Покажи Публикации - enuff
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 14, 2018, 21:27
Мерси, ще тествам тия дни, че напоследък нещо не остава време за експерименти.
2  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 13, 2018, 18:29
Значи като включа латопа директно влиза в Минт без да пита нищо.
Кати включа задържайки Options бутона ми излиза само 1 дял и като го избера влизам в ОС Х.
Засега този вариант ме урежда, защото така или иначе смятам да ползвам Линукса основно, пък ОС Х само ако се наложи нещо. Важното е, че не се е загубил.
Сега остава само проблемът с неработещият рестарт.
3  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 13, 2018, 16:54
Излиза екрана все едно ще сега гаси/рестарира и седи на него вечни времена, докато не задържа power бутона, за да го изключа ръчно.
4  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 13, 2018, 16:27
За драйверите за мрежата не знам, но за инсталиране - става все още и важи за всяка дистрибуция, която поддържа UEFI (почти всички към днешна дата и ново излезли 64-битови версии).

Направих всичко стъпка по стъпка точно както е описано от 1. до 10.
Обаче сега директно ми се стартира Минт, нямам избор дали искат Минт или ОС Х.
5  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 13, 2018, 14:18
Явно нещо е станало объркване - аз още най-горе съм написал, че с драйверите беше тегаво и почти се бях отказал от Линукса, но след доста чете и с ползване на външен USB WiFi адаптер, за да мога да се вържа към нета и да сваля други драйвъри, станаха нещата.
Сега ми остана по-малкия проблем - това, че Линукс не може да рестартира, което подозирах, че е свързано с БИОСа.
6  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 13, 2018, 12:52
Кои неща по-точно смятате, че ще се оправят? При 4 различни дистрибуции проблемет с не-рестартирането е налице, което ме навежда на мисълта, че е по-скоро в този как е форматиран/структуриран диска. Четох, че реално Мас нямат БИОС и при инсталация трябва по някакъв начин да се емулира наличието на БИОС, но при едната инсталция пробвах да избера Reverse BIOS вместо EFI както бях чел някъде то форумите на Mint, но и това не помогна.
7  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux Mint на Macbook Air -: May 13, 2018, 09:48
Търсих доста, но Макбуука е 2009г. и темите, които намерих са стари и за други версии на Линукс и като тръгна да следвам инсталацията нещата при новите версии са различни.
Картата за безжичен е Broadcom BCM4321 и масово имат проблеми с нея при замяна на Windows/OS X с Линукс.
8  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Linux Mint на Macbook Air -: May 12, 2018, 22:38
Здравейте, исках да вдъхна нов живот в един стар Macbook Air и реших да му сложа LInux защото има само 2ГБ РАМ и новите OS X да му тежки. Изпробвах Ubuntu, Elementary OS и накрая се спрях на Mint. Най-трудно ми беше да подкарам драйвърите за безжичната карта, но след доста четене и с това се оправих.

В последствие се върнах на El Capitan, защото реших, че не е лошо да си имам и Mac OS като идеята ми беше да имам и OS X и Linux на дуал буут, но пък при инсталацията въобще не ми дава опция Install Linux Alongside OS X.

Явно ще си го връщам пак само на Линукс, но този път искам да го инсталирам като хората, защото последния път бях докарал до там че всички работи без проблем, но пък Линукса не можеше да рестартира лаптопа. За да рестартирам трябваше да дам Shutdown и после да го включа от бутона. Това предполагам е нещо заради БИОСа.

Как бихте ме посъветвали да започна сега прясната инсталация на Mint или по-скоро какво трябва да направя преди самата инсталация?
Страници: [1]