Покажи Публикации - zazzko
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 43
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Evolution и maildir формат -: Mar 13, 2007, 12:02
След преминаването от kmail към evolution се сблъсках със следния проблем: evolution държи писмата в mbox формат, а не в по-бързия maildir.
При създаването на нов акаунт съществува възможност задаване на пощенска директория в която писмата са в maildir, но това работи само ако някоя друга програма запълва тази директория (да не говорим че има проблем с опресняването).
Задачата е как да накараме Evolution да пази писмата в по-новия и по-бърз maildir формат, вместо в mbox '<img'>
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kaffeine не ми разпознава .avi -: Oct 23, 2005, 11:17
Виж кой енджин използваш. Защото kaffeine може да работи с енджина на Mplayer и с още един (не помня кой).
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Oct 22, 2005, 23:19
Цитат

kaffeine не съм много сигурен доколко е обвивка на xine

Ами обвивка е '<img'>. Даже в едно от менютата има "xine Engine Parameters".
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Нещо не ми засича писачката -: Oct 19, 2005, 14:44
Щом си с GNOME това е за тебе:
http://gnomebaker.sourceforge.net/
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Oct 19, 2005, 10:08
То kaffeine е само обвивка на Xine, а от 0.6 и на Kparts на Kplayer (което пък е KDE интерфейс на Mplayer). Така че ако ти харесва как работи Mplayer и xine, то енджина на kaffeine е същият, но в лъскави KDE доспехи. Също както и вашият Gxine.
В предишният пост каза че amaroK използва gstreamer, което е вярно отчасти. Освен него човек има избор между Xine (който използвам аз), aRts и още няколко. Все пак се препоръчва или gstreamer или xine (за тежкият и бъгав aRts хич не ми се говори).

Не знам коя е по-добрата, но едно нещо знам със сигурност..и двете с всяка нова версия стават все по-шарени по-функционални и все по-бързи. Нещо с което онази другата операционна система, на която даже не искам да споменавам името, не може да се похвали. А това значи че и двата екипа си вършат добре работата, но с различни идеологии.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Oct 18, 2005, 22:21
Цитат

размяната на бутоните за потвърждаване и отказ в GNOME - аз поне ги намирам за по-интуитивни с оглед на това че обикновено потвърдаваш а ако си десничар като мен ОК ти иде по-близо. Харесвам и идеята менютата по подразбиране да са горе а само списъкът с прозорците да е долу и така нататък...

За бутона не знам...използвам и двете среди и на двете ми е удобен. Относно разположението на таскбара и менютата, лично съм си конфигурирал десктопа точно по този начин (справка тук)

Относно програмите...GIMP и Gaim си работят доста добре под Slackware-current, а в него няма и помен от Гном. Относно тайната...ме не си много прав. Шрифтовете на GTK може да се конфигурират както с външна програма, така и с вградените средства на KDE. Даже и темата на GTK мога да си сменям от Control Center.

Относно програмите на МЕИ...това, че те са не могат да експортнат както трябва pdf-а не е проблем на xpdf/kpdf (въобще какво прави една несвободна програма като Acrobat Reader в спор за свободни среди като GNOME и KDE???).

Че SIM забива е вярно, kopete не ми хареса. Gaim пък има сериозни проблеми с кирилицата получавана от някои клиенти като Miranda. Така, че всички са цъфнали и вързали.

Цитат

kaffeine е един от най-убитите плейъри

С това твърдение абсолютно не съм съгласен. Защо смяташ така?

Освен това знам, че spatial view лесно се изключва вече (и слава богу), ама защо е сложен по подразбиране? С един приятел (върл гномаджия) не успяхме да разберем логиката, този режим да е подразбиращият се. Вярвам, ще се съгласиш, че е доста неудобен за човек свикнал с Windows Explorer (пък нали идеята е зарибим повече Windows потребители да минат на Linux). Доколкото за редактора на менюто, той не е от стандартната инсталация на GNOME 2.10 (за 2.12 не знам и нямам намерение да разбирам).

Цитат

 А защо Ubuntu и Федора са две от най-големите дистрибуции и се разпространяват с GNOME по подразбиране замислял ли си се? Защо от SUSE махнаха КДЕ да е среадата по подразбиране и приравниха КДЕ с GNOME? Защо Мандрива никога няма да се разпрстранява без GNOME също, а и защо GNOME ще е втората графична среда на VSLive

Е това не знам...и аз съм се чудил.

Цитат

защото е един изключителен продукт и хората го обичат и ценят!

Да разбира се...но KDE е просто по-изключителен.

Разбира се KDE има много трески за дялане. Множеството абсолютно безполезни програми, Kofice и др. са едни от тях. Няма идеална среда, но според мен и двете основни започват да се приближават до идеала. А какъв е идеала всеки има право да реши за себе си. Аз моят избор съм го направил и не го налагам. Просто в спора се ражда истината и тя е...KDE просто е по-добра  '<img'> .

Надявам се да се видим на OpenFest, че да поспорим както си трябва.
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Oct 18, 2005, 01:01
@Lord_Bad
Цитат

Честно казано почти не познавам ИТ специалист които да ползват КДЕ, те много от тях и GNOME не полват ама това вече е въпрос за една друга история.

Намират се. Това че ти не познаваш нищо не значи.
Цитат

GNOME отдавна вече е задминал КДЕ - скорост, функционалност, идеи.

О да...идеи от Windows 95. Благодаря за тези идеи. Скорост...това пък къде го видя?
Цитат

но вие можете ли без mplayer, xmms, adobe reader, gaim, gimp

За нито едно от тези не трябва GNOME, а само GTK. Всъщност като се замисля мога без mplayer, xmms, gaim и Adobe Acrobat Reader. Имам си xine с kaffeine, amaroK, sim и xpdf (kpdf). Само GIMP-a остана май.
@Dimitar_Ouzounoff
Цитат

gconf е доста готин инстумент

То по тази логика и regedit е яко програмче!!! Ма малко не се вписва в концепцията за графична среда.

Сега малко за GNOME:
Среда в която няма нормален начин да си редактираш менюто с приложенията...аре няма нужда.
Среда в която разработчиците са включили по подразбиране spatial mode на файловият мениджър, защото разбирате ли трябвало да си променя начина на мислене...аре няма нужда.
Митовете че, GNOME е по-бърз и по-лек за мен са само митове. Причината е, че на личната ми машина и двете работят с една бързина с тази разлика, че GNOME забиваше много често (тука вероятността проблема да е в задклавиатурното устройство е над 90%).
И не че не исках да пробвам GNOME..даже го инсталирах два пъти..последният път го издържах близо 2 часа (висша форма на мазохизъм). След това реших на моя Slackware никога да няма GNOME. Да не говорим, че след това се наложи да оправям менютата на KDE, които бяха тотално разбъркани след инсталацията на FRG.
Мога да пиша още много. Въобще не разбирам как човек може да се мъчи с тази среда.
Въпреки горните изказвания аз все пак използвам GNOME в службата (поради това, че имам инсталирано Ubunto). Наистина става колкото човек да си пусне Firefox, Gaim или OO.org...но дотук. А това мога да го правя и под XFCE.
8  BSD секция / Настройки на софтуер / архивиране и записване на cd -: Oct 18, 2005, 00:18
Да не забравяме и програмчето burncd. Чувам че, не работела с всички записвачки обаче...поне така пише в man-а й.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Кое е най - великото изобретение на човечеството ? -: Oct 16, 2003, 10:40
Не знам дали е точно изобретение, но това което ни е отдалечило от маймуните (ако въобще сме били маймуни) е откриването начина за палене на огън.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ati за Linux -: Aug 18, 2005, 09:54
the_real_maniac ако потърсиш по Google ще разбереш защо е сложно. То бива калпави драйвери ама то тяхното е направо убиец на иначе хубавия хардуер.
Все пак си спомням как ти също се мъчеше доста време заедно с Q-tech.

BTW днес излязоха нови драйвери, които поддържат (вече официално) ядро 2.6.12.х и GCC 4.0.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ati за Linux -: Aug 17, 2005, 20:34
Glupi..да не би да е пуснато Vertical Sync и кадрите да се синхронизират с опресняването на монитора '<img'>
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ati за Linux -: Aug 17, 2005, 15:05
Андро при условие че върви Quake през Cedega ме навежда на мисълта, че ускорение има. Иначе беше пробвано и с дадените по-горе пачове, но те не сработиха на новото 2.6.12.3 ядро.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / хард или софт несъвместимост? -: Aug 06, 2005, 21:03
При мен се получаваше абсолютно същият ефект, но само с последните драйвери на Nvidia (GeForce 2 MX 400). След като премахнах RenderAccel се оправи. Доколкото забелязах, това е решението предложено и от горният пост.
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / GSM s Linux? -: Jun 12, 2005, 17:04
Цитат (Guest @ Юни 12 2005,16:57)
Цитат (Agent_SMITH @ Юни 12 2005,02:13)
Цитат на: niox,Юни 11 2005,23<!--emo&:0
P.S. Neznam dali temata e podhodq6ta za tozi forum taka 4e ako ne e izvinqvaite:)

Незнам дали си прочел правилата, но там пише: КИРИЛИЦА!агентчо, ти по нищо не отстъпваш, по глупост, на тези с латиницата, поради простата причина че всеки твой пост е от сорта на - пиши на латиница, сбъркал си мястото и други такива. това е градивна критика, не заяждане, peace :-)

Той е модератор, това му е работата. Радвай се, че не трие наред, както е по другите форуми.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблемация със графичната среда на Slackware 10.1 -: Jun 11, 2005, 20:47
Продължава да има '<img'>.
Просто трябва да смени в /etc/inittab реда:
initdefault от 3 на 4.
Страници: [1] 2 3 ... 43