Linux за българи: Форуми

Нетехнически теми => Идеи и мнения => Темата е започната от: goldmark в Aug 23, 2006, 14:35



Титла: Redhat-линк
Публикувано от: goldmark в Aug 23, 2006, 14:35
сега мисля да започна с LINUX и мисля като начинаещ да пробвам с  REDHAT но немога да си я намеря.
Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете :ok:


Титла: Redhat-линк
Публикувано от: buboleck в Aug 23, 2006, 14:49
Да беше погледнал в секция Файлове


Титла: Redhat-линк
Публикувано от: в Aug 23, 2006, 17:25
Е, хубава работа! При наличието на Федора, да ползваш нещо толкова остаряло. Ако се интересуваш от redhat linux, имай предвид, че официално предлагат само Red Hat Enterprise Linux, който е срещу заплащане. Та сваляй смело Федора и enjoy  :D


Титла: Redhat-линк
Публикувано от: goldmark в Aug 24, 2006, 14:47
Мерси и сори.
Значи мислиш, че мога да започна с FEDORA  :xclam:


Титла: Redhat-линк
Публикувано от: winboze в Aug 24, 2006, 19:23
Има една много хубава книга за Федора - и даже идва с DVD с Fedora Core 4. (което е малко остаряло, но не чак толкова  :) )
Ако пък ти се точи от Интернет, потърси за Fedora Core 5.


Титла: Redhat-линк
Публикувано от: empty в Sep 01, 2006, 20:05
И да обясня какво е това Федора, за да не се чудиш. Red Hat преди време изкара една последна версия 9.0 на Red Hat Linux и от там нататака спряха подръжката му, но купчина фенове и ентусиасти го възродиха с Fedora Core. Така, че Федора е безплатната версия на Red Hat, а има Red Hat Enterprise Linux, който е комерсиален и е предимно за сървъри. От много време не ползвам ред хат( от въпросната 9.0 версия)  и може да съм объркал нещо за което ви моля да ме извините. Просто исках да обясня, че Ред Хет от едно време и Федора сега са едно и също нещо. Просто Ред Хет замръзна и Федора продължи деянието :)

Успех в света на отворения код :)





Титла: Redhat-линк
Публикувано от: teleport в Sep 13, 2006, 09:00
Цитат (empty @ Сеп. 01 2006,21:05)
И да обясня какво е това Федора, за да не се чудиш. Red Hat преди време изкара една последна версия 9.0 на Red Hat Linux и от там нататака спряха подръжката му, но купчина фенове и ентусиасти го възродиха с Fedora Core.

Не е точно така. По времето на RedHat 8 и 9 имаше и Redhat Enterprise 2.0 и 2.1. На Enterprise му беше платен съпорта, както и сега. Само че американците не можеха да разберат как така RedHat Linux хем е безплатен, хем е платен, щото ги мързи да четат.

Затова RedHat 10 беше прекръстен на Fedora Core 1 и беше обявен за Community supported & RedHat sponsored project. Така най-накрая всички разбраха какво е RedHat Enterprise и спряха да го бъркат с Fedora.

RedHat продължават да пишат и submit-ват много усилено към Fedora. Това е платформата на която се тестват всички новости за Enterprise. През 2 години се пуска новия Enterprise ( след няколко месеца се очаква Enterprise 5 ) и се преминава към нова версия на Fedora.


Титла: Redhat-линк
Публикувано от: SHTILL в Sep 20, 2006, 01:58
Колко мнения до сега и никой не даде линк на човека. Той ви казва: "Дайте ми линк за РедХат", а не "Коя дистро да избера"...
а ето и линк, но е само 30 дневна пробна версия