Покажи Публикации - ge_a
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Първи стъпки -: Mar 24, 2017, 01:30
Първо здравейте на всички, тук ме доведе любопитството към Линукс(Който отбягвах 20 години наред и останових, че няма как без него) и съответно попаднах в тази тема която се е развила доста странно, но въпреки това доста интересно и има и аз какво да кажа по темата.

С течение на обстоятествата и аз в студенстските си години бях от така наречените хора на науката, в началото воден само от идеална цел за развитие и откритие, и колкото повече навлизах толкова повече идваха разочерованията и то не от научна гледна точка, а от комерсиална. Това което искам да кажа, е че науката в наши дни е бизнес и то за милярди, да не кажа трильони, това беше най голямото ми разочерование в жовота когато установих това. Като цяло няма да изпадам в подробности(а и не мога, защото информацията е засекретана и подлежа на санкции), но искам да кажа, че това което ползваме като блага открити от науката към момента са неща открити преди приблизително 20 - 30 години, това което знае науката в момента(нещо което вие си мислите, че науката не знае), е много поче от колкото можете да си представите. За съжаление всичко е бизнес и тези които дават парите за открития те решават кога те да бъдат огласени и в какъв етап от времето да се случи това. С по прости думи казано с всяко откритие, трябва да се изкарат максималем брой девиденти(пари) и след като то се изчерпа то тога и само тога са пуска следващото откритие и това важи за всяка свера на науката. Тука имаше изявления че е изчерпана науката НЕ, НЕ Е просто вече е бизнес за пари малцина са тези които имат достъп до нея, такава каквато е !!! Само ще загатна самоубочаващите се чипове или просто казано изкуствения интелект отдавна не е мит и говорим за високо ниво ;)

Аз обикновено пиша не разбрано, ще се опитам да го изразя кратко или иначе казано "Ние знем, виждаме и ползваме от науката това което са решили инвеститорите" Инвестоторите са всякакви държави, корпорации, банки налудничави милионери и т.н. в крайна сметка те решават кое да стане обществено достояние.

П.С. Много съжялявам че не мога да бъда по конкретен, но ако бъда това може да застраши живота ми и семейството ми, а вече имам опит с това, за съжаление :(
Страници: [1]