Покажи теми - 4i4obengy
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4]
46  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Минимизиране при натискане за Unity Launcher - Ubuntu 12.04 - Въпрос -: Jul 29, 2012, 09:52
Разработчиците на Ubuntu са отказали пач, който добавя следната функционалност - минимизиране, когато се натисне върху икона от Unity Launcher. Въпреки това е налична пачната версия на Unity 3D, която предлага въпросната функционалност. За да се възползвате от нея е необходимо да добавите следното хранилище:

sudo add-apt-repository ppa:ojno/unity-minimize-on-click
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

ВЪПРОСЪТ Е, ЧЕ НЕ РАБОТИ СЛЕД ТЕЗИ КОМАНДИ. НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ ЗАЩО ???
Прочетох за това тук: http://vguides.net/view/171
47  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Лаишки въпрос за Плъг енд плей ? -: May 31, 2012, 17:00
Инсталирал съм една модификация на Убунто - Zorin Та въпроса ми е: като включа примерно флашка или карта памет се появява прозореца за избор на програма за стартиране обаче няма въведена никаква програма. Та въпроса ми е как да си въведа там поне избор за отваряне на папка?
48  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с GSM - Samsung Galaxy S2 -: May 20, 2012, 14:47
Имам един странен проблем с Галаксито: Като го включа с кабела в Убунту вижда само главната директория на SD картата и неговата памет с папките в нея, но не вижда нищо в самите папки. Показва ги като празни. Някой има ли идея как да го оправя? На Уиндоус нямам този проблем.
49  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Помощ за проблем с Firefox под Ubuntu -: Apr 15, 2012, 09:11
С Убунту 10,04 и 10,10 съм имам проблем с Мозилата. При опит да се пише в някои страници като например в Gmail забива и изкарва прозорец на който пише: 

script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.
Script: resource:///components/nsContentPrefService.js:497

Мозилата е ъпдейтната до версия 11. Пробвах и до бетата на 12 вер. Същата работа
Как може да се оправи???
50  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Панелът на Lubuntu се държи странно ? -: Jan 30, 2012, 19:19
Не знам как е при вас, но: На моя лаптоп при всяко заспиване или хиберниране или просто при включване и изключване на захранващия кабел аплета за т.нар Системна табла става все по-широк и избутва другите аплети в ляво. Това е някакъв гаден бъг. Някой знае ли как се решава този проблем, защото само заради тази глупост съм принуден да рестартирам.
51  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Питане за Lubuntu ? -: Jan 19, 2012, 12:57
Като дадох десен клавиш на десктопа цъкнах отметката в "Основни настройки" -  "Показвай изскачащи менюта, когато е активен работния плот" . Е добре обаче как да си върна старото положение и да разкарам тези менюта?
52  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Как се подкарва мобилен нет с Виваком -: Dec 23, 2010, 17:45
ОС Ubuntu 11,04, modem Alcatel X220L 3G. Та проблема е следния; Убунтуту си го разпознава и с настройките по подразбиране се свързва. Обаче след рестартиране повече не зацепва. Пак правя връзката и пак евентуално се свързва и после пак няма никой. Изобщо работи ама от време на време и пак не е много сигурно. Не е от модемчето, защото под Виндос си бачка перфектно. Някой сблъсквал ли се е с това и знае ли как да го оправя.
Всъщност с Убунту 10.10 и с УСУ 6 беше същата работа. Значи не е от това, че 11-ката е още бъгава...
53  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Как да подкарам интернет с мобилен Vivacom -: May 15, 2010, 08:18
Модемът който предлага Vivacom e:   Alcatel One Touch X060S 3G Някой знае ли как да се инсталира това чудо на Убунту 10.04 ?
54  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да инсталирам Ubuntu върху SUSE ? -: Aug 08, 2009, 21:47
Имам Lenovo ideapad S10e той е със Сусе искам да ми сложа Убунту. Направил съм инсталационна флашка и инсталацията тръгва но стига до Initramfs_   Какво трябва да му въведа че да продължи ?
55  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с Нета през СИМ карта на Глобул ? -: Jul 10, 2009, 17:50
SIM картата е през PCMCIA data Card. Направил съм настройките и се свързва с Глобул, но не се отварят никакви страници. Някакви идеи ?
56  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Има ли варненци почитатели на LINUX ? -: Jun 27, 2009, 09:20
Има ли морски тука, които предпочитат симпатичната дистрибуция Ubuntu? Хайде да се преброим! А защо не например да спретнем една сБирка за запознанство и обмяна на опит. Времето е супер за "конструктивни" приказки в някоя плажна кръчма!  [_]3
57  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с флаш сайтове в Мозила? -: Jun 22, 2009, 15:46
Мозилата не ми отваря флашовски сайтове. Уж съм инсталирал всичко което си е поискала, но сайтове, които са изцяло флаш не ги отваря.  Как да го оправя? С Ubuntu 9.04 съм. Три пъти го теглих и преинсталирах този Adobe Flash plugin 10 и пак същата работа :(
Ми ето тези например
http://www.raspini.gr/
http://www.rockhall.com/rockimmortal/home.html
http://www.jamesdayphoto.com/

Пък на някои други не се отварят определени места
Новак съм в Линукс и може ли някой да ми обясни като на лаик стъпка по стъпка какво да направя?
Благодаря!
Страници: 1 2 3 [4]