Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 509
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 16, 2022, 13:27
С другото уточнение, че това нарича себе си християнство, но има много далечна връзка с учението на Христос. От името на Христос са вършени страшни свинщини, неща, които Христос нито е одобрявал, нито насърчавал. Така, че поне за мен, това не е християнство или, ако е християнство, това християнство не е християнско, а сатанинско.

Самия Христос казва за този период, че единственото му хубаво е, че не е бил забравен спомена за Него, но това е всичко.

=*=

Аз също много пъти съм изказвал мнение, че някак си света се тласка към ново, мрачно, средновековие, но като да изглежда, че на много малко хора им пука за това.

=*=

Относно ваксините и неприемането им у нас съм коментирал този въпрос.

Българина не е генерално противоваксинатор. Повечето деца, почти всички деца са ваксинирани, за какво ли не. Ако се предложи на някой ваксина против тетаност, то вярвам, че много малко последователи на Боб Марли ще се намерят да откажат.

Така, че според мен това е наследство от социалистическото ни и предсоциалистическо минало. Българина на вярва на парите. Ако са намесени пари, то той е убеден, че има измама в цялото нещо.

Българина веднага би приел ваксините, ако въпросните ваксини за коронован вирус бяха разработени в престижни, научни институти (напр. Церн) и бяха произвеждани и разпространявани безплатно от ООН и държавни производители, като никъде по веригата нямаше печалба.

Тогава българина щеше да си каже — да това не е измама с цел трупане на печалби, ще приема тази ваксина.

У нас е особено видно, защото ние сме имали такъв период в историята си. Но далеч не само българина е бил жертва на класова борба, всъщност почти не сме. Големи сблъсъци е имало в Нови Йорк, не в София. Най-големият у нас е в Пловдив… по време на социализма.

Затова по света е пълно с хора с подобно мислене, но на повечето места те не са с такава концентрация като тук.

Понеже сме се запътили към ново средновековие, а запада прокламира нова кастова система — умнокрасиви срещу беднячеството, то хора губещи вяра в предприемчивостта ще стават все повече. Но тъй като те така или иначе вече ще са в хватката на парите (отдавна сме), то няма да успеем да се противопоставим на това средновековие.

Така хем няма да сме инциативни, няма, какво да задържи интереса ни, хем няма да имаме инструмент за съпротива.

Но все още мисля, че този план не е чак толкова гениален и безоблачен. Едва ли ще се случи чак толкова безпроблемно.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 15, 2022, 12:31
Във всеки народ малко или повече има подобни тенденции. При нас напоследък са доста силни. Костя Копейкин се кани да вземе над двадесет процента на есен. И действително би могъл при честни избори. Но не вярвам да му отпуснат дори 15.

А иначе еврейте платиха скъпа цена, че не приеха Христос. Две хиляди години нямаха родина и се скитаха като просяци. И днес продължават да страдат, нищо, че имат държава. Имат, ама заобиколена от врагове, които само кроят, как да ги заколят.

Още дълго ще патят, докато не им уврат главите. Последното и за нас се отнася. Ето, че все пак, въпреки, че те са семити, не са толкова различни от нас.

3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 15, 2022, 12:22
Морал е разтегливо понятие и по-важното, всеки го разбира по различен, често противоположен начин. От моя гледна точка, моралът може да бъде причина сам да оцениш действията си, но не и някой друг да те съди. На планетата може да те съди само съдия и то по земните закони.

Всички тези моралисти в spybook са банда глупаци, които не знаят, какъв таралеж си слагат в гащите и как разбиват не чуждите, а своите животи.

Ей го онзи ден си говорехме за Мохамед, който имал деветгодишна булка. Лично аз не съм се задълбочавал прекалено много в личната история на Мохамед. Не знам, каква е истината. Но например много царе са взимали булки по политически причини и на далеч по-невръстна възраст от девет, включително и още бебета. Такива царе има много включително български.

Кой може да отсъди, колко точно е морално да се ожениш без любов? Ами, ако това е довело например до оцеляване на рода ти (богата наследница) или дори на целия ти народ (ако си цар)? Кое е моралното?
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 15, 2022, 10:54
Прав си, че няма пряк запис, който да казва, че Аспарух е християнин и все пак е възможно да не е бил. Като не е записано, че е бил такъв, няма как да се докаже.

Никой не е казвал да се кланяме на еврейте. Те са народ като всеки друг. Имат си добри страни, имат си неприятните моменти. Ето сега, ако нападнат Иран, аз пръв ще ги критикувам. Това е злобно поведение не приличащо на стар народ.

Единствената ни връзка с тях е, че техния бог кой знае защо е решил да стане наш водач, но до тук нещата нещо не му се получават. Да видим кой ще излезе по-упорит, народа или водача.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 15, 2022, 10:31
Ъ,кашик ?

Колкото и да ти е неприятно, религията е част от тази идинтичност и до голяма степен я определя.

Самия Аспарух му е малко странна историята. Баща му е християнин, сина му е християнин, но той някак си се изхитрил да е тангрист. И дори наистина да е бил единствено тангрист (че главен жреч чак), то християни сред народа му е имало.

И Ник123 всъщност е прав, че вярата в голяма степен ни опазва под турско. Тя ни е различавала от тях и така не сме били асимилирани. Само има тънката подробност, че и той като почти всички е повярвал на фанариотската лъжа, че тази вяра е била православието.

Колкото човек проучва този въпрос, толкова не се връзва официалната теза.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 21:44
Вече там за мисията в живота.. всеки си го разбира за себе си и по свой си начин.
 [_]3

РАЗБИРА СЕ!!! Точно това е едно от най-великите, ако не най-великото нещо в свободата. Не идва някаква църква, партия или цар да ти каже — в т'ва ще вярваш, а в т'ва не. Всеки сам си определя тези неща.

Но имам нещастието да трябва да ти разбия някои представи. И, не, че го искам. Нарочно премълчавам неща, защото те (все още, може би, не съм сигурен) не са предназначени за теб. Но и аз съм като Кирил Петков, за който бих гласувал, ако гласувах — имам си червени линии. И една от тях е източното православие. Кръстен съм в него и съм кръстен в дълбокия социализъм. Но това не значи, че според него не съм еретик и в някакво друго време, щях да вися обесен край пътя и то само, ако имах късмет.

Православието е изиграло огромна роля… в унищожението на България. Колкото и да мразя македонците от дъното на душата си (въпреки, че съм четвърт), това, което ни е пазело през вековете робство (и едните, първите, и другите, които ти имаш предвид) е македонската църква. Всъщност македонцците са виновниците изобщо Аспарух да дойде и да основе дунавска България.

Религиозните борби на македонците срещу гръцкото, сатанинско движение наричано православие — е това, което изпъстря цялата ни история чак до… 1948 год., когато по волята на Сталин сме предадени във властта на фарисейте и окончателно загубваме малкото духовност, която ни е останала. Това е почти две хиляди години противоборства срещу книжници и измекяри, завършили трагично за нас.

В момента гръцкия култ към господаря на хаоса ни е превзел необратимо, но има добра новина. Българина дълбоко в себе си е атеист точно като теб и просто не вярва на чернодрешковците, последователи на рогатия. Поради което, гърците не успяват да заробят напълно душите ни и все още има, макар малък, но някакъв шанс българското племе да оцелее. Много са на ачик нещата, но не всичко е загубено.

Това е тайната история на България, която не е записана и няма да се запише в учебниците. Просто гръцките содомити са прекалено всесилни.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:31
Хора като споменатия отец Иван, отец Касиян, дядо Добри (Лека му пръст!) доказват, че не е невъзможно. Напълно възможно е. Само дето на повечето не ни е изгодно. И това си е в реда на нещата. Не се става лесно свят човек.

Контактьор е човек, който си говори с извънземни. Това между другото е проблем, защото не знаеш дали не са злонамерени. Например Елена Блаватска е била изключителен човек, но попада в капана на зли духове и не успява да се отърве.

Морала е религиозна категория. Това, което смяташ за добро и зло пряко произтича от религията, която следваш. Тази религия не е задължително да е осъзната. Тя може даже да си няма име.

Ето, казваш атеист. И това е супер. Но има десетки видове атеисти. Което, какво значи? Просто не си мислил достатъчно по въпроса, в какво точно вярваш. И това не е нещо лошо. Всъщност се отнася за над 90% от хората в западния свят включително тези от тях, които се имат за религиозни. И ти, и тези хора имате по-важни приоритети в живота. Мисията ви за настоящия живот е друга, а не да откривате смисъла на света и има ли такъв.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:12
А ха, значи този е просто някакъв писател, не е ню-ейч контактьор. Не си заслужава, освен като художествена литература за забавление.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:09
Всъщност е почти „срамота“, че не обръщаш внимание на духовното. Намираш се в града, който се пада роден на физическия Дънов. И по принцип е доста важен в духовната история на родината. Дънов не го е избрал случайно.

Последното е почти шега. Доколкото си юрист, все пак това е религия, която отрича божия ред и създава земен. Сиреч би било странно всъщност да си духовна личност. Може да не ти звучи логично, но материализма е нужен, много нужен на този свят. Не можем да порастнем, ако преди това не опознам отлично материята. Едва тогава Кали юга може да свърши. Не по-рано.

Та  например хора като теб са безкрайно по-необходими от например фантазьори като мен. Вършиш отлична работа в полза на човечеството, докато такива като мен просто си мързелуват.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 18:52
Не знам, кой е този Деникен, не е от познатите ми уфолози.

Има податки за такива неща. Ние не знаем например атлантите доколко точно може да ги наричаме земляни или дори нас самите. Известно време сме живели на друга планета. Били сме евакуирани там. Тамошното слънце е било по-слабо от тукашното и затова е било полумрак. Но ние сме били по-силни физически от местните и много сме ги мачкали.

Хубаво, ама нещата свършват, нас ни връщат обратно. Местните обаче продължават да ни имат зъб, а и успяват по-бързо да напреднат технологично, когато сме се изнесли. В резултат на това, те сега са тук и си отмъщават като си правят биологични, сексуални и всякакви опити с нас. Вече се досещаш, че говоря за така наречените „сиви“ от уфологията.

Всъщност този епизод показва основната слабост на уфолозите. В трето измерение се намират единствено изостанали, първобитни цивилизации, които не са много по-напред от нас. Тези, които са много по-развити, отдавна са минали в четвърто и по-високи измерения, които не са материални.

Та някакви извънземни са участвали в установяването ни тук, но те са имали по-скоро техническа роля.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 18:26
Непрекъснато вижам и чувствам присъствието Му. Но имах предвад, че нямам гностични преживявания и доста малко хора имат такива.

Иначе например Христос все показва на все повече хора, тъй като наближава второто Му пришествие. Дънов пък например непрекъснато се явява на последователите си. И така нататък. Но на средностатистическите хора не ни се случват такива неща.

Един Моисей дето е Моисей не е имал гностично преживяване, а единствено е видял горящ храст. Пак е нещо. Останалите и това не виждаме.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 16:24
Бог никога не се показва
Това не е точно така.

Правилно. Не съм се изразил добре. Не се показва на обикновени, грешни хора като нас. Показването е привилегия за заслужили. Колкото и да ми е жал, но повечето хора сме доста далеч от дядо Иван от Нови Хан. Ако повече можехме да сме като него, щеше да е добре. Но засега такива хора са единици.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 16:04
И в Германия си имат умнокрасивитет:

https://www.msn.com/en-us/news/world/germany-protesters-rally-after-police-killing-of-black-youth/ar-AA10vFkA

"Up to 200 mostly young demonstrators held a rally in the western German city of Dortmund on Tuesday to protest against police violence after a 16-year-old Black youth died of wounds inflicted by an officer's submachine gun..."


Събрали са двеста човека, с някое друго грантче. Същите като тия в София, там една шепа грантаджии, дето пискали срещу руския газ. С бабикяна най-отпред. Ама май нямаха и 200 човека.

Много ми е интересно, някакъв мамун вади нож и тръгва да ръга наляво-надясно, полицията трябва да му се помоли ли? Например да приеме исляма на церемония пред мамуна, та оня да хвърли ножа на земята и да не ръга никой.


П.П. И още малко инфо по случая:

https://abcnews.go.com/International/wireStory/german-authorities-examine-police-shooting-black-teen-88243663

“..As the person got more and more agitated, I’ll say more tense, more aggressive, running toward the police officers ... it was a question of - does he stab — or do the police shoot?..”


Сигурно е трябвало да изчакат пикльото да наръга някой полицай и тогава да го гръмнат.

Ще възразя въпреки, че съм противник на ново кастово деление, при което едните имат чужбински дипломи и пластмасови цици, а другите мрът до кофите.

Ще възразя, защото Антифа и BLM не са паднали от небето. Това е реалнен проблем. Полицията е репресивен орган, който е въоражен до зъби и е отговорен за безброй унищожени съдби без никаква причина.

Ние си живуркаме доволно тук, където полицайте са тумбаци искащи петдесет кинта за супа и кафе (Ремо е тоя дето дава клипчета). Навсякъде другаде са брутални психопати, които са готови да те гръмнат в главата, само, защото си с крива усмивка.

Може да не харесвам англичаните, но поне те след безкрайни векове на терор, днес са стигнали до съзнанието полицията да не носи оръжие.

=*=

В тази връзка исках да разкажа история от преди няколко дни, точно от деня, на това мнение. Говорехме си вечерта с децата. Големия тази зима ще гласува за първи път и естествено е избрал Костя Копейкин. Бая нацист си е. На малкия повече успявам да му повлияя с либералните си разбирания.

Та му казвам, че ще гласува за човек, който иска да праща хора в Белене. Той ми уточни, че там щял да праща само предатели. Когато го каза, с брат си се спогледаха и се засмяха. Каза през сълзи от смях, че и аз съм предател, ама те нямали да ме издадат. Така като Костя вземел властта, съм щял да остана единствения соросоид. Много се забавляваха.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 15:49
А бай китаец работи сериозно - ще трябва и на Циско да сменяме паролите
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/cisco-hacked-by-yanluowang-ransomware-gang-28gb-allegedly-stolen/
Cisco hacked by Yanluowang ransomware gang, 2.8GB allegedly stolen

А то сефте. Чух за първи път, че Циско оставят задни врати в хардуера си, чух нейде в 2007-ма. И баш китайците ги набараха. Но разбрира се, това е Циско и всичко винаги им се разминава, каквато и измама да направят.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 15:39
Извинявам се ако досаждам…

Поне за мен не е досадно. Единственият разговор, който има смисъл, е разговора за Бог. Което означава, че може да се прескочи смисъла и да си остане само Бог. Разбира се, това го казвам от позицията на вярващ. За атеист няма подобно нещо.

Противно е. Църквата се е превърнала в посредник между човек и Бог и в дистрибутор на вяра и опрощение за греховете.

Ами точно така е. Играят го някакви брокери. Христос не е казвал нищо такова. Той винаги говори обратното. Връзката с Отца е пряка и непосредствена. Жалко е, че тези, които го убиха физически, превзеха учението му.

И тук всъщност е въпроса, какво точно е вярата. Вярата не е да се довериш на нещо и край. Това е процес. Казано най-просто — вярата е общуване. Ти си говориш с твоя Бог и той ти отговаря. Правиш го всеки ден. Начина на правене няма значение. Дали ще се молиш, медитираш или просто ще си мислиш. Който, както може.

А понеже получаваш обратна връзка, то съмненията ти се разсейват. Казвал съм го много пъти. Индиректно винаги получавам отговорите, които търся. Не казвам, че ми харесват или, че често не са изненадващи за мен. Но моя Бог ми отговаря дори в моментите, когато забравя за вечността и се потопя в земните несгоди.

Всъщност не е необходимо дори да питаш. Твоя Бог ще знае въпроса преди да го зададеш. В предния абзац това казвах. Често не ми е хрумвало да попитам. Бог никога не се показва, но винаги можеш да усетиш присъствието му. Трябва просто да гледаш. Ако не наблюдаваш, то не Бог, нищо няма да видиш.
Страници: [1] 2 3 ... 509