Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 151 152 [153] 154 155 ... 207
2281  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Автомобил на лизинг. Условия. Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Oct 09, 2021, 22:52
Извън темата: Джет, посочи едно некорумпирано правителство, моля. От гигантите на капитализма и демокрацията, имам предвид. Не можеш, то няма такива. А антимонополните мерки са от една страна, прах в очите на публиката, от друга страна- инструмент нашият картел да смачка другия чрез корумпираното правителство. Но на тая тема може да си пишем фермани с месеци..
По темата: придържам се към това, което съм написал по-горе, цитат: "Моето мнение е, че ако фирмата е на стабилна печалба, процъфтяваща, така да се каже, никви грижи автомобила да е фирмен. Но ако е нестабилна, днес плюс, утре минус, без ясно бъдеще- рискът да купиш нов автомобил на тази фирма не е оправдан."
Останалото за колата, какъвто и ще клас да е, Файър откъм счетоводната гледна точка го е обяснил перфектно, ако ще се купува като фирмена.
2282  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Автомобил на лизинг. Условия. Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Oct 09, 2021, 21:29
bcdenkov мисля, че получи отговори на въпросите си, поне доколкото ние тук сме способни да отговорим. Та, с извинение, да се включа и аз в извънтемието- смятам, че пазарната икономика е абсолютно същата утопия, както и марксизма/комунизма. Всеки, който завладее пазара, ще почне да пуска по-некачествена и по-скъпа  стока/услуга от тази, с която е завладял пазара и е елиминирал конкурентите си. Заради по-голяма печалба. Това го наблюдаваме всички. А ако стоката е по-качествена, тя ще е прекалено скъпа. А пък ако се съберат двама-трима силни пазарни играчи, ще направят картел и пак стоката/услугата хем ще е на по-ниско качество от първоначалното, хем ще стане и по-скъпа. Големият играч ще смаже конкуренцията, дори с метода да пусне същата стока на по-ниска цена, въпреки че я продава под планираната такава- "загубите" ще се компенсират, като завладее целия пазар, а картелът ще смаже пак така всички, които не му играят по правилата. Държавата по дефолт стои встрани от пазарната икономика и само събира данъци и осигуровки, но като има картел, стойността на стоките и услугите се покачва, парите се събират в едни големи играчи.. държавата почва да печата нови и да ги пуска в обращение. Тяхната стойност пада, изгарят малкото налични пари у обикновените граждани, големите играчи не са толкоз засегнати- примерно от три милиарда стойността на парите им паднала на два милиарда, голяма работа.. и периодично през десетина години, парична реформа. А през това време 90% от населението все работи и все не му стигат парите. Не знам как ще свърши това, но ми се струва, че ще е по-зрелищно от краха на комунизма. Разбира се, това е мое лично мнение. Хайде  [_]3
2283  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Oct 09, 2021, 20:43
Да, благодаря и на двамата, разбрах принципа- таргета е корпорацията, тя ще го наложи на своите служители и клиенти. Държавата също е в този кръг (корпорация). Евал съм ги, аз работя за себе си еднолично. Ще си карам на линукса.  [_]3

П.П. Даже и с Търговския регистър си имам решение на проблема- просто им пращам попълнените заявления на хартия по пощата и с обратна разписка.
2284  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Автомобил на лизинг. Условия. Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Oct 09, 2021, 20:35
Много хубаво си го описал, браво :) Но и аз да допълня нещо- икономистите си имат съсловни организации, например ИДЕС (Институт на дипломираните експерт-счетоводители). Баш гилдия си е.  Които ЕС са 715 в България и те са одиторите. С гарантиран доход- финансов одит например може да ти "направи" само някой от тези 715. Там също си има членски внос, изисквания за членство, вноските им са по-високи от адвокатските, както и изискванията за стаж по специалността, т.е. по-затворена организация от адвокатската.
Отплеснах се, но мисля, че от тая тема bcdenkov ще си направи извода, дали да пише колата на фирмата си, или на свое име.
2285  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Oct 09, 2021, 10:13
Лизинг, или покупка, различни са- при лизинга не ти прехвърлят собствеността (това става след като изплатиш всичко, общо казано).
При покупката собствеността преминава върху теб с изповядване на сделката.
С фирмите има една игра с ДДС-то. Която ощетява НАП, не теб (краен купувач). Ще пробвам да я изложа накратко:
Фирма А е продавачът в Германия, примерно. Фирма Б е вносителят тук, в БГ. От Германия фирма А (представителят на марката) продава на фирма Б новата кола, а ти имаш договор фирма Б да ти достави новата кола тука. За фирма А по Закона за ДДС доставката на колата в България е ВОД (вътрешно-общностна доставка) в ЕС. За фирма Б (която евентуално е създадената за схема) получаването на колата в България е ВОП (вътрешно-общостно придобиване). Режимът на ДДС в случая е- Фирма Б изплаща на фирма А цената на колата без ДДС директно в Германия, декларира ДДС-то за внасяне в НАП тук, в БГ. Фирма А (германската) си получава цената без ДДС и там декларира ДДС за възстановяване. Само че, тука нашата фирма Б, ти продава колата на теб (това обикновено се случва в същия месечен данъчен период, в който колата идва в БГ) ти плащаш колата на фирма Б заедно с ДДС-то, а фирма Б това ДДС не го внася в НАП, а го занулява с кухи фактури от други свои доставчици. Така фирма Б си прибира ДДС-то в джоба. Аз съм имал такива случаи, вярно, не бяха наскоро.
Няма как тука да обясня в детайли, ще стане направо лекция с много страници.
За покупка от физическо лице са стандартните неща- задължително проверка на канала, да не е с пренабити номера, например някой краден "двойник".
Съвета ми е, ако ще купуваш чисто нова кола, най-добре си я вземи от официалния дилър на марката тук, в България.

П.П.
Аха, редактирал си, сори, писали сме едновременно. Сега разбрах идеята, та горното написано от мен май губи смисъл.

Цитат: "Нещо, като частен автомобил, който ще се води на фирма с цел признаване на разходи и спестяване на пари от собственикът му. Има ли такъв вариант. Има ли такъв случай."

Да, има такива глезотии- например с разходите по автомобила да намаляваш положителния финансов резултат на фирмата. За нов автомобил можеш да вземеш и ДДС-то. Но за подробности някой счетоводител ще обясни нещата по-добре от мен. Знам, че преди две години някъде, въведоха някои дребни рестрикции- например в извънработните дни разходите за автомобила, примерно гориво, не можеш да ги ползваш, за да намаляваш финансовия резултат на фирмата (щото мъдри глави решиха, значи, караш в неделя- вършиш частна, а не фирмена работа). Но наистина тези неща най-добре някой счетоводител да ги разясни.

Минусът, за който аз се сещам, е че този автомобил е собственост на фирмата, а не твоя лична (тук имам предвид покупка). И ако фирмата има данъчни задължения, задължения към кредитори, или др. задължения, в тази неспокойна икономическа обстановка и задлъжнялост на фирмите, спокойно могат да го запорират.

П.П.П. А относно това: "Премерен ли е рискът?"
Моето мнение е, че ако фирмата е на стабилна печалба, процъфтяваща, така да се каже, никви грижи автомобила да е фирмен. Но ако е нестабилна, днес плюс, утре минус, без ясно бъдеще- рискът да купиш нов автомобил на тази фирма не е оправдан.
2286  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Oct 09, 2021, 09:40
Колега bcdenkov, предполагам, че въпроса ти е от какво да се пази лизингодателя. Можеш да провериш по ЕГН в Търговския регистър въпросният български гражданин дали не е с доксан докус фирми, а не само с една. Можеш да провериш кога е създадена фирмата, нейния годишен отчет на дейността (т.е. изобщо работи ли нещо, или е куха). Годишният отчет на дейността (преди го наричаха годишен финансов отчет) се публикуват в ТР и имаш достъп с КЕП.
Има случаи, някоя хубава Ес-класа, лизингова, да изчезне закъм Близкия и по-далечен изток.
Ако покупката на новия автомобил е например директно от Германия, не от тукашен представител, фирмата може да играе и с ДДС.
Ако фирмата е регистрирана само като подготовка да лепнат кола/коли, то нейният управител може и да не е чувал, че ще си взема нова кола. Ако за договора дойде от страна на фирмата пълномощник, а не управителя, пак не е зле да проучиш по-подробно фирмата.

За съжаление, има такива схеми.
2287  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Oct 08, 2021, 19:49
Аз доколкото схващам, в уиндоус 11 могат да се пускат линукски програми, Ако не съм разбрал правилно, някой да ме поправи. А ако съм разбрал правилно, се чудя, за чий уй да си купувам уиндоус 11, като мога да си пускам линукските програми на линукс? Каква е идеята на това "нещо"?
2288  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 08, 2021, 19:12
Ще свършат часовниците бе, мамка му..  ;D

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/25-vaksinirani-veche-specheliha-smart-chasovnici-2286284
2289  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 06, 2021, 21:52
Като са от една и съща партия и държавния главен и т.н. титли инспектор, и министъра на здравеопазването, и министър-председателя, и в парламента мнозинството е от същата партия, и баш-прокуроро и джандар-башията, и всички тия от партията са надупени на едно посолство, всичко е 6. Единия прави становище, другия съгласен, третия одобрява.. Не е справедливо, разбира се. Една господстваща клика, яхнала държавата, я използва за личен инструмент. Това си е чисто изнасилване,че искат и после да им благодариш. А накрая и дават акъл на нЕкви антиваксърчета, че не разбират нещата и са прости, не може то така, да не вървят печалбите за файзерите. Пък и бива ли такова нещо, таман вдигнаха ковид-пътеките в болниците, да няма болни.. нали и по-дребните играчи (болниците в лицето на това-онова ООД/ЕООД) трябва да захлебят.

П.П. А нашите БГ културни особености (по основната тема) са такива, че бих ги написал с две изречения: Щом много ти хвалят нещо, не е хубаво. Особено пък ако не се вържеш, почнат и да те притискат. 
2290  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 06, 2021, 20:28
Установено е, ще се повторя - те са го измислили гадовете.

Ето тук- в Закона за здравето:

Чл. 209а. (Нов - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2020 г., в сила от 09.04.2020 г., изм. - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) Който наруши или не изпълни въведени от министъра на здравеопазването или от директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 4 или 7 и чл. 63а, ал. 1 или 2, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2020 г., в сила от 09.04.2020 г.) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв.
(3) Нарушенията по ал. 1 и 2 се установяват с актове, съставени от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на регионалната здравна инспекция, длъжностни лица, определени от директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.
(4) Наказателните постановления се издават съответно от директора на съответната регионална здравна инспекция, директора на съответната областна дирекция на Министерството на вътрешните работи и кмета на съответната община.

Чл. 63. (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) (1) При непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите от епидемично разпространение на заразна болест по чл. 61, ал. 1, с цел защита и опазване живота и здравето на гражданите, се обявява извънредна епидемична обстановка.
(2) Извънредна епидемична обстановка по ал. 1 се обявява за определен период от време с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването въз основа на извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск.
(3) Непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите по ал. 1 е налице, когато при извършване на оценката по ал. 2 се констатира, че заразната болест по чл. 61, ал. 1:
1. е причинена от патоген с висок епидемичен потенциал (инфекциозност на причинителя, висока смъртност, множествен път на предаване или здраво носителство) и/или източникът, механизмът и пътят на предаване са необичайни или непознати, или
2. представлява сериозна опасност за общественото здраве, дори когато броят на установените случаи при човека е малък, или
3. може да затрудни или да забави мерките за контрол на общественото здраве, включително поради липса на лечение и/или ваксина и/или наличие на многобройни огнища и други, или
4. е с ниско имунизационно покритие на населението, или
5. е необичайна за региона, сезона или населението, или
6. протича по-тежко от очакваното, има по-висока заболеваемост и/или смъртност или е с необичайни симптоми, или
7. поставя в риск уязвими или рискови групи от населението (деца, възрастни хора, бежанци, лица с имунен дефицит и/или с хронични заболявания и други), или
8. има регистрирани случаи сред медицински специалисти.
(4) При обявена извънредна епидемична обстановка по ал. 1 министърът на здравеопазването въвежда със заповед временни противоепидемични мерки по предложение на главния държавен здравен инспектор за територията на страната или за отделна област.
(5) Мерките по ал. 4 може да включват и забрана за влизане на територията на страната на граждани на други държави, с изключение на гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.
(6) Мерките по ал. 4 може да включват и временно ограничаване придвижването на територията на страната, както и временно спиране или ограничаване на експлоатацията или режима на работа на обекти с обществено предназначение и/или други обекти или услуги, предоставяни на гражданите.
(7) Временни противоепидемични мерки по ал. 4 може да се въвеждат и със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция съгласувано с главния държавен здравен инспектор за територията на отделна област, община или населено място.
(8 ) Лечебните и здравните заведения, независимо от собствеността им, са длъжни да изпълняват въведените мерки по ал. 4 и 7.
(9 ) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.
(10) Заповедите по ал. 4 и 7 подлежат на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(11) Заповедите по ал. 4 и 7 са общи административни актове, които се издават по реда на чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, публикуват се на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, съответно на интернет страницата на регионалната здравна инспекция и подлежат на предварително изпълнение.


Чл. 63а. (Нов - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) (1) При епидемично разпространение на заразни болести по чл. 61, ал. 3 министърът на здравеопазването може да въвежда със заповед противоепидемични мерки по предложение на главния държавен здравен инспектор за територията на страната или за отделна област за определен период от време.
(2) Противоепидемични мерки по ал. 1 може да се въвеждат и със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция съгласувано с главния държавен здравен инспектор за територията на отделна област, община или населено място за определен период от време.

(3) При епидемично разпространение на заразни болести по чл. 61, ал. 3 не се въвеждат противоепидемични мерки за забрана за влизане на територията на страната на граждани на други държави и временно ограничаване придвижването на територията на страната.
(4) Заповедите по ал. 1 и 2 подлежат на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(5) Заповедите по ал. 1 и 2 са общи административни актове, които се издават по реда на чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, публикуват се на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, съответно на интернет страницата на регионалната здравна инспекция и подлежат на предварително изпълнение.


Всичко си е ок откъм правна страна. Малко прекалих, с юридическата тематика, вероятно всички тук съм ви отегчил, но в случая  въобще "не играе" Закона за ограничаване носенето на облекло, прикриващо, или скриващо лицето.

А относно това - "Освен това държавата е длъжна да осигури предпазните средства. Не го прави."- не знам такъв нормативен акт (закон, правилник и т.н.) в настоящата "пандемична обстановка". Ако имаше такъв, трябваше да е както с ваксините- бюджета ги купува, и после ги дават на гражданите безплатно.

Те нещата са измислени, за да станат едни хора от богати още по-богати, не на мене и тебе да ни е хубаво.

Допълнение: Позицията си за ваксинирането срещу ковид съм я писал вече, в този форум, но ще я напиша и в тази тема- колкото и да ме облъчват от всякакви медии разни ковидиоти, че било прекрасно да се ваксинирам- Е, мерси, но не искам и няма да го направя. Не и с тия РНК ваксини. Но нямам против тези, които са се ваксинирали, или искат да се ваксинират- тяхна си работа, всеки си взема решението за себе си. Само че, да не ми натякват своя избор като единствения правилен.

2291  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 06, 2021, 18:19
Колега, този закон не регламентира при кои медицински мерки/сличаи може да се покрива лицето.

Тоя закон е една страничка, ето го:

ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО

Обн. ДВ. бр.80 от 11 Октомври 2016г.

Глава първа.
ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО


Чл. 1. Този закон урежда ограничаването на носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.


Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България.


Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага:
1. ако носенето на облеклото се налага:
а) по здравословни причини;
б) от характера на упражняваната професия;
в) в рамките на спортни, културни, образователни или други подобни прояви, когато се носи от участниците в тях и е с временен характер;
2. в молитвените домове на регистрираните вероизповедания;
3. когато със закон е установено друго.


Чл. 4. (1) Облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето.
(2) Лицето е прикрито частично при носенето на облекло, с което са закрити устата, носът или очите.
(3) Лицето е скрито напълно при носенето на облекло за цялостно закриване на лицето.

Глава втора.
КОНТРОЛ И АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ


Чл. 5. Контролът по спазването на закона се осъществява от органите на Министерството на вътрешните работи.


Чл. 6. (1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със:
1. глоба в размер на 200 лв. - за първо нарушение;
2. глоба в размер на 1500 лв. - за всяко следващо нарушение.
(2) Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е:
1. глоба в размер на 500 лв. - за първо нарушение;
2. глоба в размер на 2000 лв. - за всяко следващо нарушение.
(3) Наказанието по ал. 2 се налага и на подбудителите и допустителите.


Чл. 7. Актовете за установяване на нарушенията се съставят от органите на Министерството на вътрешните работи.

Чл. 8. Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи или от оправомощени от него длъжностни лица.

Чл. 9. Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.
-------------------------
Законът е приет от 43-то Народно събрание на 30 септември 2016 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.



Болднатия подчертан текст е ключа за палатката и точно това се използва за юридическа обосновка- има мега пандемия, има извънредни паднемични/епидемиологични/противоепидемични мерки по Закона за здравето - и няма проблем да те санкционират за неносене на маска.


И да допълня поста, маската изобщо не е облекло. Имам предвид медицинската предпазна маска- тя не е облекло, а предпазно средство. Та, тоя закон изобщо не е приложим, в казуса с ковида. Те са го измислили гадовете..

П.П. А по основната тема и статията от е-вестник в поста на Ремотекс- на мен ми изглежда като обикновена ковидиотска пропаганда, оплюване на хората, които не желаят да се ваксинират, с една плоска риторика, като метод. Представянето им в негативна светлина, оттам извод- значи и това, което казват, е лошо. Не се съсредоточаваме върху отговора на въпроса, а върху това да оплюем питащия, въпроса вече става неактуален, я виж какъв олигофрен пита.. Нещо като да направиш патриотичната идея смешна, като я сложиш в устата на люде като Каракачанов, Сидеров и Симеонов. Стари похвати. И изобщо не са 50% нежелаещите ваксина, социологическите агенции да се таковат- при 20% ваксинирани при такава агресивна и устрашаваща кампания, и то от доста време, как, аджеба, са 50% нежелаещите ваксини, аз ги смятам 80%.
2292  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 06, 2021, 17:24
Ами ще го напиша кратко и ясно, от юридическа страна, че иначе ще стане голям ферман- има извънредно положение (пардон, поправка- извънредни епидемиологични мерки), няма Религии-Мелигии..  ;D ако щеш носИ маска, ако не щеш- недей, ама плащаш глобите, ако те заковат. Ако щеш си спазвай карантината, ако ти наложат такава- последствията са за теб, гепят ли те. Държавата е преди религията, поне тук, в БГ, и поне юридически.

П.П. Принципа е, че обществения ред и държавното управление са за всички. Особено при катаклизми. Да, знам, суха и теоретична постановка.
2293  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 06, 2021, 16:35
Има такъв закон, да. Закон за ограничаване носенето на облекло, прикриващо, или скриващо лицето. Но той не "важи" за медицински случаи и точно тук, с "пандемичната обстановка", не намира приложение.
2294  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 06, 2021, 15:22

Вие познавате ли глобени за неносене на маски ?

 

Имах такива случаи. В началото полицаите (защото на тях ги възлагат тия дейности основно) нямаха опит в писане на такива глоби, допускаха грешки и лесно падаха в съдебна фаза наказателните постановления. А имаше и "дупка"- в доскорошните заповеди за удължаване на извънредната обстановка пишеше, че можеше да си покриваш устата и с нещо друго (шал, кърпа). После го изчистиха тоя момент. Сега вече се изучиха и ги оформят качествено. Тука във Варна през лятото 2-3 пъти кампанийно тръгваха полицаи по спирки и автобуси. Хубавото е, че тия кампании за налагане на глоби относно неносене на маска са епизодични- полицията си има достатъчно работа, за да я качулят и с обикаляне по градския транспорт. И самите полицаи, по мои наблюдения, "не щат да се занимават с глупости".
ПО-сериозен проблем става, ако те гепят за неспазване на карантина- това го направиха престъпление и наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева. Ако си неосъждан, минаваш максимум с условна, но си е неприятно. А и глобата е солена. Освен това, наказателните съдилища, по мои наблюдения, по такива дела "подпират" прокуратурата и полицията. Същото е и за административните съдилища.

П.П. Имах един кандидат-клиент, пълен идиот, за нарушена карантина. Те го карантинирали, той отишъл на банкет (домашен- агне яли). Хванали го. Нямаше как да го отърва, можех единствено да му договоря по-леко наказание- по-малка условна, по-ниска глоба, ама като казвам, че е пълен идиот- беше такъв, той почна да ми обяснява как да си върша работата, и го изгоних.
Един приятел адвокат изкара няколко такива дела, за нарушена карантина, само един клиент успя да измъкне, щото полицията беше осрала нещата процесуално, още в началото.
Изобщо по делата за нарушена карантина съда здраво подпира прокуратура и полиция и плющи. Тя полицията втора година подред си оправя статистиката за разкрити/неразкрити престъпления с делата за нарушаване на карантина.
2295  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Oct 05, 2021, 17:13
Да, вчера следобед имах и аз проблеми с нета, както казваш, Ремотекс, само операта с випиена бачкаше без проблеми. Не знам от фейсбукарите ли идва, на мен ми зацикляха с всякакви "ерор"- и, няколко български сайта. Във фейсбука, инстаграм и уатсапа да не са се събрали на конференция всички спамъри :)

П.П. Сетих се един виц- във връзка с "конференцията на спамъри". Един човек се оплакал на комшията си, че имал много хлебарки вкъщи. Комшията го посъветвал- не ги закачай ден-два, да се почувстват спокойни, тогава ще излезе най-голямата. Смачкай я, другите ще се уплашат и ще избягат от вас".
След една седмица човека и комшията му се срещнали. Комшията пита- "Какво стана с хлебарките, направи ли както ти казах, реши ли се проблема?" А човекът- "Да ти ева и съветите, аз няколко дена не ги закачах, накрая изпълзя една огромна хлебарка и показно я размазах на пода пред другите. Да, ама после се събраха у нас хлебарките от целия блок на погребение!"
Хайде  [_]3
Страници: 1 ... 151 152 [153] 154 155 ... 207