бригада на руска страна, или нещо от тоя род, като име, та цитираха някакъв офицер от тая бригада, който казваше (по мой спомен), че сраженията са изключително ожесточени и се стигало до използване на ръчни гранати.
Това последното ми направи впечатление - използване на ръчни гранати, т.е. изключително близък бой. Не съм запазил източника, ако някой се интересува, мога да потърся, щом веднъж съм го чел, ще мога да го намеря пак.
Та, думата ми е- явно сраженията се ожесточават сериозно. Досега съм чел, гледал клипчета и т.н., общата картина, която съм виждал, е- бие една артилерия, хвърчат разни хеликоптери и самолети, и те бият по позициите на противника, кой избягал-избягал, кой убит-убит, като почнат да падат много ракети и бомби, едните се изнасят, другите идват и хващат и някой друг зашеметен и объркал се, изостанал пленник. Демек "дистанционно" сражение, като цяло (имам предвид последните два-три месеца на войната). Това и за руското настъпление, и за украинското.
А това е нещо ново- бой на къса дистанция с използване на ръчни гранати, това са 10-15 метра (май всички тук не сме първа младост и сме ходили в казарма, знаем на колко метра се мята граната). Май оттук нататък не ракетите и бомбите ще решават нещата, а човешкият фактор.

П.П. Доколкото знам, Кибер Явор сам напусна, сега, дали са му казали, че трябва да напусне, е друг въпрос.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 22, 2022, 20:12
Ремотекс, доколкото знам, турците си правят АЕЦ и без да ни питат :)
Не знам колко качествена е турската електричка, и колко ще струва, всъщност това, което показват, е прототип. Аз съм далеко от електричките, но като прочетох това за турската електричка, се сетих, че и Лъжлив Кири говореше как и ние ще правим електрички.

За тия браузъри, майкрософтския и хрома, не ги ползвам, ама дали един ден и мозила няма да почне с такива педерастлъци?

П.П. Дописал си, това за завода в Севлиево е хубава новина. Резервни части, но все пак производство. То само да внасяме..

П.П.П. За печки не знам, може, но турците правят едни перални, Беко или нещо от тоя сорт беше, чувал съм хубави думи за тях (но нямам преки впечатления, не съм ползвал тази марка пералня).

Всъщност прав си за печките- сетих се, че много години ползвах една турска фурна- Волтел, комбинирана ток-газ (пропан-бутан), това беше е*аси коравото нещо, изкара повече от 10 години и единственото, което съм сменял по тая печка, беше копчето за приезокристала, който палеше газовите котлони. А, и един датчик за температурата вътре- обикновен терморезистор. Просто устройство, обикновени ел-схеми, с ключовете -въртоци, нямаше кво да й се счупи, никаква електроника, пластмаса екзистенц минимум(90% от детайлите желязо). Тя така и не се счупи.
Сега, как ще се справят турците с електричката, не мога да кажа, но щом се справят с бойни дронове..
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 22, 2022, 19:05
И турците щели да правят електрички:

https://business.dir.bg/ikonomika/parviyat-turski-avtomobil-mestno-proizvodstvo-be-pokazan-v-istanbul
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 22, 2022, 10:55
Темата си я има, празника също, така че, честит празник на всички !
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 22:13
И войнишките са три (или бяха, сега не знам, нещо натовско може да са измислили, като при генералите и адмиралите- "бригаден генерал, "флотилен адмирал") - редник, ефрейтор, младши сержант, морските - матрос, старши матрос, старшина втора степен.

 [_]3
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 21:40
Файър, аз бях морски, сухопътните отделения, взводове, роти и батальони видях като организация само за кратко в новобранския център и бяха по три. От интерес съм чел, че на стрелковите (пехотните) подразделения организацията "по устав" върви по три- три отделения- рота, три роти- батальон, три батальона- полк, оттам нагоре е дивизия, или бригада, но не са по три вече. Явно тая организация не се спазва (или не се е спазвала) на 100%. Съветската дивизия по щат е била 14 400 души, германската- 12 000, каквото съм чел по книгите. По корабите вече са други нещата.

Ремотекс, да не излезе, че теб са излъгали с медията, която цитираш ;) Като оня "обманутий россиянин" ..
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 19:03
Двеста дни война, слагам ги по 300 на ден (един стандартен батальон е три роти) прави за всяка от страните досега по 60 000 загуби (убити и ранени). Е, не ти ли се струва пресилено? Затова попитах Джет за източника. Че знаеш ли ги храбрите украинци, все пак Америка е зад гърба (и г*за) им, може пък за всеки свой убит да отнасят минимум по десет руснака. А може пък и източникът да е доказал се, като британското разузнаване, преписало цитат на Укринформ от Униан, и в резултат- "West believes..". Като Буча и крематориумите.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 18:47
..
Русия губи по един батальон на ден
..

Източникът на информацията ? За другото не питам, понеже си е разсъждение, по вкус.

П.П.

А бе к'ъв е тоя Путин, учен ли е, изобретател ли е...
Май е за дарвиновите награди, хората ехе още откога откриха топлата вода и електричеството, той сега им ги спира
...

Той ли им ги спира, или урсулите решиха да пестят чрез некъпане, в името на димокраси с нацистки привкус и под одобрителния поглед на демента, изкуствено усмихнал се, с конци в ръцете на американския оръжеен тръст (мноо яко, всичките пари от огромния бюджет са помощ за Украйна, пък влизат директно при тях- да го духат бедните, нали ние си ги печатаме долАрите)  ;D Зелената енергия де отидЕ.. ЕС на въглища.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 15:08
4096, телеграм-каналите (примерно тия от линковете на Файър) ги отваря тор браузър, може да се четат постовете. Вероятно и други браузъри, не съм пробвал.
Страници: [1] 2 3 ... 126