« Отговор #587 -: Sep 16, 2022, 22:42 »
Всъщност това със слънчицето (според заговорническата ми душа) е сто процентова контра-пропаганда на руската.
Веднага след яката издънка с Изюм, те взеха да бомбят цивилна инфраструктура, най-вече далекопроводи, подстанции, няколко ТЕЦ-а. Всичко това освен, че е необяснимо, непростимо, но и остава без ток и вода (където ВиК е помпено, а не гравитачно) точно районите, които освобдиха или претендират да освободят.
Но понеже руската пропаганда гласи — Украйна преди век без ток и вода, то комедиантите околко Зеленски, веднага измислят тази глупост. То може действително да се е случило и сигурно се е случило, но това не е нищо по-различно от това — ние сме свине, ама и вие не сте по-различни.
Което пък играе на руския шовинизъм, който твърди, че украинци не съществуват, като те съвсем очевидно са си там, там са от хиляда години и ще си останат. Точно, както са и македонците, с мъничката различка, че те все пак са бая по-стар народ.
=*=
Сега мога да имам някаква теория защо руснаците може би и да имат оправдание (а знаем, че всяко оправдание смърди и е невалиден аргумент).
Само няколко дни преди ударите се чу, че зеления комедиант изнася електроенергията от двете му останали АЕЦ за Полша, като държи местното население на режим. И там имаме оправдание и то е да влизали долари, с които да купуват оръжие.
Веднага след първия нощен удар, украинците само си изведоха централите от енергийната система, което на практика значи, че нямат, какъв ток да подадат към Полша, че да ѝ спасяват икономиката.
Руснаците не говорят по тази тема, но според мен това им е тайната мисъл. Нали съм бивш теоретик на заговорите, та тренинга на мислене ми е такъв.
=*=
Иначе все повече руснаците се превръщат в украинци. Още, когато започна войната, казах така — повече никога Путин няма да може да претендира, че е с нещо по-добър или дори различен от американците, защото си решава проблемите точно по същия начин, който прилагат американците. Не ни харесва нещо, нападаме някой.
Ами сега се оказва, че не са по-различни и от украинците. Всичко негативно, което украинците направиха, сега руснаците се опитват да го повторят.
Днес направо останах със зинала уста и изцъклен поглед. Бутнали са язовирна стена. Аз като бивш зелен радикал, но все още мислещ донякъде за природата по принцип мога само да приветствам такова действие. Язовири не трябва да съществуват. Но, пак заради природата това трябва да се прави бавно и постепенно, а не с ракетен обстрел.
Точно същото преди само няколко седмици правеха украинците. Обстрелваха с хаймарси бенд на Днепър. Ако бенда беше поддал, щеше да се издави четвърт Украйна чак до Одеса.
Тук руснаците са стреляли само по част от него, не са го праснали целия. Но пак точно под него има гъсто населен район, който все още не е избегнал издавянето.
И защо мислите са го сторили? Няколко стотин километра (всъщност не проверих точното разстояние, но това е бенд навътре в украинска територия) под бенда украинците са били организирали поредното си мощно нападение. И о чудо, спрели са ги по този начин. Е, много разумно. Нямам думи.
Руснаците се показаха като побъркани психопати не по-малко от украинците. Ама украинците се сражават срещу втората армия в света и имат някакво оправдание. Руснаците нямат никакво.