Покажи Публикации - juls
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с ауторизацията при Kubuntu -: Nov 21, 2011, 16:14
Здравейте пак,
Даването на права на user-a, не свърши работа, както очаквах. Прикачам два файла, единият е с правата които съм дал на потребителя, а другия е грешката която ми излиза след като стартирам програмата.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с ауторизацията при Kubuntu -: Nov 21, 2011, 11:47
Здравейте,
Благодаря много за бързите и точни отговори. Само едно малко разяснение. Това с Muon Software Manager го дадах като пример само. Това което описвам се случва и с други програми включително и Dolphin който до колкото съм запознат си е програма от пакета на KDE. Там също имам пример: Ако се опитам да променя някоя настройка на някои папка, трябва да отворя Dolphin-а през конзолата със "sudo". Ако го стартирам.... просто от старт меню-то... правя настойката.... давам ок, затварям....и когато отворя повторно....все едно не съм я направил. Това предложение с gksudo ми допада....но предполагам че трябва да го правя за всяка програма която стартирам. И между другото нямам проблем да въвеждам администраторката си парола когато е нужно, но то не ми я изисква за да я въведа, както се случва при GNOME.

С уважение
Юлиан
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с ауторизацията при Kubuntu -: Nov 21, 2011, 10:24
Здарвейте,
Преди седмица си инсталирах Ubuntu 11.10, това е първата ми дистрибуция на Линукс която ползвам, така че може да се каже че съм много нов. Имам известни проблеми с това онова, но нека започна с това с което имам най-голям проглем. Та след като си инсталирах Ubuntu 11.10, реших че не ми харесва GNOME графичната среда, и реших да си сложа KDE. Както правят повечето лаици, направих кратка консултация с "чичко Гуугъл" и той ми каза, че най-лесно и удобно е да не преинсталирам Ubuntu  с Kubuntu, ами просто да си сложа Kubuntu Desktop Plasma. Така и направих. Хареса ми графичната среда, има много настройки, което доста ми допадна, НО има един много голям проблем с който се сблъсквам. Има програми които ми искат ауторизация за да могат да работят. Ще дам един малък пример: Стартирам Muon Software Manager и търся някоя програма която искам да инсталирам, намирам я....и когато цъкна върху Install...... не се случва нищо. След лек прочит в Google, стартирах програмата през конзолата със "sudo", и О чудо, инсталирах това което ми трябваше. Това значи за мен, че всеки път когато искам да стартирам дадено приложение с което искам да променя дадена настройка, трябва да го стартирам със "sudo" през конзолата, което ми е крайно неудобно.
Така че, въпроът ми към Вас е: Е ли е възможно това нещо да се оправи по някъкъв начин, или да преинсталирам с Kubuntu версията.

С уважение,
Юлиан
Страници: [1]