Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 441 442 [443] 444 445 ... 468
6631  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Резултат от работа :) на едни моя колежка постигнала го е за един ден :)..... -: Jan 06, 2010, 20:37
Бектулайф, как ще те пореже в кошчето? Казвай смело.
6632  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Резултат от работа :) на едни моя колежка постигнала го е за един ден :)..... -: Jan 06, 2010, 19:32
anstas *thumbs up* +1
6633  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с интернета -: Jan 05, 2010, 22:52
99% е както казва tyuio
6634  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Нов английско-български речник -: Jan 02, 2010, 14:39
Едно & отзад може би?

Още не съм я инсталирал, но трябва да е това.
6635  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: asus eee pc linux -: Dec 28, 2009, 21:42
Цитат
Намерих програмката вино за ексетата,но като тръгна да я инсталирам от саита на асус сваля си я и след това инсталера отчита някаква грешка и не става!Идеи как да си го инстална?
И аз боб ли да фърля ? Някаква инфромация да дадеш?
П.П Ще ти издам една тайна. Голяма тайна, за която всички ще ме набият. XP върви по добре. В http://www.kaldata.com ще ти помогнат с това.

Поне аз разбирам, че казваш, че на тази машина ХП върви по-добре от вградения Ксандрос. Ако не съм разбрал и просто си се шегувал, съжалявам.
6636  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: asus eee pc linux -: Dec 28, 2009, 21:37
Все пак един конкретен отговор да дам, ако пича още не е изтрил ОС от компютърчето. Възможно е лисунгера да не се стартира с админски привилегии, а това е нужно на CnR(нещото, което инсталира нещата от "сайта").

Най-лесно е да го пуснеш ръчно от конзола.

1. ctrl+shift+t (отваря конзолен прозорец, ако си с последните кръпки отваря konsole)
2. sudo -s или sudo su (от твоя страна води едно и също, но първото ти запазва историята на командите, защото си оставаш user, но с повдигнати права)
3. firefox

Вече не би трябвало да показва грешка при инсталиране. Не ползвай този firefox за нищо друго, защото може да се нахакаш някъде и да си съсипеш системата. За нормално сърфиране си го стартирай от планетката (web).

Възможно е също и самия CNR да не е инсталиран. Пак конзола:

$sudo su
#apt-cashe search cnr
#apt-get install двата пакета, които ще подаде. Не мога да ги дам точно, защото малкия в момента гледа "Ледена епоха" 3 там и е недостъпен.
6637  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: asus eee pc linux -: Dec 28, 2009, 18:52
М$ Шиндош Хвани Пътя да върви по-добре от Ксандрос??? Шошоне ти имаш ли ЕЕЕ? Защото аз имам и това, което каза е пълна глупост. А да не говорим, ако задобрее и пусне оптимизиран Дебиан, какво би станало.
6638  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Честит имен ден и весело празнуване! -: Dec 27, 2009, 21:47
Остават само няколко часа да пожелаеем всичко най-най на Стефановците. Никой не го стори, а е редно. А сред нас има празнуващи обезателно. bop_bop_mara ми припомни преди малко, че не само Стефчовците и Стефките празнуват:

Цитат

[20,39,57] Марчето от linux-bg: На този ден празнуват всички с имената Стефан и Стефка и производните им: Стефи, Стефко, Стефанка, Стефания, Фани, Теки, Венчо, Венцислав, Венцислава, Стамен, Стан, Стамена, Станчо, Станимира, Станислава, Стане, Цако, Цанко, Цано, Цанчо, Цанка, Стою, Стоян, Стояна, Стоичко, Шон, Шона.


Специално аз искам да поздравя двама важни хора в този форум:

1. Нетер- жив и здрав да си ни, че въвеждаш ред в нашия компютърджийски хаос!

2. tyuio- на теб ти отрязаха нета, ама като си го платиш да прочетеш и ти да си жив и здрав да помагаш при създаването на хаоса, че сам ламер ми е трудно ;)

3. Всеки за който не се сетих- съжалявам не е нарочно, бъдете живи и здрави, а имената Ви вечни и свободни!
6639  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: asus eee pc linux -: Dec 27, 2009, 18:41
Ми казва се Асус ЕЕЕ и е на основата на Ксандрос, който е на основата на предния стабилен Дебиан. Общодостъпна я няма, макар да има една бета на 1.7, която се мятка из ЕЕЕюзер и която никога няма да стане стабилна естествено. Лично аз специално на тази машина не те съветвам да сменяш нищо! Ако ти трябва нещо го инсталирай през "онзи сайт", за "exe" ти трябва вино. Питай по-конкретно.
6640  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Присъствието на „exe“ изпълним файл за Windows платформа в Линукс -: Dec 27, 2009, 18:36
Май има такива програми. Аз поне май съм чел такива неща на ребелота и съато.
6641  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Dec 27, 2009, 11:37
Moblin remix-а е такава дивотия, че не е истина. Самите Дел казват, че не го препоръчват на никой!
6642  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Dec 26, 2009, 15:59
На твоята машина най-добре ще върви Мац ОС. Майтапя се. Най-добре е да ползваш това, с което е дошла, защото то специално е пригодено и изпитано за нея. С всичко друго, освен Дебиан подразбира се ;) , ще имаш проблем.
6643  Нетехнически теми / Коментар / Re: Откога свободният софтуер започна така яко да се вбоклучава? -: Dec 25, 2009, 15:09
Да ти кажа КТорент малко съм ползвал, предимно на лаптопа на жената. Малко ми е мудничък (е не чак като Vuze, но онзи компесира с друго), малко е бъгавичък и доста грозничък (повече дори от Vuze, лично мнение). Има някой добри функции, но например, ако файла не завършва с *.torrent не го разпознава, mime за нищо го няма. Като цяло става и е използваем, като определено е над средното равнище за този тип програми.


От друга страна, аз съм голям почитател на Deluge. Ползвах го две години преди да прочета култовото:
Цитат
Please note that the Windows version of Deluge is quite a bit less stable than our Linux/Unix client, as Deluge is developed on Linux. Actually, it is probably safe to say that everything is less stable on Windows, not just Deluge :-p


Последната година порасна наистина много, макар аз повече да харесвах повече семплия, но свръхфункционален вид на 0.5х версиите и да бях мнооого разочарован, че 1.0 убиха съвместимостта с тях. Веднъж реших да си изтегля един сериал. Бях много доволен, че можех да си задавам приоритети и докато гледам серията да се е изтеглила следващата (е това забавя). В крайна сметка бях разочарован от пълната боза и се зарекох повече сериали да не гледам, но опцията действаше отлично.

Доста е лек, макар tyuio да има някой забележки. Може да се управлява със всякакви интерфейси според средата pyQT/pyGTK, като особенно ценно, може да се управлява и през web, включително отдалечено (такова нещо май имаше само още една, ама не помня коя беше).

Не му пречи да сее или да смучи един или сто торента, макар разбира се и това да се регулира. И още, и още дето не се сещам така на прима виста. Като цяло моя избор е Deluge.


6644  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честито Рождество -: Dec 25, 2009, 11:18
Е то щях да се учудя, ако не беше споменат цайса. Ама празника си е празник и да ни е честит.
6645  Нетехнически теми / Коментар / Re: Откога свободният софтуер започна така яко да се вбоклучава? -: Dec 24, 2009, 23:16
Ачо ти си култов тип!

 ;D
Страници: 1 ... 441 442 [443] 444 445 ... 468