За разлика от повечето писали в темата, аз съм абсолютен нуб на тема Линукс, така че конфигурирането ми е нубско: инсталирам си ОС от лайв средата, като ѝ задавам да си инсталира гръб-а на същия дял, където е Линукс и след като десктопът тръгне, деинсталирам всичко, което не ми харесва и/или няма да ползвам никога в живота си. После инсталирам програмите, които на мен ми харесват, след това идва ред на драйверите и кодеците, клав. подредба и на темите (вкл. и темата за курсора и един екстенжън). Пускам скрипта на любимата си тема, за да направя прозрачно всичко, което може да стане такова. След това идва ред на инсталирането и настройката (последното става с копиране на бекъпнати настройки) на аудио и видео плеъра. Когато всичко е готово, пускам grub-customizer, настройвам го както искам да бъде и след това пускам Clonezilla-та и си правя бекъп. И тук идва причината да слагам гръб на същия дял, където е Линукс - при архивирането гръб-ът също се бекъпва, така че при възстановяването от бекъпа получавам и работещ гръб. И така, след всички настройки, имам това:
https://s20.postimg.cc/xeh9kjp97/2018-06-07_23-00-42.png (мноу е голЕмо за имидж тага).