Покажи Публикации - m0rph
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 19
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ICQ 4 Linux -: May 26, 2011, 19:27
Ако може някой с 32 битов лин да пробва да го подкара. След качването на AdobeAir и при мен излиза бял екран, но съдейки по грешките които дава мисля, че се опитва да зареди 64 битовите библиотеки вместо 32 битовите който имам и съответно не сработва.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ICQ 4 Linux -: May 24, 2011, 19:50
Я тези който са го подкарали могат ли да кажат дали игрите работят. По-точно warsheep, че честно казано мен само за това ми трябва. То за чат и koppete върши работа.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ICQ 4 Linux -: May 24, 2011, 18:58
Ами аз и под Уин нямам ама там ме пита дали да го качи. Според мен е проблем в 64bit флаш.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ICQ 4 Linux -: May 24, 2011, 18:23
Ами не, под Уин същият тоя линк отваря някаква флаш шитня която започва да го качва. Тук просто тоя флаш не сработва.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ICQ 4 Linux -: May 24, 2011, 18:06
Ми при мен под Кубунту под каквито и браузари да го пробвам, линка нищо не става. Натискам Даунлоад и нищо....
6  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu в Столичен инспекторат -: Aug 31, 2010, 09:06
Като идея е доста хубаво. Но сега за всяка флашка която не е mouont-ната ще викат админа им.

Еми съвсем нормално. И аз викам админите ако имам проблем. Не само, че не ми е работата да ръчкам по служебната машина ами може да отнеса и някое наказание за това. Пък и като не са си свършили работата, да конфигурират правилно системата, какво аз ли да им я върша?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Олекотяване на КДЕ-то :) -: Jul 30, 2010, 14:57
Видео картата е кофти. Струва ми се че каквото и да направиш ефекта ще е почити нулев. Преди време и аз опитвах да подкарам нормално WOW-а под linux и то на десктоп машината, но освен ниски fps и няколко дразнещи ефекта в графиката друго не можах да постигна, пробвах да играя така ама просто не ставаше. Още повече че WoW-a e игра в която и най малкия лаг или забавяне е фатално. Общо взето най доброто което успях да постигна под linux е около 60% от fps-то под XP, но все пак това е игра за Windows и не може да се очакват чудеса, а от както съм с ATI забравих въобще за 3D под линукс :(
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с драйвърите за Radeon 9550 -: Jul 01, 2010, 13:22
за сметка на 80 %, пълен със всякаква сволоч  :)

Е хайде пък сега обиди :). Компютъра отдавна вече не е просто изчислителна машина използвана само от специалисти. Това, че някой не се интересува от юзърски права, дарайвери и т.н. не го прави на по ниско еволюционно стъпало от "гурутата специалити". Всеки сам си избира. Човека е пробвал линукс, и не му харесва, точка. Да си призная и аз след няколко години постоянно ползване на линукс (когато бях весел и безгрижен студент), накрая се върнах към любимото XP :). Просто след 8 часа разправии с компютри, единственото което искам в къщи е просто да си почина, и да правя това което ми харесва, вместо да робувам на домашното PC :).

Така че кой каквото го влече :)
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Напоследък често виждам странно местене на теми в коша от този раздел. -: Jun 27, 2010, 11:55
Напоследък често виждам странно местене на теми в коша от този раздел. Първо си го обясних с неспазване на правилата. Но после забелязах, че теми който са писани по правилата също са преместени и заключени. Теми като.. моята преди няколко дена... и още няколко други биват заключени и преместени почити веднага, а едновременно с това други теми като:
Цитат
За простирането :)
Цитат
tyuio is back

и т.н. който също нямат нищо общо с линукс ("Продават се 3 лаптопа" - обяснението) си седят и са си активни.
Та... въпросът ми е аджеба защо моята (а и други) тема я заключихте и хвърлихте в коша толкова бързо и защо без никакво обяснение... ???
Може би не е лоша идея да се дефинират на ново обясненията и имената на разделите за да стане ясно какво искат от нас "Господарите" при писането на Тема.
10  Хумор, сатира и забава / Кошче / Въпрос отностно една фирма - Denima 2001 -: Jun 20, 2010, 22:52
Има ли хора от тук който са работили там. Евентуално да кажат как се държат с тях, какви са условията, заслужава ли си и т.н. .  ???
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ubuntu дисковете -: Jun 11, 2010, 02:16
Цитат
Освен, че оригиналният скърца като леглата в Студентски град.
Това да го чуя няма да повярвам... сигурна ли си, че не си в някои "поправен" блок, че старите легла скърцат наиииистина много ;) ( поне там колегиално си връщаме скърцането, че то всички легла скърцат :P )
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Skype + USB camera -: Jun 09, 2010, 23:17
Щом бачка, не го барай.  ;)
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Език за начинаещи -: Jan 25, 2010, 10:56
Цитат
ПС. Асистентът ни по Логическо пък поддържа тезата, че човек трябва да започне да програмира с Prolog... Някой тествал ли го е това?

Реално започнах с "основавата" Basic  :), после минах през C, а в университета поразучих C++, но реално, първия език за който ми плащат да работя е производен на Prolog. Що се отнася до другите езици, Prolog е доста различен. Изисква по друг начин на "мислене". Мислене на логическо ниво. Има нещо много елегантно в програмите писани на пролог, може би защото това се доближава до голяма степен на начина по който действа мозъка ни. Сега, три години по късно забелязвам, че ми е все по трудно да пиша програми на нещо "нормално", така че не мисля че Prolog е подходящ за сега започващи, за това и аз подкрепям чистия "C", защото по този начин човека остава най близко до машинната логика (без да броиме асемблер) и изучава паралелно езика и машината на която работи.
14  Нетехнически теми / Коментар / Re: Kde 4 - мечтата, която НЕ стана реалност!Взето от -: Jan 04, 2010, 09:53
Цитат
И какво дава КДЕ?

Готин интерфейс който е не само красив, но и удобен за ползване.
15  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: На колко е равно -: Nov 27, 2009, 01:50
Ами единият вариант е 3*4=12 и тогава делиш на 12 и става 1. Другият е обратния 4/12 и късното време и цял ден смятане на електрически клонове на село и скромната ми елка показа че 4/12=0.3333333 и като го умножим по 3 става...
Страници: [1] 2 3 ... 19