Покажи Публикации - ivoborgir
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: bios data check на slackware -: Jul 12, 2009, 13:56
rc.atalk какво е това
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем с wireless -: Jul 08, 2009, 15:52
значи проблема е следния имам работещ атерос на лаптопа обаче не иска да се конектва пускам интерфейса с командата ifconfig wlan0 up след което с kwifi намирам въпросната мрежа но не ми показва че съм конектнат и не иска
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: bios data check на slackware -: Jul 08, 2009, 15:45
той е изключен ама няма ефект над този чек :) незнам какво точно прави ама много бави
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / bios data check на slackware -: Jul 08, 2009, 14:08
bios data check на slackware ужасно бавно ми зарежда а машината ми е 1.9 гхз турион и 3гб рам в началото показва този надпис с едни точки след това показва dhcp broadcasting поне 20 сек какво да правя.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ъбгрейд до кърънт на слак -: Jun 27, 2009, 14:09
Код:
# pico /etc/slackpkg/mirrors
махни '#' на
ftp://mirrors.unixsol.org/slackware/slackware-12.2
И ще преименуваш slackware-12.2 нa slackware-current. Натискаш CTRL+X, после натискаш Enter.

И после изпълняваш следните команди:

Код:
#slackpkg update
#slackpkg install xz
#slackpkg update gpg
#slackpkg upgrade tar
#slackpkg upgrade-all
#slackpkg install-new

изпълних следното но когато стигнах до упграде-алл ми показва само 5 пакета за упдейт всъщност който май вече се ъпдейтнаха gzip, pkgtools, slacpkg, tar и xz и това е други няма. да допълня когато давам да се обновява нящп понякога ме пита дали да сложи новите файлове отгоре и има 4 възможни отговора с букви аз дава да запази старите с разширение олд или нещо такова не помня команда О и след това натиснах ентер но просто ми излезе реда за писане нищо не стана. като се ъпдейтна единия път и ма пита този въпрос ми сложи нов миррор лист и пак задавах мирор за да продължа къде греша един път стана но като го преинсталирах вече не иска моля помогнете.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / смяна на мак адрес през конзолата на слак?! -: Jun 21, 2009, 21:41
може ли някой да драсне командите за смяна на мак от конзолата благодаря предварително
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 18:47
всъщност разбрах как да инсталвам тгз-то :) но въпроса за кде остава :)
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Настройка на рутер -: Jun 21, 2009, 18:26
реално ip трябва няма как да та видят като си във вътрешна мрежа. като гледам адреса на доставчика също не е реален.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 18:20
докато прочета и вече преинсталнах както и да е вече ще знам. и така да си дойда на думата ъпдейтнах пакетите от 12.2 мирара пак сложих си драйверите изтегли мозила 3.11 бг флаш плеара и опен офиса пакетирани от кадето ми показахте. сега как да ги инстална. много ще съм щаслив ако някой обясни със стъпки как да ъпдейтна до кърънт всъщност какво е това има ли смисал и защо има 12.2 и кърънт. кърънт не значи ли сегашен, последен всъщност нали 12.2 е последен не ми стана ясно от сайта на слака.  и може ли да ми препоръчате някакво пакетче да мога да гледам филми и пакетиран скайп :) благодаря наистина много ми помогнахте до тук :)
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 15:19
еми тва беше збозах графичната среда :) ще реинстална и ще го мисля пак
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 14:48
интересно ми е има ли смисал да си сложа 64 битов линукс май там още повече ще се омажа като пате в калчища :)
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 14:47
видеото ми е 8600м гс аз съм с лаптоп ацер аспаер 5520г драйверите от нвидиа станаха нали вече те сами си разработват мобил версиите преди тва с ейсърските не ставаше те направо са гавреха с подръжката :)
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 14:43
ми не ме затрудняваш много мцсе мога да ти пратя това е много добра книга с много добри обяснения влез в kaldata.com има една две каруци информация за кото са сетиш за уин и програми за него всъщност има такива и за линукс но там трябва просто по стабилно встъпление се пак 99% от хората са използвали винбоза а тя няма нищо общо с линукс ама нищо. много по лесно е да тръгнеш от линукс към вин защото уина е направен като за малоумници просто четеш ко ти изписва и тва е. то навсякаде се чете това е първата стъпка. до колкото за хардуера е ти ако не можеш да си обясниш как работи той няма да можеш да разбереш аджеба защо ги има половина системни инструменти да не споменавам оувъркллокинга :) няма как просто.

пробвах да ъпдейтна по следния начин:
първо направих каквото ми каза за мирара пусна ъпдате алл и ми каза че някви пакети са збозани и трябва да ги преинстална. върнах пак на 12.2 а не на кърант и се ъпдейтнаха повечето
после дадах истал кде пакетите само инстална ги почети сичките влязах след рестарт в графичната но пак 3.5 . после отново дадох мирара на кърант пак пуснах само кде пакетите инстална ги всичките бяха доста по големи но стана. пак дадах рестарт но уви пак съм с 3.5 :)
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 13:34
Значи искам да предложа нещо което според мене ще подпомогне малко развитието и научаването на линукс. Виждам че тука има много хора които разбират не оспорвам това искам да кажа че просто информацията която се дава по проблемите е много разпокъсана и много затруднява начинаещите. не може човек който си мисли че на линукс програмите се инсталират на всички дистрибуции с нещо наподобяващо ехе и да даваш некст само да чете за пакети без да знае какво са всъщност те. аз до тук разбрах че слака е дистрибуцията която ще ме научи но просто трябва някакво систематизирано инфо от нулата както има за уиндоус. аз се садрах да чета за да мога да си сложа един драйвер на видеото при положение че поправям компютри от доста време и смея да кажа че доста разбирам от хардуер. може би аз не съм попаднал на правилната книга или не знам.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware въпрос за пакетите -: Jun 21, 2009, 13:19
добре ама как да отворя тази скрита папка .mozilla къде точно е тя?
а за current търсих но намерих някво исо дето е 1.6гб а 12.2 почети 4 незнам дали е това което съм намерил. пробвах slackpkg update но ма пита за някви мирари намерих файла в който ги пише прочетох там че трябва да ги "uncomment" което не знам как става.
в гоогл търсих доста по тея въпроси но проблема идва от там че не знам какво да търся :)
благодаря на отделилите време за въпросите ми.
Страници: [1] 2