Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: go_fire в Sep 30, 2020, 09:19



Титла: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 09:19
По изключение няма да започна тази тема в коша, защото не е техническа.

Питам се, случвало ли ви се е да сънувате и да знаете, че сънувате? На мен многократно ми се е случвало. Обаче последните два дни прецедента отиде по-напред. Сънувам, знам, че сънувам, седя отстрани и коментирам случващото се. Като самия аз съм деен участник в събитията и те се развиват от моята гледна точка.

Не се чувствам раздвоен. Просто съм на две места едновременно.  Това да съм участник и наблюдател, е най-естественото нещо.

Това не го прави по-малко истинско.

А тази нощ бяха два такива съня. Интересното е, че единия включваше прераждане. Но не беше обикновено прераждане. Преродилите се (единия от които аз) се намираха на същото място, по същото време, същите имена, всичко същото. И опитваха да продължат същото от предното прераждане.

В другия сън пък бях на място което съм бил и мисля, че и бях на възрастта на която съм бил там. Повечето хора обаче не бяха от това време и място. Малко от тях познавах. За поне единия човек съм сигурен, че никога не е бил на същото място. Сякаш беше там, защото аз бях там. Други си бяха от това време и място, но пък бяха малцинство спрямо всички останали.


п.п. Не разказвам по-подробно, защото имам суеверие, че сънища не трябва да се разказват преди дванадесет. Освен това повечето неща, които правех или се опитвах да правя, не са неща, които бих разказал на когото и да било. Направо са си срамни. На живо не съм ги правил, но в сънищата си бяха естествени някак си.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: spec1a в Sep 30, 2020, 10:13
   Ако искаш да разбереш нещо за предишните си прераждания,
ти трябва някой много добър хипнотизатор(такива в България
са много малко). Трябва да те "въведе" в много дълбок транс.
Обикновено за това се използва термина "регресивна хипноза".
Може и с медитация,но не става бързо ...

   Много малко вероятно е да видиш в съня си сцени от предишни
животи. Според повечето специалисти сънищата в повечето
случаи са опит на подсъзнанието да се освободи от
ненужен товар: неприятни спомени,травмиращи случки и т.н.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: 4096bits в Sep 30, 2020, 10:41
Няма да е зле за попрочетеш Карлос Кастанеда. Той доста говори за сънищата и сънуваното тяло.

"Да, има по земята и небето неща, Хорацио, които нашата нещастна философия не е
дори сънувала!"

Това не е от него.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 10:58
Сънят е една малка смърт. Душата напуска тялото. Разликата е, че „жизнената нишка“ не се прекъсва.

Не вярвам, че в този конкретен сън съм сънувал истинско свое прераждане. Времето е нещо обтекаемо, но мисля, че нещата в съня се развиваха по време, когато съм бил роден. Освен това прераждането в съня беше на същото място в същото време с едни и същи участници. Ако няма паралелни реалности (каквито за разлика от квантовите физици, не вярвам, че има), това няма, как да се случи.

Вярвам, че в тези конкретни сънища е трябвало да ми се покаже нещо, което да изправя и да се онагледи неща, които потискам. Мое е решението, как ще продължа занапред.

=*=

Специално за преражданията, аз приемам едни думи на Дънов. Понеже не съм дъновист и недай си Боже член на ОББ, няма да ги предам правилно, но ще се опитам смисъла да е запазен. Той казва нещо от сорта, че ако е трябвало да знаем за предните си прераждания, то сме щели да знаем. Освен това няма особен смисъл в това. Всеки от нас се е прераждал хиляди пъти и цялата тази информация не би се събрала и в най-дебелата книга. Какво остава да я прочетем.

Малко е тъпо, че в предно прераждане си стигнал до някъде, а сега почваш отново от нулата. Но пък не е точно нула. Всеки, които има деца, може да потвърди, че те се раждат с изграден характер. Само информацията, която трябва да преработи е нова.

Но освен това се раждаш с определени таланти и способности. Всеки може да потвърди, че едни неща му идват отръки дори да ги прави за сефте, а на други се мъчи, пуфти и не става. Има неща, към които има интерес, за други въобще не му пука.

Тези неща не се възпитават. Мога да дам пример със себеси. Никой не ме е учил на любов към компютрите. От три годишен имам интерес към тях. Спомням си и точния момент с една случка в градската баня. В началото на осемдесетте все още малко хора живееха в апартаменти и имаха бани и бойлери.

Винаги съм имал стремеж към компютрите, вкъщи никой не е бил компютърджия и първия компютър го купих аз при първата появила се възможност. В училище също не са ни преподавали нищо компютърно в прогимназията. Един или два пъти са ни вкарвали в компютърен кабинет, колкото да ни кажат, че такова нещо съществува.

Ако случайно предишния ми живот не е бил непосредствено преди сегашния, то няма начин да е имало компютри. Но дори така е малка вероятността да съм виждал.

Значи мисията ми в този живот е нещо свързано с компютри, за да изпитвам такова влечение към тях. Но още не съм го открил. Най-вероятно е никога да не успея. Няма какво да се лъжем. Не живеем хиляди животи, защото сме много успешни. Трябва да трупаме опит и да се нядяваме, че някой много далечен ден все пак ще успеем да пораснем и излезем от бебешката възраст на душите си.

п.п. Благодаря, 4096!

п.п.п. Като чуя за Хорацио се сещам винаги за две неща. Едното е Данте, а второто е един криминален сериал.

п.п.п. Все не успявам да му запомня името на това криминале. Иначе е много известно. Има Маями в името си, защото има още десетина други за други градове, а има и един нещо свързан с компютри, но много тъпо. На английски го изписват CSI мисля. Та там главния герой, полицай-тежкар се казва Хорацио. Жена ми ме бъзика, че не мога да заспя докато не видя онзи с очилцата. В сериала ченгето (че май даже е и шеф на полицията) най-често носи очила и като трябва да каже нещо дълбокомислено, ги сваля. Но иначе по принцип си мълчи, нищо не прави, другите вършат всичко, а в края на епизода с дълбок глас произнася нещо, което трябва да е поучително.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: jet в Sep 30, 2020, 15:14
Най-вероятно си имал преплетени клъстъри във файловата система.
"Модерната" медицина си няма хал хабер за какво ни е сънят и една трета от живота на човека минава в сън. Пълно е с теории и преположения, но нищо конкретно.
А нищо не помниш от прераждания защото лог файловете не се пазят у теб, а са накъде другаде.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 15:33
По принцип помня много малко сънища. Дори тези дето помня още по-рядко, помня пълни подробности. Обикновено някой и друг момент и това е. Имал съм години наред, когато не съм помнел нито един сън и даже не помня, че въобще съм сънувал.

Когато спря да ме интересува, какво се случва в материалния свят, помнех най-добре сънищата си и може би всеки ден. После ежедневието ме издърпа обратно. Сега имам чувството, че помня сънища за неща, които съм искал да направя или хора, които съм искал да видя. Разбира се, тези хора от сънищата ми не са истинските, а някаква моя представа, защото правят неща, които не правят наистина. Но пък и аз правя такива неща.

Случват се странни събития на странни места, което ми говори, колко много съм объркан и загубил пътя си. Опасявам се, че това важи за страшно много хора, не само за мен.

=*=

Най-интересните сънища записани са от последната книга на Румен Леонидов (fakel.bg). Само, че тези сънища са доста религиозни и не стават за материалисти. Тъжното е, че у нас Румен се води еталон за духовен човек. Ако искахме да имаме шанс за оцеляване на нацията, неговото ниво трябваше да е най-ниското, а не най-високото. Но пък това няма значение. Ние изиграхме ролята си на Земята. Можеше да оставим нещо след нас, но и така не е зле. Далеч по-големи народи от нашия са се попилявали и са оставяли дори по-малко.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Sep 30, 2020, 18:41
Според последните научни теории сънят е за да може тялото да се възстанови и навакса загубите ..пък и нали ако умориш тялото ще ти замине и душичката с него, а дори и да има прераждане, новата-стара душичка нали няма да помни нищо от старото.

Оказва се, че най-много енергия харчи мозъка като 60+ % са само за обработка на визуалната информация (верно харчи много ама е важна информация - може да ти спаси живота), та като заспи човек и дръпне шалтера на главния мозък всичката тая енергия отива към тялото и то точно по време на сън почва да се регенерира /като няма кой да му пречи/. Затова казват най-доброто лечение (напр. грип) е супичка и здрав сън (едното е там само за благоприличие - както беше казал един пич: С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума. - Ал Капоне)

За какво си мечтае главния мозък по време на криза /при дръпнат шалтер/ - това вече си е строго индивидуално, но като се събуди забравя всичко и пак почва да командва парада  ::)

П.П. Интересно прераждане на телата има ли? Ако съдим по по-скорошните медии (напр. кино) има -  ей го на тоя ($2) пич очевидно е 'a disturbed man who has twenty-four personalities' - край на цитата

...или може би ми е грешна терминологията: ако една душа - много тела е прераждане на душата, тогава какво е едно тяло - много души? - калабалък  ;D


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: Acho в Sep 30, 2020, 18:51
Ама аз нещо в последно време разни мадами сънувам, и то само едни хубави работи.......идеалка.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 18:57
Ама аз нещо в последно време разни мадами сънувам, и то само едни хубави работи.......идеалка.

Подкрепям!!!


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: malin1 в Sep 30, 2020, 19:36
Сънувал съм цветен анимационен сън в който и аз съм анимационен, бях, хъм, полузаспал и го направлявах съня (не знам как), пък за капак - беше и смешен...
А иначе, сънувах някакъв  кошмар, събудих се и ... до сутринта не можах да заспя. Беше с някакви сиво-оловни облаци, отварям прозореца да взема въздух, вънка таман такива облаци - ужаст.
В последно време рядко ми се случва сънуването, хич да не е, рядко ми се случват интересни сънища.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 19:43
Това е много интересно. Може ли повече подробности за мултипликационното филмче, не за кошмара. Кошмарите не са приятни.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: Acho в Sep 30, 2020, 20:08
Ха да видим тази нощ каква мадама може да ми се присъни ? Някоя цицореста хубавелка, и сгодна женичка.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 20:13
Скоро по някаква телевизия (май Нова Домусчиева) даваха игрален филм по „Спасители на плажа“. Главния герой беше Скалата. През цялото време бях много възмутен, че ползваха имената на истинските, но не бяха те. В края точно за две секунди все пак показаха Пам. Беше по-красива от всякога. Ако ще сънувам мадами, искам това. Беше уникална. Никога не ми се е ебало от нея, особено след клипчетата ѝ, ама тук беше ебати путката. Номер едно.

Чак искам да се напия от мъка, че не я познавам.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: Naka в Sep 30, 2020, 21:22
Ха да видим тази нощ каква мадама може да ми се присъни ? Някоя цицореста хубавелка, и сгодна женичка.

Пожелавам да ти се присъни кардашияна на (Ким) Кардашян.   >:D

Иначе аз на сънищата се опитвам да не вярвам. Обикновенно дават тъпи филми и не ги гледам. ::)



Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2020, 21:28
Ега ти тъпото парче. Изобщо не мога да разбера на тая, какво ѝ харесват. Тя е дебела и тъпа. Нищо няма в нея. Гледах някакво нейно порно с негър. Няма по-скучно нещо. Не познвавам човек да го е гледал и да не е заспал. Разбирам, че мъжа ѝ е някаква мега звезда в САЩ и даже претендент за президент, ама тая е пълна дупка. Нищо не струва. Няма по-противно същество. По-добре да онождам крокодил. Ако не ме е изял, де.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: Naka в Sep 30, 2020, 21:53
И животните сънуват, че и кошмари сънуват. Онзи ден котката беше ми заспала в краката. По едно време почнаха силни тикове на лапитите и. Почна да си върти и потрепва силно муцуната.... нещо здраво гонеше или я гониха на сън. И както спеше като скочи право нагоре като ужилена и се събуди. Почна да гледа учудено наляво надясно сякаш още не можеше да разбере къде се намира.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: malin1 в Sep 30, 2020, 22:42
Единия път без малко не пребих (на сън) жена ми - сънувам змия, и крещя, и махам с краката и юмруци по змията... будя се и тя ми вика "спкойно, спокойно, спокойно..........., какво сънуваше, без малко да ме убиеш..."


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Oct 01, 2020, 09:35
А бе някой имал ли е епизод с отделяне на душата от тялото, ама не на зъбар или в болницата ами напр. както си върви по улицата... освен очевидните предимства (като 3Д зрение и т.п.) да си безтелесен (дух) има и съществени недостатъци, напр. оная ти работа минава през всичко - и ефект никакъв.
Мъка мъкааа, Ачка  :o


П.П. Не закачайте арменците, ей. Тя тая Кардашияновата освен че ги пердаши наред не си ли смени фамилията след като се ожени, или децата са Уест, а майка им Кардашиян?! Всъщност истинското и име е Heghine (Armenian Orthodox baptismal name)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kim_Kardashian


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Oct 01, 2020, 09:52
За това си има термин. Нарича се излъчване. Могат да го правят само много чисти хора. Една от най-светлите души у нас (ако не и най-светлата понастоящем) Лили Димкова го е правила и е говорила за това. Но нейния баща казва да не го прави на случайни места, защото това е опасно. Демоните дебнат. Ако не си някакъв могъщ дух, а човек, то трябва да го правиш на святи места. А тя първия път (още дете) го е направила съвсем несъзнателно. И добре, че е споделила с баща си.

Като казах баща ѝ, за него книга може да се напише. Страшно много е свършил през живота си. Той например е отговорен да имаме делото на Левски. Ако не е бил той, то е щяло да изгори. Всъщност, ако не е бил той, то изобщо нямаше да напусне османските архиви. Освен това е баща на ирисовата диагностика. Той е създателя ѝ. Бил е градоначалник на Варна и там е свършил безкрайно много неща. Въобще е много голям. А масово не се знае за него.

=*=

Това, което разправя Малин по принцип е проблем. На мен са ми са случвали подобни неща, но не чак да пребия (или поне опитам) някого. Това е знак, че душата има затруднена връзка с духа. Получава се от прекалено затъване в материята. Това най-лесно проличава, ако човек е угрижен. Ако се тревожи за много неща, значи със сигурност е потънал прекалено надълбоко.

Крайния вариант на това е сомнамбулизма. Имах една позната, която беше сомнамбул. Но към онзи момент не съм знаел, как може да ѝ се помогне, а вероятно и не трябва.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Oct 01, 2020, 09:57
П.П. Не закачайте арменците, ей. Тя тая Кардашияновата освен че ги пердаши наред не си ли смени фамилията след като се ожени, или децата са Уест, а майка им Кардашиян?! Всъщност истинското и име е Heghine (Armenian Orthodox baptismal name)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kim_Kardashian

Допълнил си си мнението. Ако аз бях арменец, щеше да ме е срам от тази жена. Няма глупост на планетата да не е забъркана. Макар, че в момента арменците имат далеч по-големи и много по-истински проблеми. Направо не ми се ще да съм на мястото им. Много изстрадал народ.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: 4096bits в Oct 01, 2020, 10:56
Досега само два-три пъти съм сънувал мокри сънища.

Не съм успявал да изляза от тялото си, макар по едно време да бях на границата, да го направя.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Oct 01, 2020, 11:09
Мисля, че бях на петнадесет, когато един ден се събуждам и опа полюция. Гащите мръсни. Много срам ме беше от майка ми. Надявам се да не е видяла. После още един път като студент ми се случи.

Иначе и аз като Ачката многократно съм сънувал, че правя джиджи-биджи с разни мацки. Много често никога не съм ги виждал. А тези, които съм познавал, пък не са били някакви известни мацки :( Но тези сънища не са били мокри.

Толкова, мисля, че два пъти имам за цял живот до тук.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: spec1a в Oct 01, 2020, 13:38
   Няма да плюете по Ким Кардашиян, ей !
Какво й е на жената ?   Толкова хубаво и сочно дупе има !
Почти толкова хубаво,колкото на Серина Уилямс  и Ники Минаж.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Oct 01, 2020, 13:54
Сестрите Уилямс не са жени според мен. Това са мутантни. Имаше навремето една бегачка, казваше се Мария Мутола. Същото нещо беше. Тия трябва да ги дискалифицират за вечни времена. Никой не може да ме убеди, че не са назобани с химия до козирката.

Ники Минаж пък е просто отвратителна. И не говоря за песните ѝ. Те са неслушаеми. Всички съвременни поп диви не мязат на нищо. Тия от поп-фолка изглеждат по-добре. Че и песните им са по-добри.

Вчера карам малкия на училище. Пуснал съм си NRG (т'ва е някакво френско радио). И чувам песен, която буквално припева ѝ беше „Черна пантера в черна Панамера“. Разбрах го, защото беше на руски. А музиката беше по-ужасна и от най-ужасната чалга. Извинявам се, ама Радо Шишарката правеше по-хубави песни.

Цялата световна музика в момента е някаква безкрайно лоша версия на нашата чалга.

То между другото затова слушам това радио, защото не пускат много съвременен поп. Стария не, че беше добър, но поне ставаше донякъде. Всичко нова са изпражнения. Никога не съм предполагал, че ще кажа подобно нещо, но латиното е единственото дето става.

=*=

Нека не съм разбиран неправилно. Като мъж и аз страшно много си падам по дупета. Харесвам големи дупета. Но това не са дупета, това са някакви огромни дирници, без никаква форма и не приличат на нищо. Това е някаква гротеска.










Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Oct 01, 2020, 17:15
И (с риск да разсърдим колегата срещу добре офомените ...) пак допряхме до.... Азис (оня с най-големия... дирник, де)  :P
Затова ли сънувате толкова малко (женски ...)

П.П. Имах един познат който в такива ситуации обичаше да казва:
Голямо, голямо... колко да е голямо - колкото няколко по-малки  ;D
..човекът наблягаше на количеството (за сметка на качеството)
а ние обикновено го бъзикахме - Ей ако беше жена сигурно щеше да казваш:
- Голям, голям... колко да е голям - колкото няколко по-малки  >:D
и той млъкваше


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Oct 01, 2020, 17:49
С извинение, но Азис има страхотен задник. Ако аз бях педераст или, ако той беше жена, щях да го пожелая.

Проблема ми с тези трите е, че те имат всичко друго, но не оформени дупета.

Разбира се, всичко това е лично мнение, само мое и всеки може да има точно противоположното. Това се нарича плурализъм и е много важно в съвременното общество.

За мое съжаление малко по-дясната партия в САЩ забравя за това и агресивно налага новоговор, в който няма термини като master/slave и blacklist.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: Acho в Oct 01, 2020, 18:11
Баф маа му и сънища..............


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Oct 02, 2020, 09:33
Направо да те е страх да заспиш, а? Да не да се събудиш до Азис ..и целия плувнал в пот  :P
А може и като Евгени Минчев, ако заспиш до некой лорд и.. на сутринта да станеш лорд - на Ийтън ...само не стана ясно там кой беше мъжа и кой жената, ма по едно време ватманчето стана и лорд.

Чаша вода, ако обичате — каза Артър.
https://chitanka.info/text/187/18

И още цитати от същия автор
http://www.highviewart.com/cvetno/13-lyubimi-tsitata-ot-patevoditel-na-galakticheskiya-stopadzhiya-8778.html

И пълния откъс от текста
До масата на Зейфод Бийблброкс се приближи едно голямо млекодайно животно от рода на говедата — едро, добре угоено и охранено четириного, с огромни влажни очи, малки рога и с една почти подкупваща усмивка на устните си.

— Добър вечер — измуча то и се отпусна тежко на бутовете си. — Аз съм Специалитетът на деня. Мога ли да ви препоръчам някои части на тялото си?

Изгрухтя и примлясна няколко пъти, намести се по-удобно на задните си части и се загледа спокойно в клиентите.

Думите му предизвикаха изумление и смут у Артър и Трилиън, безразличие у Форд Префект и остро чувство на глад у Зейфод Бийблброкс.

— Може би парче от моята плешка? — предложи животното. — Задушено в бяло вино?

— Ъъъ, ВАШАТА плешка? — прошепна Артър ужасено.

— Естествено, че моята, сър — изпръхтя доволно животното, — как мога да предлагам чужди плешки.

Зейфод скочи на крака и започна да ръчка и опипва плешката на животното с разбиране.

— Бутът ми също е много хубав — гордо заяви животното. — Правих специални упражнения и се храних с много зърно, за да е месото му сочно и хубаво.

Уригна се леко, примлясна и започна да преживя. Като сдъвка храната, отново я глътна.

— Или може би предпочитате нещо печено на фурна? — добави то.

— Да не искате да кажете, че това животно наистина иска да го изядем? — прошепна Трилиън на Форд.

— Аз ли? — каза Форд с безжизнен израз в очите. — Аз нищо не искам да кажа.

— Това е направо ужасно — възкликна Артър, — най-отвратителното нещо, което някога съм чувал.

— Какво те тревожи, землянино? — попита Зейфод, като насочи вниманието си към огромния бут на животното.

— Просто не мога да ям от животно, което стои пред мен и ме кани да го изям — каза Артър. — Жестоко е.

— А по-добре ли е да ядеш от животно, което не иска да бъде изядено? — каза Зейфод.

— Не е в това работата — възрази Артър. Но сетне се замисли. — Добре — каза той, — може и в това да е работата. Но все едно, сега няма да го мисля. Просто ще… ъъъ…

Вселената вилнееше около него в предсмъртна агония.

— Мисля, че ще си взема само една зелена салата — измърмори той.

— Позволете ми да ви посъветвам да опитате черния ми дроб — обърна се животното към него. — Трябва да е станал много апетитен и крехък, месеци наред се тъпча насила.

— Само зелена салата — заяви твърдо Артър.

— Само зелена салата? — попита животното, като ококори неодобрително очи.

— Да не искате да кажете — рече му Артър, — че не бива да си взема зелена салата?

— Знаете ли — отвърна животното, — познавам много зеленчуци, които са категорични по този въпрос. Ето защо се реши веднъж завинаги да се сложи край на този заплетен проблем, като се създаде животно, което наистина желае да бъде изядено и е способно да го заяви ясно и убедително. И ето ме пред вас.

Насили се и успя да направи лек поклон.

— Чаша вода, ако обичате — каза Артър.

— Вижте какво — каза Зейфод, — ние искаме да се наядем, а не да водим кулинарни спорове. Четири пържоли алангле, ако обичате, и по-бързо. Не сме яли от петстотин седемдесет и шест милиарда години.

Животното се изправи тежко на крака. Измуча слабо.

— Позволете ми, сър, да ви поздравя за мъдрия избор. Наистина е много добър — каза то. — Ей сега ще отида и ще се застрелям.

Обърна се и смигна приятелски на Артър.

— Не се тревожете, сър — каза му то, — ще го направя по най-хуманен начин…

И без да бърза, тръгна, клатушкайки се, към кухнята.

Само след няколко минути сервитьорът пристигна с четири огромни димящи пържоли. Зейфод и Форд веднага и без никакво колебание се нахвърлиха лакомо върху своите. Трилиън постоя малко, после сви рамене и започна да яде.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Oct 04, 2020, 02:10
Некой неща се лекуват, други не. Гравитацията е сериозен противник.

https://www.flagman.bg/show-news-220694-amp.html

https://www.flagman.bg/article/224956


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: lakadmatatag в Oct 04, 2020, 08:26
@go_fire
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dream ($2)

а ако наистина ти е интересно:
https://obe4u.com/lucid-dreaming-books-free/ ($2)
http://luciddreammagazine.com/ ($2)

и на български:
https://obe4u.com/files/IZVN_TYALOTO.pdf ($2)


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: ray в Oct 04, 2020, 17:34
Мисля да се върна малко на сънищата, и то с един въпрос (един вид проучване, статистика).

На някой случвало ли му се е докато сънува да успее да види ръцете или част себе си ?
На мен никога не ми се е случвало ! Опитвам се да направя заключение на база на една хипотеза.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Oct 04, 2020, 19:41
случвало ми се е - обик. целия и обик. когато се гледам отстрани и отдалече напр. плувайки на надуваем дюшек в морето или когато падам (в пропаст.. и се събуждам) - после обик. пак заспивам - връщам времето малко назад и преигравам същия момент не падам  ::) (като аним. герои)


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: remotexx в Oct 10, 2020, 08:14
https://www.vesti.bg/lyubopitno/10-iznenadvashti-fakta-za-koshmarite-6115988
т. 10

10. Ако сънувате кошмар, но осъзнаете, че това не се случва наистина, то на практика можете да повлияете на случващото се и да сложите край на лошия сън. Според психолози, хората, които обичат да играят на видео игри, по-често успяват да поемат контрол върху сънищата си. На какво се дължи това? Експертите са на мнение, че те са свикнали да се потапят във фантастични светове и това ги кара да се опитват да установяват контрол върху случващото се в сънищата им.

Аха, вече почвам да разбирам защо... некой могат а некой не могат да го поемат (контрола де) само че то май важи и в обратна посока ма тъпите учЕни не са се сетили да проверят т.е. мое па тея които 'по-често успяват да поемат контрол върху сънищата си' да са по-добри и на видео игриите  :P

П.П. Както и да е - изводът се налага от само себе си: Играйте повече видео игри (и немой да се плашите)

Само че.. нали знаете, че има два вида геймъри:
тип
Двама DOOM-ъри. Единият случайно вижда некролог на другия в Интернет. След няколко дни обаче вижда "починалия" геймър на улицата.
- Не може да бъде?! Видях ти некролога! Ти не умря ли преди няколко дни?!
- Еее, има си cheat-ове за тая работа. Reload-нах се!


и тип

Двама приятели геймъри отиват на кино да гледат "Пришълецът". В една от сцените извънземното се опитва да изяде главната героиня. Уплашени от гледката геймърите скачат от столовете си, викайки "Сейвни са ма, сейвни са ма"


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: 4096bits в Oct 10, 2020, 23:57
Напоследък сънувам някакви сънища, дето нямат нищо общо с нищо от ежедневието ми. Все едно напълно чужд човек ми разказва някакви небивалици или чета книга, за която нищо не съм и чувал.
От къде се взимат тези сценарии, не мога да проумея


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: ray в Oct 11, 2020, 04:12
Древните гърци са казвали, че Сънят е малкия брат на Смъртта ! А след смъртта се отива за дълго в един друг свят, докато при съня отиваш и се връщаш на сутринта.

И малко фактология, много изобретатели (Менделеев, Аинщайн и редица други) са получили/видели своите открития първо насън (в образна форма, като базова концепция) и после само са проверили за потвърждаващи факти и "облекли" това в човешка/научна терминология.

Проблема със съня е че най-общо казано сънищата биват два вида, едните (по-масовите) са или преработване на преживявания, емоции и т.н. от деня или реакция на някакви вътрешни (в организма) процеси, състояния.

Другите (много по-рядко срещани) са неща и светове, които нямат никаква аналогия на физ. свят и за тях няма как да се намери (логически) източника в света в който живеем през деня.

Който е чел Карлос Кастанеда и други толтекски автори (и не само тях) ще си спомни за доста неща, относно сънищата.
Там разделят хората, най-общо на два вида: сънуващи и прикриващи, но темата е дълга.
Западната терминология за същото е: мистици (сънуващи) и алхимици (прикриващи).


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: go_fire в Oct 11, 2020, 08:38
Не съм чел батко ти Кастанеда, но няма начин атлантите да са казали нещо такова. Мистик е човек минал през мистерия. Мистерията се свързва със смъртта не със съня, макар да има допирни точки, както сам си написал. Чак не мога да повярвам, че тия тъпаци елините са успели да уцелят истина. Вероятно са я гепили от Египет, ама не са си признали.

И за алхимиците същото. Те се занимават с науката на живота. Ама масони и инквизитори разбрали недоразбрали, мислели, че искат да правят злато. Златото е силен енергиен елемент на живота.


Титла: Re: Малко за сънищата
Публикувано от: cybercop в Oct 11, 2020, 09:17
....