Покажи Публикации - v_badev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 91 92 [93]
1381  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Knoppix 3.4 HotPLug -: Jun 25, 2004, 20:24
Предполагам че при зареждане Linux-а ти изписва нещо подобно:
Цитат
Starting hotplug subsystem:
   input
 [failed]   net
   pci
** can't synthesize pci hotplug events
 [failed]   usb
     usbcore: already loaded
     usbcore: already loaded
     usbcore: already loaded
     usbcore: already loaded
     hid: already loaded
     mousedev: already loaded
     usbcore: already loaded
     usbcore: already loaded
done

Поне при мен го изписваше поне два пъти и много се бавеше при зареждане. Проблемът е че стартирането на hotplug е сложено в няколко runlevels ( за повече информация за runlevels виж тази тема ). При мен го стартираше при начално зареждане ( от /etc/rcS.d ), като след това като се опитваше да го стартира в ниво 2, 4 и 5 изписваше тези грешки. Ако проблема при теб е същият просто трябва да изтриеш всички файлове S*hotplug от директориите /etc/rc* освен първият.
1382  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / фланелки -: Jun 25, 2004, 12:49
1. ЛИНУКС | Почувствай свободата
2. ЛИНУКС | Свободата да избираш
3. ЛИНУКС | Аз избрах Свободата
4. Linux - dare to be free!
5. Бъди свободен! | Използвай Линукс

Тази анкета означава ли че скоро можем да очакваме готовите фланелки?  '<img'>
1383  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Систем монитор -: Jun 19, 2004, 12:31
Ако си с KDE ти трябва Superkaramba и темата cynapses karamba от http://www.kde-look.org.
1384  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Приложение на Java под конзола -: Jun 07, 2004, 19:23
Ами трябва ти същото което си инсталирал за Windows - Java SDK от сайта на SUN, само че трябва да дръпнеш версията за Linux. След това го инсталираш и пишеш същото в конзолата '<img'> .
1385  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ACCESS -: May 26, 2004, 12:03
Обяснение стъпка по-стъпка:

1. Стартираш компютъра със CD-то на Knoppix-a.

2. Правиш си основни настройки, на компютъра. Мрежа, принтер ако имаш и TV-tuner пак ако имаш. Всичките настройки ги има в менюто Knoppix (вторият бутон от ляво на дясно '<img'>).

3. Отваряш един терминал и пишеш su. След което пишеш knoppix-installer и се стартира инсталиращата програма. Ако нямаш готов дял с линукска файлова система (Ext3, Ext2 и т.н.) той ще ти каже че трябва да си направиш и ще покаже един прозорец в който ти предлага да си разделиш диска или да приключиш инсталацията.

След това просто трябва да отговориш на няколко въпроса, като име и парола на потребител, парола за root и каква точно система искаш да имаш. Аз лично предпочитам да инсталирам Debian, а не система кавато е от CD-то, но това си е мое мнение.

Ако питаш как да пишеш по твърдият диск, то трябва да кликнеш с десният бутон на диска и да дадеш Actions->Change Read/write mode.

Като започваш да работиш с изцяло нова система, каквато явно е за теб Linux, не можеш да минеш без да четеш документация. а това определено е най-доброто място да започнеш, ако ще работиш с Debian(Knoppix)

P.S.
   Пиши на кирилица, и се опитай да си поправиш отношението, никой във форума не е длъжен да ти помага и да отговаря на въпроси като
Цитат
KAK PO DQVOLITE DA GO INSTALIRAM NA HARDA TOQ SHIBAN KNOPPIX
1386  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mandrake -: May 13, 2004, 09:53
Цитат
1.Kak da instaliram mandrake taka 4e pri boot da mi izvejda menu s os i da pita koi os da startira(win ili lin)?

Ами при инсталацията Mandrake си инсталира boot manager и сам си го настройва, единственото което може би ще искаш да промениш е кое да се зарежда по подразбиране Windows или Linux.  '<img'>
Цитат
2. kak da puskam igri pod linux (obqsnete podrobno molq)

По принцип има доста игри които са правени за да работят под Linux, а и със Mandrake-a си идват няколко много добри игри. Във free.techno-link има една доста добра колекция на игри за Linux link. Също така можеш да си пускаш голяма част от програмите, а сигурно и от игрите за Windows с емулатора Wine, който също е включен в Mandrake 10. Лично аз не съм пускал игри с него но в галерията на този сайт съм виждал Heroes 3 и Cezar 3 пуснати чрез Wine. Също така ще е добре да си инсталираш драйвер за видео картата защото тези които идват с дистрибуцията обикновенно не са много добри. Ati и NVidia правят драйвери за Linux, потърси на сайта им ако имаш такава видео карта.
Съществува още един емулатор на Windows -> WineX който е правен специално за игри, но не съм го пробвал и не мога да ти кажа нищо конкретно за него.
За третия въпрос не мога да ти помогна.
Страници: 1 ... 91 92 [93]