Покажи Публикации - ozymulder
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с файловата система.... -: Jan 22, 2012, 23:04
Така като се замисля, остава да е дъното, защото както вече казах, клонирах на чисто нов хард и проблема си остана.
Машината сам съм сглобявал преди доста време, даже не помня вече конфигурацията (в момента отново е крашнала, а не се намира до мен за да я рестартирам), но общо взето е дъно ASUS P5..... DELUX Soket775, Intel Core2duo 8400, 2x2GB DDR2 Corsair, 2x320GB Seagate SATA2, в момента работи на клониран 1TB WD Blue. Изключил съм хардуерния RAID и в интерес на истината си мисля че всичко идва от него.
shoshon, нямам идея как да направя репликация с LVM, само знам че в момента при стартиране се оплаква че не намира LVM. Извинявам се предварително за невежеството ми!
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с файловата система.... -: Jan 22, 2012, 03:01
SATA е, сменил съм и кабела за трансфера и за захранването. РАМ памет съм тествал с Мемтест86, кондензатори на видео картата съм сменял също :-)
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с файловата система.... -: Jan 22, 2012, 02:16
Да поясня:
Сега забелязвам, че когато започна да компилирам нещо или качвам повече файлове през фтп или правя някакъв бекъп, тогава започва да дава тези грешки и постепенно започва да умира (може да отнеме и часове докато си бълва грешките) докато най-накрая спре с kernel panic.
Когато клонирах харда се опитах да ъпдейтна, но линукса тотално се омаза и неможеше да ръгне изобщо, та за това отново съм със стария си хард (SMART-a e OK), но не съм закачил 2-рия и сега не работи в RAID.
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с файловата система.... -: Jan 22, 2012, 01:57
Здравейте, от доста време имам проблем с моя сървър, който сам съм инсталирал и конфигурирал с Debian с кернел 2.6.32-3-amd64, сложих Virtualmin и прилежащите към него сървиси (Apache, bind9, mysql, dovecot, proftpd и други). Две години нямах никакъв проблем, ъпдейтвах редовно и имах ъптайм повече от 365 дни :-)
Прикачам снимка с това което виждам на екрана, когато разбера че не работи. Въщност първите признаци са забавяне на машината и постепенно забиване на всички сървиси. Обаче в някой случаи машината си работи, на нея хоствам около 50 домейна, някой от тях правят доста трафик.
Преди време опитах с e2fsck команда и съответните параметри, но не постигнах нищо. Реших че някой хард диск ми е проблемен (беше RAID 1) и за това взех основния диск и клонирах на чисто нов хард. Само след няколко часа проблема отново се прояви.
Моля ви за помощ, защото дори когато започна да правя бекъп машината умира, а за да преинсталирам ми трябва читав бекъп поне.Uploaded with ImageShack.us
Страници: [1]