Покажи теми - 4i4obengy
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със звъненето на Hangouts ? -: Sep 26, 2017, 18:19
Инсталирах добавката Hangouts в браузера на Chrom, но имам един проблем: Когато ме търсят ми изкарва само съобщение, а не ми звъни със звук. Ако телефонът ми е в нета той звъни, но лаптопа не. В настройките са сложени отметките за звука и просто не се сещам какво друго може да направя за да изкарам звук. Иначе като се свържа си има звук и картина без проблем.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да разкарам F.lux -: Aug 18, 2017, 10:01
Инсталирах тази глупост по посочения начин, но искам да я разкарам, а както е описано тук не се получава. Помогнете ми как да премахна тази програмка, не ми харесва: https://github.com/xflux-gui/xflux-gui

С Linux mint XFCE съм
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с актуализациите! -: Aug 06, 2017, 20:36
В последно време Диспечера на актуализациите ми изкарва следното съобщение:
Хранилището може повече да не е достъпно или да не може да се свържете с него поради проблеми с мрежата. Ако е достъпна по-стара версия на неуспешния индекс, тя ще бъде използвана. В противен случай хранилището ще бъде игнорирано. Проверете вашата мрежова връзка и се уверете, че адресът на хранилището е правилен.

An error occurred during the signature verification. The repository is not updated and the previous index files will be used. GPG error: http://dl.google.com/linux/chrome/deb stable Release: Следните подписи не можаха да бъдат проверени, защото публичния ключ не е наличен: NO_PUBKEY 6494C6D6997C215EНеуспех при изтеглянето на http://dl.google.com/linux/chrome/deb/dists/stable/Release.gpg  Следните подписи не можаха да бъдат проверени, защото публичния ключ не е наличен: NO_PUBKEY 6494C6D6997C215EНякои индексни файлове не можаха да бъдат изтеглени. Те са пренебрегнати или са използвани по-стари.

Как мога да реша проблема? Пробвах да сменя локацията на хранилищата, но няма ефект?
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Безопасно ли е да се премахват стари ядра? -: Jul 21, 2017, 14:01
Видях, че в "Диспечера на актуализациите" в падащо меню "Изглед" има "Linux ядра", а там има възможност да се изтрият старите ядра, които не се ползват в момента. Та въпросът ми е: това безопасно ли е и може ли да доведе до проблеми с ОС? С Linux Mint XFCE съм.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Известие за вирус във Фейсбук? -: Mar 31, 2017, 10:36
Днес фейсбука ме уведоми, че Линукс машината ми е заразена със злонамерен софтуер и ми препоръчва да я сканирам, получих и следното известие: Временно сте ограничен от creating open graph actions до утре в 00:27.
ОГРАНИЧЕНИЕТО Е АКТИВНОСвършва на утре в 00:27

Прегледах си дейността и установих, че без аз да знам съм "харесвал" някакви турски снимки с линк.
Моля кажете ми как да оправя проблема?
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Търся програма за запис на видео -: Mar 25, 2017, 15:33
Предложете ми моля някоя проста програма, с която да мога да записвам видео с камерата на лаптопа. Търсих в мрежата, но нищо не намирам. Благодаря ви !
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос за нещо като вирус във Фейсбук -: Feb 24, 2017, 19:16
В последно време приятели в фейса ми сигнализират, че получават известия на стената си, че съм харесал някъв сайт с не особено прилични турски видеа. Много ми е странно какво се случва и как да отстраня проблема, който явно е при мен. Това, което уж съм харесал се казвало Karamsar. Някой има ли идея какво се случва?
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос за проблемче с новата Opera? -: Feb 08, 2017, 17:51
Инсталирах новият браузер Opera 43. Като, че ли наистина е доста бърз и удобен, обаче имам един проблем: Не възпроизвежда GIF във Facebook и някои клипове в сайтове. Явно нещо и липсва. Въпросът е какво и как да го инсталирам?  ???
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос към ползващите XnView MP 0,83 -: Oct 15, 2016, 16:27
С последната версия 0,83 работата се забатачи. Започна да работи бавно и да забива. Искам да си сложа по-старата версия 0,82 обаче нещо не се получава. Премахвам тази нова версия от Синаптика уж напълно, а когато опитам да инсталирам старата версия отново ми инсталира новата с всички настройки. Какво трябва да изчистя за да инсталирам старата версия?
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Какво стана с Ubuntu Tweak? -: Aug 29, 2016, 21:22
Беше хубава програма за почистване на системата. Какво стана с него, защо няма за новите версии на Убунту? Има ли някаква подобна алтернатива?
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Търся програма за пакетно преименуване на файлове -: Aug 01, 2016, 09:04
Пробвах една две от програмния менажер, но нещо не ме грабнаха. Трябва ми проста за работа програмка, с която да преименувам много снимки и да има възможност да задавам от кой номер нататък да почва преименуването.  С Линукс Минт XFCE съм.
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с tracker с новия Минт 18 -: Jul 27, 2016, 18:50
Имаше тема преди време за тази програма за търсене на дума в doc файл и я бях подкарал. Сега обаче инсталирах новия Минт 18 с XFCE изпълних всичко, което ми беше казано преди, но програмата не намира нищо. Имаше едни зависимости, които и сега опитвам да инсталирам от Синаптика, но проблемът е, че някои пакети отсъстват и може би в това е причината. Какво може да се направи? Ето тези пакети отсъстват от Синаптика.

libtracker-extract-0.16-0
libtracker-miner-0.16-0
libtracker-sparql-0.16-0
tracker-utils
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми със съня в Linux Mint 18 Cinnamon -: Jul 23, 2016, 09:32
Инсталирах последния Linux Mint 18 Cinnamon и за сега се държи добре, но има един проблем: След затваряне на екрана на лаптопа заспива както си е редно, но проблемът, е че при събуждане почти винаги крашва графичната среда Cinnamon и трябва да изляза и вляза от сесия за да се оправи. Има ли някакво решение или да се примирявам с тая дивотия?
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Програма за възстановяване на снимки? -: Apr 03, 2016, 11:31
Някой знае ли програма, с която могат да се възстановяват изтрити снимки от карта памет. Нещо подобно на Recuva, PhotoRec, Pandora Recovery.
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Изчезна ми иконката на Dropbox -: Feb 11, 2016, 18:20
От индикатора в панела xfce4-indicator-plugin който показва звука, Wi-Fi и Dropbox изчезна иконата на дропбокса и в момента вместо него показва иконка на липсваща икона и освен това е неактивно. Как да го оправя? 
Страници: 1 [2] 3 4