Покажи Публикации - Andrew
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7]
91  Нетехнически теми / Предложения за български проект / BG дистрибуция -: Mar 28, 2002, 18:18
Мисля, че проблемите с кирилизацията е главно в прекомерното изобилие на стандарти.
Колкото до поддръжката - мъчно ще е една фирма да осигури такава, да не говорим, че това означава монопол. По-скоро повече български фирми трябва да се насочат към Линукс.
92  Нетехнически теми / Коментар / Отново за графичните среди -: Mar 23, 2002, 13:55
A/nim е прав. Ако се прави нещо напук - то е окречено на провал.

Колкото до графиката изобщо - разбира се, че е необходима.
Не мога да си представя дизайнер да работи без графичен интерфейс... презентациите също го изискват, а те колкото и да е невероятно, се използват в света на бизнеса... да не говорим, че за разпечатването на документ се използват разни шрифтове, дето трудно ще им дадем preview в текстов режим.
За мен, големият въпрос в случая е не "за или против графичният итерфейс", а "кога, с кой интерфейс". Интерфейсът е просто подходяща "опаковка" на сложните изчислителни работи, които извършва компютърът. За различните дейности може да е подходящ различен интерфейс:
за един сървър простият текстов интерфейс е добър
но
за един архитект графиката е задължителна
докато
в едно радио не се работи със текст или графика, а със звук...
93  Нетехнически теми / Коментар / Отново за графичните среди -: Mar 22, 2002, 15:48
В общи линии съм съгласен с г-н Антонов, но искам да добавя, че освен за работа с офис-документи, една десктоп-система би трябвало да се използва и за печат. За жалост (или може би за щастие) света, в който живеем все още използва ПРЕДИМНО документи на хартиен носител. За още по-голяма жалост, печатането, особено на кирилица, си е малко щекотлив въпрос....
Е, от известно време има раздижване към добро по този въпрос, имам в предвид инициативите на HP, но все още си е доста досадна работа да настройваш принтер.

Колкото до Интернет - няма съмнение, че Линукс и Интернет са синоними  '<img'>
94  Нетехнически теми / Коментар / Отново за графичните среди -: Mar 20, 2002, 21:25
Не съм съвсем съгласен, че Линукс "ВЕЧЕ Е ДЕСКТОП" ОС.
Наистина Линукс се справя много добре с много от задачите поставяни пред десктоп системите, но смятам, че има какво още да се желае.
По правило за офис пакет под Линукс се ползва Старият Офис, но от SUN поддават доста странни сигнали - първо беше безплатен, после стана с отворен код, сега се говори да стане платен, а после току-виж и пак със затворен код. Това непостоянство ме тревожи, а и не само мен.
Алтернатива?
Ами като за почитетел на GNOME - гномският офис. Само, че да накараш това нещо да печата на кирилица си е доста сложна работа. На мен ми се изправи косата (след като се накъдри и начупи '<img'>) докат' разбера, че няма да се преборя с печатарката. И това, разбира се, не е единственото проблемно местенце...
Така че не бих казал, че Линукс ВЕЧЕ е десктоп система... е, поне на мен не ми изглежда така...
95  Нетехнически теми / Коментар / Отново за графичните среди -: Mar 19, 2002, 12:43
Привет!
След като се започна темата - нека да си кажа мнението (т'ва си е форум, нали тъй?? ;)
Линукс е добър сървър. Не вярвам някой да оспорва това.
Линукс може да бъде и добра десктоп система, но все още има какво да се желае. Моето мнение, че на разни "обществени" компютри (в университети и под.) следва да се използва ОС подобна на Линукс или Windows NT/2000 - многопотребителска.
Графичните среди за Линукс показват, че това е възможно, а изложените елементарни разсъждения - че е необходимо.
Проблема е GNOME/KDE. Иначе казано приложенията за двете се различават и едната не може да пуска програми за другата (имам в предвид трябва да имаш и KDE, за да пуснеш програма за нея под GNOME. Това резултира в по няколко версии на дадени програми за разни среди и вариянти. Мисля, че преди да мога да кажа, че графичната среда на Линукс е поне толкова добра колкото него трябва разработчиците на популярните среди да се съберат и да си изяснят какви стандарти ще използват и да "изчистят" проблема с различните версии за различните среди.
Е, сега можете да ме опровергаете:
Страници: 1 ... 5 6 [7]