Покажи Публикации - koldo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  Преводи / Преводи на документация / Apache doc -: Apr 25, 2002, 19:42
Ми не знам дали ще можеш да го продаваш това. И без това има такава книга на пазара, преведена на български и мисля,че не беше скъпа. Провери из онлайн книжарниците.
17  Нетехнически теми / Предложения за български проект / BG дистрибуция -: Apr 01, 2002, 10:22
Тъкмо за това ми беше мисълта, че има много хора, които работят за локализирането на всякакви проргами и вместо да им се помогне, то се тръгва в нова посока. Добре е да има фирми поддържащи и развиващи Линукс, ама както беше написано в съобщението по горе на мен ми се стори, че ще се прави някаква почти комерсиална дистрибуция, от която ползата за БГЛуникс-а няма да е кой знае каква.

PS Andrew:
Абе ти си късметлия, щом минаваш само с това  ':p' .
18  Нетехнически теми / Предложения за български проект / BG дистрибуция -: Mar 31, 2002, 01:10
'<img'> Аз лично мисля, че такава дистрибуция е малко излишна. Всички необходими неща за един офис, визирайки посочената по горе секретарка, ги има във почти всяка една по-голяма дистрибуция. Не ми казвайте само, че въпросната секретарка е писала цял живот макроси с VB, та сега ще и липсва това. Същото важи и за локализацията. Има много добри неща на които им трябва просто повече подкрепа, за да могат да се развиват.
Дали въпросната секретарка ще тръгне да инсталира дори и ако става въпрос за един единствен бутон? Не, дори не трябва да й бъде разрешавано. За това си има отговорни лица. Има хора, които ще Ви инсталират, конфигурират и поддържат една  завидно добре локализирана версия на Linux достатъчна за работата в един офис и работеща върху не особено бърз компютър.
Въпреки това една локализирана версия на Linux може би ще успее да посади семето на истината в някои чиновнически очи.
Аз обаче мисля, че това може би не се прави с цел локализация, а с по-комерсиална цел, например да продаваш програми за счетоводство, ТРЗ, склад и т.н., с които е залято на Windows пазара, на "собствена" платформа. Такава мисъл ми броди из главата.
 '<img'>
Всъщност аз виждам проблема повече в навика, отколкото в  нещо друго. Малък пример: В нашия офис, бях планирал преминаване към Linux. Всичко бях премислил, даже почти бях убедил шефа, но като допря работата за инсталирането на нови програми и нови обяснения как се влиза, кое буточе къде стои и всичко отиде по дяволите. Ей това си мисля.   '<img'>
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / DSL Internet -: Mar 06, 2002, 09:50
Цитат (sudo @ Март 01 2002,15:10)
RTFM

cool
ei tova e otgvor i imam chuvstvoto che tuka shte buka ot takiva otgovori.
 '<img'>
Страници: 1 [2]