Някой били ми обяснил от кога 20-30 см сняг в почти цяла България и 40-50 см в южните Родопи са такава трагедия? Защото аз си спомням снегове от този порядък през 80-те и тогава нямаше такива драми. И това да има няколко седмици или месец и нещо постоянно сняг се смяташе за нещо нормално. Изнежи ли се народа или само всяват паника?
Ето аз като заслужил трол на републиката да ти кажа, че това твоето е тролене и то не от най-префиненото.
Преди 30 год. колите бяха 30 пъти по-малко. Камионите бяха 300 пъти по-малко. Автомобилите бяха минимум три пъти по-бавни. Опитай с Москвич да вдигнеш повече от 80 км/ч. Хората пътуваха десет пъти по-малко. Загубата на време не означаваше загуба на пари.
Лошото на зимите след 1996-та е, че брутално разглезиха народа. Сега градус да падне под нулата и „оле майко“, обявяваме бедстие и затваряме училищата в дървена ваканция. По мое време „дървена ваканция“ означаваше, че гориво отдавна няма, но и без това се пали по половин час на ден, а студът е такъв, че в класните стаи не може да се седи дори с шуба. Бил съм в не повече от две в живота си за по ден, защото тогавашното просветно министерство не позволяваше да се губи материал.
Сега означава, че детето ще му протече носа, докато иде до училище, а не че в училището не е оранжерийна жега. И се прави на всяка четна сряда до петък в месеца, но не по-малко от 500 пъти в учебната година. Да се чуди човек, поради каква причина учебната година не започва на първи април и не свършва на първи октомври, като така поне ще спестим напразно изгореното гориво за празните класни стаи.
И не знам защо, когато по телевизията обявят „не пътвайте“, това винаги се възприема като — ей точно сега е момента да се запилеете на някъде по туризъм. После се оревава света, че са седели по безнзиностанциите. Радвайте се. Преди и това го нямаше. Преди представляваха една, две колонки и нищо друго освен външна тоалетна, но само за персонала, който персонал е един чичак, който го мързи даже да дойде да ти сипе. И бяха и бензиностанциите поне 10 пъти по-малко.
ИЗОБЩО глезена и недисциплинирана работа. И все някой друг е виновен. Отделно на ръка, че и журналистите все за нещо трябва да пишат. Да се отбягват важните теми, не е лесна задача.
п. п. Ей така се прави.