Ремотекс, за чекмедженцето го написах в шеговит тон, аз наистина си имам "чекмедженце", просто се пошегувах, сравнявайки го с други чекмеджета. За блога на г-н Иво вече съм давал мнение, няма нужда да се повтарям, още повече, че ти сочиш коментар в този блог, а не основната статия в блога. За коментара, който ти си посочил там, счетох за излишно да коментирам, освен, че не е по темата (тая тема), и още нещо- нали уж атомната енергия я отричаме (пиша изчерпателно, защото въпроса ти всъщност съдържа много подвъпроси).
А за това, което си посочил като линк- изчетох го, да ти кажа, не мисля, че болниците са противоконституционни (областните- 28 болници, 28 области). Болниците са търговски дружества. Ако държиш, мога да обоснова мнението си, защо не са противоконституционни болниците, но ще стане ферман и лекция, и то доста обемна, а на всичко отгоре ще отразява пак моето лично мнение, като юрист, без претенции за универсалност. Правните актове, които д-р Любомир Трифонов (*психиатър, магистър по здравен мениджмънт и медицина) е посочил и тълкувал по своему, са доста стари. Този Закон за лечебните заведения е претърпял над 30 (тридесет) редакции, от момента, в който е решението на КС от 21 май 2001 г., до момента на статията в линка ти. И няма смисъл да правя тук някаква обемно и пространно (и досадно за повечето потребители) мнение, защо към настоящия момент, областните болници не са противоконституционни.
Хайде