Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 41
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 19, 2024, 23:36
Да си изпея моята мъка.

... Правех го Tor Browser с всякакви добавки от uMatrix през uBolck Origin и Ghostery чак до Privacy Badger.

На uBolck-а още като му добавих руски филтър и почнаха да ми излизат предложения и на руски при търсене, а трябваше преди да добавя и руски език при предпочитанията за резултатите. Е, на стандартен Лисик, де.
После почетох що Тор-а не е на цял екран, що е само с едно-друго от добавките, пооптимизирах и Лисика, ама след дъжд качулка. Но си ми остана навика всичко да е на английски, ако не помага - не вреди.

Мен ме дразнят мерките срещу блокировачите, а каквато и да е поява на реклама ми вдига кръвното. Не знам как хората я изчакват и гледат, и чакат да свърши, и са свикнали с това. А на мобилния Лисик вече могат да се накичат много добавки, става тромав, но йок реклама и бисквитки.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 13, 2024, 21:23
П.П.П. Пък колко му е, след време във всички коли да има някакъв хардуер и софтуер (примерно камерка към шофьора с ИИ, да се знае кой кара), които в реално време да пращат в полицията (и не само там) всичко за тебе и докато настъпиш малко, да ти идва глобата.

Тва е хитро.   [_]3

Т.е. след време ще трябва да се хаква ИИ, ииииияко! :D
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 13, 2024, 13:10
Ще има повече камери, които ще следят за скроста. Но ще следят за скростта в момента, нали. Ако кола "А" се засече в точка "Б" и след това в точка "В" след 10 сек, която е на 10 км от точка "Б", ... то с каква ли скорост се е движила - нещо такова ми се върти, но пък как ли може да се въведе.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 12, 2024, 21:41
Тва е бъдещето, много ще останат и там без работа. То нали порно бизнеса най-първи се ориентира в новите технологии, виртуална реалност и т.н. А и бла-бла свързано със сех е от край време най-търсено в нета, от как се е появил и  достъпен за сички.  ;D И накрая кво - некъв юноша бледен ще е милионар от щенията на хората (ама трябва да ги има и хората). Е, когато ИИ се докопа (някак) до Копчето (но трябва да има съдействие от юношата) .... резултата е/ще е прост...
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 12, 2024, 02:48
Фазаните във всеки случай, ги привикваха доста по-често запас, поне кашиците. Което си е логично.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 11, 2024, 22:33
То няма пари за редовите да им се оправи логистиката, какво остава за нас. Пък и каквато държавата - такава и армията (наши и ваши, ама за там по-трудно изтича инфо).
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 11, 2024, 17:07
"Новото начало" ще е "да видим сега как със соколите ще се получи". Ще има поне още един сериозен напън от украинска страна, но тоя път ще е по-сериозно (мое мнение) понеже са си извадили поуки (и "учителите'), съответно - и подготовката (би трябвало) да е на ниво. НО докато едните се готвят и другите го правят... Резултат, голям, желан, чакан - не вярвам да има. Трябва нещо качествено ново, "извънземна" технология/виждане да се случи при едните или другите, за да има мърдане на положението.

Не знам къде попаднах на твърдение, че Хенри Кисинджър е казал, че (перифразирам) е добре Украйна да е в НАТО, за да могат да ги наглеждат/удържат от напъните им към Русия и не само към нея. И се връщам пак към - хипотетично, има мир, "какво прави най-боеспособната част в света към днешна дата", седи си на дъто ли? "Мекия вариант" е (мое виждане) бързо свършила гражданска война.

П.П. Кой може да ми каже как разните военни, паравоенни, легионери и т.н. формировния се командват и изпълняват каквото им се каже? Та, според мен, това е и една от причините да нямат реалния успех, който го искат. Работи се "на парче". Никой не може да ме убеди, че не е така.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 07, 2024, 12:10
А тва с бронебойно ли му гърмяха елктрониката или пазят животи?  И таз камера хич не мръдна, то такъв дрон и с прашка пада.
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 03, 2024, 01:20
А в Стара Загора полицаите преследват разни въоръжени келеши, и едвам ги спират.

В първите новини, най-първите, помниш ли какво казаха... ТЕ, дето трябва да си знаят какво са казвали по-преди за Дебора - не помнят какво е било станало с нея, жива ли е, умряла ли е... Щото следствения лекар бил същия. Ама ... то беше толкова отдавна, помни ли се. (Бил правил аутопсията на Дебора?! СЕРИОЗНО! По всички официалки поне два пъти, докато се усетят и го променят. НО БЕЗ ДА СЕ ИЗВИНЯТ, НИКОИ. те, това някой видя ли го?!)
За Пламен - или добро, или нищо, макар да не съм го виждал от мммм 30 години.
Борец, уау, два пръста по-висок от жена ми....
Минала година беше лоша, всякак, и тъй завърши.
40  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Ubuntu Desktop не вижда NTFS Дяла на MSWin -: Jan 02, 2024, 02:00
Добре, изключи битлукера (той е функция на Уйна, не на биоса) и виж от Убунтуто дали се вижда.
41  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Ubuntu Desktop не вижда NTFS Дяла на MSWin -: Jan 01, 2024, 17:19
За да се инсталира наместо Уйн (т.е. да може и да се види/монтира) трябвало и
Turn off Bitlocker  (# да, от предното ми мнение, и със здрав ssd на Йогата, нямало е да мине номера)
Disable Fast Start Up i.e. Windows is not hibernating

Поздравления за AHCI-то !  [_]3

А, да, реално аз съм по-куц кон и от теб, но ако помислиш малко какво прави биос-а... , той не е част от диска с информация и пак си стои, даже като махнеш/откачиш/извадиш диска (или пък - "диска"), като нечистата сила на лаптопа.  :D

42  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Ubuntu Desktop не вижда NTFS Дяла на MSWin -: Jan 01, 2024, 14:11
В нета има много показвания как това е възможно.
Има някои неясноти - как си го свързал ssd-ито и какво си правил, за да го видиш при стартиране и да го избереш него?
А иначе, почти съм сигурен, че без да бараш нищо по биоса - LMDE-6 ще може да се инсталира/ще види "проблемния", НО няма да може да го отвори когато се пусне в жива сесия.

Май лъжа - не знам дали ще го отвори, на племенницата беше прецакано ssd-то на Йогата и после го смениха, та няма как да знам дали може.
43  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Ubuntu Desktop не вижда NTFS Дяла на MSWin -: Jan 01, 2024, 00:09
Досега навън беше сравнително тихо, но сега така озверяха, че ме страх да изпуша една цигара навън и .... си уплътнявам времето и събирам кураж.

Ха Честита Нова !

П.П.  Дори всичките швейцарски крави (дето са по-екологични от навсякъде другаде) да се бяха изрязали вкупом, пак въздуха щеше да е по-чист отколкото навън в момента. ;)
44  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Ubuntu Desktop не вижда NTFS Дяла на MSWin -: Dec 31, 2023, 23:48
Диска не се вижда със fdisk -l и директно приключвам да търся повече!

Дали не трябва да е gdisk -l ?
45  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Ubuntu Desktop не вижда NTFS Дяла на MSWin -: Dec 31, 2023, 20:27
Като пуснеш Дискове/Disks/gnome-disk-utility и там ли не се вижда? Или се вижда, но не може да се монтира?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 41