Покажи Публикации - Naka
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 221
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 25, 2023, 18:38
Цитат
Тогава и пешеходците и всички участници в движението ще трябва да носят обозначаващи ги в системата устройства.

Ако колата разчита на това, това вече няма да е ИИ а ще е най обикновенна система за автоматично регулиране.

ами ако някой си е забравил гривната или гривната е дала дефект, какво ще го блъсне колата ли.? щото няма да го разпознае. Подобни неща (също както и комуникациите между колите), трябва да са само подпомагащи, а не основни - например за регулиране на трафика.

Съвсем друг е въпросът че такова нещо е робство.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 25, 2023, 15:47
Според мен кола с автономно/AI  управление е хубаво нещо и това е бъдещето. щото компютъра не се уморява, не греши, не може да тръгне пиян/дрогиран. С други думи един компютър ще допуска много, много, по-малко грешки от човека.

Но алгоритмите трябва да не зависят от специални пътища, да не зависят от изрядни маркировки, изрядни знаци и светофари. Т. е. алгоритмите трябва винаги да се справят и при най лошите условия - например да могът да карат и по черен път и offroad.

3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 25, 2023, 14:32
ами ако има жертви вследствие на бъглив софтуер? при кола с автономно управление? няма персонална отговорност на шофьора, щото софтуера е карал.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 25, 2023, 12:48
Едно време гледах един "исторически" филм.... от. тези за  средновековието, та там съдеха и животните по някакви средновековни закони.. та и такива работи явно е имало.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 25, 2023, 09:21
Ето ти казус. кола с автономно управление. В един момент обаче компютъра/алгоритъма нещо не дооценява и прави катастрофа. кой носи отговорност - шофьора, че не е спрял компютъра навреме и не се намесил, да ама как ще се намеси като компютъра го е изненадал и неочаквано е врътнал волана,, ми това може може да се случи за милисекунди, как тогава ще може да се намеси шофьора?

Викаш AI не може да носи отговорност щото е обект. Ами тогава производителя на софтуера?

6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 16, 2023, 14:41
Цитат
Купих захранване - 650 вата. Баф мааму и комп, той ще гори колкото климатика в кухнята.

Мн.... Не е така. Това е реактивна мощност.... И даже пикова мощност...... Един вид запас. Не гълта толкова....Това е мощността което захранването може да даде, но съвсем не означава че тези 650 вата се дърпат постоянно.

Най-правилния метод е да се закачи ватметър, или даже електрмер на входа и да се измери колко е. Според мен не e повече от 200-300W. (и то за целия компютютър и то под игри)


7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 13, 2023, 11:19
"Господин за един ден" е филма.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 12, 2023, 20:16
а който не пие, да си сипва сок и да слага пуканките:

ама как позна за сока. Точно това правя в момента. Гроздов сок. Вино не направих тази година, ама затворих 50++ буркана с грозде. И сега открих нещо много хубаво. Отваряш буркана, наливаш само сока в една бутилка от кола, разреждаш 1:2 или 1:3 с минерална вода (1 част сок и 2 части вода) и слагаш малко лимонтузу за много лека киселинност. получи се някакво бижу.

и понеже ме подсети за пуканките....отивам да ги правя.

9  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 05, 2023, 09:50
Като стана дума за Япония, преди бях почнал да гледам филмите на Акира Куросава(режисьор). По списък.
Всичките му са хубави, нищо че повечето са черно бели.
https://en.wikipedia.org/wiki/Akira_Kurosawa
https://www.imdb.com/name/nm0000041/?ref_=tt_ov_dr

Като заглавия сега си спомням,  The Hidden Fortress, Kagemusha, Run???
Но класиката му е Седемте самураи(1954). Мисля, че с този филм се слага началото жанра в киното, дето се събират няколко аутсайдери, които в последствие излизат големи герои и 'професионалисти'- (Примери: Седморката на блейк (пак са седем), dirty dozen (тук са 12 ама е същото))...

10  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 04, 2023, 11:39
https://en.wikipedia.org/wiki/Yoko_Shimada
Виж какво пише, предпоследното изречение на Personal life.
Иначе да много хубава роля и прекрасна артистка.
11  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 03, 2023, 23:47
А пък Марико, актрисата де, по късно участвала във филм за възрастни ;D Търсих търсих да я видя тази 'Марико' ама нищо не намерих >:(
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Jan 03, 2023, 23:42
А като мериш с омметъра върху самата гума, (извън прътите) колко дава. А върху прътите - в дупчичите, между два пръта?

много много не ми се вярва те(прътите) да са контактните. Ако е така при натискане би трябвало гумата яко да се сплеска, та да изкочат отгоре - ще трябва голямо усилие на натискане или пък гумата да е изключително мека, което пък въобще не ми се вярва.

възможнен е и трети варянт. гумата да е електропроводима, но за да и намалят още съпротивлението по средата да слагат островчета с много ниско съпротивление, така че да се получи равномерно разпределение на съпротивлението - и от там да падне.
13  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 20:06
Да бе ясно бе. ;D Имаше и едно "Жената зад щанда".  >:D

А блейк са 4 сезона. В бг са давади 1-3. Но четвъртия сезон е много безинтересен. На никой не му препоръчвам да го гледа. Само ще развали хубавото впечатление от първите три.
В 4-тия ги няма повчето от същите актьори. Реквизита им е вече друг. Сюжетите са други. Абе нещо е станало. Най-вероятно в BBC са им завидили за големия успех и са им резнали квитанциите.

------
В англия са давали и една сапунка-фантастика. Doctor Who ----871 епизода :o :o :o (далас с неговите само 357 епизода ряпа да яде.)
Един път се опитах да го гледам, но нещо не можа да ме хване.....
14  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 19:31
Наздраве, колега.. "Робинята Изаура", спомени.. помня и "Седморката на Блейк" :D "Дързост и красота" може би само "Далас" го бие по продължителност, някои се пенсионираха, а някои измряха, от актьорите :)

А тук ще се бием. Как може да слагаш "Седморката на Блейк" сред сапунките. Това е фантастиката с най-добри сюжети и игра.
15  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 01, 2023, 23:41
Имах в предвид че оттогава все го търся да се сетя кой е филма. аз ако знаех отдавна да съм го намерил и изгледал.
Страници: [1] 2 3 ... 221