Покажи Публикации - fogata
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 14
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Настройка на xorg.conf -: Dec 06, 2009, 00:03
Badev, не ми се спори по въпроса но съм с Интел точно и последните версии на xorg-a МИ РАЗКАЗАХА ИГРИТЕ ЕСЕНТА. Както и да е - сега по неведоми причини нещата са ок. Но определено подкрепям Златко - извращенията стават много.
След като в продължение на няколко години нямах инсталиран Уиндоус, сега си инсталирах и работя основно с него заради шибаните Интелски драйвери.Това си е нещо като спам, но искам да предпазя някой който си мисли че щом е Интел, няма проблеми.Ако бях прочел подобно мнение, нямаше да се набутвам със сериозна сума за "върховно Интелско дъно".
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Slackware звук и интернет- как -: May 31, 2009, 12:07
Повредата е в моя телевизор.Не съм обърнал внимание на Backtrack 4.Не съм и забелязал че се е включил втори човек.Хора, не влизайте така в чужди теми, още повече че става въпрос за различно дистро.И все пак моля за извинение.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Slackware звук и интернет- как -: May 31, 2009, 10:20
В цялата работа има нещо объркано.
Ако си пускаш нета с помоща на ifconfig ethX ...... накрая трябва да напишеш up.След рестарт трябва да ги пишеш отново.За да не пишеш всеки път можеш да ги сложиш в etc/rc.d/rc.local.Той твърди обаче че няма /rc.d.По напред е поснал изход от команда ifconfig и е видно че има IP.Вероятно не е имал DNS и след като го е написал и запомнил в /etc/reslove.conf нета се е появил.Не знам какъв е тоя слак без netconfig, /rc.d, и т.н.В слак интерфейса eth0 се вдига от rc.inet1 който чете от rc.inet1.conf.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Slackware звук и интернет- как -: May 31, 2009, 00:24
След рестарт какво става.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Slackware звук и интернет- как -: May 29, 2009, 23:08
netconfig се изпълнява като root.
/etc/rc.d/rc.inet1.conf
/etc/resolv.conf
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с бутването на Slackware -: Feb 10, 2009, 22:56
Впрочем сега се разбърниках в биоса и намерих ,откъде да сменям приоритета на хард дисковете и разбрах как ще си боотвам системите ,може ли lilo.conf да си го редактирам под Убунту , защото пробвах ,но ми казва ,че нямам необходимите права за достъп.
Мисля си че не може.И нещо което често се забравя е че след редакция на lilo, в конзола с роот права се изпълнява командата lilo.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с бутването на Slackware -: Feb 09, 2009, 19:24

[/quote]

Виж сега да те науча малко за това как Линукс чете дяловете на хдд-то.
Винаги почва да брои от 0 ,затова може би се бъркаш.Например имаш hda1 в menu.lst трябва да го опишеш като hd0,0 или  hda2 като hd0,1 и т.н.За да видиш кое къде е инсталирано използвай командата
fdisk -l


[/quote]
Това не е вярно.Не Линукса ,а груб чете така дяловете.Лилото например чете от 1.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Invalid compressed format -: Jan 17, 2009, 23:14
HDD - Seagate Baracuda 7200.11 SATA 3GB/s
От тази серия има много дефектирали дискове.Има много инфо в нета за какви ли не проблеми свързани с тази серия.Доколкото разбрах и производителя официално е признал за проблеми.Потърси инфо.
Подобен на твоя проблем реших преди години с преместване на лан картата на друг слот.Не търси логика, просто правех каквото ми скимне.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми със Slackware 12.1 -: Nov 26, 2008, 20:08
Не се отчаивай.След първоначалните мъки няма да имаш никакви проблеми в бъдеще.И за да кажа нещо полезно, ще те подсетя че след инсталацията на драйвера трябва ръчно да го добавиш в xorgconfig.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / (РЕШЕН) Помощ за intel graphics -: Oct 27, 2008, 22:09
Какво точно върши Kxgenerator.И от къде си свали драйверите.На саита на Интел естествено драйвери само за Уиндоус.Свалих няколко от тук и там, но не ми се икспериментира излишно, още повече, че се говори за пачване на ядрото,допълнителни библиотеки и тн.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / No swap -: Oct 25, 2008, 19:10
Цитат (plamen_f @ Окт. 24 2008,23:24)
Извинявай за въпроса но ти да не си Бил Гейтс?

Моите поздравления - сина със SCSI дискове!

Просто се налагаше.Плюса на Скъзито е в това че контролера поема някои функции и процесора се натоварва по малко.Това горното съм го установил от практиката.Тогава нямаше още DDR памет и двата гига RAMBUS струваха повече от дисковете.Просто се налагаше, не беше глезотия.Жалкото беше че Премиере няма Линукс вариант.
Сори за спама.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / No swap -: Oct 24, 2008, 18:24
Цитат (ilian_BIOS @ Окт. 23 2008,09:23)
Наистина интересна тема, Gotha - http://www.aumha.org/win5/a/xpvm.php

С това което каза, си помислих че се опитваш да кажеш че Windows ползва swap постоянно .....

И на мен темата ми е много интересна.
Компа на сина ми е с два гига памет от няколко години и Уиндоуса никога не достига използването на 1Г, макар че постоянно суапва и поради факта че дисковете му са доста шумни скъзита е адски изнервящо.Когато забранихме използвнето на SWAP започнаха ужасно досадни съобщения че не достига памет и тн.Ровичкал съм за инфо за да реша този пролем, но така си е и в момента.Старая се да сядам по рядко на неговия комп и така.....
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем в октриването на GNU/Linux -: Oct 21, 2008, 21:35
Чудя се дали SLAX няма да тръгне.Все пак досега Слак е стигнал най далеко, а SLAX е базиран на него.Може да се инсталира и на флашка и ако успееш да си компилираш ядро да си го запишеш там и някакси после да го заредиш.Шансът не е много голям, но ако ти се занимава...
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / (РЕШЕН) Помощ за intel graphics -: Oct 05, 2008, 17:38
Присъединявам се към молбата на HeavenWarrior ако има хора натрупали опит с интелските драйвери да го споделят.От утре ще съм собственик на дъно с G45 и търся предварително инфо как да подкарам вграденото хардуерно ускорение за новите HD формати.Засега намирам доста оскъдна информация.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Sata operation mode -: Oct 05, 2008, 17:24
Наскоро имах подобни грижи и загубих много време докато не го направих по единствения правилен начин
В биоса си зададох AHCI,инсталирах си линукса и след това наново Уиндоус с помоща на предварително направената дискета със SATA драйвери за Уина.А това че биоса е поставен по подразбиране на IDE е за да може ХР да се инсталира лесно/без дискета/от стандартните потребители на Уин.
Страници: [1] 2 3 ... 14