Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 509
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 21:44
Вече там за мисията в живота.. всеки си го разбира за себе си и по свой си начин.
 [_]3

РАЗБИРА СЕ!!! Точно това е едно от най-великите, ако не най-великото нещо в свободата. Не идва някаква църква, партия или цар да ти каже — в т'ва ще вярваш, а в т'ва не. Всеки сам си определя тези неща.

Но имам нещастието да трябва да ти разбия някои представи. И, не, че го искам. Нарочно премълчавам неща, защото те (все още, може би, не съм сигурен) не са предназначени за теб. Но и аз съм като Кирил Петков, за който бих гласувал, ако гласувах — имам си червени линии. И една от тях е източното православие. Кръстен съм в него и съм кръстен в дълбокия социализъм. Но това не значи, че според него не съм еретик и в някакво друго време, щях да вися обесен край пътя и то само, ако имах късмет.

Православието е изиграло огромна роля… в унищожението на България. Колкото и да мразя македонците от дъното на душата си (въпреки, че съм четвърт), това, което ни е пазело през вековете робство (и едните, първите, и другите, които ти имаш предвид) е македонската църква. Всъщност македонцците са виновниците изобщо Аспарух да дойде и да основе дунавска България.

Религиозните борби на македонците срещу гръцкото, сатанинско движение наричано православие — е това, което изпъстря цялата ни история чак до… 1948 год., когато по волята на Сталин сме предадени във властта на фарисейте и окончателно загубваме малкото духовност, която ни е останала. Това е почти две хиляди години противоборства срещу книжници и измекяри, завършили трагично за нас.

В момента гръцкия култ към господаря на хаоса ни е превзел необратимо, но има добра новина. Българина дълбоко в себе си е атеист точно като теб и просто не вярва на чернодрешковците, последователи на рогатия. Поради което, гърците не успяват да заробят напълно душите ни и все още има, макар малък, но някакъв шанс българското племе да оцелее. Много са на ачик нещата, но не всичко е загубено.

Това е тайната история на България, която не е записана и няма да се запише в учебниците. Просто гръцките содомити са прекалено всесилни.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:31
Хора като споменатия отец Иван, отец Касиян, дядо Добри (Лека му пръст!) доказват, че не е невъзможно. Напълно възможно е. Само дето на повечето не ни е изгодно. И това си е в реда на нещата. Не се става лесно свят човек.

Контактьор е човек, който си говори с извънземни. Това между другото е проблем, защото не знаеш дали не са злонамерени. Например Елена Блаватска е била изключителен човек, но попада в капана на зли духове и не успява да се отърве.

Морала е религиозна категория. Това, което смяташ за добро и зло пряко произтича от религията, която следваш. Тази религия не е задължително да е осъзната. Тя може даже да си няма име.

Ето, казваш атеист. И това е супер. Но има десетки видове атеисти. Което, какво значи? Просто не си мислил достатъчно по въпроса, в какво точно вярваш. И това не е нещо лошо. Всъщност се отнася за над 90% от хората в западния свят включително тези от тях, които се имат за религиозни. И ти, и тези хора имате по-важни приоритети в живота. Мисията ви за настоящия живот е друга, а не да откривате смисъла на света и има ли такъв.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:12
А ха, значи този е просто някакъв писател, не е ню-ейч контактьор. Не си заслужава, освен като художествена литература за забавление.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:09
Всъщност е почти „срамота“, че не обръщаш внимание на духовното. Намираш се в града, който се пада роден на физическия Дънов. И по принцип е доста важен в духовната история на родината. Дънов не го е избрал случайно.

Последното е почти шега. Доколкото си юрист, все пак това е религия, която отрича божия ред и създава земен. Сиреч би било странно всъщност да си духовна личност. Може да не ти звучи логично, но материализма е нужен, много нужен на този свят. Не можем да порастнем, ако преди това не опознам отлично материята. Едва тогава Кали юга може да свърши. Не по-рано.

Та  например хора като теб са безкрайно по-необходими от например фантазьори като мен. Вършиш отлична работа в полза на човечеството, докато такива като мен просто си мързелуват.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 18:52
Не знам, кой е този Деникен, не е от познатите ми уфолози.

Има податки за такива неща. Ние не знаем например атлантите доколко точно може да ги наричаме земляни или дори нас самите. Известно време сме живели на друга планета. Били сме евакуирани там. Тамошното слънце е било по-слабо от тукашното и затова е било полумрак. Но ние сме били по-силни физически от местните и много сме ги мачкали.

Хубаво, ама нещата свършват, нас ни връщат обратно. Местните обаче продължават да ни имат зъб, а и успяват по-бързо да напреднат технологично, когато сме се изнесли. В резултат на това, те сега са тук и си отмъщават като си правят биологични, сексуални и всякакви опити с нас. Вече се досещаш, че говоря за така наречените „сиви“ от уфологията.

Всъщност този епизод показва основната слабост на уфолозите. В трето измерение се намират единствено изостанали, първобитни цивилизации, които не са много по-напред от нас. Тези, които са много по-развити, отдавна са минали в четвърто и по-високи измерения, които не са материални.

Та някакви извънземни са участвали в установяването ни тук, но те са имали по-скоро техническа роля.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 18:26
Непрекъснато вижам и чувствам присъствието Му. Но имах предвад, че нямам гностични преживявания и доста малко хора имат такива.

Иначе например Христос все показва на все повече хора, тъй като наближава второто Му пришествие. Дънов пък например непрекъснато се явява на последователите си. И така нататък. Но на средностатистическите хора не ни се случват такива неща.

Един Моисей дето е Моисей не е имал гностично преживяване, а единствено е видял горящ храст. Пак е нещо. Останалите и това не виждаме.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 16:24
Бог никога не се показва
Това не е точно така.

Правилно. Не съм се изразил добре. Не се показва на обикновени, грешни хора като нас. Показването е привилегия за заслужили. Колкото и да ми е жал, но повечето хора сме доста далеч от дядо Иван от Нови Хан. Ако повече можехме да сме като него, щеше да е добре. Но засега такива хора са единици.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 16:04
И в Германия си имат умнокрасивитет:

https://www.msn.com/en-us/news/world/germany-protesters-rally-after-police-killing-of-black-youth/ar-AA10vFkA

"Up to 200 mostly young demonstrators held a rally in the western German city of Dortmund on Tuesday to protest against police violence after a 16-year-old Black youth died of wounds inflicted by an officer's submachine gun..."


Събрали са двеста човека, с някое друго грантче. Същите като тия в София, там една шепа грантаджии, дето пискали срещу руския газ. С бабикяна най-отпред. Ама май нямаха и 200 човека.

Много ми е интересно, някакъв мамун вади нож и тръгва да ръга наляво-надясно, полицията трябва да му се помоли ли? Например да приеме исляма на церемония пред мамуна, та оня да хвърли ножа на земята и да не ръга никой.


П.П. И още малко инфо по случая:

https://abcnews.go.com/International/wireStory/german-authorities-examine-police-shooting-black-teen-88243663

“..As the person got more and more agitated, I’ll say more tense, more aggressive, running toward the police officers ... it was a question of - does he stab — or do the police shoot?..”


Сигурно е трябвало да изчакат пикльото да наръга някой полицай и тогава да го гръмнат.

Ще възразя въпреки, че съм противник на ново кастово деление, при което едните имат чужбински дипломи и пластмасови цици, а другите мрът до кофите.

Ще възразя, защото Антифа и BLM не са паднали от небето. Това е реалнен проблем. Полицията е репресивен орган, който е въоражен до зъби и е отговорен за безброй унищожени съдби без никаква причина.

Ние си живуркаме доволно тук, където полицайте са тумбаци искащи петдесет кинта за супа и кафе (Ремо е тоя дето дава клипчета). Навсякъде другаде са брутални психопати, които са готови да те гръмнат в главата, само, защото си с крива усмивка.

Може да не харесвам англичаните, но поне те след безкрайни векове на терор, днес са стигнали до съзнанието полицията да не носи оръжие.

=*=

В тази връзка исках да разкажа история от преди няколко дни, точно от деня, на това мнение. Говорехме си вечерта с децата. Големия тази зима ще гласува за първи път и естествено е избрал Костя Копейкин. Бая нацист си е. На малкия повече успявам да му повлияя с либералните си разбирания.

Та му казвам, че ще гласува за човек, който иска да праща хора в Белене. Той ми уточни, че там щял да праща само предатели. Когато го каза, с брат си се спогледаха и се засмяха. Каза през сълзи от смях, че и аз съм предател, ама те нямали да ме издадат. Така като Костя вземел властта, съм щял да остана единствения соросоид. Много се забавляваха.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 15:49
А бай китаец работи сериозно - ще трябва и на Циско да сменяме паролите
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/cisco-hacked-by-yanluowang-ransomware-gang-28gb-allegedly-stolen/
Cisco hacked by Yanluowang ransomware gang, 2.8GB allegedly stolen

А то сефте. Чух за първи път, че Циско оставят задни врати в хардуера си, чух нейде в 2007-ма. И баш китайците ги набараха. Но разбрира се, това е Циско и всичко винаги им се разминава, каквато и измама да направят.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 15:39
Извинявам се ако досаждам…

Поне за мен не е досадно. Единственият разговор, който има смисъл, е разговора за Бог. Което означава, че може да се прескочи смисъла и да си остане само Бог. Разбира се, това го казвам от позицията на вярващ. За атеист няма подобно нещо.

Противно е. Църквата се е превърнала в посредник между човек и Бог и в дистрибутор на вяра и опрощение за греховете.

Ами точно така е. Играят го някакви брокери. Христос не е казвал нищо такова. Той винаги говори обратното. Връзката с Отца е пряка и непосредствена. Жалко е, че тези, които го убиха физически, превзеха учението му.

И тук всъщност е въпроса, какво точно е вярата. Вярата не е да се довериш на нещо и край. Това е процес. Казано най-просто — вярата е общуване. Ти си говориш с твоя Бог и той ти отговаря. Правиш го всеки ден. Начина на правене няма значение. Дали ще се молиш, медитираш или просто ще си мислиш. Който, както може.

А понеже получаваш обратна връзка, то съмненията ти се разсейват. Казвал съм го много пъти. Индиректно винаги получавам отговорите, които търся. Не казвам, че ми харесват или, че често не са изненадващи за мен. Но моя Бог ми отговаря дори в моментите, когато забравя за вечността и се потопя в земните несгоди.

Всъщност не е необходимо дори да питаш. Твоя Бог ще знае въпроса преди да го зададеш. В предния абзац това казвах. Често не ми е хрумвало да попитам. Бог никога не се показва, но винаги можеш да усетиш присъствието му. Трябва просто да гледаш. Ако не наблюдаваш, то не Бог, нищо няма да видиш.
11  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Aug 13, 2022, 19:41
...
 До преди век 12 (дванадесет) години е била нормалната възраст за първо дете.

Не съм съгласен, с уточнението, ако говориш за България и българското население.

Говорех, че до преди сто години това е било нормално за всички, няма българи, цигани, афганистанци, датчани.

И днес в много изостанали страни от Третия свят е факт.

Колкото до нашенските си гаджали¹, те лека по лека почнаха да се цивилизоват. Сега на шестнадесет им е първо дете, преди беше трето.
===
¹/ Що за дума е тая? Спеца я ползва от години. Какво значи?
12  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Aug 13, 2022, 16:37

Единствената му вина е,че е дал неудобни факти за педофила Мохамед.
Факт,една от съпругите му е била на 9 години (!),когато се е омъжила за него.

ЪЪЪ,кашик,как трябва да коментираме това ?

Разбирам, че това, което ще кажа ме набутва, но все пак. Такова е било времето.

Например Джордж Вашингтон е имал над сто роби. Всъщност всички „бащи“ основатели са били робовладелци.

Девет е твърде ранна възраст, но ние не знаем веднага ли е консумирал брака си. Освен това към онова време не е чак невероятно да се правят полови действия на тази възраст, макар все пак да ми се струва ранна дори за тогава. До преди век 12 (дванадесет) години е била нормалната възраст за първо дете.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 13, 2022, 14:14
Ами следващите няколко века ще са точно това — време разделно. Това е времето, в което човечеството ще започне да се определя, на къде ще поеме. Всеки един от нас с действията, мислите и поведението си поотделно ще реши, към мрака ли ще ходи или към светлината. В момента сме в неопределено състояние. Но времето изтича и нямаме още много време преди да се определим. Буквално в следващите едно-две прераждания всеки трябва да е взел решението, което ще определи съдбата му за следващите много хилядолетия.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 13, 2022, 12:36
Като последовател на свободата, а в частност софтуерната, имам доста крайно мнение по въпроса. Според мен не трябва да съществуват не просто патенти, авторски, разпространителски права, но дори търговски марки. Защо?

Ами например, за какво точно служат търговските марки? За изкривяване на пазара. Купи си това, а не другото, то е по-скъпо и не е задължително по-добро. Тук влизам в конфликт с професията си. Моята професия (не която практикувам, а за която имам диплома) е да изкривявам пазара. До тези две думи се редуцира значението на науката „Маркетинг“.

=*=

Всичко казано е просто мечта и е неосъществимо при настоящето развитие на човечеството. 

И малко е тъпо да пиша отново и отново едно и също, но няма как.

Комунизма защо се сгромолясваше? Защото хората нямаха мотивация. Защо запада се развива с невероятни темпове? Защото мотивация има. Каква е тя? Алчността.

Колкото и да ми е жал, но света е воден от алчност. Всичко от щипките за пране до космическите совалки е направено, защото някой е искал да спечели.

Често пророкувам (и не само аз), че това не може да продължава до безкрай и ще се сгромоляса. Но до сега няма никакви признаци да се случи.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Aug 13, 2022, 11:41
Не виждам децата на Скабеева, Соловьов, Кисельов, Рогозин, Лавров, Медведев в окопите...

Половината от тези имена ги чувам за пръв път, но никого и от останалите трима не притежава реална власт. Единия притежаваше, но сега е в немилост.

А Лавров нямаше ли дъщеря?

Как да е. В никоя война няма да видиш децата на велможите в окопа. Такова нещо света е виждал за последно, когато е било военна демокрация, а тогава не е имало окопи. Рововете са имали друго предназначение.

Военизирана, управляваща прослойка последно е имало през средновековието. Горе-долу век след като падаме под турско робство, аристокрацията е престанала да ходи да воюва. Седели са в палатките и са гледали карти. Понякога даже не са били карти за игра.
Страници: [1] 2 3 ... 509