Автор Тема: Настройка на прокси за SmartTV  (Прочетена 715 пъти)

mavar

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 61
    • Профил
Здравейте!
От едно известно време се опитвам да пусна IPTV на моя телевизор LG и се натъкнах на някои неочаквани проблеми.
В appstore на LG намерих едно приложение (SmartIPTV), което идеално пасва на нуждите ми - в сайта на разработчика качваш плейлиста за MAC-адреса на телевизора си и каналите се появяват, когато пуснеш приложението. Само че IPTV-съдържанието е достъпно през HTTP прокси и ако го пусна през компютъра няма проблем - VLC-то го има в настройките си, mplayer-a го плейва с
Код
GeSHi (Bash):
  1. mplayer http_proxy://<proxy>:<port>/http://<url>
а всеки друг плейър го плейва след като изпълня преди това:
Код
GeSHi (Bash):
  1. export http_proxy=http://<proxy_address>:<port>
Тоест ако можех да настроя този параметър щеше да тръгне, но в телевизора не мога да вляза, нито пък да пипам по приложението.
Първоначално се насочих към ffmpeg, като идеята ми беше на моя компютър да чета входящия стрийм, използвайки проксито, а изходящия стрийм да го пращам през DLNA към телевизора, или да го опиша в един плейлист и да го кача на сървъра на приложението (не е казано, че плейлистът не може да съдържа локални адреси). Оказа доста трудна материя, а и машината ми не се справяше с транскодиране на HDTV в реално време.
Сега си мисля дали не може да се излъже телевизора, като му дам оригиналния плейлист, а минавайки трафика през компютъра ми да му се добави прокси. За съжаление нямам опит с прокситата и ще съм много благодарен ако някой може да помогне с добър съвет.
Активен