Покажи Публикации - tokopan
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв безжичен рутер да купя за в къщи? -: Sep 11, 2014, 23:51
Един от рутерите, за който питах беше точно модел на Микротик. Но тъй като никой не каза нищо, а и беше по-скъп, отпадна от кандидатите.
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв безжичен рутер да купя за в къщи? -: Sep 10, 2014, 16:20
Накрая се спрях на TP-Link TL-WR1043ND v2. Сега остава да обикалям и да търся най-добрият компромис между обхват и достъп на кабела за интернет до мястото.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв безжичен рутер да купя за в къщи? -: Sep 07, 2014, 23:37
Когато правих ел. инсталацията в къщи, електричаря хубаво ми казваше да си пусна кабели за нет из цялата къща, ама аз се писах модерен и исках само Wi-Fi. А сега е много късно да дупча за кабели. Явно като реша кой да взема, ще обикалям да търся най-добрият компромис като сигнал. Засега се очертава да взема TP-Link 1043ND v2, но искам да питам още тук-таме за още инфо по въпроса за обхвата. Рутера е с 3 5дБ антени, а аз имам за лаптопа външна безжична карта на TP-Link с 4 дБ антена. Може пък и да стане работата. Както писа Ачо, само теста ще покаже.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв безжичен рутер да купя за в къщи? -: Sep 07, 2014, 19:31
За съжаление е финансово непосилно да се тестват различни рутери. По-скоро си мислех каква е връзката между мощността на антената и "пробивната" способност.
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв безжичен рутер да купя за в къщи? -: Sep 07, 2014, 19:14
Мислих да сложа рутера на 2-ия етаж, но ще трябва да вкарам нета оттам, а това ще стане с пробиване на външната стена с хубава изолация, което искам да избегна. Нямам подови отопления, които да екранират сигнала. Сега на първият етаж имам модем на БТК (който искам да махна, защото не съм никак доволен) и сигнала по вертикалата стига до третия етаж, където компютър с 7дБ антена ползва нормално нета. Но в съседната стая на 3 етаж сигнала не може да се ползва. Та мислех, че ако рутера е с по-силни антени, ще мога да си свърша работата.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв безжичен рутер да купя за в къщи? -: Sep 07, 2014, 17:02
Здравейте! Налага ми се да купя нов рутер за в къщи. Нуждая се от рутер с добър сигнал, проникващ през стени. Става въпрос за триетажна къща. Рутера ще е на третия етаж, а има компютри и на първия. И за да се усложнят условията още повече, рутера и компютрите не са един под друг. Засега имам три рутера, които съм харесал, но не мога да реша кой ще е най-добрият избор: https://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLWR1043ND  , http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-asus-black-diamond-dual-band-wireless-n600-gigabit-support-usb-storage-print-and-media-server-ieee-802-11a-b-g-n-rt-n56u/pd/EX2K7BBBM/  ,  http://www.reloadbg.com/product/395/ . Надявам се някой, който има наблюдение за сигнал на такова разстояние, да даде съвет.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не се инсталира mmex на Манджаро 0.8.9 Xfce 64 bit -: Jun 15, 2014, 20:37
Изборът ми е малко ограничен, защото хибридната ми видео карта се поддържа по-нормално от ядро 3.11 нататък. Реших да пробвам Манджаро след като прочетох това ревю http://www.mylinuxexplore.blogspot.com/2014/03/manjaro-linux-089-review-right-on-money.html . Пише, че bumblebee е инсталиран с nouveau драйвър по подразбиране. И въпреки, че съм привърженик на Дебиан базирани дистрибуции, Манджаро ми направи впечатление с огромната колекция от софтуер и особенно този който ползвам аз. Освен Дебиан базираните и PCLinuxOS, той е единственният, който ги има в хранилищата си и не трябва да правя абракадабра за да ползвам някоя от тях.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не се инсталира mmex на Манджаро 0.8.9 Xfce 64 bit -: Jun 15, 2014, 19:21
Няма никаква промяна. Зациклило е на едно място и това е. Само не се сещам коя беше алтернативата при Манджаро на Дебиан-ската команда apt-get install -f. Може нещо да не се е инсталирало както трябва. А колкото до ползването на Манджаро - омръзнаха ми преинсталациите на всеки 6 месеца и се преориентирах към дистрибуции с по-дълъг срок на поддръжка ( PClinuxOS, LTS версиите на Xubuntu, LXLE, Mint, Open SuSe и стабилният Дебиан). Даже румънската Stella има своето очарование, ако имате по-стар компютър.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не се инсталира mmex на Манджаро 0.8.9 Xfce 64 bit -: Jun 15, 2014, 14:21
Системата си беше обновена, но изпълних още веднъж su pacman -Suy. Не показа да има нови обновления. Пуснах отново инсталацията на mmex, но зацикли отново. Този път на друго място.

Чакам го вече 50 минути, но няма промяна. Просто ще го оставя днес, дано стане!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не се инсталира mmex на Манджаро 0.8.9 Xfce 64 bit -: Jun 15, 2014, 09:56
Здравейте! Опитах се да инсталирам програмата money manager ex от AUR хранилището чрез пакетният менаджер. Но зацикля в един момент и не продължава нататък инсталацията.   . Лаптопа е Asus i5 4 Gb RAM и хибридна графична видео карта Intel 3000/Nvidia 540M. Малко помощ ще ми дойде добре  ;D
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: OpenSuSe и хибридна графична карта -: Jun 14, 2014, 14:43
Нещата наистина се правят с цел самообучение. А и мисля, че няма как да емулираш хибридна видео карта във виртуална машина. Харесвам директният начин на усещане на една дистрибуция, а не чрез инсталиране във виртуалната машина. Това си е моят начин, не твърдя, че е най-правилният.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: OpenSuSe и хибридна графична карта -: Jun 03, 2014, 09:52
Здравейте! Има малко развитие по проблема с хибридната видео карта. Успях да сваля температурата до поносими граници( от 80 до към около 60 градуса при покой). След много обновявания на системата, реших да опитам отново да инсталирам bumblebee. Този път изпълних инструкциите от тази статия:  http://mylinuxexplore.blogspot.de/2014/02/opensuse-131-education-li-f-e-review.html
Единственната разлика е, че добавих ползвателя и към група "video".
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: OpenSuSe и хибридна графична карта -: Feb 10, 2014, 15:20
Точно така. Такъв е редът, който е даден в примера за инсталирането на bumblebee.След това се изпълняват командите за dkms. Не ми се правят експерименти за това какво ще стане, ако рестартирам преди това. Търся си прост и работещ начин, за да инсталирам правилно bumblebee и да не ми грее лаптопа толкова. Ще погледна линка на руски( благодаря за който!). Дано там да намеря липсващото парче, което да ми помогне да се реши проблема.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: OpenSuSe и хибридна графична карта -: Feb 02, 2014, 18:51
Здравейте отново! Намерих тук http://mylinuxexplore.blogspot.com/2014/02/opensuse-131-education-li-f-e-review.html
много добро обяснение как се инсталира bumblebee на OpenSuSe. Пробвах още веднъж процедурата и макар, че вече не ми дава грешка при зависимостите. Но все още не съм решил проблема с
linux-j5ii:/home/tokopan # systemctl enable dkms
Failed to issue method call: No such file or directory
Всъщност не знам какво означава това. Дали трябва да се създаде тази директория? Проверих какво е инсталирано с dkms : самият dkms, dkms-bbswitch и dkms-nvidia.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: OpenSuSe и хибридна графична карта -: Jan 30, 2014, 20:13
Да, споменават да не се използва Factory хранилището. Но казват просто да се смени Factory с 13.1. Пробвах го, но и така не стана. Ще продължа да търся начин да инсталирам bumblebee. Ако някой има хибридна карта и е намерил начин да се справи, ще се радвам да сподели.
Страници: [1] 2 3