Покажи Публикации - spec1a
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 248
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Днес в 15:55
...
Кучетата не са виновни, ако ще да са разкъсали бебе. Случката е ужасяваща и не я пожелавам и на най-неприятните ми хора като раз-Бойко. Никой не искам да изпитва или само вижда нещо подобно. Но вината е в обществото, хората, всеки един от нас, а не в извършителя, кучето, което в страданието си е докарано до лудост. Бяс, както я наричаме.
...

    ??? ??? ???

   Да не би някой да кара мастиите да убиват хора ?  >:D
Именно помиярите са основните виновници и затова ... сещай се ...  >:D

   Известна вина имат държавните/общинските служби,които са
длъжни да ни пазят от гадните мастии,като "Екоравновесие".
При всеки подобен инцидент трябва да хвърчат оставки ...
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 01, 2023, 12:13
   И в моя род има комунисти.

Но те не са крали,за разлика от на Кирчо таткото ...
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 01, 2023, 12:10
...
с извинение към бездомните кучета, които са най-невинните същества на света.
...

   Моля !?!

Невинни ли ?  >:D

   Знаеш ли колко случаи има на хора,разкъсани от мастии ?
Веднага се сещам за един възрастен професор,и едно малко момиченце,
които бяха разкъсани от гнусни помияри  >:D

   Познай какво мисля за мастиите  >:D >:D >:D
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 01, 2023, 12:04
   Руснаците са до голяма степен истински славяни.

   Е,могат да се видят и изключения - веднага се сещам за Борис Елцин,
който имаше ясно изразени монголоидни очи.
Очевидно  има тюркски или монголски гени.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 01, 2023, 11:54
...
Не е тайна и си го казвам открито, че любимия ми политик е Петков.
...

   Малиииииииииииииииииииииииииииииии !

   Кирчо харвардското педерастче ли имаш предвид  ???
Ма той е комунистическо отроче бе !
Баща му е висша номенклатура на БКП,има много кинти и може да си
позволи да финансира синчето си в такъв тузарски университет.

Това реактивния го твърди,не аз !
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 30, 2023, 13:45
   А какъв би бил проблема,ако на съответния компютър сложиш в
crontab да ти се стартира еди какво си в еди колко си часа ?
Слагаш го в конфига,излизаш,след време пак влизаш и си на 6.
И не би трябвало да имаш ядове,независимо как си влязъл -
ssh,vnc,AnyDesk  и т.н.и т.н. ...
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Nov 30, 2023, 13:35
Около месец преди войната, нашите волейболисти играха на световно първенство в Полша. Това беше най-лошото представяне на отбора ни за всички времена. Последния ни мач беше с Мексико.

Мексико във волейбола, не е онази легендарна сила, каквато е във футбола. Точно обратното. Мексико е отбора на точно най-последно място в световната ранглиста. Самото им класиране за световно първенство беше чудо.

Преди и по време на мача твърдях, че нашите няма как да загубят. Отсреша играеха нахъсано, но си личеше, че са слабички. Нямаше, какво толкова да покажат. Съпругата ми беше в лошо настроение и като една Касандра твърдеше, че ще паднем и чак злобно ме питаше, как съм толков уверен.

Никога не казвай никога! Каквото имаше да се случи, се случи.

Войната започна, аз попържах Путин, че започна. Въпреки това бях уверен, че ще приключи до дни. Същото твърдяха точно всички здравомислещи. Толкова беше очевидна разликата в силите.

Учудвах се, че има противоположно мнение. Но то бе изказвано от пълни идиоти.

Уви, не беше Медведев президент.

Дойде месец март, а войната някак си още не беше приключила. Всички бяхме в шок. Разни Тагаревци бяха на върха на щастието.

Някъде около май съпругата ме попита, защо тази война продължава. Попитах я, дали помни мача ни с Мексико, в който играхме на три процента от възможностите ни. Обясних ѝ, че Русия се бие с един процент. Но дори така разликата в силите е прекалено голяма.

От тогава насам чувах многократно от путинисти, че се играе за загуба. Казваха го дори руснаци, които каждей ден (всеки ден на руски език) възхваляват Путин.

Бях сляп за това. Не е възможно. Русия просто не може да загуби.

Но от какво следва, че Русия не може да загуби?

Очите ми отвори Лора Крумова, която сравняваше сегашната война с войната с Финландия. Паралели има много. Вече ги писах.

Самия аз бях писал преди, че Русия не е стигнала даже до Славянск и Крематорск, а от Херсон, Запорожие и Харков се отказа.

Това, което не го вярвах, вече се случва. Цяло лято американците раздават шамари на Русия, Китай и Франция в Африка. Ответ няма никакъв. Даже в кандидат-членката на Брикс Етиопия има гражданска война. Същото се случваше в Ю.Америка, която много бързо се забрави, че е американска колония.

Това продължаваше цяло лято, но свърши миналия месец, когато перунистите загубиха изборите в Аржентина. Аржентина беше друг кандидат за Брикс. Брикс се оказа на глинени крака.

За Аржентина беше особено „весело“, защото в страна разкъсвана от бедност и непрестанно ограбване от западни компании, спечели про-американски кандидат обещаващ в прав текст да отмени точно всички социални придобивки. Сиреч обещава още по-голяма бедност и още повече грабеж.

За Аржентина няма особена разлика дали ще е обезкървявана от китайци или американци, но на китайците ясно им беше показано до къде могат да стигнат. Ю.Америка не е лъжица за устите им.

Междувременно пристигаха новини, че Русия не е спряла да продава енергоносители и други суровини на ЕС при това на далеч по-занижени цени отколкото преди войната. Наполовина и по-малко. Не е казано, но най-вероятно са на ръба на производствената загуба. Демек добива им струва повече от цената, на която продават.

В същото време немските, автомобилни концерни продават повече в Русия, от когато и да било.

На пръв поглед това са успокояващи новини. От една страна ЕС няма да фалираме, докато имаме достъп до евтини ресурси. Но ние нямаме такъв. Русия продава евтино, но ние купуваме скъпо. Разликата я прибират китайски, американски и дори индийски компании.

После на ЕС му е необходима загуба на Русия, за да може кранчето да не спира, но вече официално разликата да я прибират европейски компании, докато Русия продължава пропадането си.

На Китай му е необходимо абсолютно същото. Русия откакто е във война, стана изцяло зависима от Китай. Това можеше да го прогнозира дори малко дете, но някак си го пропуснаха в Берлин и Париж.

Ако Русия спечели, ще може поне малко да се отскубне от китайската хватка и да си поеме дъх. Не ѝ е позволено.

И последно — Фронта. Там се развива пълна лудост. От настъпването на пролетта и до днес касапницата е пълна. Руснаците не просто мачкат украинците, ами ги избиват като пилци в кланница. Картините са потресаващи. Повечето кадри, пристигащи от там, са 18+.

А след като руснаците получиха картбланш от американците да ползват касетъчни снаряди, кръвта стана още повече. По полетата има повече разкъсани, украински тела, отколкото мравки в мравуняк.

На фона на всичко това вчера Путин произнесе силно нахъсана реч, как нямало да се огънат, а запада е враг. Преди това Лавров също спомена нещо такова.

Да, ама Путин винаги е вършел точно обратното на това, което говори, от преди да дойде на власт официално в началото на века.

Защото го намекнах с продажбата на немски автомобили, но в Русия (Москва, Петроград) също нямат желание да спечелят. Парите им са на запад, имотите им са там, децата им също. Включително щерката на споменатия Лавров живее в Нови Йорк.

Не се радват на идеята да карат руски коли, а то такива реално няма. Пие им се френско, а не грузинско вино, а то Грузия също се отрече от Русия. Ядат им се италиански макарони, а не пелмени (вид пирожки). Ньоките (същото) са по-вкусни.

Но не могат да го направят догодина, защото следва преизбиране на Путин. Колкото и безгласна буква да е мужика извън двете столици, той няма да прости лесно предателството. Затова Путин ще продължава смилането на кайма на украинци още година и половина.

Някъде в началото на двадесет и пета (след преизбирането) ще започне преговорите, какво му дават американците (това, което имат и в момента, евентуално с някакви отстъпки, че е прекалено много). След половин година ще обяви края.

Режима в Киев няма да е сменен. Не казвам, че зеления комедиант ще е още на власт. Русофобията в Украйна ще е с невиждани размери, сегашната ще ни се струва смешна. Не, че и за това няма да имат милион причини под формата на нови гробове. Твърди се, че вече са над милион, а за тази година и нещо ще се удвоят, ако не станат тройни и четворни.

Русия ще е още по-обкръжена (загуби Армения, дотогава ще е изгонена и от Казахстан). Ще е още по-зависима от Китай. Ще е на колене пред западните компании и ще им подарява, колкото и каквото пожелаят.

Така разкъсана от вътре, отново ще се превърне в политическото джудже, с което никой не се съобразява, каквото беше през деветдесетте. В края на живота си Путин ще остави Русия там, където я намери. Тези, които го командироваха в Кремъл ще са на върха на щастието. Ще се развива поредния хаос, а чекистите ще правят, каквото си пожелаят, без да се страхуват, че някой ще им се противопоставя. Народа прекалено много беше започнал да надига глава.

=*=

Вчера ми попадна една информация, която не е нова, но досега не ѝ обръщах внимание. Източника е Джагфар Тарихи. Не искам да чувам, че бил компилация на КГБ. Чекистите никога няма да напишат история, в която ние сме велики, а Русия е плюнка.

Та според този епос, внучката на Аспарух (с индианското име Чак Чак) се омъжила за внука на Бат Баян. Пет поколения по-късно се пръкнал… Рюрих.

Не мога да се смея на Украйна е сбъркана страна, защото и нашата е такава. Но разбираме още една от причините за това. Кръвосмешението винаги е водило до подобни резултати.

После да не се питаме защо са се случвали разни неща с Тервел, Крум и още няколко по-малко известни хана.

   Кой е Рюрих ?  :o

   Ако имаш предвид династията Рюрик (понякога се среща Рорик),
това са скандинавци (или,както руснаците им викат - варяги).
Консенсуса при западните историци е,че именно тази фамилия е
създател на държавността в ... Русия  ???

   Аз нещо не съм толкова сигурен ...

   И ако не е тайна,като как високите и руси скандинавци се връзват
с потомците на Аспарух и Бат Баян ?  ???
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 29, 2023, 11:21
   На едно от местата,където съм работил,се използваше за архивиране
комбинация от: харддискове,лентови устройства с голям капацитет и
понякога се качваха криптирани архиви в гугъл драйв.

Това според мен е доста близо до оптималния вариант.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 29, 2023, 09:55
   Ами писах,писах,писах за малоумието "публични облаци" ...
10  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 29, 2023, 09:52
Като ми остане време ще го пробвам и Питона, обаче да попитам за стандартни графични приложение прозореца с приложението видим ли е (напр. нормален потребител иска да си работи на машината и да не му се мандахерцат автоматизирани процеси) А и  още нещо - работи ли под Уейланд че както наското установих старите конзолни апове вече не клатят мишките под Уейланд  :o

П.П.
А бе тия @#%^$@ кога успяха да махнат баш Блендера от тестовия Дебиян - мен един пътн (на 100 г.) ще ми изтрябва и... сега ще трябва да чакам години да го върнат (е поне до догодина) - гадините
E: Package 'blender' has no installation candidate

Пука ми че имал 500 хил апчета дето никой не ползва когат тия по известните дето всеки полва ги няма - едно време така мe нервиха с handbrake (немат спирачки и туй-то)  ;D

П.П.П. Значи дотук установих че определено проблема е само в графичната част - напр. като пусна (предимно) неграфично приложение (BOINC) да смята и там при минимизирам джам и че и при детачната сесия си върви със еднаква скорост (само графичната част лекинко лагва докато припали при подкачване) но подкарам ли нещо дето да разцъква по графиката и.. а съм го минизирал или детачнал и веднага ме усеща гадината и почва да прави каквото си иска (нещо като Котката на Шрьодингер - докато не го гледаш си мислиш че работи на 100% ...но само докато не решиш да погледнеш, а то направо живо умряло)

Няма ли нещо за Уейланд.. нещо като framebuffer, че и DirectFB имаше навремето...
- ...
- A possible graphic output method for a display server, independent of video adapter hardware and its drivers.
- Graphic programs avoiding the overhead of the X Window System.


   Какъв е проблема Блендера или квото е там да му изтеглиш
сорс кода и да го компилираш.

tar zxf (jxf , Jxf ...) ...
cd  sourcedir
./configure
make
make install

Ако зависи от някои пакети:
apt install ...

и т.н.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 28, 2023, 09:56
Цитат
П.П. А краварите не ги мислете - само за един понеделник харчат към 12 млрд.  На теб явно ти убягва мащаба.

   Какво като за един понеделник са изхарчили към 12 млрд $.
Населението на САЩистан е около 350 млн. ,т.е. средно на човек
са изхарчили по около 34 $ ,
Това сериозна сума ли е ?  :o

   Има държави с много по-висок жизнен стандарт от Кравария -
Лихтенщайн,Люксембург,Норвегия и т.н.
Знаеш ли по колко харчат там ?
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 27, 2023, 16:16
Или пък комунетата.

   E кои комунета ?
Севернокорейците едва ли ...
Кои други ?
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 27, 2023, 16:15
   Знаех си аз,че нещо ни баламосват...

Неудобните факти за мобилните телефони
https://technews.bg/article-156024.html

   Използват същите Пиар технокогии,както цигарените корпорации през 50 -те
(опитваха се да "доказват",че пушенето не е вредно  >:D ).

Направо не ми се мисли,ако написаното е вярно ...
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 27, 2023, 16:09
Цитат
Определено не са американците. Не са руснаците. Не са и китайците. Кои са?

   А индийците ?  :o
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Nov 26, 2023, 11:07
   Ако става дума за религиозни фанатици например,няма как да ги
убедиш в нещо,едно си знаят. Щом само допреди няколко века мъченията,
изгарянето на клада и т.н. са се смятали за нещо нормално в Европа ...
Страници: [1] 2 3 ... 248