Покажи Публикации - spawnman
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 32
31  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Хакнаха ме жестоко!!!! -: Oct 12, 2005, 23:01
Цитат (hohavel @ Окт. 12 2005,18:53)
...Не забравяйте, че и вие може да сте потърпевши като мене...

Това си харесах най-много!
Следващия път като забие на някой познат компа ще му предам личния ти опит - да преинсталира всичко и да разгони фамилията на последния айпи адрес, дето му се е мернал пред погледа. ':p'
32  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Гилдия на мрежовите и системните администратори -: Oct 10, 2005, 13:31
Имате ли предложения кой да направи новите учебни програми във ВУЗ-овете, какъв материал да включват, кой да ги преподава (от къде ще се намерят квалифицирани преподаватели, които ще проявят желание да си губят времето с четене на лекции за 300 лв./месец) и как изобщо да бъдат одобрени от министерството и съответните ВУЗ-ове?

Не мисля, че това са неща, които могат да станат от днес за утре...

Идеята, въпреки препятствията, пред които е изправена, може би е добра.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Дайте идеи -: Oct 10, 2005, 12:58
http://mandrake.vmlinuz.ca/bin/view/Main/UsingUrpmi
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпроси за SuSe -: Oct 08, 2005, 15:46
1. Не разбирам.
2.
Примерен код
mplayer "/mnt/cdrom/imeto na filma s intervali i (specialni) simvoli.avi"
Забележка: Кавичките не са задължителни.
3. За информация относно инсталацията на RPM пакети можеш да се обърнеш към тази статия (примерно тази, защото във сайта и форума има достатъчно дискусии по въпроса).
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KNOPPIX,TIULIX,SLAX!!! -: Oct 07, 2005, 22:15
От толкова много предложения нито едно да не стане и ти нито една грешка да не дадеш?!?! Няколко пъти като прочетеш тази тема и връзките в нея, всичко ще се оправи...
36  Програмиране / Общ форум / аналог на среда за програмиране на CPP -: Oct 06, 2005, 21:08
А това, че не споменавате Bloodshed Dev-C++ някаква случайност ли е или има нещо гнило в IDE-то?
37  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Oct 06, 2005, 12:00
Lord_Bad,
Признавам си - сгрешил съм, но човек не може да е наясно с всичко, но в това няма нищо странно, защото нещата от кухнята рядко стават обществено достояние!

Вярно!
Фрииспайър е бил мизерен опит да се популяризира нов продукт, без да се търси съгласието на създателите на Линспайър - ето я и информацията по темата.
Цитат
Крушата не пада по-далеч от дървото - тия колкото и да се дистанцират от МС си остават същите боклуци.

Невярно!
Линспайър може да не са разработили лично по-голяма част от включените в дистрибуцията продукти, но това не означава, че не са направили сериозни инвестиции в създаването на работеща дистрибуция, подръжка, маркетингови проучвания, рекламни кампании и закупуване правата за дистрибутиране на комерсиален софтуер!
38  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Oct 06, 2005, 10:44
Lord_Bad,
Съгласен съм, че РедХет са дали много - достатъчно е да се спомене RPM. Разлики м/у Шапките и Линспайър - от земята до небето, но и прилики се намират. РедХат си имат свободен аналог в лицето на Федора, Линспайър пък си развъждат Фрииспайър. Силно казано е, че в момента едните или другите са по-назад, а още по-силно е изказването, че Линспайър е "една жалка компания"! Това, че правят |\/|$ подобни продукти е възможно най-добрата стратегия за успешен бизнес - публична тайна е процентното съотношение пазарен дял на Windows срещу останалите! Освен това Линспайър не са се кланяли на бат Били, още повече, след като бяха осъдени за старото си име - Линдоус! Напротив - винаги са намирали начин да иронизират Windows!

На теб ти е станало неприятно да чуеш чуждото мнение, това не е оправдание за естествения тор, с който се опита да нацапаш КДЕ-то!

Това взе да става: "Няма пък да е твоето, моето ще е!!!"...
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ubuntu 5.04 проблем с HP Pavilion dv4000 -: Oct 06, 2005, 08:43
Дубрутру!

Търсейки съвсем друг отговор се натъкнах на следната тема, която ми се стори много сходна с проблемът, който ти е на главата. Проблемът е, че решението е дадено за Слакс. Гугъл обаче изрови и Убунту решение на въпроса! '<img'>

Успех и приятна работа!
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KNOPPIX,TIULIX,SLAX!!! -: Oct 06, 2005, 08:37
А пробвал ли си преди да напишеш startx да конфигурираш X-а с помощта на xconf и чак след като си направил настройките да изпълниш startx?

Ако и това не помага ето някои насоки, в които можеш да поработиш:
Цитат
How to avoid hardware problems/hangups

Sometimes it could happen that your computer just hangs during the startup or very soon after it. The most important is to read the last message on the screen and try to guess what kind of hardware-probing is causing problems.

Then you can use 'nopcmcia', 'noapm', 'nousb', 'nohotplug' or 'acpi=off' boot parameters to avoid probing for specified hardware. The 'nohotplug' parameter is the most powerful one, almost all hardware probing will be disabled. You will need to load all modules [drivers] manually by using modprobe command.

Цитат
Is your particular hardware supported in SLAX?

In general, device drivers in Linux are represented by special modules for the Linux Kernel (files with .ko extension, usually found in /lib/modules/kernel/). SLAX contains almost all possible drivers which are included in latest Linux Kernel; apropriate ones are loaded automatically by using hotplug during SLAX startup.

I don't know the kernel, so I'm not able to tell you if there are correct drivers for your devices. If your particular hardware doesn't work, it can be caused by two reasons: SLAX doesn't contain the kernel module (as there is no support in official Linux kernel), or hotplug wasn't able to load it. You may try the following commands in order to check if your hardware has been detected:

lspci       # shows all devices in your computer
pcimodules  # shows names of all drivers for all devices recognized by SLAX
lsmod       # shows all drivers already loaded in the system

Цитат
gui boot option doesn't work. Only guisafe and guifast boot options works.

Regular gui command works OK (after logging in),
but the >>> boot parameter "gui" <<< is buggy
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Оплесках нещата! -: Oct 06, 2005, 08:28
Ами ако искаш кажи какво пише на мястото на предполагаемото "xdm" или направи screenshot и дай да го видим.
За да си върнеш зареждането на КДЕ в /etc/sysconfig/desktop трябва да е записано DESKTOP="KDE" .
Ако това не помага е възможно да имаш файл на име .desktop (името включва и водещата точка, която показва, че файлът е скрит) в домашната си папка ~/ (или иначе казано /home/imeto_na_tvoq_potrebitel/). Ако е така, то се налага да направиш желаните промени в него, защото въпросният файл има по-голяма "тежест" от /etc/sysconfig/desktop. Предимството на .desktop пред /etc/sysconfig/desktop се явява възможността да го редактираш, без да имаш руут права.
42  Нетехнически теми / Пътят към wiki.linux-bg.org минава оттук / Ей тази тема ми помогна много... -: Oct 05, 2005, 23:08
Как да прецакаме Linux с помощта на hdparm от Захари Евгениев Димитров + пресяване на полезната информация от коментарите към статията!

П.П. Знам, че не е тема от форума, а си е "цяла" статия, но когато потърсих в wiki.linux-bg.org за hdparm не намери нито е едно съвпадение и затова дадох предложението.
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Оплесках нещата! -: Oct 05, 2005, 22:18
Като начало можеш да вземеш съдържанието на файла и да го дадеш тук, в темата. Това става като отвориш терминал и напишеш:
Примерен код
cat /etc/sysconfig/desktop
След което маркираш с мишката изхода от горната команда и с натискане на средния бутон на мишката го вмъкваш към текста на коментара си към темата.
Примерен код
cat /etc/sysconfig/desktop
би трябвало да ти даде като резултат един ред от сорта на:
Примерен код
DESKTOP="GNOME"
Въпросният ред указва коя графична среда да бъде заредена при влизане на системата в графичен режим.

Забележка: Слуховете че Сузи държи настройките й да бъдат правени единствено и само от Yast ме карат да си мисля, че няма гаранция да се получи желания ефект...

Ако не ти се занимава с "несигурното" редактиране на конфигурационни файлове ти предлагам да направиш настройката от Yast. Това, което трябва да търсиш се казва "/etc/sysconfig Еditor" и изглежда по следния начин.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Оплесках нещата! -: Oct 05, 2005, 21:35
При положение, че не можеш да намериш необходимата настройка в Yast, може би трябва да провериш какво е положението в /etc/sysconfig/desktop.
Забележка: файлът можеш да редактираш само с руут права!
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KNOPPIX,TIULIX,SLAX!!! -: Oct 05, 2005, 19:11
Без да издадеш грешката, която ти дава трудно ще се намери някой да ти помогне.
LCD-то, което ползвам "пали" на Кнопикс, Мепис, ВСЛайв и прочее без особени усилия, както на 60, така и на 75 Hz. При мен проблемите при отделните дистрота бяха сходни - вместо на 1280х1024 пиксела се опитваха да тръгват на по-ниска разрешаваща способност. Това неминуемо убиваше качеството на картината. Решението при Кнопикс беше да задам като буут опция: `knoppix screen=1280x1024 vsync=75`.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 32