Покажи теми - lnxman
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хумор, сатира и забава / Кошче / CS 1.6 + winex3.3 -: Mar 27, 2004, 21:41
winex3.3 подържа CS 1.6 със steam, но проблема е че така и не го играх на Линукс. Иска ми cd-key който е различен от версията 1.5 и немога да играя. С виндоус-а го играя благодарение на инсталация no-steam&no-cdkey. Някой може ли да ми каже как да заобиколя проблема?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ftp problem -: May 29, 2004, 16:12
използвам nat и masquerading за да деля интернета с другите компютри в локалната мрежа. фтп клиентите на машините в локалната мрежа не искат да работят. Дава грешка от типа на, неразрешен порт или нещо подобно. Умишлено не съм сложил firewall на линукса и не е от това. Нямам си на идея от какво може да е.
3  Нетехнически теми / Коментар / Съвместим с Виндоус -: May 22, 2004, 02:14
Това ме вълнува от няколко дена насам. Смятате ли че съвместимостта с виндоус е плюс за линукс или е нож с две остриета и скоро ще се обърне против линукса и линукс обществото. Както едно време се случи с OS/2 на IBM. Не ми харесва да се съобразявам с другите защото имат вин. Например като ползвам самба, пиша си протоколите на МС Ворд(или ООо и сейв в .док формат) или използвам winpopup(popper) за да си комуникирам с тях. Според мен проекти като wine и wineX са полезни колкото за експерименти. Звучи нелепо например да си инсталираш Mandrake само за да играеш игри с винеХ примерно.

В заключение ще цитирам следното:
"Минете през тясната порта. Защото тесни са вратите и стръмни пътищата, които водят към истината. А широка е вратата и гладък пътят, който ще ви погуби."

Исус Христос, "Проповед на планината"
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / kbedic ne raboti s kde3.2 -: May 17, 2004, 20:51
kak ste re6ili problema s kbedic 4.0 i novoto KDE(3.2). 4e pri men i pri drugi priqteli ne raboti sled upgrade na kde-to.

P.S.: o6te ne6to.. ima li na4in da smenq gadnite ikoni na kde 3.2 s tezi na Everaldo ot 3.1. Kyde se namira arhiva s ikonite sred paketite na KDE.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / kak da smenq irq-to na sounda -: May 16, 2004, 20:11
Как да си сменя irq-то на звуковата карта. Преди имах звук, но след инсталацията на кабелен модем на usb порт ми изчезна. Странно, но и КДЕ не дава грешка. Проверих всички mix-ери дали звука не е изключен и вече си мисля че е от irq-to.
Модема ми бачка на irq 11, както и звуковата карта(предполагам). Някой може ли да помогне?
6  Програмиране / Общ форум / uslovni promenlivi v gcc?? -: May 16, 2004, 19:54
ima li poddryjka na conditional variables i mutex v GCC i kyde v bibliotekite se namirat. Moje li da mi kajete header-ite. Kazaha mi 4e v MS Visual C gi nqma, a gi ima v Solaris i Linux.
Blagodarq predvaritelno.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / max resolution, max refresh rate -: May 08, 2004, 21:07
Немога да си пусна разделителната способност на монитора на повече от 1024х768/85Хц, когато ползвам драйверите на nvidia. Пробвах със 4496 и 5336 драйверите. Видеото ми е GF2 MX200 с XFree 4.4. А с KDE Control Center сменям на по високи резолюции и честоти без проблем, но ми изчезва 3Д ускорението. Някой срещал ли е същия проблем и може ли да ми помогнете?
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / tinyproxy problem -: May 03, 2004, 02:04
Instaliral sym Tinyproxy na Slackware i iskam v edna malka lokalna mreja kompyutrite da imat dostyp do nego i da go polzvat. Taka dotuk dobre. Imat dostyp do web saitovete prez proxy-to, dolu gore vsi4ko e nared, no.... mail client-ite ne rabotqt. Moje li nqkoi da mi kaje dali e vyzmojno prez tinyproxy da rabotqt i kak stava nomera?

p.s. ako ne, kajete da smenqm proxy-to '<img'>
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / /dev/... колко?? -: Apr 30, 2004, 23:01
къде в /dev се намира usb кабелен модем. Как да го открия и конфигурирам. Дистрибуцията е Слак.
Моля помогнете.
Страници: [1]